ce-si doresc femeile 2

Se pare ca postarea trecuta a starnit un tsunami. Reactiile au cuprins intreaga panoplie, de la "ce haios !", la "vai, te-am crezut altfel !". Oricum le sunt recunoscator celor care au distins in spatele caracterului misogin al postarii spiritul meu de pamfletar.:) Probabil ca au tinut minte postarile anterioare despre femei si barbati, iubire, valori si puterea sentimentelor. Pe ceilalti ii rog sa le citeasca.

Si acum sa revin la eternul feminin. :)
Ce-si doresc cu adevarat femeile ? Pai ce sa-si doreasca, altceva decat ce ne dorim toti, femei si barbati, deopotriva ? Adica siguranta, confort, stabilitate, caldura si altele asemeni, in doua cuvinte: liniste interioara. Linistea interioara ne da echilibru, satisfactie si implinire.
In postarea anterioara am fost acuzat de misoginism cand am sugerat ca femeia considera barbatul parte esentiala in procesul implinirii sale personale.
Uitati, am sa spun acum ca toti suntem egali in drepturi si nazuinte. Ne croim drumul bazandu-ne pe propriile resurse materiale si mai ales mentale. Si daca la un moment dat ne indragostim de barbatul mult visat, atunci insemna ca am atins acea liniste deplina. Suna idilic, nu ? :)) Si proletar in acelasi timp, pentru ca mi-aduc aminte de povestile parintilor, in care tovarasa inginer de la laboratorul intreprinderii se indragostea de tovarasul inginer de la sectia de prelucrari.:))
...
Este considerata femeia mai slaba decat barbatul ? Are ea nevoie de protectie ? Dorintele ei depind de barbat ? Daca intrebam istoria, toate raspunsurile sunt DA !
Haideti sa intrebam si prezentul ...

Magic Storm
a spus intr-o postare recenta: "Un barbat trebuie sa ofere iubire, incredere si stabilitate". Atat ! Intregul univers feminin se invarte in jurul celor trei. Femeia are nevoie de incredere si stabilitate. Si siguranta, as completa.
Ce inteleg femeile prin siguranta ? Asta depinde de sistemul de valori al fiecareia, implicit de educatie.
Am intalnit multe femei. Doar doua, trei, au reusit sa-mi descuie portile sufletului.
Pot spune cu siguranta ca majoritatea femeilor sunt extrem de sensibile la Audi A8, costum, cadou de aur, o masa la cel mai select restaurant. De ce sunt sensibile, pentru ca pentru ele stabilitatea si siguranta se numara in zerouri. Tine de educatie. Nu poti sa stergi cu buretele peisajul copilariei, in care mama spala salopete. Si daca il stergi, e musai sa-l umpli cu ceva, ce se dobandeste cu truda mintii si a sufletului. Nu e mai simplu sa iei de-a gata, in schimbul a "te iubesc" ? Suna mercantil, insa pentru unele femei la asta se reduce iubirea.
Foarte putine femei reusesc sa vada ce se ascunde in spatele aparentelor. Din pacate tentatia este imensa. Marketingul functioneaza, si nu de ieri, de alaltaieri. Iar cererea de femei e mare, mai ales din partea unor Gigi muschi cu BMW, sau cautatori de amante. Amante care apoi se indragostesc, iar ei nu-si pot parasi nevestele si bla, bla ...

Foarte multe femei habar nu au ce-si doresc de la un barbat. Ma refer la cele care nu au cunoscut tihna unei relatii indelungate, in care si dupa, de regula, apuci sa-ti decantezi valorile si nazuintele. Ele pur si simplu asteapta sa se intample ceva ce nu pot defini. Mi s-a intamplat sa stau la povesti cu asemenea personaje, si ma simteam ca un Brad de Craciun asteptand sa fie bagat in priza.
Cele mai frumoase si durabile dorinte se implinesc la douazeci de ani. Este varsta la care ne indragostim inconstient. Nu conteaza ca are sau nu are. De regula, la acea varsta, nu avem decat sentimente, pe care le daruim cu toata inima. Apoi dorintele devin comune, si unde exista vointa si dragoste, ele se vor implini. Ce frumos ! :)

Anii trec si fiecare om isi construieste propriul sistem de valori. Se mai numeste si dezvoltare personala. Unii au grija sa si-l ordoneze, altii nu. Ordonatul acesta inseamna foarte mult pentru echilibrul interior.

Intr-o alta postare cineva il cita pe Oscar Wilde - "Femeia nu trebuie inteleasa ci iubita !". Asta seamana cu a iubi ceva neinteles, o iluzie ? Cred ca e cel mai confortabil sa limitam iubirea la ceva suficient, sa iubim cu ochii inchisi. Si intr-o zi sa ne trezim cu o palma, iar cand deschidem ochii sa fie prea tarziu.

Fac o paranteza. Nu pot fi de acord cu iubirea neconditionata. Imi place sa iubesc pentru ca ... :) Am scris tomuri despre acest subiect. Neconditionat nu-l poti iubi decat pe Dumnezeu. Sau aproape neconditionat. Amintesc ca "conditionat" nu inseamna doar sa cumperi ceva, ci poate insemna si placerea unei conversatii, dupa care te ridici si-l imbratisezi pe celalalt. Pe Dumnezeu il iubesti pentru ca iti ofera bucurie si liniste. Nu in mod direct, desigur. :)
Insasi tema discutiei se refera la "il iubesc pentru ca imi ofera stabilitate !". Remember ! :))

In concluzie, femeile isi doresc confort si stabilitate. Acceptam sau nu, iubirea este o consecinta a celor doua. Este cineva care nu are nevoie ? :) Este cineva care sa nu iubeasca confortul ? Nu conteaza care, material sau spiritual. A, poate sa iubeasca mai mult decat confortul, valori care se vad mai putin, dar care pana la urma, tot confort dau.
Una din tarele mele este aceea ca imi plac femeile puternice, partenere egale de dialog si cotidian. Imi place sa daruiesc dezinteresat si am facut-o de multe ori. Dar cum am spus, depinde de om. Nu am ce sa fac, imi plac oamenii profunzi, ale caror dorinte depasesc cotidianul. Dupa parerea mea, acestia sunt oamenii adevarati, cu care m-as incumeta sa plec la drum, femei sau barbati, deopotriva.

Iar in ce priveste dorintele femeilor, ma intereseaza mai putin. Cel mai mult apreciez echilibrul interior. Asa pot sa-mi dau seama daca valorile lor sunt aceleasi cu ale mele. Si unde exista echilibru, dorintele se pot implini, altfel vor semana cu o gramada de vechituri aruncate intr-o magazie.

16 comentarii:

simonacratel spunea...

Nu am raspuns nici la celalat post ce imi doresc eu ca femeie, pentru ca mi se pare o intrebare care nu poate fi pusa decit in gluma. Da, bun, de baza: iubire, stabilitate si incredere. Dar cred ca este o nazuinta a oamenilor in general, nu?

Dar dupa aia, dupa ce le obtii, se mai gaseste mereu ceva de dorit, si inca ceva, si apoi descoperi ca mai ai nevoie de ceva. Apoi incepi sa cintaresti ca degeaba e stabilitate daca nu e x lucru, sau y, si tot asa... Oamenii sint complicati. :)

In orice caz, eu ca femeie nu am intilnit o alta femeie (inca, cine stie, doar n-am murit, viata e toata inainte) care sa n-aiba nevoie de un partener ca sa se simta implinita. Nu zic "barbat", partenerul poate fi si alta femeie.

Armonia spunea...

Ah, nu ma pot abtine! So, oamenii iubesc pentru ca au nevoie de iubire. Punct. Stabilitatea o poate oricine gasi si altfel. Daca exista persoane care iubesc pentru stabilitate, la un moment dat si-o pierd sigur. Stabilitatea ar trebui sa tina de interiorul fiecaruia iar iubirea e cu totul altceva. E inflorire, pur si simplu.Da, eu una iubesc pentru ca am nevoie sa iubesc si sa fiu iubita, atat. Poate sa nu imi faca nici un cadou, poate sa nu aiba nimic material; ce-i drept cer si eu ceva in schimb si asta e cel mai mult: sa ma simt iubita.In rest, e loc pentru toti sub soare.

pheideas spunea...

@pygmalion, tu iubesti pe cineva, numai daca te iubeste ?
Si daca cineva te iubeste, inseamna ca iti daruieste iubire. Iubirea, sentimentul daruit, iti da cofort si stabilitate, implicit liniste si echilibru. E acelasi lucru. :)
Totusi, ma indoiesc ca tu iubesti pe cineva asa, cum ai spus, pur si simplu. Daca nu te-ai intrebat niciodata de ce iubesti, nu inseamna ca pentru tine nu exista motiv. Ia gandeste-te putin ... ce au special cei pe cate tu ii iubesti ? Sau ii poti intreba, de ce te iubesc ? Incearca ... :)

pheideas spunea...

Numai Maica Tereza iubea neconditionat, pur si simplu. Iubea oamenii, si atat !

fly2sky spunea...

"In concluzie, femeile isi doresc confort si stabilitate" :)). Astept cu nerabdare "ce-si doresc femeile 3, 4..." poate intre timp o sa cunosti mai multe femei care, plictisite de confort si stabilitate, cauta adrenalina, inedit, noi provocari si sunt gata sa renunte la confort si stabilitate pentru asta. Multe femei, la un moment dat, au renuntat poate un partener care le-a oferit iubire, incredere si stabilitate in favoarea altuia care le-a oferit "senzatii tari", depinde intr-adevar si de sistemul de valori al fiecaruia, asa cum spuneai. Si la urma urmei fiecare gasim ceea ce cautam in subconstientul nostru..
Mai spui ca iubirea e conditionata, iar tie iti place sa daruiesti dezinteresat :), as zice ca nu e chiar dezintersat...de fapt urmaresti si tu un confort spiritual atunci cand daruiesti...conditionarile de genul asta depasesc mentalul, mi se pare impropriu spus "iubesc pentru ca". Iar citatul lui Oscar Wilde eu nu-l inteleg ca se refera la a iubi cu ochii inchisi, sau a iubi ceva neinteles, ci tocmai la faptul ca iubirea trebuie sa transceada mentalul. Mintea te ajuta sa cunosti, sa intelegi..pe tine insuti, persoana de care te indragostesti, dar dincolo de asta, trebuie sa lasi loc sentimentelor..care vin de undeva din subconstient.

pheideas spunea...

@fly2sky, credeam ca n-ai sa observi detaliul acela. :))
Chestia cu depasitul mentalului e ca un roman SF despre Tibet. In realitate nu suntem decat fiinte aperceptive. Integram perceptii si luam decizii in functie de experiente. Informatia perceputa din mediu rezoneaza cu informatia din creierul nostru, declansand procese fizice si chimice.
Darul, ca si iubirea, sunt stimuli, care declanseaza emotii pozitive.
Dar sa nu intram in prea multe detalii, ci sa ramanem la Luceafar si la Catalina. :)

pheideas spunea...

Daca motivul iubirii e asa de neprihanit, de ce femeile cantaresc fiecare detaliu al potentialului partener ? :))

fly2sky spunea...

Cum sa nu observ detaliul, doar sunt femeie, puteam eventual trece cu vederea un aspect "important" dar nu un detaliu :))). Si l-am observat pentru ca il consider important, asa cum se poate intampla sa daruiesti fara a astepta in momentul acela nimic in schimb..asa poti sa iubesti la un moment dat neconditionat...insa aceasta e o stare care nu poate dura foarte mult daca nu primesti si tu ceea ce ai nevoie..confort spiritual poate. Acesta este momentul cand o iubire neconditionata poate sa dispara sau se poate transforma intr-o relatie de iubire, care este asa cum spui tu, conditionata. Iar in ce priveste detaliile...de multe ori ceea ce pentru un barbat este doar un detaliu, pentru o femeie este un lucru important si invers :)

pheideas spunea...

@fly2sky, exact ! :) prin urmare preferi sa inchizi ochii si sa-ti imaginezi ce frumos ar fi sa indragostesti de ... cine vrei tu. pana una alta, stii prea bine de ce acum nu mai iubesti la fel ca la inceput. :) deci sunt tot niste motive.

Aquamarine spunea...

:)...Iubeste si fa ce vrei!...spunea Sfantul Augustin (daca nu ma inseala memoria)...prin aceasta se intelege ca omul capabil sa iubeasca este incapabil sa infaptuiasca raul. Mi se pare cea mai tare idee...despre iubire.

Aquamarine spunea...

Nu exista motiv pentru iubire!

fly2sky spunea...

Aguamarine...nevoia de a iubi si de a fi iubiti, este in noi, in fiecare poate nu in egala masura, insa directionarea acestei iubiri catre o persoana si nu catre alta...se face din anumite motive.

Aquamarine spunea...

iubirea isi are propriile ratiuni!

pheideas spunea...

Nu lasa ratiunea sa o ia inaintea sentimentului.

Aquamarine spunea...

mea culpa...vroiam sa zic inima isi are propriile ratiuni...e o expresie 'printre' filosofi.

Nu tb sa gandim cu inima, e adevarat, dar cand e vorba de iubire, devenim atat de micuti...si vointa noastra atat de slaba... :)...si poate de aceea e asa frumos!

pheideas spunea...

da ... si esecurile ne fac o tar' mai intelepti, sa nu zic circumspecti. :)))