De ce e intimitatea atât de tulburătoare?


Mulţi oameni tind să creadă că posedă nu doar răspunsul la această întrebare, ci şi secretul intimităţii. Fiecare cuplu şi familie are un ritual original care ţine strict de intimitate şi acest lucru implică automat şi izolarea voită de tumultul şi gălăgia zilnică.
Ironia este că, din prima decadă a mijirii semnelor de puber, omul este tentat să aleagă calea spre desăvârşirea vieţii intime, ce este văzută iniţial drept tabu, apoi exercită o atracţie incredibilă şi dacă este şansă se transformă în certitudine şi este trăită la cote maxime.
Cunosc oameni care afişează un aer relaxat şi în acelaşi timp complice când, vor să destăinuie episoade inedite sau absolut fireşti ce ţin strict de intimitate. Se uită adevăratul sens al cuvântului şi la un moment dat se face întrecere cine dezvăluie mai mult şi cu picanterii mai desuete. Unii se limitează să laude parametrii temporali absolut incredibili, alţii se referă doar la tandreţea şi voluptatea partenerului. Restul postului îl găsiţi aici.
Aştept opinii pe această temă! :)

109 comentarii:

fly2sky spunea...

Foarte interesant subiectul :). Comportamentul nostru vizavi de intimitate este intr-adevar influentat de cum am fost educati. Iar deschiderea in a vorbi despre acest subiect tine si de cat de extrovertit e fiecare dar si de obisnuinta, daca a fost obisnuit sa se vorbeasca despre asa ceva. Iar in ziua de astazi mai gasim si oameni exagerat de pudici..gasim si o expunere detaliata a vietii intime, si sunt diferentele de conceptii dintre generatii. Nici la mine in casa nu s-a vorbit despre asta, atunci cand ar fi trebuit, facandu-se eventual doar niste aluzii, insa am gasit prin biblioteca ascunse vreo doua carti care m-au mai lamurit, chiar mai bine decat prietenii de pe strada. Si partea buna a mai fost ca n-am avut parte nici de indoctrinari religioase de genul "e pacat". Cred ca e important pentru tineri sa aiba parte de informatii mai mult educative, si sa fie ajutati sa discearna cand vad si aud tot felul de minuni, ce e real, normal, si ce e fantezie.

Liliana spunea...

Buna Fly2sky !
Într-adevăr este esenţial ca tinerii să înţeleagă intimitatea ca pe ceva absolut firesc, dar să fie ajutaţi de cei mai experimentaţi să găsească informaţiile veridice, fie şi prin intermediul unor cărţi lasate la îndemână dacă nu prin discuţii şi să înţeleagă că maturitatea implică şi un grad de conştientizare a adevăratelor dileme legate de viaţa intimă a fiecăruia dintre noi.Intimitatea este influenţată şi de felul în care am fost educaţi şi de puterea noastră de a discerne ce merită reţinut şi folosit pentru dezvoltarea noastră ca oameni. Puţini tineri realizează că media îi subjugă şi îi îndeamnă să facă diverse lucruri pentru care nu sunt pregătiţi sau de care nu au nevoie pentru a se desăvârşi ca adulţi. Bravada şi exhibiţionismul, vulgarul ajungându-se uneori la grotesc sunt de multe ori lansate de anturaj care încurajează orice acte care distrează sau uneori chiar umilesc...

Liliana spunea...

Intimitatea nu este inteleasa asa cum ar trebui pentru ca este ceva care necesita timp, sinceritate, incredere si multa pasiune nedisimulata. Pe scurt, intimitatea este tulburatoare tocmai pentru ca reprezinta pentru multi un mister neinteles, ceva dorit dar intangibil din cauza frivolitatii promovate prin media şi care ajunge să-i influenţeze. E esenţial să păstrăm echilibrul, să găsim modalitatea cea mai oportună pentru a fi noi înşine , pentru că altfel, intimitatea ne va lăsa un gust amar şi nu ne va împlini.

Liliana spunea...

Revin la întrebarea din titlu : De ce este intimitatea aşa de tulburătoare? Aştept opinii sincere legate de temă...:)

pheideas spunea...

Fetelor, o sa va povestesc ce cred eu despre intimitate. Adica ce cred acum, ca pe vremuri, cand eram mai prost decat sunt acum, eram ceva mai pudic.:)) Sunt doua feluri de intimitati - fizica si sufleteasca. Intre cele doua, oamenii pun o ordine anume. Candva am asemanat sufletul cu o cetate cu multe porti. Intimitatea fizica e prima.
Si mai cred ceva - cat de mult dezvaluim, tine si de cat de inteligenti suntem, la un moment dat al existentei. Adica cat de bine ne gestionam emotiile. Sufletele care seamana cu o casa vraiste si murdara, au grija sa nu primeasca musafiri. Din pacate si curatenia e o arta care se invata.
In momentul in care ti-ai facut curat, nu-ti mai este teama de ce ar putea descoperi altii. Dimpotriva, as zice ! Chiar iti face placere sa primesti musafiri.
E o parere ... :)

pheideas spunea...

@Lolita, intimitatea este tulburatoare, pentru ca ne e teama de faptul ca cine ar putea patrunde in "noi", ar putea pleca cu o amintire. Cu totii avem secrete. Nu putem deschide toate usile, oricui si oricand. Poate ca am face-o, dar mai intai sa ne asiguram ca cel care intra nu este un "hot".

pheideas spunea...

@lolita, cam stiu eu unde bati cu intrebarea. As pune si eu una ... de ce ne deschidem asa repede celui pe care il iubim ? Oare nu ne imaginam ca acesta merita toata increderea, fara s-o merite ?
Si reversul ...
Primul semn ca cel de langa tine nu te mai iubeste, este acela cand isi "inchide portile sufletului". Dispretul, indiferenta, sunt masuri ale faptului ca cel pe cre l-ai considerat prieten, iubit, nu mai are incredere in tine

WomanWithW spunea...

P. bineinteles ca pentru tine,ca barbat intimititatea fizica e prima...Halleluia...mie mi-au trebuit vreo 20 de ani sa ajung la concluzia ta.
Dar cu femeile e o alta poveste...chiar daca toate suntem ,,curajoase,, nevoie mare,si ne visam adevarate Samanthe(vezi Sex and the city)..si ne tot promitem one night stand cu straini fermecatori... totusi e nevoie de intimitate sufleteasca mai intai ...ca mai tarziu sa devenim intr-adevar curajoase.

Fly2sky tu spui ca ai dat de o carte si te-ai mai informat...Hmmm stai bine.La mine au fost 14 ani de acasa ...nu 7.Parintii au fost foarte stricti in privinta baietilor...aveam aproape 19 cand cineva in sfarsit m-a sarutat sanatos.Si stii ce e ciudat?Atunci eram pe cont propriu,parintii erau departe...dar influenta se simtea peste 10 judete.

Lolita...nu stiu cine esti...o sa ma duc pe blogul tau...dar cred ca esti fooooarte tanara.Pentru ca esti frumoasa inside...si pentru ca intimitatea pentru tine e un mister ce pare nedescifrat inca.

Anonim spunea...

Este cel mai frumos subiect despre care poate vorbi un om, cu inima deschisa, si de aceea abordarea lui este foarte delicata.
A vorbi oricum si cu oricine despre asta mi se pare sinonim cu pangarirea propriului suflet si a comorilor lui.
E o explicatie, din punctul meu de vedere.
Iubirea, in intregul ei, e o mare taina, poate cea mai mare din viata cuiva. E greu s-o putem aproxima in cuvinte... Mai ales ca ea nu este dependenta de exprimari lingvistice, ci se simte pur si simplu, asa precum parfumul unei flori.
Pacatul apare atunci cand o minimalizam, vorbind prea mult despre ea. Acelasi lucru se petrece si in cazul lui Dumnezeu. Dumnezeu dispare (din noi) atunci cand ne referim prea des la El.

Liliana spunea...

Pheideas, din ce ai scris reiese că nu prea mai ai încredere în oameni. Intimitatea este strâns legată de ea şi bineînţeles de sentimente profunde. În momentul în care ne îndrăgostim, intimitatea este cel mai firesc lucru care se poate întâmpla. Ne "dezbrăcăm" de inhibiţii, de teamă şi ne dezvăluim sufletul în plenitudinea lui. Frumos ai spus că cei care nu te mai iubesc îşi închid porţile sufletului şi automat accesul la confortul intimităţii este interzis. Îţi aminteşti că am mai discutat despre aşa ceva pe http://lolitamyinnerthoughts.blogspot.com/search/label/Sentimente.

pheideas spunea...

@Lolita, asa e, nu mai am incredere. Dar nu e atitudinea aia, in care ii bag pe toti intr-o oala. De regula, mi se intampla sa-i citesc din prima. Iar in ce priveste intimitatea, cred ca pe blogul meu am facut suficient nudism. :))

Liliana spunea...

Salutare MyEyesonyou!
Nu sunt aşa de tânără cum ai insinuat. Am ceva experienţă şi tot cred că intimitatea trebuie să fie un mister, pentru că altfel clipele acelea de beatitudine nu ni le-am mai dori aşa de mult. Apropierea sufletelo, acea comuniune de care aminteai e necesară pentru a crea atmosfera în care să se dezvolte intimitatea. Totul ţine şi de tabieturi, de disponibilitate, de frumuseţea sufletului de lângă tine. Intimitate poate însemna şi o îmbrăţişare, şi un sărut, şi o strângere de mână, şi un cuvânt de alint, şi un cuvânt de încurajare şi ...

Liliana spunea...

Pheideas, când am abordat subiectul nu m-am gândit la nudism, deşi cred că ştiu unde vrei să baţi... :)

Liliana spunea...

Acuarele, îmi pare bine că te-am descoperit! Am abordat subiectul tocmai pentru că nu este înţeles aşa cum trebuie. Este într-adevăr delicat să iniţiem un dialog pe această temă, dar intenţia mea este cât se poate de onorabilă. Cuvintele sunt într-adevăr lipsite de sens , insuficiente pentru a vorbi despre iubire implicit intimitate pentru că ţin aşa de mult de ceea ce simţim, dar uneori trebuie şă nu mai fim aşa de pudici şi să spunem lucrurilor pe nume, nu pentru a minimaliza sau a şterge din puritatea lor, ci tocmai pentru a le scoate în evidenţă frumuseţea. Tinerii din ziua de astăzi sunt derutaţi, debusolaţi şi am vrut să ating şi acest aspect prin postul meu. Prin natura profesiei pe care o am, mă întâlnesc cu o cazuistică variată şi pot spune că mulţi părinţi sunt vinovaţi de rătăcirea propriilor copii pentru că evită să discute cu ei, să îi înţeleagă, iar pe locul doi este anturajul care prin presiunile pe care le impune exercită o influenţă nefastă.

fly2sky spunea...

pheideas, sugestiva comparatia cu cetatea. As duce-o mai departe spunand ca zidurile care o inconjoara sunt de fapt zidurile ratiunii. Iar unii isi construiesc ziduri atat de inalte, ca nici nu se mai vede cetatea de ele...pana si ei uita de sufletul lor vad doar zidurile. Iar intimitatea fizica e intr-adevar o poarta ce poate duce spre suflet..pentru ca te lasi prada simturilor si uiti de ratiune, de material...Si sunt de acord cu MyEyesOnYou, ca femeile au nevoie in general intai de intimitate sufleteasca, cu exceptiile de rigoare care le intalnim tot mai des la tineri..incat nu mai stim daca sunt exceptii. Important e, indiferent de ordine, sa se intalneasca amandoua, intimitatea fizica cu cea sufleteasca..sa se intensifice una pe alta...si atunci..simti ca atingi sufletul..ca te inalti..de aceea e atat de tulburatoare, zic eu :).

WomanWithW spunea...

...e interesant ...ca atunci cand suntem tineri asociem intimitateacu contopirea adoua suflete...si pe masura ce inaintam in varsta si in experienta(chiar daca ,,experimentam,,cu aceeasi persoana de 20 de ani)...cu contopirea a doua trupuri.
La 20 de ani...floricele si inimioare ...la 40 ...nasturi sarind in toate partile si ...fermoare desfacute febril.
Sorry ca vad lucrurile putin altfel...

fly2sky spunea...

@MyEyesOnyou, mult din asta se datoriaza mediului in care am crescut..iar dupa aceea fiecare se descopera. Acum 20 de ani, nu se vorbea despre sex, ne uitam la filme indiene, citeam romane de dragoste si visam la Luceferi (cel putin eu). Tinerii din ziua de astazi incep de la nasturi si fermoare, filme erotice, discutii despre sex, chiar inainte de 20 de ani..nu stiu ce vor face la 40, poate vor cauta intimitatea sufleteasca.

fly2sky spunea...

datoreaza, nu "datoriaza" :)

Anonim spunea...

Lolita, iti multumesc pentru cuvintele frumoase.
Este adevarat ca tinerii sunt debusolati, insa daca familiile nu inteleg sa isi centreze preocuparile pe copii si educatia lor, atunci e tot mai greu ca acestia sa devina oameni intregi, si sa priveasca increzatori spre iubire, apropiere, renuntand la inhibitii...
Cred ca si in scoli ar fi necesari psihologii, si nu doar pentru "elevii-problema", cum li se spune celor care ies din anumite tipare, ci pentru toti ceilalti... Cred de asemenea ca si parintii au nevoie de consiliere, multi dintre ei chiar nu isi cunosc proprii copii, nu stiu cum sa-i abordeze, ramanand la distanta de acestia, de dupa un zid gros de idei preconcepute si reguli rigide. Cred ca multe s-ar schimba in bine in acest fel.

MyEyesONYou, eu prin intimitate(obisnuiesc s-o numesc iubire, desi poate nu-i tocmai cuvantul exact, al tau e mai pragmatic, poate) inteleg un "2 in 1", de cand ma stiu. O contopire intre cele doua aspecte, si daca unul dintre ele lipseste, celalalt pare sarac, incomplet. La 40 de ani dispar "inimioarele, floricelele"? Pe mine ma impresioneaza si acum un buchet frumos de flori din partea cui stiu eu...
:)

WomanWithW spunea...

Acuarele(frumos nume)...bineinteles ca mai sunt si floricele si inimioare pe ici si colo ...la 40...dar cat de romantic devine totul cand petalele floricelelor sunt imprastiate pe pat?...Desi God knows...n-am mai facut chestia asta de mult..living with MIL(mother in law)chiar daca fiecare are coltul lui de rai ...in casa.
Sunt un pic mai pragmatica pentru ca am fost ingrozitor de romantica ...mai devreme in viata.
.........
Stii ce ma gandesc?Prin intermediul Lolitei...Pheideas are un"field trip" cu noi si comentariile noastre...pe blogul lui.
.....................
Probleme e ca nici un barbat nu comenteaza...desi sunt convinsa ca au citit.Dar daca titlul era"De ce sexul este atat de tulburator"...nu mai erau bilete.Vezi si de aici vine pragmatismul meu...un pic.

Anonim spunea...

@MyEyesOnYou: Asadar, esti "deghizata"... :)Banuiam eu ca nici o femeie nu ramane indiferenta, vreodata, la gesturile frumoase si romantice...
Interesanta chestiunea "limbajului" ales, la care nici nu ma gandisem. Eu totusi cred ca invatarea diferitelor limbaje poate fi facuta si din celalalt sens. Altfel, discutia poate capata o nuanta de nefiresc...
Tot cred intr-un limbaj comun, al oamenilor inteligenti, fie ei femei sau barbati.

pheideas spunea...

@MyEyesOnYou, Cobori in jos Luceafar bland, alunecand pe-o raza, patrunde-n casa si in gand si sufletu-mi lumineaza ...
Unde e intimitatea Catalinei ? Ii da voie Luceafarului sa patrunda cu usurinta. Si cand bietul Luceafar si-a luat invoire si bilet clasa I, scartz, Catalina ii ceda lui Catalin. Ce ti-e si cu intimitatea feminina ... :)) Deschid usa incet, si cand dai sa intri, pac, iti prind degetele. Semnat Luciferus.

WomanWithW spunea...

...ok...ok...si pentru o greseala asa mica..ochiverzi devine MyEyesOnYou....

WomanWithW spunea...

...sweet...
Cand vrei putem vorbi despre fusul orar...You need a little help here
Pai e...14:30...intr-o ora plec la servici...tu pleci la culcare...peste alte 10 eu plec la culcare si tu te pregatesti sa semnezi vreo condica...

pheideas spunea...

@Ochiverzi, eu nu mai semnez condici de vreo 19 ani. Bat in lemne ! :)))
Cam asa e cu intimitatea fiecaruia. Cred ca la unii e de cauciuc.
Da' de ce zisesi ca la barbati intimitatea fizica e cea mai pretioasa ? Ce, noi n-avem suflet ? Si noi suferim la fel ca voi. :)))) O lacrima se prelinse .... :))))

pheideas spunea...

Am revazut aseara, pe TCM, The Bridges of Madison County.:)

Liliana spunea...

Indiferent că suntem femei sau bărbaţi intimitatea face parte din viaţa noastră, e o părticică ce nu poate fi eludată a vieţii nostre şi oricât de efervescente şi de cauciuc :) ar fi sentimentele unora în adâncul sufletului lor se ascunde dorinţa ca să aibă parte de acea beatitudine a simţurilor, fie doar prin nasturi rupţi şi fermoare desfăcute cu nerăbdare, fie prin floricele şi inimioare, fie direct sau indirect, fie lipsiţi de inhibiţii sau cu pudoare. Deşi unora le vine greu să recunoască, noi oamenii suntem tulburaţi de puterea pe care intimitatea o are în viaţa noastră. Ne-o dorim şi o apreciem just de abia atunci când nu o putem obţine...

Liliana spunea...

Cătălina era la vârsta flower power şi a incertitudinii...:) Dar a ales ceea ce e palpabil, dând dovadă de maturitate precoce şi intuiţie şi a înţeles că dorinţa materializată printr-o incantaţie au locul lor. O altfel de intimitate este surprinsă într-o poezie a lui Minulescu: " Păşeşte-ncet să nu-mi deştepţi minciuna/ Scrisorilor închise prin sertare/ Şi florile-adormite prin pahare./ Odaia mea e grota fără soare/ Prin care nu mai intră azi/ Nici una/ Din cele ce păşiră la-ntâmplare.

" Păşeşte-ncet să nu-mi deştepţi bazarul/ De lacrime-ncrustate prin dantele/ Şi nasturi descheiaţi de mâini rebele."...

Sau altă variantă a aceluiaşi poet: " De ce te-ncrezi în cel pe care-l vrei/ Să fie cum n-o să poată fi? / Scrisoarea ta : capricii de femei, / Răspunsul meu: Do, mi, sol, fa, do, mi..."

Liliana spunea...

Revin la ideea din postarea mea că intimitatea nu poate fi obţinută oricând, oriunde şi cu oricine. Tinerii din ziua de astăzi au inversat puţin ordinea firească a evenimentelor şi trec direct la acţiune, ca să zic aşa, fără să implice sentimente, legături sau intimitate pentru că aşa li se pare cool, pentru că aşa sunt îndemnaţi prin orice sursă media sau aşa înţeleg ei să-şi trăiască viaţa de la 13, 14 ani dacă nu şi mai curând în unele cazuri. Pentru unii, intimitate înseamnă un locşor în toaleta fetelor sau băieţilor sau bancheta din spate a maşinii unui prieten mai mare. Trist, dar adevărat. Ce ar mai fi de spus...

Anonim spunea...

De ce scoala nu se implica?
Dirigintii sunt obligati sa abordeze si aceste aspecte la orele de dirigentie, printre altele. Exista filmulete interesante, doar sa vrei si poti face multe pentru acesti copii.

WomanWithW spunea...

Ladies and Gentle-man P. ... a trebuit sa scriu un text intreg ...cu introducere si cuprins si incheiere si PS 9comentariu) ca sa-mi scot subiectul din cap.Se cheama "Julieta si Rhett Buttler".Si nca unul pe care l-am scris tot din "cauza" voastra"Rasuceste-mi cutitul in inima,te rog"Mi-ar place sa le cititi si sa ma asigurati ca n-am luat-o razna.

Liliana spunea...

Şcoala se implică dar nu este suficient! Mulţi părinţi fac greşeala de a lăsa în grija şcolii problemele spinoase şi discuţiile gen reproducere, perpetuarea speciei, începerea vieţii sexuale care are startul de la vârste tot mai mici - by the way -. Sunt psihologi în unele şcoli, sunt diriginţi inimoşi şi care au răbdare, dar dacă părinţii nu iau şi ei atitudine de jenă sau pe considerentul că dragul lui copil este precoce şi ştie mai multe decât el, nu e de ajuns.E uşor de spus, şcoala să facă şi gata ne-am spălat pe mâini. Unii părinţi au nevoie ei înşişi de consiliere şi de aici pornesc o altă serie de discuţii interesante pe care a ajuns să le îndrăgească şi MyeyesonYou ! :)

Liliana spunea...

De aici porneşte o serie interesantă de discuţii... Sorry ! Am scris prea repede...:))))

pheideas spunea...

Scoala nu are prea multa autoritate. Dascalul da, numai daca castiga respectul copiilor. De fapt la asta se reduce totul, la ascendentul pe care il poate avea un adult fata de un copil, in familie, la scoala, pe strada ... Copilul isi cauta model moral. In 80% din cazuri, familia nu resueste sa i-l ofere.
Daca se va schimba ceva, nu prea cred. Singura solutie va fi the hard way. Adolescentul va invata singur ce inseamna responsabilitate. Sau nu. Din pacate, societatea noastra ofera destule oportunitati pentru a o eluda.

Liliana spunea...

Intr-adevar respectul, responsabilitatea sunt notiuni pierdute in eter ! Profesorii se straduie sa faca educatie si sa ofere modele, dar dezinvoltul sictir din societate acopera munca lor cu un morman de nepăsare şi batjocură.

pheideas spunea...

Am incredere in selectia naturala. Care din fericire se apropie.:)

Anonim spunea...

Cand m-am referit la "scoala", am vizat nu doar munca si pasiunea dascalilor, care intr-adevar exista in destul de multe scoli... Ci si preocuparea "celor de sus" pentru invatamant si pentru formarea tinerilor si consilierea familiilor lor. Eu cred ca oamenii nu sunt de rea credinta, in marea lor majoritate, doar ca sunt axati, in marea lor majoritate, pe castigarea traiului de zi cu zi, uitand ca si copiii au un suflet care trebuie ascultat, modelat. Si cum totul azi se converteste in bani, care nu ajung mai departe de campaniile electorale, nu se construieste nimic si totul ramane la nivel de teorie.
Un profesor (obisnuit)nu-si permite nici macar un schimb de experienta din putinii lui bani, si o perfectionare in adevaratul sens al cuvantului (nu doar la nivel de hartii sforaitoare si goale de continut) costa mult prea scump pentru bugetul lui.
Ar fi multe de spus aici, si probabil ca mult mai eficient ar fi ca profesorii sa aiba doua facultati (ca tot se poarta), una de specialitate, si o a doua de psihologie...

fly2sky spunea...

Cei de sus, statul, sunt incapabili, ineficienti, prost organizatori etc...iar profesorii nu sunt singurii napastuiti...direct sau indirect toti avem de suferit. Ce sa mai inteleaga bietii copii cand aud numai de bani. Banii nu sunt o scuza nici pentru parinti nici pentru profesori in a nu le da o educatie buna. Important e sa stim sa fim aproape de ei sa-i intelegem..si sa le dam raspunsuri atunci cand cauta..legate de orice, inclusiv de intimitate, raspunsuri sincere, fara mituri, fara a incerca sa aparem in fata lor altfel decat suntem. Iar in scoli cred ca ar mai importante in gimnaziu ore de educatie sexuala...decat de religie..zic eu.

Anonim spunea...

Banii nu sunt o scuza, si nu la asta ma refeream, oamenii care stiu ca au de indeplinit o misiune o vor face si gratis (:)), insa banii sunt necesari. Si intr-adevar nu doar pentru profesori, ci si pentru ei. Din pacate, ei se duc la cine nu trebuie, nejustificat!...
Si eu sunt impotriva religiei in scoli, din pacate cred ca nu se prea poate inlatura, era la un moment dat un zvon, dar nu cred ca se va intampla asta.

fly2sky spunea...

..si totusi..de ce e intimitatea atat de tulburatoare?... poate pentru ca ne e frica de noi insine..goi, fara haine, fara nici o protectie..fara posibiliatea de a ascunde nimic..sau ne e frica de ceea ce am putea simti nou, necunoscut.

Liliana spunea...

Ma bucur ca subiectul propus a starnit atatea comentarii ... :)
In ceea ce îi priveşte pe profesori, pot spune că unii dintre ei şi-au ales această profesie nu pentu că nu au izbutit în altă parte cum au insinuat de atâtea ori cei din mass media sau cei care nu cunosc esenţa problemei, ci în primul rând din dragoste pentru copii şi din pasiune. Banii nu au fost nicicând un criteriu pentru a motiva, pentru că mereu au fost puţini, deşi sunt necesari pentru a supravieţui. Nu cred că religia îi învaţă ceva greşit pe copii, dar orele de educaţie sexuală sunt necesare pentru a răspunde în primul rând întrebărilor spinoase.

**********

Intimitatea este tulburătoare pentru că în faţa ei suntem vulnerabili, dezbrăcaţi de haine şi inhibiţii, suntem mai autentici, suntem noi înşine cum spunea şi Fly2sky care este din nou pe aceeaşi lungime de undă cu mine. :)

pheideas spunea...

Da, s-au spus o suta de pareri. Ce-ar mai fi de intrebat ?
Pai ar mai fi. N-am vorbit despre latura sexuala, despre exhibitionism si la polul opus, despre pudoarea excesiva. Aceste manifestari isi au originea in mental, in educatie, in dorinta de a epata, de a atrage sexul opus prin vizual. Mai este si rebelul din noi, iesit in evidenta in anii'70 a epocii Power Flower. Atunci a fost o explozie, o revolta impotriva pudorii seculare. Atunci a aparut nudismul si expunerea dezinvolta in public, pana la ostentativ.

Ce parere aveti despre fetele care isi dezvaluie intimitatea in public, imbracandu-se provocator ? Mi-aduc aminte, cu foarte multi ani in urma, asteptam in statia de autobuz. Apare o fata cu o fustita stramta si scurta. Sfida ridicolul. In ce sens ? Pai se chinuia sa traga, sa-si lungeasca rochita, vizibil jenata de privirile trecatorilor. Oare ea nu s-o fi uitat in oglinda inainte de a pleca de acasa ? Sau si-a imaginat ca nu e nimeni pe strada ? :))
Sau ce parere aveti despre suncile revarsate peste blugi ? :))) Sau despre sfidare, indiferenta ...
In US balenele merg in bikini pe strada. Mai exista bun simt ?

Mai este de dezbatut si perceperea nuditatii de catre ceilalalti, despre agresivitatea vizuala si altele.
Hai ca mai aruncai ceva lemne pe foc. :))))

Anonim spunea...

Lolita, sunt foarte de acord cu tot ceea ce ai spus despre profesori.
Totusi, religia poate fi un cutit cu doua taisuri... Si aici ma refer in special la caracterul ei dogmatic. Nu mi se pare tocmai corect ca niste constiinte asa de curate cum sunt cele ale unor copii sa fie din start inoculate cu tot felul de idei (ce nasc ulterior diverse atitudini), si asta doar fiindca religia a devenit materie obligatorie... Dar acesta e cu totul alt subiect.

Pheideas, chiar ca ai punctat niste aspecte esentiale, despre care e musai sa vorbim... :)
"Ce parere aveti despre fetele care isi dezvaluie intimitatea in public, imbracandu-se provocator ?"
Intalnim adesea atitudinea aceasta la tineri, si in special la fete. Doresc sa atraga atentia, sa fie apreciati in cadrul grupurilor din care fac parte, sa fie "trendy", "chic", "fancy" si "cool"... Odata demult, cand eram foarte tanara, tata m-a luat deoparte si mi-a vorbit in acest sens, fiindca eu am deshis o discutie in care ma plangeam de cat de agresivi sunt oamenii pe strada, cat de interesati sunt de vestimentatia mea, de ce nu pot sa se uite in alta parte daca nu le convine cate ceva etc... Ideea a fost ca atunci cand te imbraci intr-un anume fel, trebuie sa ai mereu in vedere ce urmaresti. Vestimentatia este un mesaj fara cuvinte. Pana atunci, nu-mi pusesem niciodata problema in acest fel. Gandeam ca ma imbrac asa cum vreau, ca o fac pentru mine, si nu realizam ca miscandu-ma printre oameni, aveam fata de ei datoria sa-i respect inclusiv prin mesajul vizual pe care li-l transmiteam. Nici nu imi trecea prin cap ca eu eram cea agresiva, ca eu aruncasem prima sageata, iar ceea ce primeam, era raspunsul adecvat, ecoul...:) Fiindca din contra, imi spuneam ca ei sunt cei care trebuie sa ma respecte prin a nu interveni, prin a-si vedea de treburile si gandurile lor personale. Ceea ce in 90% dintre situatii nu se intampla, iar eu eram din ce in ce mai contrariata...:) Din acel moment, am inceput sa ma imbrac adecvat locurilor si preocuparilor, si totul a fost O.K.... (Este un excelent subiect pentru lectiile de dirigentie.)
Ma opresc aici deocamdata...

Liliana spunea...

Într-adevăr, unii tineri epatează şi aleg haine cât mai strălucitoare, mai strâmte neaparat de firmă şi uneori cad în ridicol. Pentru unii contează doar că hainele sunt de firmă deşi sunt nepotrivite pentru vârsta lor şi atrag privirile ostentativ. Vestimentaţia transmite într-adevăr mesaje şi dacă nu e cu gust sau decentă invită pe cei dornici să corupă. Moda revine la un moment dat , iar fustele mini au fost în trend şi pe vremea mea. Ţin minte că începusem să mă duc la majoratele colegilor mei şi plecam de acasă fără să mă vadă tata pentru că aveam fustele cam scurte. Numai mama ştie prin ce emoţii a trecut când mă aştepta noaptea cu sufletul la gură. De abia cînd mă vedea în siguranţă se culca şi ea. Evident că atunci nu realizam că transmit mesaje, dar pot afirma fără să greşesc că erau altfel tinerii, se ghidau după alte principii, nu erau îndemnaţi non stop să-şi înceapă viaţa sexuală cât mai repede. Mass media e prea agresivă şi răul de aici porneşte. În tările islamice televiziunea prin cablu a fost interzisă tocmai pentru că nu oferă un model demn de urmat pentru tineri. Să fie bine, să fie rău ? Unele obiceiuri misogine şi exagerate sunt de rău augur cel puţin în ţările cu pricina, dar poate, o selecţie ar fi de preferat în programele Tv. Nu sunt deci pentru interzicerea Tv-ului , ci pentru o "curăţenie" în grila de programe. Unele programe pot fi foarte nocive pentru tineri - am mai discutat despre subiect -. Emisiuni ca cearta în bucate, noră pentru mamă, gol şi goale etc sunt de-a dreptul desgustătoare şi o pierdere enormă de timp. Tinerii văzându-le la Tv le iau exemplu şi ajung să creadă că e normal să se comporte aşa cum văd pe acolo. Cine să se ocupe de această selecţie fără să fie acuzat de discriminare, rasism, intoleranţă sau rele moravuri? Rămâne de discutat...:)

fly2sky spunea...

Orice comportament impus, care incerca sa modifice felul nostru natural de a fi, duce pana la urma la reactii opuse. Pudoarea excesiva, exhibitionismul, ambele sunt reactii extreme ce provin dintr-un dezechilibru interior. Ambele se raporteaza la ceilalti, prima e teama, rusinea, neidentificarea cu propriul corp, propriile simturi, iar exhibitionismul dorinta de a atrage atentia, de a soca, de a iesi in evidenta. Sunt de acord cu nudismul practicat in locuri mai ferite sau pe plaja de nudisti, cand faci asta pentru ca asa te simti bine, nu pentru a-i impresiona pe altii. Intr-adevar cand te imbraci intr-un anume fel, sau cand iti expui nuditatea, trebuie sa fii pregatit pentru reactia celorlalti. Vestimentatia e expresia conventiilor..e si un mod de a ne exprima si pozitiona. Pentru unii e important sa isi etaleze calitatile fizice, unii(unele) chiar au ce etala, altii nu vor sa iasa in evidenta prin asta, altii se imbraca doar cum sa se simta ei bine. Imi place diversitatea si creativitatea in domeniul asta, si nu am nimic nici cu suncile etalate, nici cu cei care umbla in bikini pe strada. Apreciez oamenii fara complexe, impacati cu felul in care arata, si care reusesc sa fie ei insasi si sa se lase mai putin intimidati de opinia generala, iar pe cei care vor sa iasa in evidenta si sa epateze, pur si simplu ii ignor, daca am face toti asa..nu si-ar mai atinge scopul propus.

pheideas spunea...

A mai fost o dezbatere, mai demult, despre agresivitate vizuala cu tema: Daca nu-ti place, nu te uita !:)
Da, mi-am adus aminte - era vb de parada GAY. :))

pheideas spunea...

Radio Erevan:
- Cand se dezbraca o femeie in fata unui barbat ?
- Depinde cum il cheama ...:))

Liliana spunea...

Fly2sky, oamenii care nu suferă de complexe sunt de apreciat. Ei se cunosc destul de bine încât să se lupte cu privirile hulpave sau jignitoare. Suntem la un moment dat dependenţi de ceea ce cred oamenii pentru că trăim în mijlocul lor, iar orice comportament impus duce într-adevăr la reacţii opuse mai ales la vârsta întrebărilor. Cu atât mai mult, depinde de fiecare cât doreşte să expună sau să ascundă nu doar din fizic ci şi din suflet...
Despre intimitatea sufletească nu prea s-a discutat, să fie şi mai tulburătoare...?

WomanWithW spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
WomanWithW spunea...

P. spuneai ca in US balenele umbla in bikini pe strada.Ai fost aici...sau ti-a povestit cineva?

Sa-mi fi vazur fata cand am vazut prima data o femeie,negresa...big...way to big...cu o fusta scurta ...dar exagerat de scurta.Ioi...
Man...inteleg dorinta asta de a arata un genunchi ...umbra unui san printr-un tricou...I got it ...dar de acolo ...pana dincolo...
.................................
Imi dai idei de"Scriituri",P. ...ma inspiri moncher.Ultimul text,"Dragostea moare dar nu se preda "l-am scris dupa o idee de a ta.Habar nu ai!

WomanWithW spunea...

Cand se dezbraca o femeie in fata unui barbat?
Cand nimic nu functioneaza comform...socotelii de acasa.

fly2sky spunea...

Intimitatea sufleteasca..e tuluburatoare..atunci cand suntem departe de noi, iar ceva sau cineva ne ajuta sa ne descoperim..si e si mai tulburatoare pentru ca prin ea ne ridicam deasupra a tot ce e material..rational..urcam piscuri, zburam..E tot ceea ce ne leaga unii de altii. Ne leaga apropierea, preocupari si pasiuni comune, bucurii si necazuri impartasite, dar ni se intampla si sa intalnim pe cineva si sa ne simtim apropiati..ca si cum ne-am fi cunoscut de o viata :).

pheideas spunea...

Ma gandesc, cum e sa nu-ti pese de ce zic ceilalti ? Si apoi nu trebuie sa dezvalui tot. Putin mister e bun in orice imprejurare. Cand stii totul despre celalalt, oare mai poti avea fantezii ? :)) Nu zic, unii stiu sa inchida ochii, altii in schimb, apuca primul fruct ispititor pe care il intalnesc. :))

fly2sky spunea...

Cat arati si cat ascunzi din trupul tau e doar un joc sexual, poate fi incitant, starneste hormonii, iar preferintele tin de imaginatia fiecaruia, care e sau nu e. Unii cauta mai intai intimitatea fizica..altii pe cea sufleteasca. Misterul nu e in trup, zic eu, ci in mintea fiecaruia, in capacitatea de a evolua, de a gasi noi sensuri, si de a crea ceva nou. Iar daca reusesti sa atingi si sufletul..e intr-adevar tulburator.

pheideas spunea...

Ma innebuniti cu intimitatea sufleteasca. :))
Cica un scriitor se duce intr-un hotel in Japonia. La sauna, nu exista separatie pe sexe, ci toti erau la gramada. L-a intrebat pe un japonez, cum se face asa ceva, nu exista respectul intimitatii ? Japonezul a raspuns ... Pentru noi, corpul gol nu are aceeasi semnificatie ca in Europa. Intimitatea pe care o protejam este in noi, nu in afara noastra.
Cui ii cumpar bilet ? :))

WomanWithW spunea...

Hmmmmm...in Japonia blogul meu ar fi interzis.

P. intimitatea din noi este cea mai greu de protejat.Pentru ca dezvalui aproape tot in secunda in care cineva isi ia timpul necesar si puterea necesara sa te priveasca adan in ochi.

fly2sky spunea...

:)) Pai daca tot te straduiesti sa intelegi femeile, noi te ajutam. Semnificatia e diferita, in functie de cultura, gandeste-te cat mister se ascunde sub valurile unei araboaice careia ii vezi doar ochii :). Nu mi-ar trebui bilet in Japonia la sauna aceea, dar asa, pe o plaja, in fustite de lambada, cred ca ne-ar surade :))

pheideas spunea...

@fly, prefer chiloteii cu manecute in locul bikinilor supra-supra-supra-elastici ? :)))

fly2sky spunea...

@pheideas, nu stiu ce preferi tu...vroiam sa te lamuresc cum sta treaba cu intimitatea sufleteasca :). Si ai dreptate..putin mister nu strica..da' nici prea mult nu e sanatos. Credeam ca ai ceva cu balenele in bikini, dar se pare ca am inteles gresit, nu bikini erau problema..ci faptul ca nu erau niste sirene :))

WomanWithW spunea...

P. Prin chilotei cu manecuta ...traduc ..".fata mai cumintica...mai timida ...mai...don'know-too much-teach-me...please"....iar prin supra-supra-supra elastici bikini intelegi...opusul?

pheideas spunea...

@Ochiverzi, in chilotii cu manecuta se imbraca mamaia pe la 1900. Iar prin supra-supra, intelegi ca am alergie la XXXXXXL. :))

Anonim spunea...

:)
Bun regasit, tuturor!

Pheideas, daca cumperi bilet pentru Seagaia, Miyazaki sunt primul pe lista.
As incerca un surf pe valuri artificiale.
:))
Cat priveste intimitatea... hm, nu sufar de pudibonderie. E-adevarat, a este similara "fericirii", functie de educatie, nevoi, interese, caracter etc.

Saracul japonez... nu de trupuri nude se rusina, ci de ceea ce detinea in side!
:)
S-o fi referit la anatomie? S-o fi referit la suflet? S-o fi referit la ganduri? :)))

Anonim spunea...

Ma intreb de ce provoaca repulsie o femeie supraponderala?
De ce nu ar avea dreptul si ea, ca orice silfida sa fie flu-flu in timpul verii?
pana la urma ce se vede?
O tona de grasime intr-o oarecare forma!
:)
Dincolo de grasime, tot un om se afla. Si poate unul superhaios.
:)

WomanWithW spunea...

P. ...cum Doamne-iarta-ma sa nu avem probleme cu intimitatea la toate nivelurile..cand barbati si femei venim (cu siguranta) de pe planete diferite??????

Si daca ...citim printre randuri.Dupa ce mi-ai explicat chestia cu "chiloteii" am scos un "aaaaa" a la Paris Hilton".Asta ai vrut sa zici?Doar asta?Ca nu-ti plac bikinii XXXXL si ...continutul lor?"Dar nu inainte de a dezvolta ideea intr-un text(nepublicat)pe blogul meu.

Cunosc un cuplu de lesbiene.Sunt convinsa ca acest cuplu nu are nici cea mai mica problema privind inntimitatea...in toate culorile ei.Pentru ca amandoua au aterizat de pe aceeasi planeta.Le am pe fetele astea pe FB.si,cateodata le citesc the wall-to-wall postings.

pheideas spunea...

@andrei, e chestie de gust. Pe vremea lui Boticelli era la moda XXXL-ul. Deci tie iti plac ! :) N-am vazut inca cure de ingrasare ...

In alta ordine de idei, intimitatea fizica este o problema strict personala, pe care o expui in functie de cei care te privesc. Si mai trebuie sa iti acordezi regulat modul de percepere a realitatii, pentru ca este foarte usor sa te inseli.

Anonim spunea...

lasa-l tu pe Botticelli, spune cum stam la capitolul bilete!
:)
Nu imi poate provoca dezgust un trup, pe cat imi poate provoca dezgust un caracter!

M-am gandit mult la acest aspect: daca s-ar ingrasa iubita mea dupa ce va da nastere bebestrumfului, voi avea greturi cand o voi privi?
NU!
Categoric NU!

Dap, este o problema strict personala, intimitatea, ca si fericirea!
:)

fly2sky spunea...

@pheideas, @andrei, totusi despre intimitatea sufleteasca nu "mai" aveti nimic de zis ? :)

Anonim spunea...

Fly2sky, sarut'mana!

Despre intimitatea sufleteasca?!
Nu stiu ce sa inteleg prin ea.
In sensul sa nu scotocesti in viata cuiva, sa intuiesti?!

Daca faci referire la frumusetea de dincolo de trup, da!
Eu cred ca frumusetea unui om o descoperi dincolo de trup!

pheideas spunea...

Intimitatea sufleteasca ? Hai sa-ti spun o poveste. Am cunoscut candva pe cineva, militar de profesie. Un tip dur, pe fata caruia nu distingeai urma de sentiment. Luptase in razboi si vazuse multe. Nu ca n-ar fi avut, insa considera ca un barbat nu are voie sa-si tradeze sentimentele. Gestul il considera un fel de slabiciune, injositor in fata femeilor mai ales. Pentru cei din jur el era personajul pozitiv din filmele amercane, un fel de Clint Eastwood pe care nicio provocare nu l-ar fi prins nepregatit.
Anii au trecut si intr-o zi l-am vazut plangand. Viata il invinsese. Din omul puternic de altadata, ajunsese un copil speriat de necunoscut, coplesit de o putere mai mare decat putea cuprinde. Acea putere s-a numit "moarte".

WomanWithW spunea...

Hai sa-ti spun si eu o poveste.Stiu un om pe care l-am iubit tare mult ,care niciodata nu m-a sarutat sau imbratisat.
Si asta nu pentru ca nu m-a iubit.
Odata am facut ceva pentru el,ceva ce el incercase cativa ani la rand fara succes.Nici atunci nu m-a imbratisat sau sarutat.Mai tarziu l-am gasit in gradina ,pe iarba ...plangand ca un copil.Avea 65 de ani .Peste patru ani a murit.Fara sa ma vada ultima oara,fara sa-l vad pe ultimul drum.omul acela a fost tatal meu.Lacrimile acelea,primele nu am sa le uit niciodata.

Asta e ceea ce numesc eu intimitate sufleteasca profunda.

Si jur ca mai bine as vorbi ore intregi despre alte intimitati decat sa-mi frang inima again and again.

fly2sky spunea...

@andrei, prin intimitatea sufleteasca inteleg sa te simti aproape de cineva, indiferent sa este langa tine sau la multi km departare. Asa cum se poate sa fii langa cineva si sa-l simti departe. E o altfel de comunicare, afectiva. Trebuie sa ai sufletul deschis pentru asta si cum se zice "sa fii pe aceiasi lungime de unda"

fly2sky spunea...

@pheideas, e trista povestea. Nu crezi ca, atunci cand l-ai vazut plangand..erau adunate regrete? Stiu, noi femeile vrem multe vorbe, gesturi, ori important e ceea ce e in spatele lor. Cred ca in general am stiut sa vad dincolo de ziduri si cuvinte, sau cel putin in particular. Nici nu e nevoie neparat de cuvinte, afectiunea se poate exprima si altfel, prin gesturi, prin priviri, insa important e sa exprimi, nu sa sufoci cetatea de ziduri. Intimitatea sufleteasca se loveste de aceste ziduri..si e pacat, pentru ca e ceva minunat, tulburator. Miliarul acela asa a fost invatat, asa trebuia sa fie in meseria lui, dar a extins asta si in relatiile cu femeile, unde putea sa fie el insusi si ar fi daruit fericire, si ar fi primit si el la randul lui mai multa fericire..si poate ar fi fost mai impacat la sfarsitul vietii. Ideea de a nu iti trada sentimentele in fata unei femei..ca astfel esti vazut slab..e gresita..trebuie doar sa alegi femeia potrivita.

fly2sky spunea...

@MyEyesOnyou, cred ca oamenii care au intrat in sufletul tau..raman acolo, si cand nu mai sunt pe lumea asta..

pheideas spunea...

@Ochiverzi, e aceeasi poveste. :)

Joker spunea...

Lolita
"ceva dorit dar intangibil din cauza frivolitatii promovate prin media"
Daca tu singur nu stii sa discerni intre si intre..,media nici numai conteaaza. Asadar ce ai facut in primii 5 ani:)?..si binenteles in ultimii 5 ani. Pericolul anentizarii este f.mare azi

"Bravada şi exhibiţionismul, vulgarul ajungându-se uneori la grotesc"
Daca parinti nu au nicio treaba cu sexul:))Aveti pretentie de la copii??
Sa fim seriosi! Intimitatea numai este..pentru ca sexul i-a scos ochii! Dincolo de mica exagerare confuzia prieteniei cu atractia, a iubirii cu bunul simt va face in continuare victime colaterale.Efortul de a invata
este condundat si el cu actiunea,barbatia. Intro societate capiata sa vorbesti de intimitate e ca si cum l-ai pune pe Nutu Camataru sa o iubeasca pe R.Mari Mociornita.
Concluzie:
Pentru Mister si Intimitate.. necesare pe langa o educatie..norocoasa iti trebuie autoeducatie pe care daca nu ti-o faci judicios viata te va dobori iremediabil. Si totusi e bine ca multi nu simt!

Anonim spunea...

:)
marii moralisti stand la taifas!
:))
@Joker, pe vremea str-strabunicii vulg insemna ridicarea poalelor atat cat sa li se vada glezna sau cositele despletite ziua in amiaza mare...
:))

Vulgul merge la pas cu modernismul, cu civilizatia.

Daca intr-o societate capiata se vorbeste despre intimitate cand ea este interpretata in fel si chip (reperele fiind vizibile din satelit) atunci, cu certitudine, si Nutu Camataru va fi capabil sa o iubeasca pe Mociornita, insa in felul lui!
:)

Anonim spunea...

@fly, nu stiu daca faci vorbire despre ceea ce numea Jung: introvertit si extravertit sau despre o anume senzitivitate.
Barbatul care nu a plans niciodata, intra intr-un anume tipar psihologic (daca a plans si nu si-a aratat lacrimile, intra intr-un alt tipar psihologic).

Joker spunea...

@andreiradu
In felul lui..cu picioarele:))
Acum depinde cine poate vede urangutanul langa eva:)
era sa zic eba:))

Joker spunea...

Deci..o trecem la Realizari:)
Variabile sau posibile?

Joker spunea...

Tinzi sa ma zapacesti andrei:)
Otv-ul e adevar/simtire/televiziune/manea sau real pericol?
Help:)

Anonim spunea...

:)
Eu as fi impulsionat sa spun cu "piciorul", insa fac apel la abstinenta pentru ca ma aflu in mijlocul unei polemici cu tema "intimitate".
:)

Mai conteaza cine vede "urangutanul"? Conteaza ce face urangutanul!

Anonim spunea...

Posibil variabil, as zice... dar si vice-versa "merge"!

otembeliziunea romana este si ADEVAR, si simtire, si manea, si un real pericol, dar nu televiziune (in sensul definitiei conceptului)! - un nou concept in lumea secolului XXI - tembeliziune!

Joker spunea...

Eeeee...aici vrusei sa te aduc!
Pai daca tot nu exista niciuna, daca tot se cosmetizeaza prost si alieneaza ce dracuu mai e normal(un minim de firesc)de ce sa nu "tembelizioneze"?
se contrapune cineva sintagmei viabile-viagre "Multi da' prosti"??
Toata lumea e PRO!
Si atunci despre ce vorbim?!
A..sa traim!
Bun si haosul asta total
organizat:)
Deranjeaza pe cineva?
Poate verbal, sintactic,conceptual si bla blaistic. N'est ce pas

pheideas spunea...

La subiect, domnilor, la subiect, va rog ! :) Vorbim despre intimitate ... :)

Anonim spunea...

:)
Joker, nu lipsa "intimitatii" este incriminatorie in otembelizare ci tembelizarea!
:))

Anonim spunea...

la subiect cu subiect, pheideas!
:)

fly2sky spunea...

In societatea asta capiata...vad ca ne mai trezim unii, veniti din alte timpuri sau extraterestri poate, sa vorbim si de altfel de intimitati. Si daca suntem cativa...si sigur mai sunt..mai este o speranta :).

@andrei, vorbesc de ambele. Ca sa existe intimitate sufleteasca, trebuie sa existe mai intai o anumita "senzitivitate" si apoi sa gasesti calea de comunicare. Si mai cred ca acea senzitivitate se poate dezvolta..doar ca trebuie daramate niste ziduri..asa cum spunea Joker..prin educatie si autoeducatie.

Joker spunea...

@Andreiradu revenim...

Daca dam crezare/valorizare "piciorului" o sa avem aceiasi... tembelizare, otvizare..a se intelege traditionalism...mioritizare-galopanta:)
...acelasi tip de relatii si aceleasi perceptii despre lucrurile sensibile, ca de celelalte stim:)
Granita intre grobieni(acceptarea& valorizarea generalizata) si ceilalti e aproape invizibila, ceea ce inseamna ca toti suntem la fel. Deci Grav
ps
IntimitatEa ar avea ceva sanse de renastere si stabilizare.., are insa muulte compartimente pasibile depresurizarii, iar pasagerii stim.. pe cine ar vota din intregul echipaj prezent la bord!
Voila:)

Joker spunea...

fly2sky
Dar e de netagaduit! Intrasem pe fond

Anonim spunea...

Fly, de acord cu tine si cu Jocker in privinta educarii si autoeducarii!

Ceea ce vreau sa reliefez este faptul ca nu ma deranjeaza catusi de putin, de exemplu: o femeie golasa, care se comporta exemplar si una care si-a invelit bine trupul, insa caracterul ii este infect. Valabil si pentru barbati!

Nu ma deranjeaza ca pe toate posturile de tembeliziune apar fetiscane suferinde de vedetism dezgolite, dezinvolte ... in aria divertisment!
Nu privesc sau butonez telecomanda (am optiuni)!
Ma deranjeaza proliferarea non valorilor: oameni aroganti care-si etaleaza doctoratele, masteratele si nu stiu incropi doua fraze coerente, basca limba romana schingiuita!
Ma deranjeaza ca ei prolifereaza tipare de gandire gaunoase, strambe, scarbavnice...

Repet: nu imi provoca dezgust un trup, imi provoca dezgust un caracter!

Anonim spunea...

@Joker, mai c-as fi tentat sa-ti raspund cu DA... apoi cu NU, si la urma spun un da si nu!
Ca tot ii place romanului "nici calare, nici pe jos", adica locul caldicel unde se poate delimita de ceea ce este incriminat, ca la urmatorul colt sa procedeze taman invers!
:)
miorita-i laie!
:))

Nu "valorizarea piciorului" e buba, ci ordinea prioritatilor (a valorilor), zic eu.
Admit ca pot gresi...
Tipurile de relatii sunt tot atatea cati indivizi le construiesc, functie de educatie, vocatie, caracter, valori etc.

Daca extrapolam, ajungem de unde am plecat... tembelizare sau otembelizare.
Noi privim o latura, insa exista N laturi. Functie de unghiul in care ne pozitionam avem acces la cate o latura.
In ansamblu se poate privi doar de sus!
:))

Joker spunea...

Apropo de dezgust.
Ce te faci daca un sex il valorizeaza pe celalalt.. neconstruind in el si nereparand nimic. Ba mai Rau!!
Aici E Aici!!!

Joker spunea...

A.. sau mergem cu credinta inainte..moralizand la infinit.
Ps Nici saraca "Speranta" nu se simte prea bine:)

Joker spunea...

Ee.. multumesc Andreiradu!
Glorie tie..pentru esenta:
"Ca tot ii place romanului "nici calare, nici pe jos"

Anonim spunea...

:))
Daca nu este vorba de sexul meu, nici ca-mi pasa!
:)
Nu ma consider "buricul pamantului" si nici "schimbatorul gandirii mercantile".
Tot ce pot face de la "inaltimea" mea este sa nu proliferez un tipar mental gresit (din punctul meu de vedere)!

Cat despre "moralizare" eu spun pas! Nu pot tine predici de morala nimanui, pentru ca daca privesc adanc in existenta mea, voi gasi cu certitudine suficiente "probe" impotriva-mi!

Speranta este agatata-n cer... nici cu prajina holografica nu o putem dezagata! :))

Joker spunea...

Monumentala "aia" agatata in cer
Totusi..
Borcanul cu dulceata nu vreau sa cada in poala gazdei!
Prea multe persoane cauta detergentul potrivit. Dezarmant de multe.Da!Destinul nostru este cautarea, cert!
Numai ca haosul, hazardul si-au depasit rolurile,alea stiut-nelimitate;)

Joker spunea...

Ce tare..!!
Sa simti barbati care Iubesc!!!
Uneori am impresia ca sunt 13-14 in spatiul asta pontic-pontos:)
Mai gravi e sa simti ca nu te inseli!
Scuze(in fata hazardului/haosului)!
:)

Anonim spunea...

:))
DAP!
Subscriu: "prea multe persoane cauta detergentul potrivit"
Chintesenta in putine cuvinte! Ai dreptate.
Aceasta este o alta latura a "realitatii".

Nu stiu daca haosul, in speta hazardul, au depasit cotele admisibile, eu cred ca pierderea busolei ne da aceasta impresie.
E ca si cum am fi in postura titirezului...
unii se lasa invartiti de factori exogeni; altii isi doresc atat de mult adrenalina incat pornesc a se roti singuri.
O lume-n centrifuga.
Cand se ia pauza de un respiro, se priveste-n larg si se mai descopera ceva neconform cu realitatea proprie!
Si iar se intra-n centrifuga...
Cam aceasta este lumea moderna, construita de noi (fiecare in parte) actionand sau inactionand, tacit, sau vehement - o centrifuga!

fly2sky spunea...

Speranta aia sta agatata acolo sus..sa ne mai uitam din cand in cand la ea...si sa ne mai agatam si noi de ea cand simtim ca ne fuge pamantul de sub picioare. E buna si aia cu postura titrezului :). Si daca nu putem schimba ce ne inconjoara, nu ne ramane decat sa schimbam ceva in noi, in perceptie, in atitudine. Si daca avem tembeliziune..avem si internet..si bloguri...numai mai dureaza pana sa le scada alora audienta.

Joker spunea...

:))Andrei..eu stiam ca Dumnezeu nu e un titirez in care fiecare se lasa dus de centrifuga mangaiere a lui!
Ce naiba!
Adrenalina nu se pupa cu "ce vede" in larg, am inteles!
Dar si ca.. busole numai baga in colt, la SuperMarchetul "Mama si copilul"
:)
Crunt de placuta soarta:))

fly2sky spunea...

Joker..fiecare din noi suntem un titirez. N-am inteles ce vrei sa zici cu: "Dar si ca.. busole numai baga in colt, la SuperMarchetul "Mama si copilul"" ..poti sa explici si pe intelesum meu? Destin, hazard D-zeu avem iluzia ca stim cate ceva..din toate astea..
Revenind la intimitatea fizica, cred ca pana la urma suntem de acord ca nu trebuie nici devalorizata si supravalorizata...ci luata asa cum e..si inteleasa ca mijloc de exprimare, comunicare .. si nu ca scop. Sau...mai sunt alte pareri?

Joker spunea...

@fly2sky
Intimitatea fizica??
"nu trebuie nici devalorizata si supravalorizata...ci luata asa cum e..si inteleasa ca mijloc de exprimare, comunicare .. si nu ca scop"
Tocmai i-am raspuns pandhorei la o chestiune de substanata (si)in cazul asta si anume:
Rafinamentul...exista!?
De multe ori nu vedem padurea de copaci, la fel "chimia"..ce nu pare deloc a ajuta(ne plac gadilaturile puternice punct)
Rafinamentul de multe ori ramane o utopie tocmai pentru ca intimitatea fizica anunta sau..produce dezastrul.
Sau in orice caz limitare nu dezvoltare sau libertate

Daca educatia-inversa inca ne duce orbecaind la "scop" este pentru ca in acest Caz: nu avem parinti, profesori, solutii, principii analizate in fondul lor... (si) nu
.. in miile de forme ale fiecaruia!
Cumva.. ramane ca-n tren, fiecare cu limbajul si perceptiile lui.
Asta inseamna in continuare haos..si nu o luminare asa cum am dori mai multi(pare-se)
fly2sky
Cu supermarchetul am vrut sa zic..
de Educatie ca este o manea.In splendoarea ei, ce e drept:)
Ca in fotbal(aproape): Ne intereseaza tabela nu jocul, nu pasele..! Cel mult suturile la poarta si pomenile:))

fly2sky spunea...

@joker, cam asa...fiecare cu perceptiile lui. Si ai dreptate si in ce priveste educatia. Dar..noroc ci "aia" agatata sus..:)

WomanWithW spunea...

Fly2sky...eu sunt brand new in lumea voastra...nu-i cunosc pe baietii acestia ...putin pe Lucian din citite...dar, dude...nu-i asa ca femei-barbati ...venim unii din est altii din...vestul total salbatic?Si pe deasupra isi mai aduc si OTV-ul in intimitatea noastra...(neindraznind sa folosesc cuvantul care de fapt imi sta pe buze)?

Joker spunea...

Ei..ei..mai putin cu otvizarea!
Eu mi-am autocultivat un CNN..si tot degeaba.Pamantenilooor ba nu..
Pamantenelor:)

Joker spunea...

Fly&sky
tu oricum ai dreptate acerba in ceea ce priveste "aia"de sus, dar, cand o mai afurisesc si ma uit la ea...asa ..fecund, incepe sa se dezbrace si sa faca un dans de ala.. la bara.
Ceea ce ma face fara echivoc sa nu o mai creditez..ca pe vremuri:)

Anonim spunea...

:)
S-au incins tastaturile!
:))
Joker, si dansul la bara (adica pe verticala) poate fi frumos, chiar rafinat!
Am si un demo pe maindanul meu.
Ar fi putut fi imbracati, cei doi protagonisti, in costumul lui Adam si al Evei... tot frumos era!
Concluzia?
Conteaza mult si circumstantele, decorul, scopul, profesionalismul etc.


p.s. Nu am inteles-o nici eu pe cea cu "dumnezeu, titirez si mangaiere"!

fly2sky spunea...

MyEyes...:)) e drept ca femeile si barbatii venim din directii diferite..mai si vorbim dialecte diferite uneori, dar e bine sa ne mai vizitam din cand in cand, sa ne intersectam intimitatile gandurilor..aici pe blog :)

Joker spunea...

andreiradu:))
Sa ti dau un elem.ajutator:vertij
Daca nu-l vezi "in asociere" i-al ca si"confuzie":)