pana la urma, ce vor femeile ?

Sambata, sora-mea a fost nunta unui fost coleg. El fiu de taran desoinic din Chitila, 37 de ani, sofer pe ambulanta. Ea fiica de ambasador, managerita la o multinationala. El mai urat decat Brad Pitt, genul mic si indesat, ea frumoasa de pici, zici ca e fotomodel. Sunt impreuna de trei ani si acum s-au casatorit.
Detalii: s-au cunoscut pe vremea cand ea era receptionera la clinica unde el lucreaza. Pe urma, s-a mutat cu jobul din ce in ce mai bine si intre timp, si-a terminat facultatea, ceva relatii economice. El e pasionat de motociclism si are dreptul, de forma, facut la FF.
Ce parere aveti, ca nu mai inteleg nimic. Pana la urma, ce vor femeile ? :))
P.S. Credeti ca a vrajit-o ? :))

121 de comentarii:

Anonim spunea...

Poate ca si-a dorit un barbat de caracter, care s-o iubeasca si in care sa aiba incredere o viata.
Degeaba e bogat si frumos daca o inseala si ii aluneca ochii dupa altele.
Unele femei se orienteaza dupa "material".
E bine totusi sa tina seama si de compatibilitatile intelectuale, cei doi sa aiba aceeasi deschidere culturala, sau macar sa tinda spre asta...

Anonim spunea...

Nu trebuie sa fii neaparat Brad Pitt ca sa te iubeasca o femeie.
Poate ca are umor si multa energie pozitiva, cum e de exemplu Danny DeVito... :)

simonacratel spunea...

dacă ea era recepţioneră, el şofer, mi se pare că se potrivesc foarte bine. Este foarte greu să găseşti un bărbat de calitate în ziua de azi, să stea şi pe-acasă, să nu fie un dement beţiv, afemeiat şi depresiv, şi-aşa mai departe. Ca să nu mai spun pe şleau încă o calitate, ce trebuie să mai facă bine. Aşa că laşi şi tu din pretenţii, suma calităţilor şi defectelor e până la urmă aceeaşi.

fly2sky spunea...

Femeile vor: atentie, apreciere, afectiune..:) Unele privesc si dincolo de studii si aspect fizic..Baiatul meu deja stie multe lucruri..am scris intr-o postare..cum spunea ca in dragoste conteaza si comportamentul :).

Anonim spunea...

Un barbat cu studii medii si cu un orizont cultural marginit va fi adesea gelos pe partenera lui mai scolita si mai citita... Nu de la inceput, dar cu timpul se va simti tot mai acut in inferioritate.... si atunci, ori va evolua ca sa tina pasul, ori unul dintre ei va pune capat relatiei.

XoXo spunea...

nu cred ca a vrajit-o! dar cateodata dragostea trece dincolo de aspectul fizic si pana la urma nici nu conteaza atat de mult atat timp cat sunt compatibili din punct de vedere emotional si spiritual. Dar daca nu...atunci e clar ca e vrajita :))))

Anonim spunea...

Bun regasit!

:)
Datele sunt incomplete.
Sora ta nu are de unde sti ce fel de om este "soferul" si nici ce fel de femeie este "fotomodela"! (apropo's de intimitatea despre care se facea vorbire cu ceva timp in urma).

Mentalitatea conform careia: cei doi trebuie sa aiba aceiasi avere, aceleasi caracteristici fizice (frumusete) si aceiasi inteligenta (toate cu semnul aproximativ) dateaza inca din negura vremii si niciodata apusa!
:)
Stiam ca doar mamele tin stindardul:
"mama ala e mai sarac".
"ala e urat cu ..."
"ala nu are nici un viitor" etc.
Sau "aia e ..., nu stie nici sa gateasca"
"aia cauta ..." etc.

Se perpetueaza aceiasi mentalitate primitiva.
Eu cred ca dragostea, iubirea (cand nu intervine "calculul") nu tine cont de parerea celor din jur.
Pentru cei din jur "soferul" e urat, e prost, e fiu de taran, insa pentru ea, e mai mult decat si-ar fi dorit!

Cunosc un cuplu MINUNAT. Sunt casatoriti de aproximativ 12 ani.
Ea, in ochii celor din jur: obeza, cu inteligenta sub medie si inceata.
El, in ochii celor din jur: dragut, sprinten, inteligent.

Au pus pariu ca nu va tine mult toata povestea si uite ca l-au pierdut!
:)
Dragostea adevarata cred ca tine doar de inima, nu de tiparele pe care le-a format societatea de-a lungul anilor.

Poate gresesc, admit!
:)

p.s. - mi-ar placea ca "fiul de taran" (sper ca nu l-ai folosit cu atribut de eufemism) sa intre in barou si sa devina un bun avocat.
:)
Sa le dea peste nas celor care stateau pe margine si carcoteau.
:)

fly2sky spunea...

Andrei..ai spus esenta: "Dragostea adevarata cred ca tine doar de inima" Pana la urma si barbatii vor aceleasi lucruri afectiune, apreciere, atentie..doar ca de multe ori nu isi dau seama, din pricina orgoliului si a tiparelor. Si fiecare isi stabileste lista de prioritati..la unii e trupul de manechin..la altii banii..:)

pheideas spunea...

@andrei, sora mea il cunoaste foarte bine. Au lucrat impreuna pe ambulanta zece ani. Si ea s-a mirat ca s-au potrivit. Nu ca el ar fi fost betiv si afemeiat, ci genul de baiat muncitor - Gigel bidinea. Si mai neconventional. Spunea adeseori: Nu-mi trebuie nevasta, vreau sa ma distez!
In ce o priveste, cred ca pana la urma educatia isi va spune cuvantul. Ma mir ca ea n-a observat diferentele.
Parerea mea e ca "a vrajit-o". :)) Probabil ca ea avea nevoie de un fel de "big brother", care s-o ocrotesca, sa-i indrume pasii in minunata lume a iubirii. La 22 de ani, sa-mi fie cu iertare, nu cred ca ai o mare experienta, mai ales daca vii dintr-o familie de ambasadori.:) Imaginati-va un climat destul de strict, conventional, reguli impuse de tata si altele. Pentru ea Ggigi muschi pe motocicleta devenea un mijloc de evadare sentimentala ... "rapirea din serai". Cred ca pentru ea, relatia e un fel de revolta.
@acuarele a vazut ceva interesant ... cu timpul, diferentele vor deveni evidente, cu o singura conditie: daca el nu va reusi sa tina pasul cu ea. Nu mai vorbesc ca paraintii fetei, chiar daca acum au "inchis ochii" la "escapada", vor "sapa" cu asiduitate ....
Mi-e destul de greu sa cred ca la 40 de ani mai poti sa "alergi" ca la 20. Depinde de el ! :)
Asta e parerea mea.

pheideas spunea...

E un fenomen interesant, intalnit in literatura si istorie - fata se indragosteste de gradinar. Si mama de instalator :))))))))))) Scuze, nu m-am putut abtine.
Deci, fata, "sechestrata" de parinti nu vede decat gradina. Cand alege, ea nu compara. ...
Ce parere aveti ? Poate fi vorba de asa ceva in cazul de fata ?

pheideas spunea...

Sau sa fie vorba de super-pragmatism, de genul - am nevoie de el. Mai tarziu oi vedea eu ...

Anonim spunea...

Pheideas, sora ta il percepe din afara pe "sofer", "fotomodela" din interior.
Presupun ca sora ta nu a avut relatii de alta natura cu "impricinatul", si nici cu "fotomodela"!

Invitatia ta la imaginatie este graitoare.
Ne imaginam ce exista in interiorul familiei, iar pe baza rezultatului emitem judecati de valoare.
:)
Lumea satului stramutata la oras.
"a lu' Ion umbla cu a lu' Vasile".
"i-a sucit mintile cu motorul, iar familia ei e neagra de suparare"
"nu or sa aiba zile multe, pentru ca el e "bidinea", iar ea o mandrete de fata"
:)))
Parca si vad radiosantul la apus, pe batatura lui Iocan.

Cred ca nu ne vom dezbara de mentalitatea tipic mioritica never-ever!
Eu zic ca e foarte bine ca-si scriu "scriptul" singurei. De va merge, va fi foarte bine; de nu va merge, iar va fi foarte bine. Vor descoperi de ce au nevoie si unul si celalalt, la modul concret. Se vor descoperi pe ei insisi, bucurandu-se de tot ceea ce dragostea le poate oferi.
Isi traiesc poezia tineretii, fara a lasa intruziunile sa le tulbure "mersul".

Anonim spunea...

:)
oare de ce tema se invarte precum covrigul aflat pe coada catelului in jurul genului feminin????
:)
Numai femeile se indragostesc?
tatal de servitoare, nu?!
Fiul de prima prostituata?!
:))

Rontziki spunea...

Tre' să vă spun că părerea mea este undeva pe la mijloc, ca să zic aşa...
@andreiradu, de acord cu tine, mai ales că îmi place la nebunie cum ai surprins mentalitatea de a fi mereu cu ochii în curtea vecinului şi de a comenta orice face :)) Şi de-acord când spui că trebuie să-şi trăiască sentimentele dincolo de ce spun ceilalţi şi indiferent de ce se va întâmpla!!! Mama mea spunea despre căsnicie că, şi dacă durează 3 zile, tre' să fie din dragoste :) Ea s-a măritat la 18 ani, adică prin clasa XI-a, fugind de-acasă cu iubirea vieţii ei şi a rămas singură cu mine când avea 23 de ani şi iubirea vieţii ei a plecat cu prietena cea mai bună...Şi deşi a fost mai mult decât dureros şi greu, nu regretă nimic şi spune că, dacă ar lua-o de la capăt, la fel ar face...pentru că ea ştie ce a simţit, ce a trăit şi să se fi păzit cumva aprioric de toate astea ar fi însemnat să nu trăiască...Pe lângă asta, toate experienţele au contribuit la a se descoperi pe sine şi la a deveni omul care a fost în timp şi care este acum...
Până la urmă, aşa cum spui şi tu, vor trăi poezia tinereţii şi vor învăţa împreună ce au nevoie...dacă vor ajunge la concluzia că nu sunt unul pentru altul ce le trebuia, ce au crezut, asta e viaţa, mai e făcută şi din experienţe din care să înveţi, care să te ajute să te cunoşti mai bine pe tine şi pe ceilalţi...
@pheideas: când am început comentariul, voiam să-ţi spun că îţi dau dreptate, ţie şi lui acuarele, referitor la faptul că diferenţele mari, mai ales dacă ele ar exista în plan spiritual, intelectual, pot săpa o relaţie mai devreme sau mai târziu...dar mi-am dat seama că da, aveţi dreptate, compatibilitatea şi aceste diferenţe contează, dar numai dacă vorbim absolut raţional...pentru că, dacă vorbim de iubire, dacă vă întreb atunci când sunteţi cu adevărat îndrăgostiţi, ce părere aveţi de eventuale diferenţe de acest gen dintre voi şi parteneri, le veţi ignora şi vă veţi trăi povestea...
Sau cel puţin aşa sper şi îmi place să cred că s-ar întâmpla :)
Ce seacă şi calculată ar fi viaţa fără astfel de poveşti! Ce fără sare şi piper am fi dacă în alegerea unei persoane ar conta toate criteriile pe care le avem când ne raportăm raţional, când de fapt, criteriul care generează totul ar trebui să fie: "m-am îndrăgostit sau nu m-am îndrăgostit"...analize referitoare la compatibilitate şi alte de-astea sunt posibile numai când răspunsul este "nu m-am îndăgostit"...
Referitor la tinerii din poveste, îi admir, scot pălăria şi îi invidiez, dacă sunt atât de îndrăgostiţi încât să treacă peste orice pentru a-şi trăi povestea :)

PS - scuze dacă sunt inadvertenţe sau neclarităţi prin comentariu, dar sunt la birou şi fac cam multe deodată :))

DOAR NOI spunea...

Ihmm...suna putin a invidie. Glumesc!
Pe vremea cand s-au cunoscut erau aproximativ "egali". Sansa i-a suras ei, sau si-a folosit inteligenta daruita de natura. Acum, sincer, nu conteaza meseria, numarul diplomelor ci sa te respecte ca femeie, sa fie atent si sa iti ofere "Luna" cand afara e Soare. :))

strada Elena spunea...

Bagati tareee barfe ! Fara numar... Pana va saturati si apoi indestulati-va cu altele ! N-as vrea sa fiu in preajma cuiva care comenteaza fara noima. Foarte urat obicei.

Anonim spunea...

@andreiradu, dadeai exemplul cuplului reusit in care ea e obeza si inceata, iar el, inteligent si sprinten. Si spuneai ca inca nu s-a destramat. Da, doar ca acolo e o "ea" in inferioritate, nu un el!... Adica orgoliul masculin este satisfacut. Alta ar fi situatia in cazul in care ea ar fi sprintena si inteligenta, iar el, cu inteligenta sub medie si incet...
@DoarEu, nu conteaza, cum zici si tu, numarul diplomelor, ci sa te respecte ca femeie (sau ca barbat, zic eu). Insa respectul acela se construieste pe altceva mult mai solid, repsectul de sine!... Daca sentimentul valorii personale e scazut, cuplul nu va rezista. Mai ales, repet, daca el ii este inferior ei.
@Rontziki, tu ai dreptate. Dar cu conditia sa fie cu adevarat dragoste.
Si eu cred ca experientele trebuie traite asa cum vin ele, cu bune si cu rele.... Abia trecand prin ele ne intarim si suntem oameni adevarati, nu doar carti cu teorii... ;)

pheideas spunea...

Deci voi ziceti ca e dragoste. Si io zic la fel !:) Repet, ea cred ca s-a indragostit de "gradinar", fara sa stie ce-o asteapta. De fapt, cred ca nici n-o intereseaza ... Sunt convis ca a primit sfaturi de genul comentariilor noastre si le-a ignorat. Mai sunt convins ca taica-su l-a luat pe Gigel deoparte, ca intre barbati, l-a privit in ochi si a vazut ca e ingragostit lulea. La urma urmei, dragostea conteaza !
Sa va povestesc o chestie pretrecuta in urma cu aproape douazeci de ani. Imi faceam veacul pe la o firma de comert exterior, a unor securisti slefuiti prin straiantati. Imi placea de fata patroanei, cam cu ifose si nefericita, in rest, frumusica. Pe mine ma placea maica-sa si m-ar fi dorit de ginere. Numa' ca fetei ii eram cam paralel. Cred ca aratam cam taranoi. :)) Daca m-as privi cu ochii de acum, probabil ca as avea aceeasi impresie. Pe vremea aia purtam ciorapi albi. :)))))) Si uite-asa am pierdut trenul. Pe urma am prins un personal si ... tranca, tranca vreo unspe' statii pana la in fundul Olteniei. :)))) Si intre timp m-am mai slefuit. :)

Am mai cunoscut un tip, tot motociclist, care s-a dus cu ani in urma la mare calare pe motor si s-a intors cu nevasta mai tanara cu 18 ani. Parintii ei cu stare si bani, el cam sarac. Si uite-asa se iubesc pana azi. Adica nu stiu, ca ultima data avea ceva probleme de sanatate.

Anonim spunea...

Sa nu spui acum ca nu i-au placut sosetele tale!!... :))
Pur si simplu poate avea ea alt vis, din care tu nu faceai parte!...

pheideas spunea...

@acuarele, (am inteles ca ti-ai schimbat blogul. Cum sa-ti spun, bucatarie ?:)))))Joke !
Da, cred ca era indragostita de altul. Oricat m-as fi straduit, nu aveam sanse. Tipa era "proaspata", nu citise ca mine mii de romane. :)) Cu maica-sa ma intelegeam bine, recunosc. Povesteam cate-n luna si stele.:)) Of, cat de mult conteaza aparentele ... la prezent, desigur. Ca la viitor, tot romanele raman. :))

pheideas spunea...

Va atrag atentia ca mesajul postarii se refera la timpul viitor, nu la prezent. Suntem cu totii de acord ca prezentul=iubire. Viitorul=? :)

Anonim spunea...

@Acuarele, am si in sens invers exemple.
Si functioneaza.
Sunt n si n exemple... dar nu tin de o reteta anume, ci de structura care compune acel cuplu.

Daca unul din acel cuplu vine deja cu tiparul vietii gata pe hartie si-l va urma volens-nolens (adica scris de catre parinti, adnotat si permanent ajustat de parinti, de prieteni, de colegi etc.)cu certitudine viata de cuplu va avea un sfarsit nefericit.

Intotdauna se gaseste cineva sa puna otrava gen: tu esti mai frumoasa, mai desteapta, de "familie buna", ce mai stai cu "bidineaua" asta?!
Sau "tu esti mai in varsta, mintea ta e coapata, ai nevoie de altceva, nu de o pupaza de bani gata si fotomodela, ca te va lasa cu ...-n balta, la un moment dat"!

O lume in care intotdeauna CEILALTI par ca stiu ce le trebuie unor indragostiti.

@Rontziki, JOS PALARIA, in fata mentalitatii mamei tale!

fly2sky spunea...

@pheideas, cred ca de fapt cheia e "motocicleta" Daca ai fi avut si tu motocicleta ..nu se stie :))
Iar viitorul, nu-l stim nici pentru noi..de unde sa ghicim pentru altii. De acord cu Andrei..viata de cuplu se construieste in doi..succesul depinde cum vor sti amandoi sa se armonizeze.
@rontz, intr-adevar, frumoasa lectie de viata ai primit, mai rar asa mame...

pheideas spunea...

Dincolo de aluziile la radio-santz, parerea mea este ca postarea are un sambure de inteligenta. Trebuie doar sa-l cauti. :))
Referitor relatii, cred ca de multe ori, datorita varstei si lipsei de experienta, ne pripim si luam decizii de moment, pe care le regretam dupa. Dar ne cramponam sa traim in promiscuitate, hranindu-ne cu iluzia ca intr-o zi ... va fi bine. Adica lupul se va face oaie si va sta sa-i punem fundite rosii. :)))
Cineva spunea ca in iubire nu exista garantii. Cand incerci sa ceri garantii, nu mai e dragoste. Asa e ? Probabil ca toti veti exclama: DA ! Dar certificatul de casatorie nu este o garantie, care trebuie respectatam pana ... "ce moartea ne va desparati" ? Dar juramantul in fata altarului ce e ? Nu e un cec in alb ?
Te arunci intr-un angajament cu iubirea inainte. Apoi vin copiii, si altele facute impreuna. Si dupa X ani descoperi ca ... nu mai iubesti.
Rontziki povestea despre ce i s-a intamplat mamei ei. Va mai dau si eu zece exemple identice. Cine a gresit ? Cea care a ramas cu un copil, sau cel care s-a gandit ca mai poate sa "zburde" pana la 60 de ani ?

Liliana spunea...

@pheideas, de fapt ce te deranjeaza pe tine? faptul ca doi oameni au reusit sa treaca peste prejudecati si mici rautati pentru a-si trai povestea de iubire ? sau incapacitatea de a explica cum au reusit acest lucru? iubirea dintre doi oameni este unica si tine de resorturile lor interioare, de intimitatea cuplului si nu e tocmai logica si valabila in ochii carcotasilor...
@andreiradu, JOS PALARIA pentru comentariile tale si pentru faptul ca ai punctat una din tarele noastre ale romanilor: placerea de a diseca tinzând spre gossip. Se pare ca unii ne dorim sa aflam ce e dincolo de ”gradina” noastra cand de fapt ar trebui sa ne vedem de propria ”gospodarie”. Faptul ca ai transpus lumea satului la oras prin observatii savuroase a fost un prilej in plus pentru a ma debarasa - cel putin incerc :) - de mentalitatea tipic mioritica gen radiosanț
@acuarele, poate ca ”diferentele” - cel putin cele pe care le vedem noi cei din afara - vor deveni evidente cu timpul, dar, doar ei vor gasi remediul sau vor fi anihilate de-a dreptul de alte multe calitati... Viitorul, futurologia nu e o stiință exactă si nu putem emite judecati permanente in acest context, mai ales ca si noi suntem doar frunze in vant...:)
@rontz, ești norocoasă că ai așa o luptătoare lângă tine!
In definitv, toți ne proiectăm din fragedă pruncie un traseu cât mai strălucitor ce implică măriri și onoruri rare, dar viața cu toată cazuistica ei și cu trăirea ei autentică când ne pocnește cu dragostea în cap uităm de tot și toate și doar iubim... Greșesc?

pheideas spunea...

@Lolita, andrei, nu ma deranjeaza si nici nu vad dezbaterea noastra drept barfa. Poate ca i-am dat voit o tenta de gossip, dar ma mir ca nu vedeti esenta. Adica acele aspecte din viata noastra pe care, pe langa ca ne este teama sa le recunoastem, mai strigam ca si "miros" :)
Ok, am inteles punctul vostru de vedere. Are altcineva cineva curaj si stiinta sa desfaca subiectul ? In comentariul anterior, am pus niste intrebari, zic eu de bun simt.:)

Anonim spunea...

Pheideas, regretele apar cand cel/cea in cauza nu a inteles mai nimic din ceea ce a trait sau, de cele mai multe ori, ele apar cand nu a fost iubire la mijloc, ci doar artimetica.

Daca ar fi sa vorbim de regrete, cum, unde si de ce apar, ar trebui o noua postare pentru ca este o tema "laborioasa".
:)
In cazul expus de catre tine nu mai este vorba despre "decizii pripite".
3 ani de zile nu inseamna 3 zile sau 3 luni...

Juramantul in fata altarului nu reprezinta pentru femei, din cate stiu eu (admit ca pot gresi) un certificat in alb, ci o rochie in alb, un vis frumos realizat si, nu in ultimul rand, impartasirea cu toti cei dragi a iubirii pe care o poarta pentru cel iubit.
Un act simbolic: unirea in fata lui Doamne-Doamne cu cel iubit.
Un vis devenit realitate. O data-n viata poti fi printesa autentica (si nu glumesc cand spun asta, pentru ca asta-mi pare mie nunta - sa-ti transformi iubita-ntr-o pintesa de-o noapte)!

Pentru barbati, e adevarat, nu-nseamna prea mult.

Indiferent ca te arunci sau nu in viata cu iubire, poti trai peste x ani acelasi "soc"!
Iubirea nu este statica.
In cazul in care se ajunge la divort, despartire, nu e musai sa fie cineva vinovat, ci sa fie o cauza.
Iar aceasta cauza nu-si are radacina intr-unul din cei doi, ci in amandoi sau chiar in factorii exogeni: soacra, sora, prietenii, colegii etc.

Iar o mentalitate tipic romaneasca: cea care a ramas cu copilul A ALES SA RAMANA CU COPILUL!
Si ea poate "zburda" ins ensul frumos al cuvantului de va voi. E-adevarat, e mai greu in romania...
Barbatii romani cred ca viata unei femei inceteaza la 40 de ani, desi in occident, abia atunci o femeie este numai buna, copata si frumoasa; e adevarat ca barbatii romani nu dau ghes sa-si complice existenta cu o femeie care are un copil, pentru ca a fost invatat de catre "societate" ca nu trebuie sa creasca "plozii" altuia etc.

Ai dreptate, subiectul tau este unul foarte inteligent, si scoate rand pe rand, la iveala, mentalitatea romaneasca AUTENTICA!

pheideas spunea...

@Andrei, ma bucur ca ai incercat sa cuprinzi esenta ... mentalitatii romanului. Ai un + de la mine ! :)
As mai completa eu - tot o mentalitate, nu stiu daca e numai romaneasca, aceea de a fugi de responsabilitate. Cati barbati nu insamanteaza si pe urma spala putina elegant ? Se gandeste vreunul ca o relatie cu o femeie e ca si cum ai imbratisa o mina antipersonal ? :)) Cineva imi spunea ca in Spania, legea ia totul barbatului si da femeii. Un motiv in plus sa se gandeasca de doua ori. Cand sa se gandeasca ? Pai sa vedem ... Cand se culca cu o femeie, sau cand isi da drumul ? Scuzati termenii, dar banuiesc ca cititorii blogului au depasit varsta cosurilor pe frunte. :))
Am pus o intrebare multor femei si nicuna n-a stiut sa-mi raspunda - ce-ati face daca ati fi barbat si dupa o saptamana prietena v-ar spune ca e insarcinata si ca vrea sa pastreze copilul ? Femeia are vreo responsabilitate ? Daca intrebarea e prea delicata, puteti sa nu raspundeti.

strada Elena spunea...

Barfa poleita in gossip... tot mirositoare ramane. Damful ei burlesc ne strica patura de ozon.

"Cel mic, urat si indesat" merita felicitat pentru mireasa si... geloziile starnite.
Am o remarca ptr. mire: Putea sa fie totusi mai selectiv cu... invitatiile la nunta.

Anonim spunea...

:)
Pheideas, nici nu mai erau necesare compeltarile, se subintelegea din postarea ta!
Este tipic mioritica.
Fuga de responsabilitate nu are nicio legatura cu genul, parerea mea.

In secolul XXI avem suficiente metode cotraceptive... de altfel se si reflecta in statisticile sociologilor!
:))

"Se gandeste vreunul ca o relatie cu o femeie e ca si cum ai imbratisa o mina antipersonal?"
Pe asta nu am inteles-o deloc.
Tradu-mi, te rog!

In toata Europa exista contracte prenuptiale, astfel incat atat femeia cat si barbatul isi pot proteja averile, interesele foarte usor.
:)
De la iubire am ajuns tot la material!
:)))
Mercantilismul masculin. :)))

Inainte de a face amor cu o femie, si nu vrei sa ai urmasi, ai la indemana prezervativul... se gasesc peste tot, chiar si in tara aceasta unde gandirea medievala predomina.
In cazul in care sunt dusi de valuri si se intampla, exista chiuretajul in timp util, iar daca si aceasta sansa este irosita... atunci cresterea copilului este singura solutie.
Poate fiecare sa-si croiasca drumul propriu, insa amandoi sa fie responsabil fata de copil.
Daca copilul ramane la mama, tatal sa-i fie alaturi macar din punct de vedere financiar (desi ar trebui sa se implice mult mai mult), daca ramane la tata, procesul va fi invers.
Simplu ca buna ziua.
In cazurile acestea, nu genul conteaza ci faptul daca esti OM sau nu!

Ai plecat de la un caz in care il faceai pe unul "bidinea" doar pentru ca sora ta l-a perceput astfel, lucrand 10 ani cu el si neintelegand ce a gasit o alta la el, apoi te-ai intrebat ce vor femeile... ca ulterior sa ajungi tot la ele: daca sunt sau nu responsabile pentru venirea pe lume a unui bebe.
Si unul si celalalt sunt responsabili, in aceiasi masura.

Ai ceva cu femeile?!
;)

Anonim spunea...

Lolita, am si eu destule "bube'n cap" privitoare la mentalitate. E destul de dificil sa te disociezi de grup, cand te afli in mijlocul lui.

Imi pare rau ca, desi dupa '90 foarte multi romani au trecut granitele acestei tari, nu au invatat mai nimic, s-au intors cu aceiasi mentalitate pe care o prolifereaza cu "profesionalism".

Tare pe care le perpetuam, le lasam mostenire generatiilor, fara a face un minim efort de a le corija.

strada Elena spunea...

Spiritele incinse trebuiesc protejate .

pheideas spunea...

@andrei, tu ai ceva cu barbatii ? :))))
N-am nimic cu femeile, numai ca in periplul meu prin lume s-a intamplat sa ascult multe povesti de dragoste cu final neasteptat. :)
Daca subiectul era despre porumbei, insemna ca am ceva cu porumbeii ? :)) Nu cauta si tu motiv din orice. Doar suntem barbati, nu ? :))))
A, cu imbratisatul minelor antipersonal ... era o figura de stil. Nu te superi, se pare ca n-ai nimerit inca o mina antipersonal. Lasa ca mai ai timp ... :)))

pheideas spunea...

A, si iubesc femeile, mai cu seama pe cele destepte. Sunt sclavul lor. :)))

Anonim spunea...

@andreiradu, ma bucur sa aud ca exista si cupluri care functioneaza asa... Pana la urma, eu cred ca daca e iubire, unul il trage dupa el si pe celalalt, si il ajuta sa evolueze, daca si acesta vrea si nu incepe sa simta asta ca pe o injosire. Aici vad eu, oarecum, o cheie spre rezolvare.
Intr-adevar, iubirea n-ar trebui disecata. Noi vorbim din exterior, cei in cauza stiu mai bine ce si cum...

@Lolita, recunosc ca judecatile acestea nu pot avea pretentia de a fi permanente. Intotdeauna va exista o exceptie de la "regula" gata formulata. Din fericire... :)

@Pheideas, exista mijloace contraceptive la indemana celor doi, si de dorit ar fi ca ei sa se gandeasca dinainte.
Daca totusi "accidentul" se produce, solutii exista. Macar financiare.

pheideas spunea...

@acuarele, lasa mijloacele contraceptive, ca tin de alt domeniu. Cate femei singure cu copii ai cunoscut ? Nu le condamna ca nu s-au protejat. Au iubit cu tot sufletul, s-au daruit, poate au si gresit - nu aveau de unde sa stie ....

Anonim spunea...

:)
am ceva cu mentalitatea unor barbati!
DA!
Pentru a dezbate un subiect, fair play, era de bun augur o echidistanta!
:)
Nu ma supar, insa tot nu stiu ce este o mina antipersonal.
Figura de stil, dar tradu-mi, ca nu stiu ce-nseamna.
Nu stau bine la capitolul "jargon".

Nesupararea este un atribut barbatesc?!
:))

Poate de aceea nu ai parte de ele, pentru ca nu-si doresc sclavi. Apropo's de tipul din povestea sorei tale.
:))

pheideas spunea...

Mina antipersonal e aia de explodeaza cand calci pe ea. Lasa ca-ti explic altadata legatura ... :)
Sa stii ca ai dreptate, poate vor stapani :))) No problem, se rezolva ! :)) Regia, rog schimbati cadrul ! :)))

Anonim spunea...

:))
Astept cu interes explicatia.

Pheideas, nu vor nici sclavi, nici stapani, vor parteneri. Unele.
Poate sunt si din cele care-si doresc sclavi. Poate or fi fiind si din cele care-si doresc stapani.

Pana acum nu am gasit decat femei care-si doreau parteneri.

Nu regia, ci scenaristul tre' sa intervina.
:)

strada Elena spunea...

...sau actorii...

WomanWithW spunea...

Hi...
Lucian...tu esti un dulce si jumatate pentru ca te tot intrebi ce vor femeile de vreo nspe bloguri incoace.Asta inseamna ca iti pasa ca esti ,tipul care-l ghicesc eu in spatele tuturor articolelor tale.
Dar ai nevoie de un crash-course in privinta noastra.Ai jucat cand erai mai mic labirint?Jocul ala care te enerva la culme cand il greseai... mai ales cand folosisesi pix in loc de creion.
Cam asta este creierul nostru feminin...un labirint total.
De aceea ne iubiti...pentru ca nu ne intelegeti 100%...de aceea ne doriti...pentru ca niciodata nu va dam tot deodata...

Femeie frumoasa ...barbat urat?
L. niciodata nu stii cat de frumos sau urat e cineva pana nu il cunosti.Sunt convinsa ca la ea n-a fost dragoste la prima vedere...dar la el...probabil ca da.Sunt convinsa ca ea a invatat sa-l iubeasca dupa ce l-a cunoscut.
Tot respectul pentru ea ca a avut rabdare sa-l cunoaca si sa-l simta...

Cand ai 22 de ani varsta lui cu 15+ este romantica...te simti ocrotita...femeie-copil...
Cand ai 40 ...si el 55+Houston...we might have a problem.


Depinde de la caz la caz...nu-i frumos ce e frumos...se zice...
Si se mai zice ca barbatul trebuie sa fie doar un pic mai frumos ca dracu'

Nu stim nimic de viata lor sexuala...Sunt oameni frumosi si tineri care...ii chemi in pat si ei cauta telecomanda.Si nu telecomanda care trebuie...

Timpul ne va lamuri.
Dar daca mai tarziu in viata vor divorta din motivele obisnuite pentru care divorteaza lumea...motivul lor in ochii lumii va fi doar ...discutia noastra de astazi.

Despre copil venit pe lume din cauza de neglijenta...
Voi chiar credeti ca pe lumea asta apare o viata doar din..neglijenta?

Anonim spunea...

Strada Elena, un actor iese, altul intra...
:)))

Pheideas, poti scrie explicatia cu increngatura, o voi citi maine la prima oara.
Multumesc anticipat.

Noapte buna, tuturor!

pheideas spunea...

@Ochiverzi, ai spus cam tot ce se mai putea spune. :) Femeia = labirint. O psiholoaga imi spunea candva ca adora incertitudinea.:) Nu sunt de acord, dar n-am ce sa fac. Ce fain e sa-ti pui intrebari ... Cred ca mai rau e cand nu-ti pui si crezi ca stii toate raspunsurile. Iar scenariul e urmatorul: el in sufragerie in fata calculatorului, ea in dormitor pe mess cu ... Sssss ... nu spun cu cine. :)))))

strada Elena spunea...

@ Andrei: Nu te intreb ce scenariu privesti...

WomanWithW spunea...

Mai zi-mi odata Ochiverzi si ma duc in dormitor.

pheideas spunea...

Vrei sa-ti zic Nutza ? Da' ce faci tu in dormitor dimineata, nu esti la job ? :))))

WomanWithW spunea...

Raspunsul corect era:Ochiverzi,ochiverzi,ochiverzi

Sunt in dormitor...dar nu pe mess:).....si L. ...abia am venit de la servici.Sunt in urma ta cu 7 ore.La tine e miezul noptii maine deja...la mine e ieri 16:30.So in vreme ce tu dormi ...eu ma distrez cu ...ssshhhh nu-ti zic cine pe mess...Apropo ...noi nu suntem pe mess....????????

WomanWithW spunea...

...daca renunti la...Ochiverzi...plec la servici din nou.Si nici nu mai vorbesc cu tine ,si nici....

Anonim spunea...

@Pheideas: Vorbeam, deci, de lucruri diferite. Fie ca "gresesti" din iubire sau din alte cauze, e bine sa te protejezi. Asta ca o sinteza a ceea ce am enuntat eu mai sus.
Am intalnit femei singure cu copii. Dar putine au ales sa ramana singure toata viata, si daca au ales a doua oara, au facut-o infinit mai bine. Am spus-o si o repet: exista solutii!... Cu sau fara barbat(ul cu care a conceput copilul), o femeie se descurca de fiecare data. Cade in picioare, precum pisicile. Daca n-ar fi fost asa construite, lumea asta s-ar fi terminat demult.

Noul meu blog este o incapere a primului. Asa cum spuneam in primul meu post, m-am retras cu un pas mai in spate. Motivele imi apartin. Gasesti usa in blogroll-ul acuarelelor, nu e nevoie sa modifici nimic.
Poti sa-mi spui tot "acuarele", e o.k.!... :)

Unknown spunea...

Wow, de cand nu te-am mai vizitat s-au schimbat multe.Lume noua , pareri impartite (asta e foarte bine), mici rautati (si-ar pierde blogul din farmec daca nu ar exista) si totul de la niste diplome si un rang social.
Ma, fratilor si suratelor spuneti-mi si mie un lucru. Cine te saruta dimineata, diploma sau motocicleta?!=))
Cu cine faci dragoste cu diploma, motorul sau rangul de fiica de ambasador?
Asta e ceea ce vedem noi, diplome, pozitii sociale si le numim generic, "anomalii". Amomaliiile devin normalitate de foarte multe ori.
Astfel eu nu as implini 20 de casnicie , un profesor universitar nu ar avea sotie o tiganaca fara carte timp de 35 de ani, etc.
E clar ca in intimitatea lor se simt egali si formeaza acel "INTREG" despre care toata lumea vorbeste dar putini stiu ce inseamna.
Sunt impreuna de trei ani, aici nu mai e vorba de vraja, asta trece dupa doi ani cand , deobicei, cei doi se trezesc si spun "Stop joc" sau , ca in cazul de fata urmeaza o casatorie.
Pe scut :
"Si-a luat soţie, atunci s-o ţie"

Rontziki spunea...

Da, nu reuşesc să ţin pasul cu comentariile voastre :)), aşa că am să mă refer în special la ce-a scris pheideas despre povestea mamei mele, întrebîndu-se cine a greşit. În povestea alor mei, e cam evident cine a greşit...nu e uşor să fii cel care suportă consecinţele greşelii altcuiva, dar nici cel care a greşit, uneori poate fi chiar mai greu...Evident, depinde şi de om, de felul de a fi. Nu vreau să dau acum detalii şi nici să-mi povestesc viaţa de familie aici, dar este o poveste din care fiecare poate înţelege altceva şi cursul ei ar fi fost diferit în funcţie de persoana căreia i se întâmpla. De-asta nu putem bate în cuie, nu putem generaliza că oamenii trebuie să se adune numai după anumite principii şi criterii şi că orice iese din pătrăţică e sortit eşecului...
Dacă pornesc de la postare, de la faptul că, aparent, cei doi puşi sub lupă nu sunt compatibili şi nu dau impresia că vor rezista mulţi ani împreună şi mă gândesc că mama a ales un bărbat compatibil, foarte serios şi, culmea, deloc afemeiat, înseamnă că, de fapt, nici măcar nişte premise cât de cât bune nu mai pot genera siguranţă, pentru că, trebuie să recunoaştem, totul este relativ...Ai mei au avut 6 ani de căsnicie foarte frumoasă şi s-a ales praful în câteva luni, alţii trăiesc în căsnicii nefericite şi chinuitoare decenii, iar alţii, poate chiar cei daţi exemplu aici, deşi aparent nepotriviţi, îşi vor oferi unul altuia ceea ce au nevoie şi vor fi nu mereu fericiţi, dar măcar împăcaţi.
Am înţeles de mult că oamenii pot fi foarte diferiţi în viaţa socială faţă de relaţia cu partenerul...putem avea o părere extraordinară despre nişte oameni cărora nu ne spun nimic, după ce îi cunoaştem în intimitate şi nu mă refer doar ca şi relaţie fizică, aşa cum ne putem simţi atraşi de persoane al căror comportament ne place foarte mult în public, în mijlocul prietenilor, de ex, dar care se dovedesc corigenţi din pdv emoţional atunci când neapropiem mai mult...

Referitor la o altă idee care s-a dezvoltat prin comentarii, aceea cu femeile singure, însămânţate şi părăsite, ca să mă exprim aşa, aş vrea să spun doar că problema nu este atitudinea bărbatului vis a vis de însămânţare, ci atitudinea după ce pleacă...am cunoscut şi mame singure cu 2-3 copii, nu doar cu 1, dar nu am auzit nici una spunînd că de ce nu s-o fi protejat, ci doar că şi-ar fi dorit ca şi tatăl să contribuie mai mult la creşterea copiilor, sub toate aspectele...din momentul în care ai un copil, indiferent al câtelea, este de neconceput ca acel copil să nu fi existat...problema nu este deci că bărbatul concepe şi pleacă, ci că concepe, pleacă şi nu se mai implică apoi.

WomanWithW spunea...

...Lucian ...ti-ai pus si tu o intrebare acolo si acum nu mai scapi de ...raspunsuri.Acum suntem la faza in care discutam ce-si doresc femeile care fac un copil in afara casatoriei.
...eu cred ca nimic nu e intamplator in lumea asta.Un copil e un lucru prea mare si prea frumos ca sa apara din greseala si greseala sa nu fie cel putin cosmica.

Ii plang pe acei care isi lasa copii.Pe acei care dupa o noapte de dragoste sau dupa o relatie ...au disparut fara urma .Si stii de ce ?pentru ca Karma exista.
Nu stiu daca ati vazut American Idol...venise frumoasa asta de copila ...ajunsese printre primii ,astazi este vedeta country...si bineinteles ca a aparut si tatal dupa douazeci de ani .Care tata?

De obicei barbatii care pleaca...privesc intotdeauna in urma.Dar cu lasitate.Si-ti garantez ca in fiecare copil intalnit zaresc chipul copilului pe care l-au abandonat.
O femeie care are curajul sa treaca mai departe...sa-si stearga lacrimile si sa-si indrepte iubirea risipita de un ticalos catre copilulu care acum este 100%al ei merita sa fie sanctificata.Pentru ca o vreme toata lumea...chiar si proprii parinti o vor privi un pic diferit.Asta pana cand fiecare or sa cunoasca copilul.Si atunci or sa se incline cu respect.
Suntem tentati sa judecam...sa barfim...dar gandeste-te ca totul a inceput cu doi oameni care s-au iubit...sau cel putin s-au placut macar.Atat de mult ca sa ajunga in pat.
Nici un copil nu s-a nascut intamplator in lumea asta.Chiar si cel care apare dupa one night stand....chef cu prea mult alcool sau ...viol.Nimic nu e intamplator...daca un copil trebuie sa se nasca se va naste oricum.

Rontziki spunea...

@MyEyesOnYou: sunt perfect de acord cu tine :) Niciodată naşterea unui copil nu e întâmplătoare şi, cum spuneam, probabil f puţine mame şi acelea nu sunt de fapt mame, ar putea regândi totul, ar putea să-şi pună problema că nu trebuia să facă respectivul copil odată ce acesta s-a născut...Chiar dacă uneori din exterior se vede altfel, cel cu adevărat neîmpăcat şi nefericit este cel care şi-a părăsit copilul...niciodată ochii unui tată care a plecat nu pot avea strălucirea ochilor mamei, chiar obosită, epuizată pentru că a făcut totul, atunci când se uită în ochii copilului...

WomanWithW spunea...

Ce ma doare pe mine este faptul ca mai tarziu ,in viata copilul o sa puna intrebari.Si cum Dumnezeu sa gasesti cuvintele potrivite...nici nu vrei sa-i vorbesti de rau tata...dar nici nu vrei sa-i spui ca l-a calcat tramvaiul,nu?Nici nu vrei sa-i spui ca a aparut .."neprogramat".Sa-i zici ca taticul a plecat pentru ca unii tatici ...pleaca?Ca il iubesti tu dublu sau triplu sau de-aici pana la luna.Nu stiu...De multe ori e bine sa incepi genul acesta de conversatii cand copilul este la varsta cand intelege ar nu sufera asa mult...Incetul cu incetul...o sa-si faca singur o idee...iar mai tarziu in viata cand o sa inceapa sa gandeasca singur...o sa doara mai putin pentru ca deja o sa aiba sentimentu de "deja vu"

Rontziki spunea...

Da, este greu să găseşti cuvintele potrivite şi depinde de la caz la caz...la mine, spre exemplu, nu se putea aştepta pentru că trăiam într-o comunitate mică în care toată lumea ştia povestea alor mei, aşa încât am ştiut destul de repede ce s-a întâmplat...Nu-mi amintesc să fi suferit sau să mă fi simţit privată de ceva şi asta pentru că am fost permanent înconjurată de dragostea, iar mama a fost sinceră cu mine sub toate aspectele. Contează foarte mult ca unui copil să-i oferi tot ce ţine de tine şi să fii sincer şi deschis, mai departe, copilul discerne şi înţelege mult mai mult decât ne aşteptăm.

Anonim spunea...

Foarte frumos ati pus problema, Rontziki si MyEyesOnYou, v-am citit cu placere dialogul!...
Fie ca realitatea sa fie exact asa cum spuneti voi!...

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

Ce-si doresc femeile atunci cand isi aleg partenerul de viata?Eu cred ca depinde si de etapele vietii unei femei.
La 22 de ani mai visezi inca la "fat-frumos", la 33 ajungi sa intelegi cat de important este ceea ce poate sa-ti ofere cel de langa tine si cand spun asta nu ma refer la partea materiala.Apar responsabilitatile, iar el e plecat cu totul:nu stie ca exista copii, nu stie sa-ti ofere o vorba buna , nu te poti baza niciodata pe el.
As putea fi acuzata ca am ceva cu barbatii, nimic mai gresit, insa statisticile arata ca numarul barbatilor parasiti si lasati sa-si creasca singuri copiii este infim fata de cel al femeilor.Mie mi-e clar ca nu sunt facuti pentru"cursa lunga" si nu putem decat sa -i acceptam asa cum sunt sau sa renuntam.Nu cred ca depinde nici de infatisare, nici de cultura , nici de posibilitatile materiale si nici de varsta.Poate ca ar tine putin de partea morala si chiar de un grad de maturitate.Atunci cand isi ia un angajament, el ar trebui sa se gandeasca cel puti de doua ori inainte, iar ea sa fie constienta ca-si asuma un risc.
Frumosi sau urati, bogati sau saraci cu sau fara carte, cand hotarasc sa formeze un cuplu trebuie sa cunoasca arta compromisului si a iertarii.Nu greseste niciodata numai unul.
Ai zice ca cel mai greu este sa-ti gasesti partenerul de viata, insa eu cred ca greul incepe dupa ce l-ai gasit.Sa inveti sa traiesti cu el, sa-i fii alaturi, sa imparti totul cu el, sa-l poti ierta, sa -ncerci sa tii pasul cu el -sa nu fii nici mai in fata, nici mai in spate, ci in acelasi ritm - asta este adevarata provocare.

WomanWithW spunea...

...Miki...tu ai dreptate ...e usor sa iubesti pe cineva...dar e foarte greu sa-ti mentii iubirea...

Toti am avut momente in viata cand iubind...ne-am imbatat cu apa rece.
Ne-am indragostit...puteam jura ca n-o sa ne treaca niciodata si ...dupa o vreme...What was I thinking?

In speranta ca l-am lamurit pe L. in vesnica lui cautare in ale dorintelor femeiesti..ii dau o sugestie.Ar trebui sa scrie un blog despre..."De fapt ...ce-si doresc barbatii?"
(pretinzand ca noi habar nu avem)

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

MyEyesOnyou:Cred ca pentru inceput ne-ndragostim de ceea ce este la suprafata ca nimeni nu lasa sa se vada decat ceea ce are el mai bun.Dar asta nu inseamna iubire, iubirea trebuie sa fie ceva mult mai profund care nu se "sparge" ca valurile marii cand se izbesc de mal.Iubirea este un amestec de intelegere, acceptare,compasiune, chiar suferinta.
Eram intr-o zi in Cismigiu-locul pe care eu il ador in tot Bucurestiul-si priveam in jurul meu.Erau multe cupluri tinere care se sarutau , se imbratisau pe bancute si la un moment dat apare un cuplu aparte.Erau doi batranei care mergeu alaturi, tinandu-se de mana.M-am intrebat atunci unde este adevarata iubire:la cei care se devorau in fata noastra sau la cei care numai sufletul le ramasese tanar?Sincer, i-am invidiat si tare as fi vrut sa am destul curaj sa-i intreb care le este secretul?
Femei sau barbati nu cred ca ne dorim lucruri diferite...cu mici abateri, numai ca suntem creati diferit, iar diferentele acestea ne apropie sau ne despart.

pheideas spunea...

@miki, cred ca ar fi fost inutil sa-i intrebi. singurul raspuns e iubirea. cred ca te intrebi, cum e posibil sa se mai iubeasca la varsta aia ? mai demult si eu credeam ca iubirea se transforma in ceva matur ca iubirea de la inceput nu mai e aceeasi. pe dracu ! iubirea e aceeasi pana la adanci batraneti, cu singura conditie, sa iubesti. :)) altineva se intreba daca mai poate iubi ... radio erevan: da, mai poti iubi, cu conditia sa nu uiti sa arunci gunoiul. :))) adica sa-ti faci curatenie in cap si sa nu te mai ancorezi de frustrari, dezamagiri si iubiri pierdute. pe alta limba, sa deschizi larg ferestrele, sa intre soarele. :)))

pheideas spunea...

ce credeti ca tine doi oameni impreuna ? placerea de a-l descoperi pe celalalt in fiecare dimineata, de a-ti veni sa-l saruti. ce starneste aceasta placere, pasiune ? ei bine, ACEASTA ESTE INTREBAREA !

in loc de ...
ea: ce dracu mai caut in relatia asta ? nu face nimic toata ziua, in timp ce eu spal, calc, fac piata, ingrijesc de copii.
el: s-a ingrasat ca o balena si seara miroase a ardei umpluti ! nu mai am chef de nimic !
el a ramas cu imaginea ei de la inceput, subtirica, dragastoasa si pasionala ..., iar ea crede ca daca ii face ardei umpluti, ar trebui s-o iubeasca. daca asa i-a spus mamica ei, ca barbatul e fericit daca ii gatesti si speli ... :))

pheideas spunea...

Omul este o fiinta lenesa. Vrea sa ia totul de-a gata, far cel mai mic efort.
Ea vrea ca el s-o iubeasca neconditionat, iar el vrea ca ea sa-l iubeasca la fel. Dar niciunul nu-si pune intrebarea "Eu ce-ar trebui sa fac ? Ce trebuie sa dau, ca sa primesc in egala masura ? Cat costa ceea ce vreau ?". Ei bine, daca exista o evolutie de la troglodit la homo inteligensis, sau de la tinerete la maturitate, exact in acest aspect consta evolutia. Sa nu lasi totul pe seama hormonilor, ca ei saracii, isi fac treba fara efort pe la 20 de ani, cand aratam bine si mintea zburda. Dar mai tarziu, ca ei sa zburde la fel, este necesar sa mai si trudim o tar'.

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

Ei bine, cred ca trebuie sa se tina cont de niste reguli:ea sa nu uite ca e femeie nu maisina de gatit, iar el sa nu uite sa-i multumeasca in fiecare zi ca exista. Simplu, nu?
Cu vreo 9-10 ani in urma , o doamna educatoare , pensionara, ma vede pregatindu-ma de zor sa merg la intalnirea cu viitorul sot.Si ma ia la intrebari: unde cred eu ca ma duc in conditiile in care am o unghie ciobita?Cum sa ma prezint in fata barbatului meu altfel decat cu manechiura perfecta?!Mi-a mai spus atunci, ca in fata barbatului trebuie sa fii mereu impecabila, iar seara cand te pregatesti de culcare sa nu arunci cearceaful pe pat pur si simplu, exista o tehnica anume pentru pregatirea patului conjugal-pe care mi-a si aratat-o de altfel.
Avea dreptate.Barbatul iti va spune ca te iubeste asa cum esti, dar nu trebuie sa-l crezi si nici sa nu te obijnuiesti cu ideea asta.
Femeia poate face toate astea, dar intr-un cuplu sunt 2 si ce faci daca celalalt nu coopereaza?
Eu stiu ce vreau si cum trebuie sa fiu, dar daca el nu stie pe ce lume se afla?Viata nu-nseamna numai pasiune si atractie, iar ziua are numai 24 de ore.Femeia are copii de spalat, de-mbracat, de educat, de plimbat, trebuie totusi sa-si hraneasca si sotul, ca doar nu l-o trimite la restaurant in fiecare seara, mai trebuie si putina curatenie in casa, ca sotul poate nu-si permite sa-i angajeze o menajera si daca mai are si serviciu... ca sa mai fii tu cea cu chef, fara ca el sa miste un deget pentru tine, atunci chiar trebuie sa fii femeia bionica.
Pentru bunul mers al lucrurilor chiar este nevoie de cooperare.
Cu toate astea , doamnelor, nu aveti voie sa uitati ca sunteti femei, iar daca aveti de ales intre o baie cu spuma si pregatirea mesei pentru barbatul vostru alegeti baia cu spuma, ca apoi, va pregateste el masa!:)

pheideas spunea...

@miki, asa e, cum zici tu ! Dar daca lui nu-i plac masinilie de gatit ? Ca el, sarcul, nu si-a dat seama la inceput ... :)
Esti sigura ca stii cum trebuie sa fii ? Nu esti cum vor vor altii sa fii ? Mie, spre exemplu putin imi pasa daca cearsaful e tras sau aruncat. Dincontra, atentia exagerata pentru detaliu mi se pare ceva ce tine de patologic. Si nici nu-mi plac femeile casnice. Si nu sufar sa-mi puna cineva masa sau sa-mi spele chilotii. :))
Femeia nu trebuie sa faca nimic ! Si nu sunt misogin cand afirm asta. Atata timp cat mie imi ia o ora jumate, sa intorc casa cu fundul in sus si sa gatesc un fel de mancare, fara sa am impresia ca "trebuie", consider casnicul ca pe ceva neimportant intr-o relatie. 11 ani am facut asta, nu zi de zi, dar la trei zile sigur. Ca praful se aduna, gresia se pateaza daca intri incaltat, la fel si parchetul, aspirator + mop, vase spalate, faianta la baie se pateaza de la pasta de dinti etc ... vrei sa-ti dau si 20 retete de mancare ?:)))))))))) Trimit CV-ul ? :))))))))))))))Am ras cu lacrimi !
Intr-un cuplu sunt doi numai daca unul trage hais iar altul cea.

pheideas spunea...

Nu va suparati pe mine, sunt un tip mai modern ... :))

pheideas spunea...

O relatie nu insemana un contract, in care unul trebuie sa ... si celalalt tre sa multumeasca sau sa plateasca pentru ... O relatie insemana iubire si atat. Iar iubirea misca casa si lumea din loc, fara ca vreunuia sa-i para munca de sisif. :)

WomanWithW spunea...

Man...esti mad in dimineata asta...

Si ,hotarat lucru ...urasti ardeii umpluti.Ii asociezi intr-un fel cu o casnicie ratata...(nu numai aici)

pheideas spunea...

Nuuuuu, imi plac enorm, dar imi dau arsuri. :)))))

WomanWithW spunea...

Dupa parerea mea o casnicie reusita nu este aceea in care doi sun jumatatile aceleasi sfere
Cred in ...puzzle.Ai observat ca doua piese de puzzle care se potrivesc...arata cam la fel dar...sunt total opuse?Pentru ca trebuie sa se completeze,nu-i asa?
Scriam odata undeva ca acolo unde ea este soft el trebuie sa fie hard.Chestia asta functioneaza...si in afara domeniului la care te gandesti tu in secunda asta.
Si cred cu tarie in respect.

pheideas spunea...

@Ochiverzi, nu sunt mad ... par doar. :)) Cunoasterea este esentiala ! Mai intai e musai sa ne cunoastem pe noi si pe urma sa-l cunoastem pe celalalt, niciodata invers. Acum fiecare cunoaste in felul lui ... unii de la brau in jos, altii de la el in sus. :))) Asa e omul, de cand lumea si pamanatul ! Si tot musai e sa stim bine ce anume ne excita hormonul si neuronul. :))

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

Aranjarea cearceafului chiar nu era o chestie de detaliu!
Ir eu stiu prea bine cum trebuie sa fiu si din pacate -pentru altii-nu prea sunt asa cum vor ei.
In fine, tu vrei sa spui ca esti barbatul ideal.Ok.Trimite un CV , dar fara cele 20 de retete:))

WomanWithW spunea...

Citindu-te...de prin 2008 incoace tu esti pe de o parte sampanie si capsuni dupa o cina romantica ...dar si sandwich-ul preparat in graba pentru o fuga la munte sau doar o plimbare mai lunga prin padure...

Vino cu mancarea preferata pana cand nu incep sa te asociez cu ...ardeii umpluti.

Pe de alta parte...iubire,cunoastere ,comunicare,respect...good sex..si impresia ca totusi dupa ani si ani persoana de langa tine nu-ti apartine 100%.Un anumit procent trebuie sa ramana...proprietate personala.....asta inseamna pentru mine casnicie reusita.

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

Cred ca MyEyesOnyou avea dreptate spunand ca de fapt trebuie sa scrii un post despre ce vor barbatii.
Eu stiu ca vreau de la un barbat sa-l simt alaturi in orice fac, sa ma -nteleaga si sa ma accepte , dar tare as fi curioasa ce va doriti voi.

pheideas spunea...

@miki, asa ma vezi, barbatul ideal ? Of, daca ai sti cate am dezamagit ... :)))

pheideas spunea...

Ce ne dorim ? Nu e o idee rea sa scriu o postare ... :))
In mare, ne dorim sa intelegem femeile. Pe urma, autostrada cu patru benzi pana in Hawai. :)))

fly2sky spunea...

Multe lucruri s-au spus..dar toate sunt relative..nu se pot da retete generale, depinde ce vrea si cum vede fiecare. Si ceea ce te tine impreuna la urma e iubirea..daruirea.. atunci cand esti capabil sa-l iubesti pe celalalt si cand trece prin momente mai grele..si cand nu mai e la fel de frumos sau daca il loveste vreo boala. Viata ne pune la multe incercari..atunci se vede daca e iubire sau nu. Nu toata lumea e capabila sa iubeasca la fel..iar problemele apar atunci cand este prea mult egoism si orgoliu cand unul iubeste mai mult iar celalalt astepta doar sa primeasca. Si daca e iubire si toleranta din ambele parti..esti dispus sa negociezi restul detaliilor :).

pheideas spunea...

@fly, asa e, fiecare e unic in felul lui si are ceva ce place altuia. Unii aleg sa respecte un conventional traditional, pe altii ii doare fix in dos de "asa trebuie !". Prin iubire inteleg sa protejezi sa ocrotesti, sa ajuti ... Dar va dau cuvantul meu ca am intalnit oameni care pur si simplu nu vor sa fie ocrotiti sau sa ocroteasca. Le place statutul de sclav/stapan. Asa considera ei firesc ... Mai sunt si altii care pur si simplu habar nu au ce vor, nu e bine nici asa, nici altfel. Te apuca zbatul si iti iei campii. :)))

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

pheideas:n-am spus ca te vad eu, am spus ca vrei sa pari a fi...Sunt sigura ca sunt multe care au un cuvant de spus:)

WomanWithW spunea...

......Miki...barbatul ideal NU EXISTA.Daca ar exista ...femeile ar fi asa de plictisite...

Exista pe ici pe colo barbati foooooarte increzatori in fortele lor.

L....zi saru'mana de idee.

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

In alta ordine de idei "vorba multa saracia omului" sau "cine vorbeste prea mult despre dragoste, nu prea mai are timp sa faca" si de ce nu la teorie ne pricem cu totii, PRACTICA insa... ne omoara.
Si pentru ca discutia aceasta pornise de la cei doi proaspat casatoriti eu le urez"casa de piatra si iubire multa!"si m-as bucura sa le mearga bine , nu de alta dar cred ca au sughitat atat incat nici nu si-au putut vedea linistiti de "luna de miere".

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

MyEyesOnyou:cine vorbeste de barbatul ideal?Ce sa facem cu el?:)Si daca-ar fi , eu una n-as avea rabdare sa stau la rand:)

pheideas spunea...

@miki, te rog sa ma crezi ca femeile sunt mai preocupate de ceea ce li se intampla, decat barbatii. Nu e compliment, ci constatare. Ce intelegi din asta ?
Asa e, practica ne omoara ! :))

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

pheideas:ar trebui sa detin cunostinte elaborate despre barbati pentru a-ti da un raspuns corect.Prin urmare spun PAS.

Anonim spunea...

:)
Omul este intotdeauna preocupat de ce este in exteriorul lui, nu in interiorul lui.
Uita, de fiecare data, ca CELALALT nu este EL!
Privim inspre ceilalti si ceea ce nu coincide cu perceptia noastra, cu modul nostru de a gandi, simti, spunem ca este incorect, injust, stramb, nefiresc etc.

Aducea in discutie Pheideas, ideea de sclav si stapan intr-o relatie.
Omite insa structura acelor indivizi.
Altcineva aducea in discutie ideea conform careia nu exista "barbati ideali" (sau femei), dar omitea ca ceea ce-nseamna "ideal" pentru el, pentru celalalt poate inseamna altceva.
Vrem, cu tot dinadinsul, sa uniformizam... gandirea, starile sufletesti, emotiile etc.

Unii barbati, dupa n experiente nefericite, sau mai putin fericite ajung la concluzia ca "femeile nu stiu ce vor"; unele femei, in urma unor experiente nefericite sau mai putin fericite, ajung la concluzia ca "barbatii sunt "borci", sau iresponsabili sau... depinde ce anume a intalnit de-a lungul expreientei lor!

Plecand de la experienta personala, omul tinde sa extrapoleze si sa emita "verdicte" general valabile, apoi toata viata si-o consuma cautand argumente pentru a-si confirma siesi sau celor din jur de justetea celor exprimate.
:)

Pheideas a raspuns la intrebarea "ce-si doresc barbatii" - sa-nteleaga femeile si apoi "autostrada cu patru benzi spre..."!
Este raspunsul sau (la misto sau nu), cert este ca nu este similar cu raspunsul meu, sau cu raspunsul altui barbat.

Miki, ceeea ce-ti doresti tu isi doreste aproape oricine (constient sau inconstient) dar pe langa aceste lucruri elementare se mai adauga cele de natura personala.

EyesON spune ca nu exista "barbatul ideal", iar de ar exista, femeia s-ar plicitisi.
Afirmatia se bazeaza pe presupunere, nu pe experimentare.
:)
Cred ca, in momentul in care i-ai declarat cuiva iubire, ai facut si pasul sa te casatoresti cu acel cineva... acela este cel ideal.
Iubita mea este persoana ideala pentru mine, de aceea stau cu ea.
Nu din obligatii, nu din obisnuinta, nu din comoditate etc.

In cazul in care situatia se schimba... si idealul imbraca alta forma. Nu e nimic static.

Filozofia bobului de grau, incoltit, inflorit si ajuns la moara existentei umane.

Joker spunea...

andreiradu
"omul tinde sa extrapoleze si sa emita "verdicte" general valabile, apoi toata viata si-o consuma cautand argumente pentru a-si confirma siesi sau celor din jur de justetea celor exprimate"

Pai ce sunt tampit!!
Cum sa dai verdicte cand "orice" este intro continua schimbare..si te ia "din oala" de-ti merg toti fulgi(ca-n tsunami)!
Bazele trebuie sa le cunosti nu suprafetele cu epiderme cu tot.
Dar cine isi face griji pentru om si nu pentru organele lui de functionaritate:))Toata lumea, ma rog..mai toti.
Slabiciunile, capcanele, aparentele sunt la tot pasul. Cum ii scriam mai devreme unei fete...
Contradictiile in termeni,in viata sau in orice.. le ado-ram!!
Aleatoriul,intamplarea o luam de aliat...si asta.. pentru ca EFORTUL de a invata si-a dat obstescul sfarsit!! ma rog in aplauzele noastre, furtunos tacite

Joker spunea...

O relatie nu e un contract intr-adevar!
Insa, iti cere al dracu de mult sa te ReInventezi,sa-ti scoti tot firescu&autenticul acumulat ani si ani!Cu strategiile(intelighentia)
mai greu.
Asdar.. depinde de reusita relatiei ce-ai facut in ultimii 15 sau 25 de ani:)
Norocul ha ha.. e un adjuvat cu proprietati de "miracol" "minune"
etcetera
Iar daca esti sanatos la cap sau.. nu ASTEPTI..mantuirea sa vina in statie, poti sa simti, sa inveti ceva! Altfel o sa tot "iubesti" iluziile!
Nu ca n-ar fi si reconfortant!

WomanWithW spunea...

Iluziile....sau muzele.

pheideas spunea...

@andrei, joker (++)

Joker spunea...

"++" e supralicitare/suprarealism/suprapret sau o adunatura aleatorie de plusuri..pheideas!!!

Joker spunea...

pheideass..resusciteaza-L..nu apare!:))

Joker spunea...

MyEyesOnyou
Multumesc mult...de spiritul ascutit de obsevatie!!
Chiar dragut:)
Cum sa te fac a crede.. ca muzele de multe ori nu se saruta:) cu iluziile.
Poti sa iubesti o muza iar intr-un final.. chiar sa nu se risipeasca precum o iluzie din cotidian!
Iubirea e o instigare la sublim,a ziso chiar un roman!
Daca iubesti, lupti sa nu cada in ilizie..dar, trebuie sa si cunosti materialul croielii:
Ori e "de muza"..ori e "de iluzie"
inghesuita sau datatatoare de vapori..cel mult:))

WomanWithW spunea...

J. am un simt de observatie ascutit...si nu numai.
Stii ...mie chestia cu iubirea pentru o muza mi se pare fascinanta...dar nu ma pot impiedica sa nu ma intreb.Chiar cu un creier briliant...daca "muza" era o adolescenta urata ,grasa...cu cosuri pe fata...te mai fascina atat de mult?

Anonim spunea...

:)
Eyes, suntem in secolul XXI, astfel incat muza respectiva poate suferi modificari esentiale in locurile care tie iti par dezagreabile.

Anonim spunea...

Joker, (++) cred ca este mina antipersonal a lui Pheideas!
:)

Joker spunea...

Greu greu de crezut.
Criteriul cel mai apropiat cred ca ar fi..sa nu fie "Muma padurii"
Crengi, radacini, coji doborate in loc de...privire, mangaiere etcetera.
Acum.. nu ca ma derob de opinia favoritei mele S.de Beauvoir despre sexul frumos: Papusa de carne:)dar criteriul tau ramane, este luat in seama fara echivoc. Insa:))

WomanWithW spunea...

Andrei ...in sfarsit ai inteles ce a vrut sa zica P. cu mina antipersonal.


Joker..its Ok...nu e loc de ..."insa".Si te inteleg perfect.Ramanem cateodata "trasniti" de suma creier+frumusete....
N-am intalnit niciodata un barbat care sa fie strafulgerat doar de creier.
Si tu ...asa cum am crezut...esti un barbat(+++++++).
Si daca Brother Louie are dreptate ...daca traiai in Tara Unchiului Sam...17 este 5BB(unde BB inseamna Behind Bars).

I-am citit cateva texte...are intr-adevar un ceva fascinant...Sper sa si-l mentina si dupa ce intalneste"monstrii"inevitabili.Dar aia apar pe la 19-20.

pheideas spunea...

@Joker, (+) inseaman ca te aprob, ca merg si eu o statie, ca ....:))

pheideas spunea...

@andrei, Joker, am primit o provocare: sa scriu o postare despre ce-si doresc barbatii.
@andrei, regreti ca ai cerut sa fii scos pe tusa ?:)))

WomanWithW spunea...

Provocare is my middle name.
Go ahead,sir!

Joker spunea...

MyEyesOnyou,
Refuz sa cred ca decat... "trasnit de suma creier si frumusete" am putut fi eu.. impresionat!
Daca tu crezi ca las Absolutul(in carne si oase) sa treaca..pe langa orice orgas_ banal, sau orice alta constructie de dragul de a lasa in urma, te inseli!
Ca pot capota pana la urma-e adevarat! Insa am sa lupt. Sa mai zic de scop? cred ca nu!
Multumesc...:)))de cuvintele frumoase!
Fascinant? Lasa-ma, ca deja.........***++++++, scuze

Joker spunea...

@pheideas
Interesant limbajul,codificarea asta
Multumesc mult:)
Ma..eu vad capatul traseului, unde am mai putea merge o statie!?
Aa..poate unde vrem NOi, asta da:))

WomanWithW spunea...

Mai nou se cheama a capota?

Joker ...cu toata fata ta insangerata esti un Dulce cu D.
De cate lucruri mai suntem fascinati zilele astea.Nu fi rau.

A propos...5 BB este doar intentia...Un orgas-banal e vreo 15.

Joker spunea...

E..da! bine ca te-ai facut rea:)

Joker spunea...

Fa-ti rolul Hai:)

Joker spunea...

Sa nu confundam O.-Banalul cu mijloacele da! Va rog frumos domnisoara, pardon doamna MyEyesOnme!
:)

WomanWithW spunea...

Nu sunt rea....Imi pare rau daca asta ai simtit.

Banc: Un scorpion si o broscuta pe malul unui rau.
Scorpionul:Hey,broscuta vrei sa ma treci si pe mine raul...sunt mic si nu stiu sa inot.
Broscuta:Nu ...ca ma intepi si mor.
S.:Hai tu...ca nu te intep...daca te intep mor si eu nu realizezi?
B:Nu ca nu te cred.
S.: Hai tu...hai tu ...te rooooog..

Pana la urma broscuta a cedat si l-a luat in spate.Binenteles pe la mijlocul raului scorpionul a intepat broscuta si... au murit amandoi.
Morala?...Scorpionul ...nu s-a putut abtine.

Nici un O nu e banal.


Joker....good night...este exact 12;42 am.

Joker spunea...

"Nici-un O nu e banal" ?
Ba da, ca este pe toate drumurile. Insa, de pe o cale poti ramane fara directie sau cu busolele altora!

Chiar daca este in natura scorpionilor.. sa nu se abtina, asta al meu s-a hranit consistent cu rame sau alte insecte..asa ca exceptiile pot aparea, cu toate ca sunt greu de crezut!:)

Anonim spunea...

:)
Bun regasit, tuturor!

Sunt foarte curios cine va constitui subiectul postarii sub titlul "provocare"!
:)


De ce as regreta?!
Cand mai aveam timp sa comentez, daca stateam sa analizez colegii iubitei mele, vecinii sau indivizii de pe strada?!
:)
Spor la treaba!

elena spunea...

bine v-am regasit! parerea mea e ca sangele apa nu se face (in cazul asta), si ca educatia data de o familie de ambasadori isi va spune cuvantul intr un final... cred ca tanara abia iesita din adolescenta a actionat rebel, impotriva familiei, dar educatia, snobismul inradacinat, succes"urile" (nu ajungi fara ajutor manager la o multinationala la 22 de ani, dupa 4 ani de ase) rapide o vor "aduce cu picioarele pe pamant", iar fatuca noastra se va reorienta potrivit educatiei si "dotarilor" sale

Celestine Mihaela spunea...

Mii de multumiri pentru comentariu si pentru empatia de care dai dovada.
Multi ti-au scris aici, ceea ce inseamna ca lumea e receptiva.
Multumesc inca odata pentru implicare, regasire si iubirea din tine.
Cat despre postarea ta, important e nu ce isi doresc femeile sau barbatii, ci ce ne dorim!
Departajasarea n-o facem noi ci nevoile noastre privite-n oglinda opusa.

E usor sa dam vina pe barbati cand suntem neintelese sau pe femei cand ei se simt neintelesi, dar dincolo de aceasta diada exista sinele nostru care inca bajbaie dupa lumina si recunoastere.

Asa ca orice lectie venita fie prin relatii chimico-afective sau de rudenie, este clar o revenire a ceea ce noi candva n-am dus pana la capat, ca doar de aia se numeste lectie :)
In loc sa ne judecam unii pe altii, mai bine am invata sa ne acceptam, ca sa ne putem imbratisa lipsurile.

La mai multe postari,

Maya

Celestine Mihaela spunea...

Lolita@, mesajul era pentru tine.

Pup

pheideas spunea...

@Maya, nu era pentru mine ? Of .. sad !

PowerPrafGirl spunea...

@pheideas, astept postarea cu "ce vor barbatii" >:))) ce vor femeile stiu prea bine si pot sa jur ca si barbatii vor acelasi lucru, dar ramane sa ma edificati voi in sensul asta ;)
in rest, aplic legea lui Dabija ;)

WomanWithW spunea...

Power girl....si eu astept postarea aia.Tre'sa-ti zic una ...asa intre noi...cand am vazut postarea "Oda prostiei"...mi-am zis"No,you didn't"...Dupa ce am
vazut versuri ..m-am linistit.
Si eu credeam ca L. se lasa mai usor "provocat" la ...postari.Iti garantez ca acum o"gandeste".


Agree with you 100% ca ce vrem noi vor si ei ...doar ca ei confunda calitatea cu cantitatea...kidding ...

pheideas spunea...

Tot eu ? Of, ce v-ati face fara mine ?! :))

WomanWithW spunea...

Oh....

pheideas spunea...

Pai, noi stim mai multe despre voi ?

XoXo spunea...

sincer, si eu astept postarea aia :))) pentru ca nu cred ca poate sa o spuna decat din perspectiva lui (ceea ce va interesant de citit). Adevaruri general valabile nu cred ca poate sa emita nimeni...

PowerPrafGirl spunea...

@my eyes on you, draga mea ma bucur ca suntem de acord in privinta acestui topic! ;)
@pheideas, iti ia mult s-o coci? ia sa te vedem! >:)))

Vocea-de-departe spunea...

Cred că studiul de caz nu ajută în răspunsul la întrebarea asta. Apoi, aş pune o altă întrebare, de ce să departajăm lumea pe sexe când ar fi mai interesant să o departajăm pe pasiuni, pe inteligenţă, pe viteza de reacţie sau un milion de alte criterii. Asta cu ce vor femeile şi ce vor bărbaţii personal îmi sună a construcţie de tabere, gen hai să vedem care e mai tare...

fly2sky spunea...

Voce-de-departe..ai dreptate..e cea mai simpla departajare insa nu cea mai bune..sunt atatea diferente si exceptii incat nu e asa relevanta departajarea. Si fiecare are in el si caracteristici ce poate sunt specifice mai mult celuilalt sex..se pot observa insa anumite tendinte. Si cred ca asta se face si din dorinta de a ne cunoaste mai bine unii pe altii. Si asa cum spunea si PowerPrafGirl..la urma urmei nu suntem chiar asa diferiti..dar trebuie sa ne convingem :))