PERPETUAREA VIRTUALA

















Azi am sa va scriu fara diacritice, gasesc obositor modul asta de a tasta, nu pentru ca nu e firesc limbii, ci pentru ca nu am o tastatura corespunzatoare.
M-am uitat de curand pe internet si mi-am zis sa fac o mica statistica cu privire la cele mai cautate site-uri online.
Nu mare mi-a fost mirarea sa gasesc pe locurile fruntase site-urile matrimoniale, sau mai nou "dating sites", care au impanzit retelele virtuale de mai bine de 10 ani.
Daca la inceput era in voga "mirc-ul", acum cele mai cautate portaluri sunt cele cu chat inclus, fie ca vorbim de facebook, netlog, batranul hi5 si lista poate continua.
Dar ce mai tura-vura, iata si blogosfera a devenit un loc de dating.
Ne cautam unii pe altii, oriunde numa' sa fie in spatele monitorului, e mai usor, e mai comod, e mai safe?
Cert e ca de mai bine de 10 ani, lumea nu mai doarme noaptea, ci sta acolo pe chat-urile aducatoare de un flirt, o mica defulare, sau de ce nu... o potentiala relatie.
Cati dintre voi si-au dat intalnire pe site?
Sau nu, intrebarea corecta e: cati recunosc ca au facut asta?
Iata si o mica evaluare:
________________________________________________

barbati insurati<------->femei maritate= 70%
adolescenti pana in 18 ani= 45%
burlaci(30-45 ani)= 80%
femei singure(30-45 ani)= 90%

__________________________________________________

Precizez insa ca aceasta statistica e pe drept subiectiva, cuprinzand frumoasa noastra tara, daca ar fi sa moderez la nivel global, ajungem sa invatam perpetuarea "bio-sferica", de ce nu, ne-am inmulti prin fotosinteza.
Nu e de ras, e trist sa ajungi sa intri in universul ala si in toata minciuna noastra umana, sa ajungem sa cautam o aventura pe net, sa ne dam si intalnire si: "surpriza"!!! sa vedem ca cel ce ne asteapta la o cafenea cu o floare in mana, foarte elegant/a, e de fapt sotul sau sotia fiecaruia dintre noi.
Comic?
Dureros de comic!
Revenind la tematica de azi, am stat si am pus pe foaie o asa-numita ontologie a ceea ce numim noi azi "increngatura speciei", asadar o mica dialectica despre procesul cognitiei speciei asteia, care se duce la vale cu viteza luminii.
Ma uit pe site-uri la copilite pana la varsta majoratului, frumos expuse cu sanii-n vant sau alte organe la vedere, boite si strangulate de culori sadice, care mai de care mai etalate si vandabile vizualului flamand.
"Vrem carne!" scria cineva pe un amarat de blog!
Oare asta vrem?
Daca la 16 ani, noi cei din linia intai.. care am prins revolutia cu tancuri defiland, habar n-aveam ce inseamna tainele kamasutrei, acum o pustoaica de numa' 16 anisori devine Guru of sex pe orice site nocturn.
Si va-ntreb dragii mei, vreti sa mai aveti copii?
Unde?
Cu cine?
In ce timpuri?
Cu ce scop?
Pentru ca eu una ma uit siderata la copiii care vin din urma si cred ca am sa-i gasesc cat de curand prin parcuri, sau la colt de strada, intr-o maniera adamico-evica updatata.
Ce le vom spune atunci copiilor nostri?
Ca mai exista papusi, masinute, ii vom invata sa sara coarda, sa joace sotron, le cumparam bicicleta, ii ducem la teatru de papusi sau in tabere de scout?
Sau le prezentam jucariile erotice care au impanzit toata tara, ca vorba aia - romanul este creativ cand e vorba de inovatii hormonico-ambientale.
Apoi ma uit la tinerele femei, ajunse in pragul frumoasei varste de 30 de ani, care au inceput sa concureze cu fetitele reinstruite pentru noua generatie - generatia soc!
Va intrebati de ce sunteti singure?
Look around! - Barbatul este prins in 3 segmente:
1 Ori traieste cu parintii pana la 45 de ani, pe motiv ca: chiria e scumpa, are mancarica calda intr-un "mammoni style" scolit si unii dintre ei fericiti si-au antifonat peretii "dormitorului de nebunii".
2 Ori traieste singur pana la 45 de ani si pecetluieste burlacia in toata frustrarea anilor care au trecut cumparand o pisica, daca femeia potrivita nu exista.
3 Ori e insurat, dar sotia lui doarme cu copii in dormitor, nu poate sa le deranjeze... si-apoi are wireless domnul nostru, o mica inalnire virtuala nu ar face mari valuri.
Ajungem si la domnitele noastre dezolate si panicate ca trec anii si ajung sa nu mai puna fierul pe deget, intr-o depresie continua iata cum sta situatia:
1 Ori traieste cu parintii pana la 45 de ani, pe motiv ca: "barbatii este porci", salvarea lor vine pe alte cai, un mic cont virtual, un nene cu yacht, uite asa mai fac si ele turul lumii.
2 Ori e maritata, dar prematur si n-a stiut sarmana ca sotul ei o va insela, sau ii va mai lipi cate una din cand in cand, dar ce sa-i faci, asa-s barbatii romani - neam de daci viteji si plini de patos cand iubesc.
3 Ori traieste singura pana la 45 de ani, femeie independenta dom'le, numa' buna de pusa pe piata, asteptand cu speranta maxima printul pe cal alb.
Dramatica situatie dragii mei, daca am ajuns in secolul 21 sa ne pierdem valeitatile, demnitatea, credinta in noi insine, apoi ma gandesc ca vremurile ce vin vor trece de efectul perpetuarii virtuale, vom ajunge sa purtam probabil o telecomanda futurista care ne va implini hormonal, ca vorba aia... clone exista, inmultirea in vitro nu mai e ceva nou, mai urmeaza si o mica jucarica de produs placere pe toate planurile si adio virtual, adio real, adio om.
Cati barbati in ziua de azi isi mai doresc o familie?
Vremuri grele - ne spun ei, cu ce sa o intretii, femeile sunt materialiste, vor casa, vor plimbate, vor sa fie cochete si mai vor si fidelitate?
Prea mult!
Se vorbeste atat de mult de materialism, dar hai sa vedem ce inseamna barbatul materialist?
Vrea masina, vrea sa-si permita 2 pungi de silicoane pe masura 90-60-90, vrea independenta, vrea femei frumoase la orice varsta. Daca asta nu e materialism, oare ce-o fi dragii mei?
De ce nu vor barbatii femei destepte?

Raspunsuri:
"La ce-mi trebuie, ce sa fac cu ea, sa filosofez despre Hegel in loc sa ma lase s-o trag de par cand o prind la colt?"
"Mai desteapta decat mine? Nu exista asa ceva... Femeia e facuta sa invete sa intre in bucatarie, sa aduca niste plozi si sa si-i creasca"
"Nu cred in femei destepte, au gura mare si vor bani, bani, bani... dar fac sex cu patura-n cap"


Dragii mei, barbati si femei, care va simtiti a mai fi... lumea se duce de rapa, aceasta postare e doar un semn de alarma, nicidecum o critica si vizeaza ambele sexe:
TREZITI-VA!
Traim o situatie de criza si transformari majore, copii nu mai sunt copii, femeia nu mai e femeie, barbatul nu mai stie ce inseamna a fi barbat... istoria se repeta si traim Babel-ul prezent - tare ma tem ca la finalul unui mare deja-vu o sa ne prapadim specia definitiv si nu stiu ce arca salvatoare ne mai poate da sansa unei reveniri.
O singura intrebare as vrea sa va puneti, simpla si demna de a fi cugetata:
Daca asta e lumea in care traim, incotro va indreptati?
Pana una-n alta, eu am plecat sa va caut...
Oare mai sunteti de gasit?

Maya

132 de comentarii:

pheideas spunea...

superb !

strada Elena spunea...

Nu sunt bune prieteniile virtuale. Sunt inselatoare...

Anonim spunea...

Nu este chiar asa... Eu cred ca traiesc intr-o oaza de normalitate, vad zilnic mamici si tatici cu copiii lor, straduindu-se sa-i creasca frumos, vorbind frumos, aruncand gumoaiele la cos si spunand "buna ziua" si "multumesc", si invatand sa daruiasca.
Vad tineri si batrani (inca mai) zambindu-si unii altora, gesturi frumoase si generoase, suflete bune.
Cred (si sper!) ca nu ne vom prabusi cu totul niciodata.
Ma indurereaza fenomenul de degradare a moralitatii oamenilor si a prabusirii valorilor, si inteleg ca este momentul sa fim mai uniti ca oricand, noi acestia care "vedem" si suntem trezi. Pastrand viu frumosul din noi, vom sadi frumosul si-n inimile celorlalti.

pheideas spunea...

O statistica ? 80% din femei si barbati sunt singuri, fie proaspat absolventi de casnicie, fie "uitati de Dumnezeu", de multe ori prinsi in brese ale timpului, ancorati intre un trecut dureros si un viitor incert.
Virtualul ? Pai haideti sa vedem ... exista cumva o "tara" a desteptilor, la poarta caruia sa bati cu speranta si garantii ? Sa privim in jur si sa recunoastem ca viata ne-a aruncat in cine stie ce colt de lume, sat sau cartier, cu oameni al caror univers se termina pe treptele blocului cu o bere in mana. Ce sanse poti avea ca, coborand din lift, vei intalni iubirea vietii ? 0,00000001 ? Si atunci ce ramane ? Virtualul !
Din fericire imi pot da cu parerea, pentru ca am prins vremurile in care habar nu aveam ce inseamna virtual. Atunci era o vorba si un fapt - perechile se formau in colectivele in care lucrai. El o astepta pe ea la poarta, la sfarsitul programului si impreuna se duceau la film. Apoi ii prindea 12 noaptea pe treptele de la etajul cinci, in timp ce timid ii fura o sarutare. :)) Ce dor mi-e ... Pentru ca viata era simpla. Si iubeai din tot sufletul, si imaginatia o lua la fuga peste noua tari si mari.

fly2sky spunea...

Maya, bun venit pe Duel. Superba si poza aleasa, iar postarea foarte interesanta..atinge multe puncte "fierbinti". Nu am acum mult timp pentru cate as vrea sa spun..asa ca mai las si pentru zilele urmatoare. Primul lucru care l-as spune este ca in virtual suntem tot noi, cei din lumea reala..cu bune si rele..poate mai curajosi si autentici. Doar ca lumea virtuala nu o poate inlocui pe cea reala..pentru ca informatia care o avem despre cineva e incompleta. Pe vremea cand imi cautam eu jumatatea nu stiam de net..iar daca as fi acum in acea situatie.. m-as intalni cu oameni cunoscuti in lumea virtuala :)

strada Elena spunea...

Sunt golani, tepari si ipocriti in virtual.

Anonim spunea...

:)
nihilismul si autotragismul personal ridicat la rang de evidenta extrapolata.
Depinde de fiecare unde se "invarte".
Daca se "invarte" in ciberspatiu, va ajunge la concluzia ca altceva nu mai exista in afara lui.
Daca traieste singur, va ajunge la concluzia ca toata lumea este "singura".
Daca traieste in propria-i imaginatie, va crede ca aceea este lumea.
Etcaetera.

Criza despre care vorbeste Maya este perpetua, insa cu modificarile specifice fiecarui secol.
De altfel, aceasta criza imbraca personalitatea fiecarei persoane.
:)
Frustrarile sunt defulate intr-un stil comun, pentru ca ele sunt comune.

Maya, daca vei cauta conservatorismul, il vei gasi cu siguranta, la obtuzi; daca vei cauta sufletul pereche, il vei cauta mult si bine; daca vei cauta "normalitatea" ta, nu o vei gasi decat in interiorul tau, sau intr-o clona.
"treziti-va" UNDE?!
"treziti-va" in ce sens?!

Celestine Mihaela spunea...

fly2sky@ multumesc pentru comentariu, tie si tuturor care au avut rabdarea sa citeasca...insa am sa subliniez inca odata mesajul postarii:
Nu e vorba de virtual aici, ci de NOI in virtual!
Logic ca in virtual suntem aceeasi... problema nu e asta, problema e CE am ajuns sa fim NOI in virtual sau real sau whatever!
Si da! fly2sky@ s-au schimbat multe de pe vremea cand ne dadeam intalniri in real, dar nu asta e buba mea, mesajul postarii mele este indemnul la trezire, pentru ca alegerile noastre, RUPTURA de noi insine - in real, in virtual, sau oriunde altundeva... e tot RUPTURA!
Acolo trebuie trezita omenirea... avem nevoie sa ne intoarcem la noi insine si cat mai rapid cu putinta!
Va imbratisez pe toti.
Asta e mesajul meu: indeamna la constiinta si la trezire!
Am numit perpetuare virtuala pentru ca si tu ai recunoscut ca balanta acum inclina in virtual mai mult decat real, dar ideea nu e virtualul sau realul... ci oamenii care creeaza virtualul sau realul!
Pentru ca specia asta fly2sky@... se duce pe pustii...
Mi-e frica sa ma gandesc ca la anii mei as fi putut avea o familie frumoasa, eu si altii in situatia mea... cu ce speranta sa pornim noi astia tineri in fata...cand totul este guvernat de sex, bani, manipulare, frivolitate, etc... cu ce speranta sa aduc pe lume un copil, sa-l cresc in nota de frumos, sa-l mint ca lumea e frumoasa, ca valentele inca exista, ca iubirea e cea frumos, ca un basm la care ei trebuie sa adoarma?
Ai sa zici ca de cand lumea e asa, OARE?
Eu inca am prins fiorul unui sarut, o tinere de mana care ma facea sa tremur, un dans in 2, o plimbare pe jos prin ploaie, o epistola, stiam ce inseamna sa fii pudic cu tot ce e intim si frumos, stiam sa rosesc, stiam sa ma bucur cand mi se atingeau ochii, stiam sa visez!
La ce mai viseaza un adolescent acum?
Virtualul e de vina?
Realul?
Nu fly2sky@!!! Ci NOI!

Celestine Mihaela spunea...

andreiradu@ ma intrebam cand o sa incepi sa ataci!
Ti-am revoltat micul Azazel?
Cum poate cineva vorbi de OBTUZI cand acel "cineva" habar n-are la ce TREZIRE am facut referire?
Sa fie oare vorba de tine cand ai amintit de cei obtuzi?
Sau metaforic zis:
Cum poate un om orb ca tine sa vrea a intelege ceva?
Ca sa citez dintr-un mesaj maret: You can't learn how to see"!
Urmeaza alta nota de toata jena, care te caracterizeaza intocmai: sa fac apud asadar:
"nihilismul si autotragismul personal" - Domnul meu drag si scump si intelept si ce mai vrei tu a fi ...dar nu esti... ce facem marite aici? LAPIDARI VIRTUALE DEJA?
Ia priveste-te cu mare drag si accepta-te in loc sa faci "pointed finger" cu altii despre care nu cunosti nimic!
Astea fiind zise, am o mare rugaminte la tine Andruska draga, si la toti revoltatii care in loc sa posteze opinii si pareri vis-a-vis de text, personalizeaza discutia:
Orice alt comentariu scris din frustrare, orgoliu, sau orice alta urma de revolta nu va fi postat!
Critica textul seniore, nu autorul.
Lasa tu ce a vrut sa zica Maya, ca habar n-ai cine e Maya omul, asa ca vezi cum faci si pipaie-te pe tine intai, ai multe de rezolvat cu tine insusti pana sa ajungi la altii!

Si pentru ca n-ai sa te abtii sa dai curs altui "balast", afla ca nu prea ai sanse sa starnesti revolte pe acest blog, daca se va ajunge la jigniri, comentariile vor fi moderate.
Asa ca putin respect nu strica, nu-i asa Andruska?
Cine stie..poate asa ai sa ajungi si matalutza la TREZIRE si ai sa stii la ce faceam referire!

Ganduri bune iti doresc, poate ai sa te mai luminezi putintel in suflet~

WomanWithW spunea...

Maya ...eu tot mai cred ca barbatii isi doresc femei destepte.Si mai cred ca o fameie desteapta e frumoasa.La fel si un barbat inteligent.Are acel ceva...care te face sa uiti de tot si toate.Dar frivolul si vanitatea din noi....pentru ca toti avem un procentaj...unii cat un bob de grau altii cat ditamai combina CAP-ului(ca tot vorbii de cereale)...au si ele un cuvant de spus.
Barbatii de obicei cam vor tot pachetul.Si se avanta dupa picioare si sani si multe altele(neascunse deloc in unele lumi virtuale)...sperand ca orice lucru frumos vine ambalat intr-un pachet frumos.Hey...cateodata cate unul e chiar norocos...si daca chestia starneste un precedent dam navala si ne deschidem conturi pe "virtualitate."
Altii se pacalesc amarnic dar...prea tarziu ...sorry...pachetul e livrat...

Eu am gasit iubirea in cel mai normal mod...cum zicea Lucian...cu saruturi furate...si cate o INTREAGA noapte din Paste in Craciun.

Si pentru ca sunt FAN IUBIRE CU I cred putin si in iubirea asta virtuala.Daca omul e cinstit ,isi afiseaza un profil onest...si o poza nu de acu'20 de ani...si ai timp sa buchisesti tastatura...
Eu cred ca poti cunoaste un om si din ceea ce spune,scrie,comenteaza...Poti sa-l cunosti un pic si din pozele care le face sau afiseaza.Daca intru pe bloguri sau profile ...este un ceva care ne este caracteristic...fiecaruia.Un ochi inteligent nu se inseala usor...dar numai cu o conditie:Cel de la cealalta parte a...tastaturii...trebuie sa fie onest.

Eu cred ca ...daca e sa vina IUBIREA vine ,ca o intalnesti in elevator sau ...virtual.Totul e sa fii gata cand vine.

Anonim spunea...

Maya, iesi din virtual, pe la ora 22-23 si plimba-te prin IOR (daca iti este mai aproape, Izvor sau chiar si Cismigiu) si vezi de nu se tin tinerii de mana, de nu se saruta...
:)
(asta daca in cursul zilei esti prinsa cu treburi)
Ia-l si pe iubitul tau... pentru a se bucura de o portie zdravana de dat cu rolele, sau bicicleta.
(Cu certitudine vei vedea lumea cu alti ochi).

Cat despre dans, iti pot sugera "neste" cursuri de dans de calitate, unde vei gasi tineri ce au transformat dansul in pasiune, se intalnesc dupa ce termina cursul si fac excursii care mai de care mai "incitante".

Pudic a devenit perimat ca si "lovirea cu pietre" a femelelor adultere de prin anumite zone ale frumosului nostru pamant.
Pudic acum inseamna o doza de silicoane la purtator, o pereche de picioare dezgolite pana-n..., de dupa o carpa foarte costisitoare, un limbaj adecvat hainelor, un comportament cat mai bizar, pentru a fi in trend... cool.

Celestine Mihaela spunea...

MyEyesOnyou@ ca sa nu ma mai repet, citeste te rog comentariul adresat lui fly2sky@

Chintesenta mesajului nu e "virtualul" sau realul dragii mei!
Recititi cu atentie.
SI da scumpa doamna..iubirea e infiecare din noi, nu vien si nu pleaca e in fiecare din noi, cand vorbeam de trezire la asta faceam referire!
Ajungem la noi insine ajungem la iubire!

Si nici un virtual sau real nu ne va fi potrivnic.

Anonim spunea...

Subscriu, in mare parte, celor scrise de EyesON!

Celestine Mihaela spunea...

Clar...
Ati inteles cum intelege broasca testoasa un om ca andreiradu@ ! De fapt crec ca specia aia ti-ar intelege "demoneii"!
MESAJUL NU ARE NICI O LEGATURA CU VIRTUALUL~ CI CU VOI CEI DIN VIRTUAL SAU REAL SAU PRIN CE SFERE VA MAI GASITI~!

andreiradu@ ia si desfasoara-te... oricum esti tabula rasa si chiar nu ai pe cine sa ataci!
Eu nu ma mai obosesc sa iti scriu asa ca...enjoy ur night!
Asta cat o sa mai ai timp sa o faci :)

Anonim spunea...

sper ca Pheideas sa modereze comentariile.
___
Maya, eu iti vorbesc de real, tu vorbesti de virtual. Noi cei din virtual suntem si cei din real si viceversa.

Acum cine e in pozitia "broastei testoase"?!
:)
Intrebari (evident retorice), tu nu scrii in virtual acum?!
Tu nu incerci sa-i "trezesti" pe cei din virtual?! prin intermediul virtualului?!

:)

O seara fun!

WomanWithW spunea...

Peace!

Descretiti-va fruntile oameni buni.E doar un blog ...nu Academie Literara.Daca n-am inteles ...mai citim o data.
Nu doare.

Anonim spunea...

:)
EyesON, este pace!

Anonim spunea...

pe mina ma amuza postarea, parca o aud pe bunica, cand vorbea despre moda tineretii mele.
Iar tatal meu imi spunea ca de aceiasi mentalitate s-a izbit si el.
:)
In sensul ca fiecare generatie noua, "socheaza" generatia anterioara.
Pe vremea cand se purta punk, batranii spuneau despre tineri ca a intrat "demoneii" in ei.
:)
Daca ne-am putea teleporta in secolul XVIII, am ramane siderati de cum erau privite demoazelele fardate si rujate strident ("barfite" de catre generatiile "conservatoriste").
Sau spre sfarsitul secolului cand nobilii se fardau cu sange!
De-am aruncat un ochi spre istoricul umanitatii, am intelege ca nimic nu poate fi static, repetabil da, dar static, niciodata!
:)
In ceea ce privesc sentimentele nobile, inaltatoare, lucrurile stau intocmai la fel.
Se vanau averi, se vanau fete frumoase si apoi se abandonau... sanii si ei erau in voga, ca si acum, cu diferenta ca erau NATURALI!
etc.

pheideas spunea...

Se pare ca reactiile Mayei si lui Andrei au un substrat ceva mai subtil si anterior postarii actuale.
Ambii mi-au cerut sa moderez comentariile.
Le-am citit cu atentie si, sincer, dincolo de aciditate si cateva aluzii elegant strecurate, n-am observat un limbaj deplasat, care sa ma determine sa le sterg.
Prin urmare, am sa-i rog pe protagonisti sa continue disputa, daca au una, in private, iar aici sa "atace" doar subiectul.:) Dispute closed !!!
Daca cineva va mai face o aluzie la disputa sau la cei doi, voi sterge comentariul respectiv.
O remarca personala, pe Andrei il cunosc din postarile anterioare si stiu ca il "mananca limba" si ii cam place sa "arunce carbuni pe focul aproape stins". Uneori nici eu nu stau mai prejos si daca tineti minte, ne-am contrat destul de dur intr-o postare anterioara. Eu la randu-mi m-am contrat cu Rontziki chiar in ultima postare.:)

In fine, fratilor, acesta este un blog de dezbateri. E firesc ca uneori sa mai apara conflicte, rezultate din pareri diferite. La urma urmei acesta este si farmecul; ca fiecare sa avem propria parere si s-o sustinem respectand normele bunului simt.
Sper ca sunt in asentimentul tuturor.
Fumam pipa pacii ? :)

Celestine Mihaela spunea...

pheideas@ multumesc ca ai luat initiativa pentru ca e mare pacat ca un blog care presupune sa adune oameni frumosi aici, sa ajunga sa-i dezbine.
Consider ca parerile sunt date vis-a-vis de text, nu fata de autor, pentru ca tindem deja sa personalizam discutiile si nu vad rostul.
Comentariile care lovesc in autor si nu respecta tinuta si mesajul unui text, nu le consider a fi dezbateri cu directie spre ce se vrea a fi acest blog.
Comentariile care produc revolta si aduc jigniri,(fie ele si indirecte)nu sunt deloc constructive.
Orice nota satirica dar prolifica este binevenita daca face referire la text si nu la persoana care l-a scris!

Multumesc pentru nota obiectiva pheideas@ si ma iarta daca sutn mai hipersensibila :)

Va pup

fly2sky spunea...

Maya, ca o privire de ansamblu..semnalele de alarma care le tragi sunt necesare in situatia actuala, si ar fi minunat sa fie auzite de cine trebuie..in special de tinerii care au luat-o pe cai gresite..care traiesc cu perceptia ca "a reusi" in viata inseamna bani si sex. Problema valorilor a mai fost atinsa in discutiile noastre pe Duel..si cred ca cei care ne-am adunat aici avem ceva in comun privinta asta :). Maya, speranta eu zic ca exista..depinde unde te uiti. Si noi alegem ce vrem sa privim. Cred ca eu si @acuarele privim mult in ochii copiilor si de acolo ne luam speranta...privindu-i vedem ca e cel mai important lucru care ramane dupa noi, ei pentru a creste au nevoie de dragoste si atunci gasim in sufletul nostru resursele de iubire. Nu vreau sa ii mint pe copiii mei ca lumea e frumoasa, ci caut frumosul si iubirea ce mai exista in lumea asta..pentru ca daca eu reusesc sa le gasesc o sa le transmit si lor..si atunci cand va fi nevoie vor sti sa aleaga. Influenta a ceea ce vad insa la televizor, pe net si in jur e mare..nu stiu cat de mult ii va afecta. In ce priveste sexualitatea si faptul ca acesta primeaza in fata sentimentelor, asta a bulversat si adulti si copii totodata..si cred ca a aparut si ca o reactie la idealizarea excesiva.

Dede spunea...

Oamenii singuri nu sunt degeaba singuri ! Cautati sa aflati de ce si gasiti singuri raspunsuri !

pheideas spunea...

Cred ca se face o falsa dihotomie intre real si virtual. Pana la urma, internetul nu este decat o metoda de cunoastere.
Da, sunt impotriva celor care uita sa mai iasa din casa. Totusi, poti sa inlocuiesti atingerea unei femei cu atingerea unei taste ? Ma rog, mai sunt fete pe aici, ca as fi spus la ce atingere ma gandeam ... :))

Apelul Mayei este unul cat se poate de corect. Din pacate, fenomenul este istoric. Imperiul Roman a decazut datorita "virtualului". Nu ad literam, ci este vorba de renuntarea la valorile traditionale, si anume intemeierea unei familii, fidelitatea, copiii. Vestul se afla in pragul aceluiasi colaps. Modernitatea a facut ca oamenii sa nu-si mai doreasca o familie, considerandu-l un concept perimat. "Ce rost are sa-mi bat capul, cand pot sa ma distrez ?". Si uite-asa ne intoarcem la Biblie, la Moise si alte scrisuri ce-au grait adevar acum 4000 de ani.

pheideas spunea...

@Andrei, am sa-ti scurtez din text !
...
andreiradu spune:
In ceea ce priveste subiectul este un fel de perpetuum mobile, fiecare generatie a constatat, la vremea ei, degradarea societatii, scara valorilor rasturnata etc.
Dar, facand regresie prin rasfoierea cartilor, vom constata ca lucrurile stau asa de cand sarpele i-a oferit sansa Evei de a nu mai umbla virigina-n Rai.

Trecand prin fiecare epoca, vom constata ca degradarea, desfraul, poftele, "adormitul" prezentau aceleasi subiecte dezbatute-n mare!
Diferenta este ca, acum, unghiul din care privim este mult mai mare (incap mai multe grade), datorita tehnologiei, datorita "virtualului", datorita libertatii de miscare, de exprimare etc.
Am putea spune, la primul impuls ca Renasterea a fost altfel. Ei bine, nu!
S-au schimbat mentalitati: de la colectivitate la individ, arta a avut o inflorire remarcabila, etc. etc., insa "metehnele" omului au fost perpetuate cu "religiozitate".

pheideas spunea...

@andrei, sa fie vorba de indepartarea omului de religie ? Intrebarea n-am pus-o eu, ci cercetatorii care au constatat ca societatile traditionaliste au decazut mai putin.

pheideas spunea...

Poate vreti sa va distrati nitel ...
Dacă Internetul ar ajunge şi în Rai

pheideas spunea...

Cititi va rog avertismentul meu ! Fara aluzii, intepaturi si altele. Nu ca as fi impotriva lor, insa focul abia s-a stins. :)
//
Dispute closed !!!
Daca cineva va mai face o aluzie la disputa sau la cei doi, voi sterge comentariul respectiv.
//

Anonim spunea...

:)
Pheideas noi ne revoltam in fata unei cenzuri de orice fel, cand suntem direct implicati in ea, dar cand suntem pusi in pielea cenzorului, facem aceiasi pasi!
Mi-ar fi placut sa-mi dai raspuns la intrebarile mele, tocmai pentru a sti pe ce linie sa fac echilibristica.

---
In ceea ce privesc casatoriile, este firesc sa se intample asa. Omul nu mai este incorsetat de catre societate.
"familia" nu mai este celula de baza a societatii, ci individul!
Omul nu este un animal monogam, si nu va fi niciodata, cu toate incorsetarile pe care le-ar inventa societatea, sau persuasivitatea de care ar da dovada.

Vestul nu se afla in colaps!
Problema se pune pe termen lung sau scurt, de generatii tinere - copii sunt marea problema a societatilor dezvoltate (forta de munca)!
Nu familia.

In ceea ce priveste religia, omul nu s-a indepartat de religie, doar a schimbat-o!
Nu poti trai sute de mii de ani (milioane) cu o dogma veche. Ea trebuie permanent upgradata!
Religia este imbracata cu alte straie.

Apropo's de imperiul roman, ce o fi zicand un teleportat din secolul nostru (daca ar avea posibilitatea) in fata unei imagini de desfrau pe camp.
Soldatii romani unde prindeau cate-o fusta, acolo isi satisfaceau impulsurile?!
:)

Anonim spunea...

:)
Eu imi amintesc de filmul: "Dumnezeu pentru o zi"!
:)))

strada Elena spunea...

L. ai un stil... Ramai cu Dumnezeu!

pheideas spunea...

D. stiu .... :))

pheideas spunea...

@andrei, lasa ca mai avem timp sa dezbatem problema aici, pe blog ... :) Nu acum, ca frige. :)

Am urmarit un studiu facut de sociologi, care spune ca rata de imbatranire a tarilor din vestul Europei este alarmanta. In 50 de ani isi vor reduce populatia la jumatate. E ireversibil si necorectabil. Acum se lupta ca sa nu dispara in viitorii 150 - 200 de ani. :)
In comparatie, tarile arabe nu au probleme.

pheideas spunea...

Ma intreb, dupa criza asta, noi cati vom mai ramane ?

strada Elena spunea...

Sunt din Buzau si sunt mama a trei copii. Te citesc de doua luni chiar daca nu am comentat. Uneori gresesti mult insa te-ai obisnuit sa ti se dea dreptate.

pheideas spunea...

@Elena, acum ti-as fi dat tie dreptate, insa comentariul tau facea aluzie la disputa anterioara.
Ai dreptate si in privinta obisnuintei de a mi se da dreptate. Recunosc si incerc sa remediez problema. :)

Anonim spunea...

:)
ok! de'acord!

Da, e mare forfota in teorie, dar in practica, nimeni nu ia nicio masura.
Cred ca se va rezolva problema cu ajutorul chinezilor!
:)
Sau... rromilor! (ei au un "debit" mare la progenituri)!

Cati vom mai ramane noi?!
Parca mai conteaza.
Nimeni din marii lideri ai tarii noastre nu gandeste pe termen lung. Peticesc ce pot si cum pot.
Termenul lung exista doar pentru interesele personale.

strada Elena spunea...

Ce disputa? Ma repet: prieteniile virtuale sunt false!False! False!

Celestine Mihaela spunea...

Concluzia?

Nu ma mira ca lumea e cum e... atiinteles o mare branza...sau cascaval, din care muscati la unison.
Ati deviat mesajul textului pana la cote inimaginabile!
e un mare Q.E.D ce faceti voi aici...

Acum draga Pheideas poti sa ma stergi, vb cuiva" nu poti schimba lumea lor..dar poti schimba lumea ta"... e o lectie si asta!

dezbateri placute

strada Elena spunea...

Exista lumea celor falsi... perfizi... a celor care cad in plasa...
Se discuta utopii care prind... Perfect ! Daca spectacolul e alimentat de public... e bine ca exista cerere/oferta.

pheideas spunea...

Am incercat sa impac pe toata lumea. Si observ ca "arbitrul s-a trezit cu un pantof in cap". :)))) Imi pare rau, dar ce se intampla se incadreaza intr-un alt domeniu, care nu are legatura cu dezbaterile si comunicarea. Atat am avut de spus !
Maya, din acest moment ai interdicite pe acest blog.

strada Elena spunea...

Textul e al M. Imi pare rau ca opiniile mele au deranjat.
Am incercat sa deschid ochii unora... la capcane...

pheideas spunea...

@Elena, nu te supara ca te intreb, ai ceva de spus in legatura cu subiectul dezbatut, sau faci galerie ? :)

Anonim spunea...

Elena, poate ca nu e bine sa generalizam.
Am doi prieteni foarte buni care s-au cunoscut pe net, s-au placut si s-au casatorit. Acum au o fetita gingasa, gingasa.
Ea, diriginta de farmacie, un pic supraponderala (nu din cauza exceselor alimentare, ci din cauza tiroidei), dar o femeie de exceptie, neavand timp pentru iesiri prin oras, iar in grupul nostru nu se gaseau holtei, a inceput sa acceseze netul.
Intr-o zi a venit si ne-a spus ca a cunoscut un tip simpatic foc, si crede ca s-a indragostit.
Noi... am strambat din nas (cum face orice om cu preconcpetii)
:)
Se intalneau din ce in ce mai des, apoi ne-am intalnit in "gashca". L-am cunoscut. Un om la fel de special ca si ea. Tot un pic supraponderal, dar inimos si haios.
Ne-a anuntat ea, ca se va casatori.
Noi... iar am strambat din nas!
:)
Pai ca o fi, ca o pati etc.
De atunci au trecut vreo 7 anisori. Sunt bine mersi, iar de cate ori ne-ntalnim, maxilarele noastre sufera traume aproape vizibile.

Sunt oameni si oameni. Depinde si unde cauti, depinde si ce cauti etc.
Cel ce este perfid in viata reala, cu certitudine este si in virtual.

pheideas spunea...

Mi s-a reprosat, intelgeti cine, ca ar fi trebuit sa bifez optiunea de moderare, adica fiecare comentariu sa nu apara pana nu ii dau acceptul.
Ei bine, am refuzat. Imi asum riscul si am sa las comentariile asa cum vin. Nu vreau sa le moderez ! Las oamenii sa-si asume cuvintele, intelesul lor si bineinteles, consecintele ...

Anonim spunea...

Maya nu trebuia suparata.E un om deosebit si bine intentionat.
M-ai dezamagit, Pheideas. Cum ziceai ca-ti spunea tatal tau, ca pe o femeie nu trebuie sa o ranesti nici cu o floare? Si tu.... ce-ai faciut?... Mai gandeste-te.
Dar iti multumesc ca prin intermediul blogului tau am cunoscut-o.
Cartea ei este intr-adevar foarte buna si intr-adevar merita citita.

strada Elena spunea...

Ultima fraza este adevarata...
Ok, si eu am o colega care acum 3 luni si-a cunoscut viitorul sot pe net. Se casatoresc in 2 sapt. Ce sanse le dau casatoriei lor? Nule!

Anonim spunea...

Elena, suntem oameni si oameni!
Alegerile noastre, sunt ale noastre.
Ceea ce ti se intampla tie, i se poate intampla altuia, sau poate nu!
Sunt mai multe elemente in aceasta ecuatie.
Ar fi bine daca nu am generaliza.

Anonim spunea...

Eu sper sa aiba o casatorie fericita! sa fie aidoma prietenilor mei.
Ganduri bune transmite-le si este suficient.

fly2sky spunea...

@Elena, sunt convinsa ca vorbesti din experienta proprie..si probabil ai dreptate in felul tau. Insa aici e doar un duel al ideilor, convingerilor :)

fly2sky spunea...

Imi pare rau ca dezbaterea a luat o alta intorsatura..ca s-au atins orgolii (asa se intampla cand sunt barbati la mijloc ;))si ca..daca nu am fost capabili sa intelegem mai mult, Maya nu a incercat sa ne duca pe drumul cel bun.

strada Elena spunea...

WaW! Drumul bun... Si noi eram pe aratura... Un om cu idei sanatoase in cap nu abandoneaza discutia... Oricine ar fi el... Isi expune punctual ideile...
O sa le zic casa de piatra dar tot carcotesc cand ma gandesc la imprudenta lor...

Anonim spunea...

Fly,nu este vorba de orgolii ci de jigniri.
Orgoliile se pot manifesta intr-un cadru de bun simt.
Nu cred ca vom invata curand, ce-nseamna o DEZBATERE!
Desi Pheideas, tot incearca.

E un lucru frumos din care se pot extrage o multime de pareri diferite. Astfel ne formam o imagine de ansamblu despre lumea in care traim, si pe care o alcatuim, fiecare.
Nu trebuie sa condamnam sau sa jignim pe cel care are o opinie contrara, pentru ca asta ar insemna ca dezideratul nostru este sa uniformizam lumea functie de perceptiile noastre.


Filmul "The Great Debaters"!

WomanWithW spunea...

...morning.....
Asa cu o iubire virtuala va iubesc pe toti...dupa ce v-am citit comentandu-va ...ca nu va vine sa credeti...

Pheideas...ce-ti face cucuiul?
Cel putin pantoful ...era un chic stiletto...or legendarul papuc de casa?

Sunt la cafea....
Vrea cineva?

Anonim spunea...

Elena, in occident, cele mai multe casnicii survin in urma folosirii ciberspatiului.
Noi, romanii, suntem un pic mai inceti... e greu de schimbat prejudecati.
Si, la urma, urmei, nu cred ca aceasta experienta dauneaza cuiva.
Viata inseamna pentru un om activ, viu, experimentare permanenta.

Noi vorbim despre casnicie, de parca ar fi un drog mortal.
Nu o etapa care poate dura pana la sfarsitul vietii, sau poate dura doar 2 luni.
Sunt oameni care s-au recasatorit de 7 ori!
Care-i problema?
Nu mai este om?
Este un paria?

Anonim spunea...

EyesOn, privire voluptoasa, bun venit printre noi!
Cafeluta cu chinina, te rog!
:)))

strada Elena spunea...

Se vede ca esti barbat fiindca asteptam de mult sa spui fraza asta... Iar eu ca sunt femeie fiindca anticipam un asa mesaj...

Anonim spunea...

Elena, si ce e rau in asta?
In a fi femeie sau in a fi barbat?!
Gandim diferit, pentru careierele noastre functiopneaza diferit.
Iti recomand o carte foarte buna, din care am invatat foarte multe despre femei, si le inteleg mult mai bine... poate asa vei intelege si tu barbatii.
Se numeste "creierul femeii", este scrisa de dr. Louann Brizendine.
E minunat ca suntem asa, pentru ca rostul este sa ne completam, nu sa devenim adversari.
Dumnezeu nu a vrut uniformizare!

strada Elena spunea...

O s-o caut s-o citesc...
Stii, acum ma obsedeaza comentariul acela care facea referire ca am luat-o pe miriste... Vede cineva un semafor, o zebra, un urs... ceva in zare ? Sa stim cat de mult ne-am ratacit...

fly2sky spunea...

MyEyesOnyou..pica tocmai la tanc cafeaua :). Si exista si o iubire (se poate zice si simpatie, prietenie)care nu tine cont de faptul ca suntem barbati sau femei, sau de distanta si care trece dincolo de monitor...zic eu.. ma insel oare?

strada Elena spunea...

Supararile sunt moduri firesti de a iesi in evidenta, de a capta atentia... Cel care se supara inseamna ca ii pasa... Nu trebuie sanctionat, ci luat in seama... Mai rau era daca ramanea nepasator...

WomanWithW spunea...

Fly....voi ...virtualii stiti mai multe despre mine dacat majoritatea prietenilor mei reali.Man...acu' chiar ca sunt "un caz"

Bineinteles ca asta e tot un fel de iubire...

Va sarut...fug la servici...dar nu-mi subestimati telefonul...
Pheideas....unde te-a lovit...boierul o sa te sarute intr-o buna zi imparatul.

Liliana spunea...

Îndraznesc sa-mi dau si eu cu parerea... :)
Tema propusa de Maya cred ca facea referire la faptul ca ne place sa ne ascundem de propriile temeri , de noi insine, sa ne complacem intr-o resemnare calduta a tot ce ne inconjoara, implicit virtualul, frivolul, vulgarul care ne dezumanizeaza, iar trezirea la care facea referire este trezirea din aceasta amortire nefiresca oamenilor care prin intelectul și simțirea lor au salvat lumea de la pieire de atatea ori. Ucidem sinele, îl sufocăm cu cerințe fanteziste, ne dedublăm, alergăm după himere când de fapt cel mai simplu ar fi să fim noi înșine, nu cum își doresc alții sau ne îndeamnă. Iubirea e de departe un sentiment ce depășește senzorialul și frivolitatea unei omeniri avide după senzațional și animalic. Iubirea nu poate fi decât conștientă de ea însăși, suficientă ei înseși. Noi purtăm germenele iubirii în noi înșine, trebuie doar să-l facem să încolțească prin stima de sine și apoi să-l sădim în pământul mereu virgin al conștiinței. Apoi, putem să o dăruim și să beneficiem de ea nu pentru a ne salva specia, ci pe noi înșine...
Parerea mea...:)

Liliana spunea...

Din pacate, adesea cel mai greu lucru este sa convingi o fiinta ca este cu adevarat libera, libera sa-si construiasca propria viata, propria devenire si bineinteles propria fericire... Aceasta nu presupune a ne amagi cu iluzia unei trasformari peste noapte, generata de o bagheta magica, caci intotdeauna calea catre desavarsire presupune o practica sustinuta, in urma careia fiinta va cunoaste o ascensiune gradata, spre nivele de constiinta din ce in ce mai inalte, dar rabdarea si perseverenta fiintei ce va parcurge cu hotarare acest drum va fi intotdeauna rasplatit, fie doar prin smulgerea din aceasta iluzie amagitoare... De fapt, sensul existentei noastre nu este de a trai in cunoscut, ci de a invata mereu, de a ne redescoperi tot timpul,de a ne deschide permanent in fata a ceea ce pana mai devreme era necunoscut, imposibil...

strada Elena spunea...

Frumoase ultimile 2 comentarii... Insa daca cineva din virtual s-a suparat... inseamna ca a luat prea in seama virtualul... Daca se lua pe sine in serios nu se supara...

Virtualul inseala... E iluzie...
Altfel ne-am scrie aici fiecare numarul contului bancar si PINul... Daca tot alocam atata incredere virtuala... Am ajuns la concluzia ca mai bine as da cheile de la masina unui necunoscut decat sa fac destainuiri virtuale...
Iar daca mesajul este sa ne descoperim pe noi, nu este bine ca e lansat pe net... Pe net fiecare il recepteaza la modul idealist...
Majoritatea suntem idealisti in virtual, fiindca in realitate nu suplinim aceasta latura... Poate asta este explicatia lumilor astea paralele...

Anonim spunea...

Lolita, ce inseamna "desavarsire"?
Ce inseamna "nivele de constiinta tot mai inalte"?!

Despre ce salvare a "pierii" vorbesti?

Pun intrebarile pentru a-mi clarifica lucrurile pe care nu le inteleg.

Daca ar fi fost vorba de ceea ce spui tu, cu certitudine, subiectul principal ar fi fost chiar autoarea postarii.

O fiinta cu adevarat libera nu exista!
Poate doar in utopicele scrieri literare.

Si nici iubirea, despre care faci vorbire, nu exista.
Omul intotdeauna isi pune interesele mai presus de orice.
Fie ele pornite din ego, din calcule financiare, din calcule sentimentale etc.
Nici macar cei care-si zic credinciosi pana-n maduva oaselor, nu pot face dovada acelei iubiri. Le trebuie spatiu unde sa-si poata elibera angoasele, frustrarile, limitarile etc.

Anonim spunea...

Elena, virtualul inseala precum realul.
In virtual sunt aceiasi oameni, pe care ii poti intalni pe strada, la birou, la gradinita, in scoala sau in tramvai.
Nici in real nu poti spune PIN-ul oricui, nici macar rudelor de gradul I.
Si reciproca este valabila.
:)
iar masina, oricum nu se imprumuta,dupa zicala urbana: "femeia si masina, nu se imprumuta niciodata!"

Intrebare: daca iti pare atat de monstruos virtualul, ce te determina sa activezi in el?

fly2sky spunea...

Lolita. .foarte frumos spus si de acord cu tine. Insa cred ca avem nevoie si de cei din jurul nostru sa ne cunoastem, sa ajungem la noi insine. Avem nevoie de comunicare si schimb de informatii pentru a evolua, sa acceptam si opinii diferite, sa-i intelegem si pe cei diferiti de noi. Iar a ne cunoaste mai insemna si a ne accepta asa cum suntem..cu defectele si slabiciunile noastre..cu sexualitate si egoism..doar acceptandu-le si cunoscandu-ne le putem depasi apoi si putem evolua. Iubirea e in noi..dar pentru a creste are nevoie de oxigenul afectiunii celor din jurul nostru.

strada Elena spunea...

Am vrut sa completez si femeia... Precum la eschimosii ospitalieri...

Daca ai incredere in avataruri e treaba ta... Diferenta este ca, pe strada, pe Maria o vezi. In virtual, Maria poate fi... Ion.
Raspuns: Sunt de la politia cyberspace.

Anonim spunea...

:)
Si cu ce se ocupa aceasta politie?!
wow!
Ne plangeam mai ieri de dictatura, iar azi ne-am si grabit sa o inlocuim.
Cu alte cuvinte, omului ii trebuie o zgarda, pentru a nu iesi dintr-un anumit perimetru!

Pe Maria o poti cunoaste si in real, daca doresti.
Diferenta este ca imaginea pe care ti-o formezi in urma cuvintelor ei scrise cu ajutorul tastaturii s-ar putea sa nu coincida cu Maria!
:)

Elena, oamenii nu isi creaza bloguri pentru a agata fete naive, sau baieti inocenti!
Mai sunt si alte preocupari, de alta factura. Acum depinde de fiecare ce cauta.
:)

strada Elena spunea...

Nu este de natura politica... Credeam ca se intelege...

Alt comentariu tipic masculin ai semnat... E atat de ermetica logica frazei incat nu pot interveni cu argumente.

Mi se pare utila postare asta, chiar daca autorul ei a fost... sacrificat. Daca macar cineva a inteles ce doream sa zic e bine... Daca nu, e bine si asa...

strada Elena spunea...

Cert este ca blogul poate fi o unealta de a seduce... Fie si intelectual...
Brusc m-am gandit la Cartarescu... Cate femei or fi suspinat dupa geniul lui... iar altele au divortat de el cu acte legale.

Anonim spunea...

Elena,
:)
uneori, ne grabim precum fata mare la maritat!
Nu are nicio legatura cu politica, ci cu sistemul!
:)si cu... ghici ce?

Si ne mai grabim sa-l apostrofam pe celalat, cand nu ne da dreptate, cand nu gandeste aidoma noua, cand nu se pliaza frumos pe tiparul mintii noastre.
:)
Se pare... ca perioada misoginismului a fost inlocuita de perioada misandriei.
Tot e bine, e un bun argument pentru postarea Mayei!

In sa raspunzi ce utilitate, scop, are aceasta "politie", tu dai cu tifla: esti barbat!
:)))
Super tare!
vezi, de aceea imi place ciberspatiul, pentru ca intr-un timp relativ scurt, fara efort si cheltuiala poti cunoaste fel si fel de oameni.
reactiile in ciberspatiu nu mai sunt "cenzurate", mintea nu mai este strunita, botnita este inlaturata si fiecare vorbeste exact cum il taie capul!
Nu e minunat sa ne descoperim asa cum suntem?!
Iata inca un contraargument la postarea Mayei, in virtual oamenii sunt precum interiorul lor, in cazul in care nu au ce pierde!
:)
Bun.. bun... bun!

Anonim spunea...

Elena, sugerezi cumva ca femeile sunt naive?!
:)

Anonim spunea...

Gata, am inteles!
Greu imi mai merge bostanul: Maya vrea sa-i trezeasca pe adormitii care nu o cer de nevasta!
iar tu stai de paza pentru femeile naive!
:)))

Am glumit!
:))

strada Elena spunea...

E obositor sa combati misoginismul... N-am energie sa ma incumet...
Poate e mai buna ideea cu... politia cyberspace...ptr. suflete...

Da, femeile sunt in genere naive. Maya n-ar face greseala sa se vanda in virtual... E mult prea valoroasa... Dar noi pomenim de ea si ei i s-a oprit dreptul la a comenta... Ceea ce e injust...

Paragraful ultim al comentariului tau m-a dus cu mintea la... gradina zoologica.

Anonim spunea...

Elena, eu iubesc femeia, indiferent de slabiciunile pe care le are. O inteleg, pentru ca am invatat cum functioneaza.

Era doar o gluma.

Eu sunt convins ca femeile nu sunt naive.
Mai cu seama ca ele stau foarte bine la capitolul inteligenta emotionala.

E frumos pe unde te duce mintea ta. Cam asa am putea defini umanitatea in cuvinte cat mai putine: gradina zoologica!
Si nu are tenta peiorativa.

In propozitia:"...n-ar face greseala sa se vanda in virtual." conteaza doar verbul, nu si adverbul.

O zi frumoasa, tuturor!
Elena, multa bafta in activitatea politieneasca.

strada Elena spunea...

Am vazut oameni care isi monteaza pelicule sentimentale pe blogurile lor, altii doar scurt metraje.... Este problema fiecaruia... si ma repet... a celor care stau sa-i asculte.
Azi a fost o exceptie sa comentez... Politia cyberspace este o... societate cu raspundere limitata... Daca ma gandesc mai bine, unora le trebuie un super-nanny.

Oricum, sa stii ca orgoliile sunt precum fumul de tigara... Sunt fumate ! N-am vazut pe nimeni deocamdata sa colectioneze cenusa...

Liliana spunea...

Sper sa raspund punctual la intrebari...:)
desăvârșire = împlinire, realizare

nivele de conștiință din ce în ce mai înalte = perfecționare ( în sensul de a învăța mereu, de a ne deschide permanent în fața provocărilor pe care ni le oferă viața ) și devenire ( cu sensul de transformare progresivă a eu-lui și lucrurilor)

pieirea la care făceam referire poate fi a întregii umanități în esența ei și a tuturor valorilor pe care ea le-a promovat de atât de mult timp - din vremuri imemoriale - și asta pentru că acceptăm îndobitocirea, manipularea, coborârea spre animalic, spre instincte

salvarea acestei lumi presupune automat un grad de conștientizare a acestor valori, principii autentice despre care noi am mai vorbit pe acest blog și ulterior promovarea lor fie și prin intermediul virtualului :)

Toți ne ghidăm după anumite principii și valori pe care în timp ni le-am stabilit și le-am probat, toți ne dorim să trăim cât mai frumos se poate ,dar uităm că desăvârșirea noastră ca ființe ce posedă și intelect pe lângă simțire se face în urma unui proces îndelungat și prin multă consecvență, perseverență, răbdare și sinceritate în primul rând cu noi înșine. Nu vorbesc de ceva utopic, ci de ceva realizabil, dar care presupune voință, credință, conștiință.
Suntem perfectibili, toată viața învățăm, ne redescoperim atât pe noi înșine cât și pe cei din jurul nostru - pentru că suntem ființe sociale și trăim într-o comunitate, cum spunea și Fly - dar ne ghidăm după propriile principii și valori, la care făceam referire mai sus. Trezirea la care se făcea referire este trezirea la o viață autentică ! Uităm la un moment dat să fim OAMENI și nu e nimic utopic în dorința de a redeveni noi înșine, dezgoliți de toate tarele societății, autentici în trăiri, doar dacă nu ne e frică... Libertatea se referă nu doar la ceva exterior, ci și la ceva interior nouă. Neclarități ? :)

Liliana spunea...

Fly, din tot ce am postat eu pe aici cât și pe blogul personal cred ca s-a observat ca militez pentru o comunicare deschisă, o împărtășire sincera a opiniilor, o dezbatere constructiva și din care toti să învățăm - poate - câte ceva. Evident ca nu toată lumea are aceleasi concepții, opinii, dar tocmai diversitatea lor e condimentul ideal al unei dezbateri nu ?

strada Elena spunea...

Asta este ceea ce crezi tu? Sau ai imprumutat ideile de altundeva? Fiindca le-am citit si pe alte bloguri... S-au propagat ca ecoul...

Liliana spunea...

Este ceea ce gandesc eu ! Ideile nu sunt imprumutate de niciunde... Mai exact pe unde le-ai citit draga strada Elena?
Cred ca pe Duelul Mintilor cu siguranta...

Liliana spunea...

Noi am dezbatut pe aici teme interesante si am tot scris... Voi unde erati atunci? Ne citeati banuiesc nu ? Puteti scrie si voi nici o problema, dar sa aiba legatura cu tema propusa...
Toate cele bune!

strada Elena spunea...

Voi ati dezbatut teme... Cititorii hotarasc daca sunt sau nu interesante...
Hai ca te necajeam... :)

fly2sky spunea...

asa e Lolita..si de aceea suntem aici pe Duel...cel putin unii dintre noi..am senzatia ca strada Elena are ceva mai personal cu blogul asta..Idei comune pot exista..si mai cred ca oamenii care au ceva in comun se atrag oarecumva. Sper sa se renunte la a se ataca persoane si nu idei...altfel ne trezim oarecum atrasi in dispute ce nu ne privesc pe toti :)

strada Elena spunea...

Pe cine am atacat? Am intrebat un lucru... Fiindca am citit si pe alte bloguri ideile respective... Si imi plac ideile originale... Nu extrase de undeva... Daca sunt extrase si sunt completate este bine...
Nu am nimic cu blogul...
Ca sa intelegeti... Lolita este profunda in idei... Dar si apartenenta asta la un grup poate altera ideile... Se po contopi... Sper ca ati inteles unde bateam...

strada Elena spunea...

erata: Pot altera... Hai ca nu pot sa fac doua lucruri odata... Am ceva de lucru...

fly2sky spunea...

strada Elena..ma bucur ca iti plac ideile originale..cred ca mai multora de pe blogul asta le plac :)

strada Elena spunea...

Am folosit pleonasm? Nu am timp sa recitesc...

Liliana spunea...

Draga strada Elena, nu prea am inteles unde bateai si care e de fapt ideea ce vrei sa o transmiti. Ideile lansate aici pe blog le-am lansat si pe blogul personal - daca esti curioasa le poti citi si pe acolo -. Faptul ca aderi la un grup , nu inseamna ca si ideile se uniformizeaza... :) Apropos, care e blogul tau, pe ce strada? As vrea sa citesc si eu niste postari de ale tale cu idei originale, pentru ca ale mele sunt autentice...
Sincer, dragi membri ai blogului nu prea imi place tenta de frivolitate pe care o observ la unele persoane care chipurile acum si-au facut curaj sa comenteze pe aici, dar nu fac decat sa lanseze intrigi. Voi ce spuneti ?

strada Elena spunea...

Stai calma... Am incetat baile de multime... Cum spuneam, eu nu comentez prin zona... Uneori vedeam ca se alearga in jurul cozii aici pe blog... Retine: uneori! Si daca n-am postat atunci comentarii, nu voi posta nici de acum inainte.
Ce-am avut si ce-am pierdut!
Iar daca sunteti sensibili e treaba voastra...

strada Elena spunea...

Si cum spunea cineva drag mie: unii vor prea multe de doi lei!

Anonim spunea...

Lolita, multumesc mult pentru raspunsuri.

Daca desavarsirea este egala cu implinirea, realizarea, inseamna ca acestea tin strict de individ. Ceea ce numesc eu desavarsire, e foarte posibil sa nu coincida cu ceea ce numesti tu desavarsire.

Nivelele de constiinta sunt, probabil, tot atatea cate provocari poate intalni un individ in viata.

Devenirea... aici e un teren alunecos.
Devenirea mea o pot vedea cei din jurul meu, care ma cunosc din copilarie, precum si eu pot vedea devenirea celor pe care-i cunosc inca din copilarie.
Sa vorbesc eu despre devenirea mea, ar fi foarte dificil, pentru ca nu am facut pauza in a ma vedea pe mine in fiece secunda a vietii mele.
Sa folosesc o comparatie explicita: ar trebui sa nu ma privesc 10 ani in oglinda, pentru a-mi da seama cum m-am transformat in acesti ani.

Nu stiu daca este cea mai buna comparatie, insa alta nu am gasit.
:)

"pieirea" umanitatii este sub "drobul de sare" in fiece secunda, si de va fi sa cada drobul, cu certitudine nu oamenii vor salva... lucrurile la nivel macro cica sunt predestinate.
Omul tot ce face este sa distruga, sa se distruga, pentru ca "gazda" nu se prea intelege cu entitatea numita spirit.
:)

Da, omul trebuie sa-si ghideze existenta dupa anumite principii, trebuie sa aiba o scara a valorilor, insa nu la nivel oratoric, ci in sine, adica caracter.
Degeaba as incepe sa scriu eu despre iubire, cand clocotesc de ura ori unde imi calca pasii, daca intalnesc pe cineva care nu-mi slaveste "opera", nu-mi multumeste, sau nu ma "respecta" asa cum mi-o doresc eu.
Cunosc cazuri, unul dintre ele s-a manifestat si pe acest blog care si in viata reala, si in viata virtuala, face un gulas din miere si fiere, functie de auditoriu, sau mai bine zis de reactia, feedbackul auditoriului.


Partea cu trezirea, aici e toata problema: nu e autentica!
E doar la nivel retoric.
Dincolo de retorica exista aceiasi rutina si minciuna lexicala.

Cum pot sa pretind celorlalti sa se "trezeasca", dar in acelasi timp, cand am de-a face cu un om autentic, care spune ce gandeste, il iau la "suturi"?!
Cine din mine minte?
Cine din mine nu este autentic?!
Cine reprezinta "eu insumi"?!

Dupa cum constatam, daca vrem, toti strigam din exteriorul societatii ca societatea nu e buna.
Dar cine ramane in interiorul ei, daca toti facem un pas in spate si strigam: treziti-va!
:)))
Daca facem un exercitiu "militar" in care fiecare si-ar indrepta aratatorul spre cei care ar trebui "treziti", am fi surprinsi sa constatam ca fiecare dintre noi este aratat cu degetul de catre altul.
:)

Anonim spunea...

Strada Elena, pana la urma ce doresti?!
In afara faptului ca vrei sa ne avertizezi ca lumea virtuala este nociva, ce altceva vrei sa ne mai transmiti?

Daca nu-ti place "invartitul in jurul cozii" de ce iei pozitia covrigului?!

strada Elena spunea...

Pacat de energia risipita pe blogul asta. Va compatimesc! Sincer.

Anonim spunea...

Multumim frumos!
Vrei sa fie valabila si reciproca?!

Liliana spunea...

Ideea este ca toti trebuie sa ne trezim si nu doar la nivel retoric. :) Scala valorilor nu trebuie sa fie nici ea doar la nivel oratoric pentru ca inseamna ca nu ne respectam suficient, nu ne cunoastem destul de bine pentru a ne forma caracterul de om autentic. Pe terenul acesta alunecos de care spuneai tu, andreiradu, patinam toata viata si ma refer aici la devenire cu sensul de cunoastere nu cu sensul de crestere fizica, psihica sau profesionala :)
Cred ca ar fi si mai bine daca am renunta la a mai arata cu degetul, e cam acelasi lucru cu pilda biblica cine e fara pacat sa arunce primul cu piatra... Ne intereseaza prea mult cine si cum si uitam sa mai fim noi insine cam asta era ideea principala, dar cine sunt eu sa insist? :)))
Poate ne invartim in jurul cozii si uneori mai luam si pozitia covrigului, dar asa ne cunoastem mai bine, suntem mai aproape de noi insine, mai autentici conteaza insa sa transmitem si ceva util pentru ca stim deja ca lumea virtuala e nociva :)))
Garantez ca si in viata reala sunt la fel de autentica, uneori poate prea, dar fiecare cum e croit nu ? :)))
O seara placuta tuturor!

Dede spunea...

Nu de autentic e vorba aici. E vorba de protectie. Exista pericole in virtualul asta. Exista atata naivitate si oameni perfizi, care stiu sa profite.
Nu voi mai comenta niciodata pe un blog unde se cenzureaza idei si se emit agresivitati. Trebuie sa ai o motivatie puternica sa continuui sa scrii aici.

Anonim spunea...

Lolita, toti gandim cam la fel, in aceasta privinta.

Ceea ce incercam sa evidentiez este faptul ca autorul vorbeste despre ceilalti, nu despre sine!
Pun pariu ca fiecare dintre noi, intrebati fiind: cine este autentic, am jura in cor, toti!?!

Toti cei care am comentat aici, vom pretinde ca suntem "treziti". Si chiar suntem, insa nu in sensul pe care il vrea autorul, sau in sensul in care-l vreau eu, sau tu, sau altcineva, ci in sensul propriu fiecaruia.

Ce-i pare unuia autentic, altuia ii poate parea fals. Intotdeauna conteaza receptorul (si decodorul cum spunea Bunul)!

Iar de cunoscut, nu ne vom cunoaste nici in ultima clipa a vietii noastre, pentru ca devenirea despre care vorbeai nu se opreste decat in clipa cand viata ne paraseste. Cand spiritul paraseste gazda!

strada Elena spunea...

Nu iti irosi trairile cu mine!

Liliana spunea...

Andreiradu, conteaza intotdeauna si receptorul si emitatorul si codul ce trebuie descifrat :) Invatam intr-adevar toata viata si tot nu este suficient...
Eu una am facut ce fac de obicei pe acest blog, adica am comentat, mi-am exprimat opiniile in urma unei postari interesante si nu prea inteleg cum totul a denaturat... Sunt putin dezamagita, dar sper sa reintre totul in normal...
Ganduri senine tuturor!

Anonim spunea...

Lolita, ce vezi denaturat?!
De ce esti dezamagita?

pheideas spunea...

Dede, nu te superi ca iti atrag atentia - pe blog nimeni nu cenzureaza nimic. Iar daca se raspunde "agresiv", nu este decat o reactie la alta agresivitate. Asta ti-o garantez in scris. :)
Prin urmare, rog foarte mult pe toti, sa incercam sa ne pastram calmul. Cu totii avem probleme cu criza si alte tampenii cotidiene. Nu este pacat ca un loc in care ne destindem neuronii sa devina camp de batalie ? :)

pheideas spunea...

Tin sa multumesc celor care si-au pastrat calmul si au dat dovada ce ratiune.
Daca as fi Isarescu as spune cam asa: Banca Nationala s-a confruntat zilele acestea cu un atac pe moneda nationala, din partea unor speculatori straini. :)))

Dede spunea...

Cenzura sau interdictia autoarei materialului de a comenta... Tot una e! Maya e o tipa inteligenta. Nu trebuie sa se supere... ci sa priveasca ingaduitoare natura umana.

WomanWithW spunea...

....Am invatat ceva nou:De vreo doua -trei saptamani sunt 'SEDUSA INTELECTUAL".
And I love it!

fly2sky spunea...

@Dede..frumoase si pline de sensibilitate versurile de pe blogul tau.. "ganduri scrise cu cerneala sufletului"...parca mai stiam un blog intitulat "Ganduri de cerneala", imi place expresia. In conflictul cu Maya nu ma pronunt pentru ca nu am toate datele..de unde si de ce a pornit, asa cum nu as face-o nici in alte cazuri...si sper sa nu mai fim implicati, in alte conflicte ce nu ne privesc :) Numai ganduri bune!

Dede spunea...

Uite ce comentariu mi-a lasat Maya pe blog. Il consider drept la replica:

D-na draga,
nu ne cunoastem, dar pt ca mi s-a pus interdictie pe "duelul" sa am drept la replica am sa iti scriu aici!
Desi e postarea mea, nu am voie sa vb si nici sa repliez nimanui, pt ca asa doreste domnia sa Phedeeas...
Nu am interzis nimanui sa comenteze, o singura rugaminte am avut si mi s-a parut pertinenta:
Criticati , lapidati, polemizati pe marginea textului, nu improscati cu noroi autorul!
Discutia a denaturat cand domnul Andreiradu@ a lasat sa curga cu mesaje (clare si vizate) pentru mine, pt ca ce nu stii D-ta si ceilalti blogeri... dansul are o problema cu mine! nu eu cu el!
iata si un exemplu:
citez" Comentariile membrilor:

= Oribile toate poeziile

andrei radu
[18.Sep.09 14:54]
maya, banuiesc ca nu esti prea fericita de propria-ti mediocritate. La eseuri stai mai bine, axeaza-te mai mult pe eseuri, lasa poezia pentru cei talentati. Nu mai chinui unitatile lexicale... se vor razbuna pe tine intr-o zi
" nu i-a ajuns blogosfera si a intrat si aici: http://agonia.ro/index.php/poetry/1779707/Trenul_Cincinal
_____________________
ce vreau eu sa evidentiez este ca acest domn aduce revolta si problemele lui pe un blog, unde in loc sa isi dea o parere, naste un razboi!
Tot ce i-am zis eu sa isi rezolve problema cu mine particular, nu pe un blog.
Atat am "interzis" eu...ca sa te citez

In restu eu nu-l cunosc pe acest domn, iar Admin-ul blog ului "duelul" a avut obraznicia sa minta ca m-a dat afara de pe blog ul lui, cand eu l-am rugat sa ma stearga de acolo cu tot cu postare!
Postarea insa n-a sters-o, de ce?
Ai vazut si tu de ce...

Imi cer scuze daca am zis ceva sa te supere pe tine sau altii... dar mi-e atat de sila de ce se intampla intre oameni, prea sila sa mai pot spune ceva!

Mult succes in tot ce faci,
Maya

pheideas spunea...

@Dede, Maya omite un aspect, zic eu esential: "Mi-a tras cu papucul in cap". :)))) Nu stiu daca stii genul acela se faza pe strada, in care o tiganca se cearta cu alta, unul intervine sa le calmeze si tiganca scoate papucul si ii da in cap. Ei bine, cam asa s-a intamplat, dar virtual. Maya si Andrei or avea problemele lor de impartit, sincer nu ma intereseaza. Mi-am spus parerea intr-un comentariu imediat. Apoi Maya mi-a multumit pentru tact si intelegere. Am crezut ca conflictul s-a stins. Nici gand de calm! A urmat un alt comentariu virulent. Si n-ar fi nimic, dar ce mi-a spus pe mess, nu poate fi reprodus ad literam. Ca as fi aderat la colatitia galactica impotriva ei, ca de la inceput am vrut s-o denigrez, ca de ce nu i-am dat drept de moderare si alte manifestari paranoice. De ce nu l-am cenzurat pe Andrei ... de parca ar fi trebuit sa inteleg ca in spatele frazelor se ascunde un atac impotriva ei ...
In fine, inteleg, impac pe oricine, inghit multe, dar toate pana la buza paharului.
Cam asa s-a intamplat, si cred ca s-a spus suficient despre subiect.

Postarea n-am sters-o pentru ca o apreciez pe Maya ca scriitor.

Dede spunea...

O sfatuiesc pe Maya sa publice pe blogul ei. Asa poate modera in voie, iar comentariile neavenite le poate sterge....
Si o ultima constatare... Vad ca barbatii tin partea barbatilor... Iar femeile, femeilor... Sa nu mai intrebam pe viitor ce vor femeile, daca nu suntem dispusi sa le ascultam... Mai bine intrebam direct ce vor barbatii... Cu je m'en fiche, de la caz la caz...
Bafta cu blogul asta si sper sa nu semene cu cel al lui Zoso... Unde acesta s-a proclamat imparat, despot, rege, voievod... .

Anonim spunea...

Dede, daca ai fi obiectiva si te-ar interesa subiectul (adevarul)ar trebui sa ceri si opinia celuilalt, adica a mea!
Pentru a fi macar la mijlocul drumului si nu pe o laterala.

Las asta de'o parte, eu te intreb, si intreb pe fiecare in parte: ce anume din comentariul meu de aici, nu din trecut (cel redat de DEDE), este atac la persoana?!
Cu ce anume am jignit si pe cine anume am jignit?!

In numele fair playului, in numele omeniei si bunul simt despre care tot facem vorbire de ceva vreme incoace.
Multumesc frumos, anticipat!

Iar daca doriti adevarul gol-golut despre omul Maya nu numai in virtual, ci si in real, vi-l pot prezenta pe blogul meu, fara nicio reticenta. Ceea ce a primit Pheideas din partea Mayei a fost parfum, pe langa ce au primit unii prieteni buni ai ei din lumea reala.

Insa aici discutam despre comentariile de aici, nu din trecut!

Dede, nu intra in discutie genul, ci comportamentul, mentalitatea, iar acesta se pare ca nu are de-a face cu femininul sau masculinul.
Iar de-am dezbate un subiect de genul "agresivitate feminina" vs. "agresivitate masculina", am fi uimiti sa constatam ca balanta inclina spre cea feminina.

Dede spunea...

Nu vreau adevaruri, nu vreau nimic... Uita-te la
comentariile de aici daca ai timp...

fly2sky spunea...

@andrei, sunt femeie... si inteleg in general reactia femeilor..bazate pe acea inteligenta emotionala de care vorbeai, care vad si "simt" dincolo de cuvinte..si se supara de multe ori mai repede pe o atitudine decat pe logica stricta a cuvintelor. Pe de alta parte nu ar fi trebuit sa reactioneze asa pe blogul asta. Reactia a avut clar alte motive..nu face obiectul dezbaterilor noastre..asa ca daca vrei continua pe blogul tau despre subiectul acesta.

fly2sky spunea...

@Dede, la fel daca vrei sa dezvolti subiectul fa-o te rog pe blogul tau.

Anonim spunea...

:)
Da, pe mine nu ma mira!

Anonim spunea...

fly, nu am nimic impotriva, de altfel nu ar trebui sa mi te adresezi mie, ci celor care au vrut sa clarifice evenimentele.
Eu nu am nimic cu nimeni, insa cand sunt acuzat de ceva, am si eu dreptul la aparare, sau nu?!

Am mai spus si o repet, nu am nimic cu femeile, dovada ca acum cateva zile "duelul" era intre mine si Pheideas pe tema feminina!


In alta ordine de idei, de ce ne-ar deranja un astfel de moment?
Putem invata cate ceva, nu?

fly2sky spunea...

Sigur Andrei..dar cateodata e bine sa nu dam apa la moara..a vazut si Dede :)

fly2sky spunea...

Asta e ideal..sa invatam ceva la urma urmei..de exemplu cum sa reactionam in fata agresivitatii..tendinta cea mai la indemana e sa raspunzi cu aceiasi moneda.

Anonim spunea...

:(
Stiti de ce mi-e ciuda?!
Ca, desi ne-am inchegat o colectivitate in "duel", avem reticente in a vorbi deschis, in a ne accepta asa cum suntem, cum gandim... uneori bine, alteori mai putin bine...
:(
Gasim argumente oricand: ba ca suntem de alt gen, ba ca suntem din alte sfere, ba ca nu e bine, ba ca e rau!
Multe din "conflictele" incipiente se pot stinge COMUNICAND.

fly2sky spunea...

Pai..eu sper ca cei care ne-am inchegat sa continuam..fiecare comunicand in stilul lui ..mai astept sa te "duelezi" cu oricine de aici...insa sa nu fim amestecati in conflictele personale..Astept cometariile pentru postarea viitoare ;)

Anonim spunea...

:)
Eu astept postarea lui Pheideas: "ce vor barbatii!!!"
:)

fly2sky spunea...

Facem galerie....vrem postarea cu ce vor barbatii!! Cate cuvinte crezi ca sa aiba..proportional cu cutiutele din creierul barbatilor?

Anonim spunea...

:)
Foarte putine!
:)))

Anonim spunea...

Pheideas, vrem "ce vor barbatii"!
:)

pheideas spunea...

@andrei, reticienta vine din educatia data de parintii nostri, educati la randul lor de parintii lor ... samd.
Abia astept ziua in care vom iesi cu totii in strada ... cu pieptul inainte !:)

pheideas spunea...

:))) sa-ti fie rusine, ca ai tradat cauza ! ai vrut sa te scot de la membri ! :))))))))))))))))))))

Anonim spunea...

:)
Sa-mi fie!
Dar nu prea mult.
:))

pheideas spunea...

@andrei, nu vrei s-o scrii tu postarea ? am ceva treaba si o sa mai dureze.
cand vrei, iti trimit iar invitatia.

Anonim spunea...

:)))
Eram sigur ca la asta faceai aluzie, smecher tu ce esti!
Nope!
Tu o scrii, pentru ca te pricepi mai bine la scris, iar eu o completez cu punctul meu de vedere.
Si, la urma, urmei, nu e graba!
Asteptam.

pheideas spunea...

Bine, o s-o scriu eu ! :)

WomanWithW spunea...

Hey...mister...o fata te provoaca si tu pasezi responsabilitatea provocarii pe umerii lui Andrei?
Vreau seductie intelectuala nu marijuana filozofico-literara care ma ameteste...

Desi ...imi place senzatia de ameteala...

Anonim spunea...

:)
EyesON, asta vor barbatii!
Femeile sa-si doreasca sa fie seduse!

Pana la urma, initiativa tot femeile au!
:)

Vocea-de-departe spunea...

Mie nu-mi place să generalizez sau să dau verdicte. Dar pot spune doar că am întâlnit în lumea virtuală trei cazuri grăitoare însă: cea mai frumoasă prietenie, una dintre cele mai incredibile poveşti de dragoste cu final prost şi una dintre cele mai incredibile poveşti de dragoste cu final bun.
În altă ordine de idei, răspunsurile la "de ce nu vor bărbaţii femei deştepte" presupun că le-au dat nişte români încă tributari societăţii patriarhale. Sau nişte musulmani. Sau alte naţii tributare unor tradiţii şi religii din alte vremuri.
Dacă asta e lumea în care trăim, personal, m-am îndreptat de mult spre explorarea varietăţii spiritului uman şi am pornit în căutarea esteticului. Pe care, de altfel îl poţi găsi oriunde, cu ocazia să ai ochii deschişi.