Relatia de cuplu - libertate in doi?!

Continuand ideile mele despre viata in doi, despre care am scris intr-o postare mai veche Relatia de cuplu, incerc sa propun spre dezbatere un subiect delicat: cat de liber esti sau vrei sa fii intr-o relatie. E casnicia o colivie de aur? Poti sa te simti liber si sa fii casatorit in acelasi timp? Senzatia de libertate e strans legata de aceea de fericire. Poti fi fericit daca te simti incatusat?
    Dar mai intai trebuie sa pornim de la ideea cat de liber iti doresti sa fii. Te indragostesti, iar dragostea presupune daruire, daruire totala, iar atunci cand simti asta nu-ti doresti decat sa apartii cu totul celuilalt. In momentul acela nu-ti mai doresti nici un pic de libertate, spui iubitul (a) meu (mea), sufletul si trupul iti apartine  pune-mi catuse :) . Acum nu vreau sa sugerez scenarii sado-masochiste, vreau doar sa descriu starea de euforie pe care ti-o da dragostea la un moment dat. Insa aceasta stare nu poate dura la infinit, iar la un moment dat fluturasii din stomac dispar..si catusele incep sa te incomodeze. Realizezi ca de fapt ai nevoie si de un spatiu personal..unii de mai mult, altii de mai putin. Sau se poate intampla sa pornesti la drum de la inceput cu o imagine clara despre ceea ce vrei intr-o relatie.
    Fericirea unui cuplu inseamna fericirea celor doi. Notiunea de libertate merge mana in mana cu cea de fericire si ele depind in primul rand de noi, celalalt trebuie in primul rand sa nu ne impiedice si chiar sa ne sustina atunci cand avem nevoie in drumul nostru spre fercire si implinire.
   Libertatea pe care suntem dispusi sa o acordam celuilalt e de regula libertatea care o dorim pentru noi, iar avand in vedere ca suntem diferiti..de aici pot aparea conflicte. Pentru a te simti confortabil intr-o relatie si ca acesta sa dureze..trebuie sa ne punem cumva in acord privind gradul de libertate pe care ni-l dorim.
    Libertatea este strans legata de asemenea de incredere. Pornind de la aceasta vreau sa spun ca pentru mine relatia ideala presupune incredere, foarte multa incredere, incredere ce tinde spre infinit , deoarece incredere nemarginita nu exista :). Increderea se construieste in timp. Incredera presupune cunoastere, sa te cunosti pe tine si sa-l cunosti pe cel de langa tine. Increderea se construieste si pe principii, acele principii trebuie sa fie o temelie care sta la baza vietii in doi, pe care ti le stabilesti impreuna de comun acord, si nicidecum nu sunt o colivie care iti restrang libertatea.
   Liberatea  exista la urma urmei doar in perceptia noastra. Deci depinde numai de noi daca in doi ne vom simti mai liberi sau decat singuri. Dar paradoxal poate..desi multora le e teama sa se implice intr-o relatie contractuala tocmai din frica de a-si pierde libertatea, cred ca majoritatea oamenilor care si-au gasit o pereche, se simt mai impliniti si implicit mai liberi. Conditia cred ca e ca cele doua libertati sa se uneasca..sa existe conceptul de NOI..nu cel de EU, TU...libertatea mea, libertatea ta, pentru ca atunci libertatile intra in conflict si se sufoca una pe alta.  Insa conceptul de NOI nu trebuie sa-l anihileze pe cel de EU si TU..ci sa sa fie o reuniune ce pastreaza individualitatea fiecaruia..insa prin conventii si comunicare functioneaza ca un intreg. Usor de zis, greu de pus in practica. Iubim libertatea, ne place sa ne simtim liberi, dar de multe ori ne este greu sa acceptam libertatea celuilalt. Voi ce spuneti, cat de liberi sunteti sau vreti sa fiti intr-o relatie?

140 de comentarii:

Buhul spunea...

"Casnicia e colivie de aur" reprezinta un nonsens la fel ca sintagma ce spune ca razboiul (adica a ucide) e o arta.

Casnicia e de aur cind nu e colivie. Cind e colivie, nu mai conteaza din ce este.

fly2sky spunea...

@Saturnianule..corect ce spui..insa la urma urmei suntem tot timpul in colivii..doar ca nu le privim gratiile pentru a ne simti liberi. As spune ca si trupul e o colivie pentru suflet. Iar coliviile au si rolul de a proteja..dar trebuie sa fie destul de incapatoare si primitoare pentru a ne simti bine. Cand am scris asta, am fost cred influentata de versurile din "Lantul coliviilor" - Pasarea colibri:
"1. In sanul de maica stateai si radeai,
O ce colivie frumoasa aveai!
Si deodata, plangand intr-o seara,
Te-ai trezit pe pamant ca-ntr-o gara.
Ca si cum ai fi fost dat afara din rai.

2. Copil doar o clipa, stingher si mirat,
La scoala te-au dus intr-un vechi internat.
Si cum visele stand intre ziduri
Incepusera sa capete riduri
Ai spart geamul si-n zari fara nume ai plecat.

R. Ce te zbati tu fratioare
Gandul e departe tare
Si pe colivia mica
Sade colivia mare
Nu e chip de evadare.

3. Abia ai trecut din copil in barbat
Si iata-te tuns cu chipiu de soldat
Te-a vanat colivia cazarma
Sa te-nsoare cu patul de arma
Versuri Pasarea Colibri - Lantul coliviilor
de pe http://www.versuri.ro
Dar c-un pic de noroc si de-aici ai scapat.

4. Si iata iubirea desculta prin ploi
Te cheama razand sa privesti inapoi.
Nici nu stii in ce lunga robie
O pornesti cand usor te imbie
Sa treci pragul acum coliviei in doi.

5. Visand sa fii liber o singura zi,
De-acum ai albit tot schimband colivii
Si din viata aceasta intr-o seara
Te trezesti dat pe usa afara
Ca un inger bolnav parasit de cei vii.

6. Dar Domnu' vazandu-te a nimanui
Coboara voios vrand cu el sa ramai
Si pe drum iti vorbeste in soapta
Ce duminici frumoase v-asteapta
Sus in cer unde sunt coliviile luï."

E mai bine totusi sa nu vedem coliviile..sa fie transparente..nu de aur.. :)

Anonim spunea...

Bun regasit, tuturor!

Casnicie, vine de la "a casni", asadar este usor sa faci pasul, insa greu de mers.
:)

Ce nu-mi place mie in aceasta relatie validata de sistem, este ca, in momentul in care exista si cearceaful de hartie, oamenii implicati direct, cred ca au devenit proprietari pe celalalt.
:)
Simtul proprietatii la om este, uneori, exacerbat.

Fly, tu vorbesti de o conditie sine qua non: unirea libertatilor.
Teoretic suna bine, insa practic este aproape imposibil de aplicat.
Exact concluzia ta: usor de zis, greu de facut!

Din punctul meu de vedere, libertatea mea nu incalca respectul meu fata de persoana cu care convietuiesc.
Stiu ce o derananjeaza, stiu ce ar supara-o, stiu ce nu-i face placere, stiu ce-i face placere.

Insa in casnicie intervine elementul "obligatie", odata cu simtul proprietatii.
Zic si eu, inca nu am experimentat relatia stampilata de sistem.

fly2sky spunea...

Cu acte sau fara acte..bazele unei relatii eu zic ca trebuie sa fie aceleasi. Actele..in afara de implicatiile juridice..au importanta pe care le-o atribuie fiecare. Actele nu sunt nici garantia trainiciei unei relatii..insa cred ca e gresit si sa le privesti ca o pierdere a libertatii, din moment ce te-ai decis sa te implici sentimental ..sa-l respecti si pe celalalt..si atunci cand iei o decizie sa te gandesti si la cum il afecteaza pe celalalt. E un NOI care se construieste greu..si multi din cei casatoriti nu reusesc..insa poate se straduiesc mai mult in acest sens.

Anonim spunea...

Corect!
Insa ce reiese din tot acest tablou?
Ca omului nu-i este proprie vietuirea in doi, nu?!
Altfel nu ar mai trebui sa se straduiasca, ar veni de la sine!
:)
Cum vine indragosteala, cum vin pasiunile etc.

fly2sky spunea...

Sentimentul proprietatii are legatura cu partea materiala si cea a actiunilor mai mult..si e intr-adevar o tara ce vine din educatie..si din interpretari gresite ce tin de religie..

fly2sky spunea...

@anrei..tocmai..ca nu vin toate asa..trebuie sa mai pui si umarul ..si mintea ;) ca sa mearga o relatie

Anonim spunea...

In general, aceste relatii (functionale/nefunctionale), pot fi clasate astfel:

a. in care unul dintre cei doi lasa de la sine (cedeaza) permanent;

b. in care ambii hotarasc limitele relatiiei lor (in sensul ca isi ofera unul altuia libertati egale - adica sunt impreuna dar in acelasi timp isi permit unul altuia sa se vada si cu altcineva - o relatie "nonconformista");

c. in care amandoi nu cedeaza, iar relatia in acest caz este permanent conflictuala, dar se hranesc din acest conflict;

d. in care ambii incearca sa cedeze, insa este o relatie prin autocoercitie, si nu va dura mult;

e. in care ambii au aceleasi set de valori, principii si mod de a privi libertatea, toate venind de la sine - aceasta este relatia optima, fericita, ea exista, insa este ca si o "exceptie de la regula"!
:)

si una meschina, in care unul dintre cei doi joaca un rol (sau chiar ambii) - salvand aparentele, de dragul statutului social, de dragului interesului financiar, sau emotional.

fly2sky spunea...

@andrei..scuze ...mai mananc litere..ca-s la dieta si cica literele nu ingrasa :)

Eu spun ca dimpotriva, vietuirea in doi ne poate ajuta sa crestem si sa fim mai liberi...si de aceea merita efortul de a construi acel NOI..chiar daca aparent avem impresia ca ne este stirbita libertatea.

fly2sky spunea...

litera e..esti idealist..si eu sunt ..dar idealul nu exista decat ca stea calauzitoare.. asa ca trebuie sa ne straduim sa ne apropiem de el

Anonim spunea...

Fly, nu numai cu partea materiala se manifesta simtul proprietatii, ci si cu cea sufleteasca.
Cati dintre noi nu au avut ocazia sa intalneasca oameni angajati intr-o relatie - gelosi?!

Sau cati dintre noi nu au avut tangenta cu oameni care, in urma unei rupturi relationale, au inceput "sa sudalme" pe ex, cu fel de fel de invective, din simplul fapt ca l-a parasit: "am facut, am dres, m-am sacrificat" etc. , paleta este foarte bogata in aceasta situatie.
Sau oameni care se considera indreptatiti sa-i pretinda celuilalt sa-l iubeasca, doar pentru ca ei iubesc.
In sensul proprietatii asupra iubirii celuilalt.

Anonim spunea...

DA, vietuirea in doi pentru mine este propice, mie imi face bine!
Insa un altuia s-ar ptuea sa nu-i faca bine.
Am un amic, ajuns pe la 42 de ani, care nu a avut in viata lui o relatie serioasa cu o femeie.
Ci doar relatii pasagere.
Eu i-am zis ca are un handicap privitor la iubire.

Orice femeie s-ar casatori cu el, la un moment dat, si-ar da seama ca a intrat de buna voie intr-o colivie, pentru ca acel om nu stie nici sa iubeasca, nici sa convietuiasca cu cineva.
Si nu pentru ca e un om rau, din contra, este un om extraordinar, ii pot spune fara retinere: OM!

fly2sky spunea...

Ai dreptate. As face o remarca..legata si de discutiile despre intimitate: am impresia ca femeile au tendinta de a se simti stapane mai mult pe sufletul celuilalt..si barbatul pe partea fizica..adica el "esti a mea..faci ce spun"..ea "la ce te gandesti". E doar o tendinta nu in toate cazurile e la fel. Iar atunci cand inseala..femeile o fac intai pe plan sentimental..pe cand barbatii o fac intai fizic..spunand "a fost doar sex".

WomanWithW spunea...

...Frumoasa si reala postarea.Colivie sau nu...casnicia iti ingradeste libertatea...pentru ca asta inseamna...vine din sanscritul jail.(asta e pentru Andrei)

Dar ...de ce libertati vorbim?
Eu...in casnicie am capatat mai multa libertate decat aveam cand eram singura...pentru ca ...NU...era my middle name.
Casatoria se transforma in in adevarata colivie atunci cand...iti iei libertatile in cap.

Cred ca doi oameni casatoriti se pot bucura de libertate,un anume fel de libertate, daca exista incredere intre parteneri...
Singura libertate mai acatarii pe care nu ti-o poti lua este cea sexuala...pentru ca atunci s-a dus sandramaua la vale.

Anonim spunea...

Fly, sunt intru-totul de acord cu tine.
Ai pus degetul pe "rana"!
Da!Mai bine nici ca puteam sa ma exprim.
Da, femeile cand inseala, o fac intai pe plan sentimental, in sensul ca ele cauta: alintare, privire frumoasa, vorbe frumoase, mangaiere, atentie etc.
Barbatul cand inseala, inseala pentru ca-i plac niste coapse, un mijloc bine definit etc.
Ba chiar, cad prada si unui stil de abordare "tupeist", in sensul cand o femeie frumoasa denota si putere, siguranta de sine - sunt tentati de a spune: "mie imi cazi in plasa"!
:)))

Anonim spunea...

EyesON, bun venit!

Pai, hotaraste-te: ingradeste sau nu libertatile individuale?
:))

Tu spui, pe de o parte:
"casnicia iti ingradeste libertatea...pentru ca asta inseamna."

Iar pe de alta parte:
"...in casnicie am capatat mai multa libertate decat aveam cand eram singura."

Asadar... libertatea se termina, din punct de vedere al unei femei la... sex!
:)

WomanWithW spunea...

...A...cum as pune-o cu libertatea asta casatorita...tot nu e bine.
Incercam sa-ti dau si eu putina ...marijuana ...si sa te ametesc cum imi faci tu mie de-o vreme...

E CLAR ca libertatea in casnicie se termina cand e vorba de sex.Dar de sexul cu alta persoana.Libertatea pe care am castigat-o in casnicie este cea sexuala...dar cu aceeasi persoana.Fac sens?(era sa zic...sex)

Anonim spunea...

:)
EyesON, ma confunzi!
Nu functionez cu marijuana.
:)
Nu puteai face sex pana nu te-ai casatorit din cauza faptului ca:
a. vorbeau ceilalti;
b. ti-era frica;
c. te pastrai virgina?!

WomanWithW spunea...

Si tu chiar crezi ca...o sa-ti raspund la intrebari atat de personale.???;)

Nu functionezi cu marijuana...ci esti marijuana...Ma ametesti...

Anonim spunea...

eu ti-as raspunde!
Cand faci anumite afirmatii, stii si ce atrag ele, dupa sine, nu?!
:)

WomanWithW spunea...

...do the math...

Asta e rostul femeii in lume...sa faca foc...cu scanteile pe cate barbatul le-a "trudit" frecand doua pietre si dupa aceea sa lase arderile sa-si caute singure oxigenul.

Ne place sa va lasam in aer.

De aia functioneaza foarte bine unele casatorii.Si de aceea...

Tu stiu ca esti intr-o relatie frumoasa ...din cate am inteles ,citindu-te.De ce ti-e frica de un petec de hartie???!!!

Anonim spunea...

:)
Nu mi-e frica de nimic, cu o singura exceptie... sinuse poate numi frica, ci mai mult grija, dorinta.

Nu-mi plac contractele sociale!
Fara hartie, nu ma simt incorsetat de societate.
Cu hartie, simt ca am intrat "in randul lumii". Iar "randul lumii" mie nu-mi place.
E stramb, fals si mercantil.

Anonim spunea...

:)
cat priveste "lasarii aerului" este doar o iluzie ca multe altele.
Si acesta este un cerc vicios: ne cream unii altora iluzii fel de fel, apoi ne spunem: madar fackar, unde am gresit?!
:)))

fly2sky spunea...

MyEyesOnyou..banuiam eu ca o sa-ti placa subiectul ;) "Casnicia ingradeste libertatea"..buna intrebarea "care libertate"? In adolescenta visam la sufletul pereche..la relatia ideala... acum inca o construiesc..dar sunt mult mai aproape de ea. Si acum ma simt mai libera pentru ca am mai invatat multe, inclusiv de la sotul meu. Perceptia libertatii e diferita pentru fiecare. Pentru altii a fi liber inseamna sa nu dai socoteala nimanui, sa nu te implici in nici o relatie, sa nu trebuiasca sa tii seama de nimeni decat de propria persoana si poate fi sinonim cu egoismul..acea persoana se simte mai libera singura..dar ma indoiesc ca acei oameni sunt cu adevarat mai fericiti asa. Gratiile coliviilor raman si in doi si tin de multe ori de material, de bani, de impartirea responsabilitatilor.

fly2sky spunea...

In ce priveste libertatea sexuala..exista cupluri care isi acorda in anumita masura si aceasta libertate..tine mult de conceptii..recunosc ca mie mi-ar fi greu sa accept asa ceva, dar daca ambii sunt de acord poate fi ok. Sau se intampla ca el sau ea sa nu renunte la aceasta libertate nici dupa casatorie..sa o "fure"..iar celalalt ori nu stie..ori sa accepte si asa...sunt cazuri si cazuri.
Sa construiesti acel NOI eu zic ca presupune sa te daruiesti trup si suflet celuilalt...si atunci nu ai senzatia ca iti pierzi din libertate..ca devii proprietatea altcuiva.

fly2sky spunea...

@Andrei..in relatia optima descrisa de tine..partenera ta are aceleasi conceptii, idei, dorinta de libertate ca si tine, dar esti de acord cu mine ca asa ceva nu exista..si sincer poate chiar ne-am plictisi intr-o relatie in care totul vine de la sine. Sa zicem ca de exemplu partenera ta are conceptii diferite in ce priveste casatoria si contractul acela e foarte important pentru ea..sau daca vrei ia alt exemplu de conceptii diferite.., ce faci in cazul asta..actionezi cum crezi tu..pretinzand ca celalalt trebuie sa-ti accepte conceptiile..sau faci pe placul persoanei de langa tine?

Anonim spunea...

:)
Flay, totul e simplu cand oamenii isi vorbesc.
Sunt de ... aproximativ 5 ani in aceasta relatie.
Iubita mea are aceiasi mentalitate in privinta "nu hartia conteaza", ci ceea ce simt cei doi, ceea ce-i leaga.
Deci, punctul acesta a fost bifat din prima de catre amandoi.

In cazul in care intervine o neconcordanta, discutam cum ne-ar fi amandurora cel mai bine.
Cautam calea de mijloc.
Daca nu o gasim, supralicitam!
:)
Si totul se rezolva.
Important este, zic eu, modul de abordare.

Anonim spunea...

:)
Cum sa te plictisesti intr-o relatie, cand totul vine de la sine?!
Plictiseala intervine atunci cand cei doi nu au pasiuni, puncte comune, cand isi petrec toata ziua buna ziua impreuna, cand isi cunosc deja mentalitatea (adica nu mai sunt spontani), cand rutina ii domina (se lasa dominati), cand dorm in acelasi pat noapte de noapte etc.
Aici intram in alt subiect: cum sa pastrezi o relatie vie?!
:)

fly2sky spunea...

De acord comunicarea e cheia. Si nu numai sa vorbesti ci si sa stii sa asculti, uneori e mai bine chiar sa intuiesti. Ideea era ca pentru a gasi calea de mijloc..unul trebuie sa cedeze..iar a ceda poate sa iti dea senzatia ca pierzi din libertate. Cand iubesti as zice ca nu e o problema..cand e mult orgoliu la mijloc e mai greu. Bine zis, e important si modul de abordare..si asa perceptia ca esti liber ramane intacta.

Anonim spunea...

Fly, este doar o iluzie "liberatea".
Daca am sta si ne-am gandi la fieacare alegere a noastra, ca si individ, ca si colectivitate, vom constata ca "alegerile" au fost deja impuse (nu ma refer la alegerea partenerului) ci la alegeri in general.
Suntem "liberi" in raport cu ce?
Comparativ cu ce?

Mintea noastra emite mii de ganduri intr-o secunda, cate am vrea sa le rostim, cate rostim in fapt?!

Sufletul (spiritul) nostru are fel si fel de deziderate, cate dintre ele le putem indeplini?!

Astfel, am putea vorbi despre libertatea pe care mi-o permit eu ca individ; despre libertatea pe care mi-o permite societatea,c a si membru al ei!
Am tese din nou, un labirint de idei!
:))

fly2sky spunea...

:) poti dezvolta si subiectul asta. Si tu spui ca te poti plictisi cand iti cunosti mentalitatile si nu mai esti spontan..daca fiecare e spontan atunci ideile se mai schimba si ai ce impartasi. Dar cu paturile nu m-am lamurit..schimbi patul si dispare plictiseala?? Trebuie sa o incerc :))

Anonim spunea...

:))
Fly, chestia cu patul este foarte buna,cand relatia are ceva ani la activ!
:))

Dap, cand incepem sa cunoastem, sa intuim cum gandeste celalalt e deja un semn de alarma, tre' facut ceva. Musai!
Iar spontaneitatea zic ca ajuta.
:)

fly2sky spunea...

si daca dormim pe jos..e mai bine?.. ca parca de dormit era vorba :))) Eu as schimba apartamentul cu totul..dar e mai greu :))

fly2sky spunea...

..si m-as muta in alta tara..asa..sa nu ma plictisesc

Anonim spunea...

:)
In Romania nu ai cum sa te plicitisesti! NICIODATA!
E plina de spontaneitate si de oameni diversi. E o circoteca permananenta, la orice nivel ai privi.
:)

In privinta "patului" sa stii ca nu e la misto!
E experimentata de ceva oameni.
Un barbat daca doarme foarte des cu iubita/sotia lui, atractia fizica ii cam dispare.
P.s. - este experimentata si de mine :)

fly2sky spunea...

De asemenea spontaneitati te saturi :).vezi si prea multa spontaneitate poate fi daunatoare..depinde fiecare ce vrea.

Sa fii spontan...are si asta legatura cu libertatea interioara a fiecaruia...spontan vad ca ceva natural..mai putin gandit si influentat de ce este in jur..

Experimentele astea poate sunt valabile mai mult la barbati..si au legatura cu atractia fizica..dar mai e acea intimitate sufleteasca de care barbatii cam uita :)

Anonim spunea...

:))
Daca ar ramane doar spontaneitatea si ar fi eliminata cicoteca, cu certitudine "peisajul" ar fi mai frumos.

Fly, citeste cartea "creierul femeii" si vei intelege diferentele dintre ele si barbati.
La barbat totul trece prin "fizic"!
:)))
Pana si sufletul.
:))

fly2sky spunea...

@andrei..o sa o citesc..problema e ca noi femeile oricum ii intelegem pe barbati mai mult decat ne inteleg ei pe noi ;) Oare nu e posibil si invers?..Iar in ce priveste libertatea intr-o relatie...de obicei barbatii isi construiesc un spatiu personal mai generos. Dar sunt de vina sunt si prejudecatile..care spuneai ca nu iti plac..:) Ma incapatanez sa cred ca nu sunt toti asa..sau cel putin ca mai invata cu timpul :)

Anonim spunea...

Nu e posibil, pentru ca tartacutza noastra functioneaza diferit de a voastra.
Si nu pentru ca nu vrem noi, ci pentru ca cel ce ne-a creat, a vrut sa fie asa!
Si eu zic ca e bine ca e asa.
Daca, de mici, am invata aceste diferente care nu ne fac rau pentru ca exista, ci pentru ca nu le intelegem, altfel ar fi raportul barbat-femeie!

fly2sky spunea...

Sa spun atunci ca tartacutza noastra e mai evoluata pentru ca noi putem sa o intelegem pe a voastra si invers nu e posibil? :)) Era vorba doar de a intelege..nu de a fi la fel..

Joker spunea...

Spumant:))Spumoasa duelarea voastra dragii mei andreiradu+fly2sky.
Primul 9,97 fly 9,96:))
Revigorante acceptiuni!
MyEyesOnyou...E focul..este Celalalt
care te innebuneste. De placere, de nervi de..frumusete..fara logica...antropologica
Auzi la ea:)))))"
Asta e rostul femeii in lume...sa faca foc...cu scanteile pe cate barbatul le-a "trudit" frecand doua pietre si dupa aceea sa lase arderile sa-si caute singure oxigenul.
Ne place sa va lasam in aer"
Stupefiant ..dar adevarat. Luptate..daca ai cu cine!!!
Mirobolant:)))
Si totusi parca ma oftic..pe avocati!

Joker spunea...

andreiradu
"Se dezbate "pentru ca"...nu iubirea"
Ge-ni-al. Su-per-bie. Mo-nu-men-tal!
Boozaii!!!!

fly2sky spunea...

Joker nu prea am inteles ce ai cu avocatii :) In rest..ne construim fiecare perceptia despre libertate incercand sa gasim impacarea intre prejudecati, ratiune si ceea ce simtim :)

fly2sky spunea...

si as mai aduga ca perceptiile..inclusiv cea a libertatii se bazeaza pe experienta proprie..vezi si legatura cu increderea.

Joker spunea...

Avocatii sunt cei care se hranesc din iubirile noastre, pe cand pe noi ne intereseaza..Cat arata tabela de marcaj sau.. sa ne justificam..
ca "asa trebuie" ...facut!

fly2sky spunea...

:)

WomanWithW spunea...

Hey..people...I'm back.

Fly...vorbeam de libertati...si probabil libertatea "suprema "intr-o casnicie e cea sexuala.
Doar un gand:daca ti-o iei si ca femeie si ca barbat ...fa un pustiu de bine si divorteaza.

Andrei...prietena ta e un inger.UN INGER.

Joker...unde ai intalnit tu femei cu logica?Ce e aia logica.Vreo marca de pantofi...posete sau e noua culoare care se poarta vara asta?

Si femeile au starnit razboaie...si maceluri si ...crize financiare...crezi ca le este atat de greu sa aprinda un foc ...si apoi sa-l uite aprins...

pheideas spunea...

Foare frumos ce spuneti ! Libertatea ? Certificatul ? Iubirea ? Ce sunt toate acestea ?
Oare ai nevoie de libertate, cand il iubesti pe celalalt din tot sufletul ? Te gandesti vreodata ca vrei sa pleci sau sa ti-o tragi cu alta/altul, cand singura fiinta langa care iti doresti sa fii este ea sau el ? Ce libertate este aceea cand te grabesti spre casa, stiind ca ea te asteapta in prag, sau astepti telefonul in serile tarzii ? Mai are sens sa vorbim de libertate cand abia astepti sa-i dai cadoul ales cu grija, sau cand el sau ea sunt plecati departe, prin locuri nestiute, si n-ai somn pana cand nu afli ca totul e in regula ?

Certificatul ? Va dau cuvantul meu ca habar nu am avut de el timp de 11 ani. Ghiciti de ce ! :)
Sa inteleg ca unii au nevoie expres de un act ? Ha ha ha ! Pai cand ajungi sa scoti actul din sertar, iubirea a plecat demult, si dusa e ! A, poate ca unii nu au nevoie de iubire. Sunt convins ca babele din sat stiu foarte bine cum se tine o casnicie. :)))) Mai sunt unele proaste (scuze) care cred ca barbatul trebuie "adus unde trebuie", prin varii metode, pornind de la datul in bobi, pana la manipulare. Nu conteaza ce simte el ! Va simti dupa ce va termina "lucrarea".:)) Adica el e un fel de bou, pe care il duci unde vrei cu snopul de fan proaspat. :)) Lasati ca nici el e mai presus, si are impresia ca femeia e un fel de "masina", pe care trebuie s-o intretina si s-o calareasca la nevoie.:)
Acestia sunt oameni care n-au cunoscut niciodata ce e iubirea. Parintii i-au crescut cu rasplata pentru fapte bune si grija pentru borcanele cu muraturi, si asa au invatat ca totul are pret si se cumpara. Ce-i ala sentiment ?
Veneam odata de la Oradea cu un amic. Era vineri seara si goneam prin noapte cu 100/ora. Pe la Brasov o suna pe nevasta-sa ... "Draga, ajung in doua ore. Am pofta de cartofi natur cu pui. Vezi ca e in congelator... Si du-te pana la magazin si ia si niste salata si doua beri. Pune-le la rece, te rog ! Pup!". Ce simpla e viata ! Erau casatoriti de zece ani, doi copii si griji cat cuprinde. Credeti ca vreunul din ei mai simtea vreo furnicatura ? Oameni practici !

WomanWithW spunea...

...stiam ca esti pe undeva pe margine....

Man ...ti-am facut o impresie chiar atat de proasta?!

WomanWithW spunea...

L. tu esti un pic dulce-amarui despre acest subiect.
Ce iti doresti tu e simplu si frumos.Si as zice eu ...nu chiar atat de greu de obtinut.
O casnicie frumoasa inseamna grija pentru celelalt,telefonul asteptat,...ea sau el ...in prag asteptandu-te...
L. ceri atat de putin...pentru ca stii ce este cel mai important.Si ...indraznesc sa spun ,chiar daca am sa ating o coarda putin mai sensibila...ca odata ai avut toate acestea.De ce? Pentru ca rar ne dorim ce n-am gustat niciodata...de cele mai multe ori ne dorim ce am avut odata...si aici nu implic...omul pe care l-am avut ci ...sentimentul.

Eu am o casnicie simpla si fericita.Si stiu exact despre ce vorbesti.
Dar cred ca tu ai inteles un pic gresit libertatea de care vorbeam.
Daca n-as avea un gram de libertate in casnicia mea ...acum n-as sta la computer ..."vorbind" cu un barbat singur...care probabil e si pe jumatate dezbracat la ...3 noaptea.

E "libertatea" asta chiar atat de gresita?Isi face de cap si da cu tifla iubirii?Ciunteste "mandria si onoarea"sotului meu?
Chiar nu mai exista nimeni altcineva ...cand iubesti...doar ea si el?
Daca e asa ,am fi niste insigurati fericiti si satui,domnule.


Sunt o femeie destul de...emancipata...poate sunt un pic zapacita...un pic de tot...poate zapacita nici macar nu e termenul potrivit dar nu gasesc altul acum...dar ...chestia cu certificatul...pentru mine nu functioneaza.
Iti pot garanta ca nu functioneaza cu nici o femeie.Orice femeie daca te iubeste...si vrea sa fie cu tine...vrea verigheta.L. ...nu conteaza ca buzele i se misca cand zice "Nu ...nu vreau sa ma casatoresc,te iubesc prea mult ca sa-mi pese de un petec de hartie".Pacat ca nu -i poti vedea inima care cu incapatanare ...zice vice-versa.

Tin o scrisoare ...draga mie...care este prea intima ca sa fie impartita...in care si eu am zis odata...doar cu buzele"N-am nevoie de o hartie,stiu ca ma iubesti"

Din secunda in care mi-a vorbit de casatorie...totul s-a schimbat.Am simtit intr-adevar ca-i al meu.Pentru ca ne batem cu pumnul in piept ca iubirea nu include si simtul proprietatii un pic...dar ne inselam.Atunci expresia"Esti a mea ...numai a mea"...mai are acelasi farmec?

Intr-o zi o sa-mi trimiti un e-mail si o sa-mi spui "Fata draga...am cunoscut o femeie...si aveai un pic dreptate...intr-o noapte de iulie..."

pheideas spunea...

@Ochiverzi, stiu despre ce libertate vorbesti, si mai ales un geaman "gold".:)) Iti dau cuvantul meu ca n-am fost gelos niciodata. Am incredere in oameni. Cel putin asa imi place sa cred. Am un fel de logica matematica, in care imi spun, fiecare e liber sa faca ce doreste, cand doreste, cu cine doreste.
Suferinta nu are nicio legatura cu libertatea. Poti tine langa tine pe cineva cu forta ? Cata vreme mie imi place sa fiu liber, si sa aleg sa raman, nu sa fiu constrans, cum pot pretinde altuia sa ramana, daca nu vrea ?
Si apoi mai am o chestie transanta - cred ca o relatie evolueaza de la ceva putin la ceva mult si puternic. Ce fel de om este acela care azi te iubeste, maine nu te iubeste, poimaine iar te iubeste .. si tot asa ? Cred ca omul acela se numeste "femeie". :)))))

fly2sky spunea...

@Pheideas..ce frumos vorbesti..asta e iubirea..idealul intr-o relatie. Dar stii si tu si ai aratat-o in alte postari ca realitatea e departe. Si toti ne aflam intre ideal si realitate..unii renunta la idealuri si se adapteaza realitatii..altii se concentreaza pe idealuri si nu reusesc sa se adapteze realitatii..altii penduleaza (ca noi:))) intre ideal si realitate si incearca sa le impace cumva sa aduca una aproape de alta (cineva spunea ca ne invartim in jurul cozii..e adevarat..dar avem un scop..sa atingem coada :)) ) MyEyesOnyou..se pare ca ai reusit cel mai bine sa le impaci..desi mai visezi si dragoste in fan ;)..eu ma mai incapatanez sa duc realitatea spre ideal..si toti ne aflam undeva pe la mijloc.

fly2sky spunea...

@pheideas..ai zis ceva.."Cata vreme mie imi place sa fiu liber, si sa aleg sa raman, nu sa fiu constrans, cum pot pretinde altuia"..Vezi..pornim de la premisa ca celalalt vrea acelasi lucru ca noi..ceea ce e o premisa gresita..cum ii spuneam lui lui Andrei. Trebuie sa cunosti ce vrea si celalalt..poate el nu vrea atata libertate nici pentru el nici pentru celalalt...si cumva..cum spunea si Andrei prin comunicare.. da reala..sa ajungi la un consens. Daca spui..eu asa cred ca e bine...si nu stai sa asculti si cum crede celalalt ca e bine..nu reusesti sa construiesti acel NOI care sa-l cuprinda pe EU si TU.

fly2sky spunea...

In ce priveste bucata aceea de hartie..importanta e aceea care o da mintea noastra..si am fost obisnuiti sa credem ca e un angajament ce ne da siguranta si icredere ca acel om e dispus sa fie cu noi la bine la greu..tine mult de conceptii..si oricat am zice e greu sa nu fim influentati mai mult sau mai putin de ele. La mine a fost invers, eu am zis de la inceput ca Andrei..ca nu sunt cele mai importante..el a tinut mai mult la ele..dar daca nu era asa poate nu imi era chiar indiferent..vorba lui MyEyes.. care stie ea ce spune ;)

fly2sky spunea...

si pentru Andrei: precizez ca, chiar daca mi-as fi dorit aceea bucata de hartie, nu as fi spus-o niciodata ;)

Anonim spunea...

Bun regasit, tuturor!
:)

cate capete atatea pareri, cate capete tot atatea interpretari ale iubirii etc.
:))
Am ajuns de unde am plecat, nu cu mult timp in urma: "de ce nu se mai casatoresc oamenii" (cel putin din punct de vedere al statisticilor)!!
Pai, fiecare dintre noi a raspuns acestei intrebari.
:)

Revenind la "pentru ca", pornind de la cele spuse de catre EyesOn: "am simtit ca e al meu"!
Simtul proprietatii - femeile isi doresc siguranta mai mult decat libertate.
Barbatii, viceversa!
Exista si exceptii, desigur!

EyesOn, spune ca toate femeile isi doresc acel petic de hartie.
Fly spune ca nu.
In fond, peticul acela de hartie nu are nicio legatura cu iubirea, ci cu faptul ca induce femeii un confort psihic.
Dupa cum tot bine spunea EyesOn, a simtit gustul libertatii dupa ce s-a casatorit.
:)
Odata casatorita, dupa ceva ani, poate flirta pe net cu un barbat singur (si... probabil pe jumatate gol :)) pentru ca are pe inelar un metal valoros si un barbat care-i cunoaste nevoile.
:)
Eu intreb: despre ce fel de iubire vorbim cand avem nevoie sa flirtam cu alta/altul?!

In timp ce barbatul este preocupat doar de traire, femeia (stil napoleon) si calculeaza, isi creioneaza perspectiva.
:)

Confundam "ti amo" cu "ti voglio tanto bene"!
In timp ce la barbat acel "ti amo" se manifesta, la femeie deja acela s-a metamorfozat!

pheideas spunea...

@andrei, fiecare cu fetisul lui ... :)) Unele se excita la un Q7 sau Vuitton, altii la o dizertatie despre patologia eticii in Ro. Ce vrei, gradina lui Dumnezeu e imensa ! :)))))
Nefericiti sunt aceia care pun Q7 la egalitate cu dizertatia. :))))

pheideas spunea...

@andrei, am cunoscut femei pentru care puteai sa-ti pui pene in cap si n-ar fi observat ! Dar si femei super-inteligente, care au facut pasiune pentru un tampit. Cum se intampla asemenea fenomene ? Unii ar spune ca iubirea este neinteleasa. Eu zic ca prosti sunt aia care vad mai mult decat e in realitate.
E usor sa ne inselam ... si daca frumusetea mintii ar fi pe masura trupului, nu ne-am mai insela de fiecare data. :)

WomanWithW spunea...

Fly ...obsesia mea cu dragostea in fan...e o chestie veche.Trece dincolo de actul in sine.Este de fapt un cantec,un om ,o chitara...si eu foarte tanara,romanticasi ...secreta.Daca te plictisesti de postari intelectuale citeste o data,la mine"E inca verde fanul",si"A doua zi,dupa"
Dragoste in fan e un simbol mai mult decat actul in sine.Am facut dragoste in iarba...
Si astazi D.((sot)rade de mine cand se duce sa taie iarba in gradina.E un fel de gluma "de interior."Ceva genul..."Ma duc sa-ti spulber visele"









Pheideas...nu te supara ca am scris chestia la care face aluzie Andrei...dar comentariul meu devenise prea serios...si a trebuit sa-mi descretesc un pic fruntea.Cand postez ceva la trei dimineata...esti liber sa gandesti la fel.

Cat despre libertatea pe care tu ti-ai luat-o in casnicie...poate multe femei ar gandi la fel...si ar proceda la fel...
Cand am fost tanara...am facut parte dintr-un grup de oameni frumosi si nebuni.Un club de turism din Brasov.Pe D. il stiam si placeam de cand aveam vreo 17 ani.Am fost usor indragostita de el cu mult inainte de a fi impreuna...Nu era genul ...care sa mearga pe munte, sa-i placa serile la foc...dar ...de dragul meu s-a adaptat si acei ani au fost cei mai frumosi ani din toata tineretea lui...Mai frumosi decat anii de student.
Imtr-o relatie conteaza foarte mult sa ai un hobby in comun.Eu il aveam pe acesta...scriam poezie si muzica pentru probele culturale.El nu avea nimic bine definit ca "ocupatie in timpul liber"Si atunci...dupa aproape un an de "eu si el ,only"...a inteles ca nu putem trai izolati ...nu conteaza cat de aprinsa este iubirea.Nu am facut nici o presiune...doar i-am povestit...Mi-a inteles pasiunea...si a impartasit-o.L-as fi ales tot pe el...daca ar fi spus nu..dar as fi fost trista cateodata....Crezi ca ...vai...a cedat de dragul meu?Pe naiba...la un moment dat incepuse sa si cante si ...canta ca o cizma.





Andrei...flirtatul este o stare de fapt pentru mine.Si nu flirtez decat cu barbatii inteligenti.Si cu femeile inteligente.Inca nu m-a pus in nici o incurcatura,pana acum...dar mai este timp nu-i asa?Nu ti se pare putin ciudat ca am ales sa-mi pun o poza reala,nume real...pe FB am poze cu ai mei...aseara am transferat cateva pe blog...inainte sa-ti citesc comentariul...??Ce-i rau in a flirta putin?E in ...zodia si in sangele meu.Habar nu ai tu ce tentant devine flirtul acasa cand traiesc cu un sot sexy si o mama-soacra care nu vorbeste engleza.
Am fost un pic flirty toata viata mea.FB si Blogger sunt icons pe desktop.Password-ul este salvat si oricine imi poate citi si postarile si comentariile.
Multe femei flirteaza cu ochii si cu mintea...de frica sa nu fie privite asa cum sunt priviti cei care aleg sa fie casatoriti, nu muti si orbi.
Pheideas nici nu-mi foloseste...numele de blogger ...a venit cu varianta personala...Crezi ca "m-a ingrozit"...???Wow..nici nu ma cunoaste si isi permite sa fie "personal" si sa ma numeasca"ochiverzi."Si asta tot u flirt e ...and guess what...i love it!
Tu te ascunzi sub o fotografie...nici nu stiu cine esti ...ai o relatie perfecta...si totusi flirtezi cateodata cu mine(privire voluptoasa..love this one to...do not stop)...Cine e mai vinovat de flirt...dintre noi doi?Eu ca ma stii ...ori eu ca nu?
Flirtatul meu care rebuie sa recunosti are clasa n-are de a face cu iubirea mea pentru D. Sau are...pentru ca pastreaza relatia hot,hot,hot.

WomanWithW spunea...

...one more thing...de parca n-am spus destul...

De la flirt la genunchi..e o cale atat de lunga.....

Andrei...boys...uitati-va la mine...si uitati-va bine.Certificatul de casatorie...este IMPORTANT.Trebuie sa fii femeie sa intelegi asta.
Andrei...mai citeste ce Fly a scris...inca o data.

Anonim spunea...

:)
unde dai, si unde crapa!

O intrebi ce fel de iubire este aceea cand simti nevoia sa flirtezi in timp ce sotul doarme, iar ea considera ca este culpabilizata, si cauta culpa si in celalalt!

:))
Fun!
Imi place!
Apelativul "privire voluptoasa" nu are nicio legatura cu flirtul, ai interpretat gresit.

Iris, careia ii spun "fata frumos colorata" nu a sesizat ca flirtez cu ea.
Si nici alessia, careia ii spun "munte de frumusete" si nici denisia, careia ii spun "suflet frumos", nici macar cristiana careia ii spun "crucificata". :))
Sunt doar apelative care spun cum il definesc eu pe interlocutor.
:)))

Anonim spunea...

Pheideas, abia aceea este iubire, cand nu ai niciun "pentru ca"!
Iubirea este irationala, nu poate raspunde la nicio intrebare.
De aceea, din exterior , noi nu putem intelege de ce o tipa frumoasa si desteapta iubeste un tampit, sau viceversa!
:)))

WomanWithW spunea...

....Andrei...15-7...sotul nu dormea.

Computerul e in dormitorul conjugal.Esti duuuulceeee

Privire voluptoasa...hmmm..cred ce-mi place...

Anonim spunea...

Privire voluptoasa, din mozaicul pe care l-ai creionat frumos prin ilustratii, lipseste un membru important.
Ce zici de asta?!
;)

Anonim spunea...

weekend frumos, tuturor!
si iubiti-va mult!
:)))

WomanWithW spunea...

Andrei ...tragi concluzii gresite.Scroll down,Dorin e mai jos.

Dar daca vorbesti de ...soacra-mea...ioi...chiar vrei sa o cunosti?

WomanWithW spunea...

L. ultimele doua comentarii sunt un pic nedrepte.

pheideas spunea...

@Ochiverzi, asa e, insa am vazut lacrimi si am incercat sa imi dau seama de unde vin. Nu imi bat niciodata joc de fericirea oamenilor. Si nici de nefericirea lor. Sunt doar observator si nimic mai mult.
Sustin sus si tare ca omul trebuie sa se cunoasca. Cu ce este de vina cel care te iubeste ca tu nu sti ce vrei sau abia descoperi. E ca si cum ai participa la o expeditie, in care viata membrilor depinde de tine, si nu te-ai antrenat niciodata. Nu ti se pare absurd ? Totusi, vina este impartita, pentru ca esti acceptat fara sa ti se testeze abilitatile.
Cred ca este si mult marketing la mijloc. :)

pheideas spunea...

Din comentariile voastre disting doi timpi: prezentul si viitorul
Te indragostesti la timpul prezent. Iubesti cu inima si mintea, fara sa-ti pese ce va fi. Poti sa juri ca niciodata nu te vei desparti sau nu vei simti catusele conjugale.

Trec anii si partenerii evolueaza. Se cunosc, invata sa se respecte, le plac aceleasi lucruri, aceleasi pareri despre ce-i inconjoara, devin una si aceeasi persoana. Ma intreb, de ce citesc des faptul ca partenerii nu au evoluat impreuna, ca el a ramas in urma ... ? Cum ajungi in situatia sa te simti "inchis" in colivia conjugala ? Cred ca simti inchisoarea in momentul in care celalalt are asteptari de la tine si tu nu mai poti sa le onorezi. Nu zic, este posibil ca dupa multi ani partenerii sa evolueze in directii opuse, determinate in genere de anturaj. De s-or fi inventat team buildingurile ? :))))

WomanWithW spunea...

...acum sunt trista.Dar o sa-mi treaca ...si o sa-ti raspund.

WomanWithW spunea...

....No more flirting...no more people...

Toata lumea este trista?!!...

Liliana spunea...

O temă vastă, aș spune inepuizabilă pentru că noi am tot dezbătut pe aici despre iubire și diversele forme sub care o găsim chiar și despre relațiile de cuplu... Ce aș putea adăuga pe lângă cele spuse deja este că iubirea în cadrul cuplului niciodată nu trebuie resimțită ca o obligație, ca o închisoare sau ca un premiu pentru constanța devotamentului pe care cineva îl manifestă. Iubirea, sunt de acord ca nu trebuie sa constranga pe celalalt, sa-l sufoce, ci este o relatie benevola, profunda si de respect reciproc. Foarte adevarat este si ca acest edificiu se construieste in timp
si printr-un efort reciproc. Despre constrângeri, libertate individuală am mai scris și pe aici pe duel si pe blogul personal http://lolitamyinnerthoughts.blogspot.com/2009/10/pot-intra-in-conflict-dreptatea-si.html. Toată lumea care a comentat este de acord cred că într-o relatie de durată, nu pasageră sunt implicate pe lângă sentimentele profunde și comunicarea sinceră și încrederea. Pentru ca o relație să fie optimă sunteți de acord că uneori trebuie sa facem și compromisuri, care nu trebuie văzute ca o pierdere a libertății, doar adcă nu sunt late orgolii prostești sau meschine implicate. Orgoliile sunt de rău augur într-o relație ca și gelozia, invidia uneori nejustificate. Cunosc cupluri care au au fost măcinate de gelozie și posesivitate chiar dacă în exterior pozau în cuplul ideal, otravă ce a dus ulterior și la destrămarea lor... Revenind la metafora carcerei lansata de Fly, unde chiar sufletul e încorsetat de trup, constrâns as spune ca existenta umana e o permanenta confruntare cu diverse feluri de constrângeri: fiziologice, sociale, politice, morale, ideologice etc. Importantă este percepția acestora de fiecare din noi. Dacă nu le vedem ca niște constrângeri, ci făcând parte din noi și viață poate ar fi mai facil să înțelegem care este limita libertății. Marcus Aurelius spunea ca a fi liber nu ănseamnă a putea obține tot ceea ce dorești, ci a nu dori ceea ce nu poți obține, a aspira numai la ceea ce este realizabil. Într-un cuvânt libertatea individuală stă în dominarea propriilor dorințe și aspirații și canalizarea lor spre ceva plauzibil cu ajutorul rațiunii și afectului - o îmbinare a celor două -... Libertatea în doi depinde tot de propria afectivitate și voliție.

fly2sky spunea...

MyEyesOnyou.. ne mai intoarcem in viata reala..ca sa avem ce dezbate ;). Despre tine spuneam doar ca am impresia ca ai reusit sa imbini armonios viata reala, ceea ce simti..ci idealurile..nerenuntand totusi la vise si idealuri (adica dragostea in fan)..deci cred ca am inteles bine. Toti incercam sa ne gasim locul in lumea asta si sa ne simtim bine..doar ca nu pe toti de fac fericiti aceleasi lucruri.

Liliana spunea...

E foarte usor sa ne cladim scenarii ideale despre cum am vrea sa fie partenerul nostru sau relatia noastra - si cu vârsta ne dovedim si mai vigilenti și mai pretențiosi - dar e și mai usor sa privim in jurul nostru, so cunoastem oamenii, să-i ascultăm și să învățăm din experiența lor de viață. Astfel, zic eu, ne-am cunoaște și pe noi mai bine și natura umană în complexitatea ei. Suntem fiecare un pion pe tabla destinului pe care putem să-l ”condimentam” si prin propria afectivitate si voință. Ce e mai trist e ca se observa în jur o decantare a sentimentelor, o denigrare a principiilor si valorilor umane pe considerentul unei fericiri temporare, dar care nu este de fapt decât o lipsă de iubire și de omenie.

fly2sky spunea...

@Adevarat Lolita...la urma urmei libertatea interioara...e perceptia ce ne-o construim noi singuri..tine in primul rand de noi e acea libertate la nivel spiritual. Dar atunci cand o construim suntem influentati de trecut..educatie..experienta anterioara..dar si de factori externi..inclusiv de partenerul nostru de viata..si de conceptiile si prejudecatile legate de casatorie. Si aceasta libertate nu e ceva static..trebuie sa ne adaptam permanent in functie de noile situatii ce apar.

Liliana spunea...

Despre iubire am mai scris pe aici http://lolitamyinnerthoughts.blogspot.com/2009/09/iubire-fara-conditii.html si aici http://lolitamyinnerthoughts.blogspot.com/2009/07/love-is-all-around.htm ... E o tema inepuizabila cum spuneam :)))

fly2sky spunea...

Foarte bine spus.."e usor sa ne cladim scenarii ideale" e una din greselile care le facem..si ca trebuie si sa "cunoastem oamenii, să-i ascultăm" insa a invata din experiența lor de viață tine tot de idealuri, e tot un factor extern..cel mai bine invatam a ne cunoaste din experienta noastra..din ceea ce traim si simtim noi.

fly2sky spunea...

Clar e o tema inepuizabila si culmea tot mai gasim cate ceva de spus...de multe ori inspirati de si de alte pareri si puncte de vedere..oare intr-o zi o sa ajungem ca batranii sa ne tot repetam? :))

Liliana spunea...

Sunt de acord Fly ca trebuie sa ne adaptam la noile situatii, dar sa ramanem fideli totusi principiilor noastre fara interventia factorilor externi gen anturaj - care nu mereu are o influenta benefica -, iar cand e vorba de partenerul de viata mai facem si compromisuri fara sa ne victimizam sau sa ne compatimim. Libertatea in sine este o notiune in schimbare, deci si noi trebuie sa fim in pas cu evolutia conceptelor...:))

WomanWithW spunea...

ok....

Dar intre timp multe dintre suratele noastre vor ramane necasatorite ...pentru ca barbatii din ziua de azi de la 20 la 80 vor un ...concubinaj armonios...un fel de something without nothing...verigheta li se pare depasita...casatoria ...sandrama scartietoare...gata sa pice...si un pic de flirt ...married fiind...pacatul capital impotriva iubirii.Ati mai intalnit asa contradictii intr-o singura minte...acea a barbatului ...cumva ...modern?

Ieri am avut cateva ore mizerabile din cauza unor comentarii pe blogul acesta...noroc ca sunt The Sunshine Girl...si am inceput sa rad de una singura...pentru ca atunci cand zic ceva stiu ca nu zic ...just because.

Liliana spunea...

Fly, cand spuneam ca trebuie sa invatam de la cei din jurul nostru ma refeream la natura umană în complexitatea ei. Bineinteles ca totul este raportat la conceptia noastra si perceptia noastra vis a vis de viata si iubire, sentimente profunde etc.

fly2sky spunea...

MyEyesOnyou..pune scut..ne duelam doar mintile :)..si asa e Andrei..ca ardeiul iute uneori :))..mai condimenteaza dezbaterea dar mai intrece masura uneori

Liliana spunea...

MyEyesonyou, iti doresc sa ramai la fel de autentica in trairi si vis de a vis de ce fac suratele, ce inteleg ele sau ce percep ele ca ar fi bine...

WomanWithW spunea...

Fly....nu Andrei ...m-a durut.


Lolita,nu "suratele"ma ingrijoreaza ci barbatii...Suratele...vor...dar se ascund...barbatii nu vor si nici nu se ascund.

Joker spunea...

Stii de ce MyEyesOnyou?
Pentru ca exceptiile ¨simt ceva¨.
Realizarea, traditiile si norocul se intalnesc la un ¨moment cheie¨!!!
Oamenii.. dupa f.multi ani reusesc sa puna cap la cap ¨cate ceva¨ din relatii&iubirii insa ceea ce ramane..sunt aceleasi ¨principii¨ de nezdruncinat ¨diplomatie¨,¨traditie¨, ¨interese¨...previzibile. Intra aici si nevoile de supravietuire.

MyEyes..cand ai zis ca Ei ¨nu vor¨, nu ti se pare firesc ca ¨astora¨sa le miroasa situatia prezenta? Realul?!
Adica ¨optimul¨,¨forta¨,¨necesarul¨,
¨puterea financiara..imbinata cu cea organica:))nu-i asa, ca ar trebui sa exulte....in cautarea febrila a lor? Ei..barbatii fiind facuti INTAi pentru asta? (??)
Normal cumva ca...aici s-au ocolit Chestiunile punctuale..ce continua sa ne dea doar sare si piper!!! Recunoaste(ti)!(Suta la suta!)
-Rationalul(unde si cand)
-Neconditionatul..la fel(ca exceptie)
-Sexul..cand poate fi legal, cand pasional sau cand interzis(???)
De asemenea.. se ignora ¨gura lumii¨.
Asadar MyEyes...ceea ce faci nu este¨joaca¨, ¨ludic¨ ci atac la ¨un prost-prostit¨:))
Tu ceri mamei sau societatii fabricarea Bradpitzilor?

Daca cineva a inteles ceva de aici...ma refer la Marea Hiba Relationala, ce dainuieste..foaarte bine si-ncontunare..ii dau un mic Oscar:)
Asa de amorul generozitatii:)

WomanWithW spunea...

...oh...... shut-up and get married...Marriage rocks!

Anonim spunea...

:)
Bun regasit, tuturor!
:)

Eu nu inteleg fenomenul, sau il inteleg, insa nu-l pot decripta fara sa nu las sa ma invadeze presupunerea.
EyesON, te supara barbatii care nu vor sa se casatoreasca?!

Pe fiul tau il vei obliga sa se casatoreasca, doar pentru ca societatea a stabilit niste norme de conduita?
Sau pentru ca, fiind femeie, stii ca doare lipsa acelui petec de hartie?!

O alta intrebare "insidioasa":
traiesti in sua, dupa cate am inteles, nu ai vazut fenomenul dclansat de catre femei?!
Ele sunt cele care nu vor sa se mai casatoreasca, mai nou (acesta este trendul).
Vor cariera, vor independenta... nu o casatorie care duce, dupa cum tu bine spuneai "again la cratita"!
Fenomenul nu este manifest doar in sua, el a patruns serios si in ue.
Chiar si sud africa, printre buri...

Anonim spunea...

Fly, spune-mi te rog, ce semnificatie are acel certificat, din punctul tau de vedere.

Anonim spunea...

:)
sa iesim un pic din prozaic:

http://www.youtube.com/watch?v=v6w2iQN3Jko

greseala noastra, a tuturor, este ca ne pozitionam in tabere diferite, din dorinta de a amesteca realul cu idealul, dorintele personale cu realitatea inconjuratoare.
Suntem in aceiasi tabara!

Joker spunea...

Nene andrei...
Greseala tuturor este in opinia mea aceea de a amesteca ce vrem ¨noi¨ cu realul.
Iar idealul este acea stare aleatorie..aparuta in dispozitia unora.Putini, nesemnificativi,neimportanti..si inghesuiti:))
Asadar nedescifrabila,neasteptata si neclara.
De abia de aici se naste DE CE-ul!!
Insa..cine..si de ce sa faca asta?
Suntem in plin non-sens..in inima lui..de fapt a femeii, cred:)

pheideas spunea...

@Andrei, trebuie sa tii cont ca femeile vin de le Venus.:) Ele talmacesc fiecare cuvant altfel. Daca pentru noi a cere o sticla cu apa inseamna ca ne e sete, ele se intreaba, oare de ce a cerut o sticla, si nu un pahar, nu cumva vrea sa faca aluzie la faptul ca paharele mele nu sunt curate ? :)) Asa ne-a facut Dmnezeu ! Daca, ca barbat, reuseti sa treci peste acest mic amanunt, inseamna ca ai realizat un mare pas spre fericirea ta si a celei de langa tine. :)))

Joker spunea...

pheideas...si daca nu e deajuns:)
Simplu:imaginatia..ti-e mica:)

Anonim spunea...

:)
Pheideas, stiu aceste lucruri, tocmai ce le-am descoperit bine explicate in cartea "creierul femeii".
Oricat ai incerca sa intelegi cum functioneaza o femeie, nu vei reusi din propria experienta foarte bine, iti trebuie informatii clare despre chimia ei, despre psihicul ei etc.

Poate ca educatia copiilor (fie baiat, fie fetita) ar trebui sa contina si aceste informatii, pentru a intelege ce ne face sa fim diferiti, fara sa pretindem unii altora sa gandim, intuim, privim la fel lucrurile.

Si ar mai trebui ceva introdus in educatia copilului: sa invete de mic (fie ca are cuc, fie ca nu are cuc) ca discriminarea (indiferent de forma pe care o imbraca) este extrem de primitiva, care-i aduce prejudicii lui/ei, in mod direct.

Anonim spunea...

Omule cu masca, nu "de ce-ul" este problema, ci pozitionarea noastra fata de acest "de ce" si raspunsul care i se atribuie.

fly2sky spunea...

@Andrei..asa cum am spus si cum gandeam si acum 10 ani..acel certificat pentru mine NU ESTE CEL MAI IMPORTANT...e doar ceva aditional..ce nu face neaparat mai buna relatia, dar nici mai rea. Insa poate fi vazut ca un simbol al construirii acelui NOI..si nu ne putem izola complet de societate..pentru altii e mai important un ritualul religios..e un mod de a exprima fata de ceilalti ca v-ati daruit unul altuia. As fi putut trai ok si fara acel act..daca amandoi am fi considerat la fel..dar daca la un moment dat unul din parteneri isi doreste catusi de putin asta...celalalt n-ar trebui sa aiba nici o ezitare. Adica sa fii dispus sa iubesti..neconditionat..chiar daca orice relatie e conditionata. Nu exista relatie perfecta in care totul vine de la sine..iubirea e ingredientul principal intr-o relatie insa nu ne lasam condusi doar de sentimente..acel act este si o implicare rationala..care simbolizeaza faptul ca atunci cand apar obstacole sau greutati esti dispus sa le faci fata.."la bine si la greu". Indice asa cum ai spus un confort psihic pe care il constientizeaza mai mult femeile..dar pana la urma cred ca este mai benefic barbatilor, chiar daca asa cum bine ziceai si tu..lor le e mai frica sa-si piarda libertatea. Care libertate?..cea rationala, materiala..specifica mai mult barbatilor..ca nu mai pot face ce vor si cu cine vor :). Eu nu dau sfaturi..fiecare poate sa ii dea acelui act ce semnificatie vrea..important e ca atunci cand consideri ca esti un cuplu..sa tii cont de celalalt. Nu stiu de unde esti tu..in Bucuresti cred ca ajungi sa fii neconventional casatorindu-te :).

fly2sky spunea...

Pheideas..intrebai ce te face sa te simti inchis in colivia conjugala. Nu cred ca faptul ca nu mai iubesti...ci faptul ca nu ai reusit sa pastrezi echilibrul intre EU si NOI. Cand simti ca iti pierzi individualitatea.. ca l-ai pus mai presus pe celalalt si el l-a fel s-a pus mai presus pe el..si s-a pierdut din EU.. NOI a devenit TU. Eu cred ca aici e cheia.

Anonim spunea...

:)
Multumesc Fly, pentru raspuns.

Eu sunt de acord cu tot ce ai spus pana la:
"celalalt n-ar trebui sa aiba nici o ezitare" - aici intervine "calcarea" libertatii celuilalt.

Certificatul pe care-l obtin cei doi de la primarie, este doar o regula a societatii, prin care celor doi li se confera un statut.
Nimic mai mult, dupa cum si tu bine ai spus.

Ba mai mult, regula se extinde nefiresc, din puntul meu de vedere: nu te poti casatori religios, fara a avea acel petec de hartie, pana cand nu ai intrat in sistem cu un numar atarnat de gat.

Eu nu inteleg disperarea unor femei de a avea acel certificat (sau poate le inteleg, insa nu sunt in asentimentul meu).

Parc-am fi un numar de robotei care au reguli stricte de functionare (regulile fiind externalizate), pe care e musai sa le respecte, bifandu-le rand, pe rand, pentru ca "asa se face"!
Pentru "a fi in randul lumii".
Te naste mama, te invata sa mergi, te duci la scoala, inveti ce au decis ceilalti ca trebuie sa inveti, ajungi la maturitate, trebuie sa te casatoresti, apoi trebuie sa procreezi etc.
Un scenariu scris de catre altii, in care tu esti obligat sa joci.

Eu gandesc ca daca Dumnezeu l-a creat pe om liber, nu e drept ca un individ sa-i restranga drepturile un altuia, doar pentru ca societatea a decis asa.

Consider ca un cuplu are dreptul de a-si forma propriile reguli (de ordin interior), pentru ca acelea sunt importante, altfel vor ingrosa randul celor de pe la tribunale, cerand "iesirea din sistem"!

fly2sky spunea...

@andrei cand zic.."celalalt n-ar trebui sa aiba nici o ezitare" ma refer la faptul ca ar trebui sa vina de la sine, nu sa impui...Adica daca pentru mine conteaza iar pentru tine nu conteaza (iti este indiferent)..a ezita poate fi asociat cu teama de implicare, nehotarare. Daca esti impotriva ..trebuie sa ai argumente convingatoare. Minte de femeie, nuante... :)

fly2sky spunea...

..interpretari..vorba lui pheideas..

fly2sky spunea...

@Joker...Marea Hiba Relationala..sa fie idealizarea? spune-ne tu si iti dam noi Oscarul :)

Anonim spunea...

:)
"sa vina de la sine"... dorinta unui petec de hartie, nu vine de la sine, ci impus sau autoimpus, atata vreme cat petecul acela este materie moarta.

Sa-nteleg faptul ca: daca nu doresc petecul acela de hartie, se traduce ca nu vreau sa ma implic?
Pot la fel de bine sa fiu de acord, sa merg la "oficiu", sa ii ofer petecul iubitei meie, iar implicarea mea sa fie = cu 0!

Petecul acela de hartie nu garanteaza niciunuia din cuplu ca celalalt se va implica, ci doar ca a respectat o conditie impusa de societate.

fly2sky spunea...

:) nu dorinta unui petec de hartie sa vina de la sine..ci dorinta de a-i darui celei de langa tine ceva ce isi doreste. Se poate traduce si ca neimplicare..depinde si de trainicia relatiei...perfect de acord ca nu garanteaza nimic.

Joker spunea...

:)))
Nu nu..iluzia realitatii si a infaptuirilor...de amorul ¨corectului¨ relatiei:)
-Hai ca iar ramanem cu Oscarul ne-dat!
Sau il castiga iar hazardul?

Anonim spunea...

adica... sa-i ofer instututionalizare!
:)
In fapt, ce reprezinta oficierea acestei relatii?!
Un acord scris intre cei doi prin care isi "garanteaza" indeplinirea unor conditii (obligatii si indatoriri) cu un martor!
:)
De parca hartia, primarul, ce scrie pe hartie, vor interveni in momentele tensionate sau dificile pe care le va traversa cuplul.
:)
Mie imi spune aceasta "dorinta" ca ceva e in neregula, ca cel ce o manifesta, inseamna ca este nu numai nesigur, ci chiar are indoieli in privinta partenerului, gandind ca daca are certificatul, va fi "protejat", oarecum!
:)

A fi casatorit, insemna candva "a detine" (simtul acela al proprietatii despre care se facea vorbire mai devreme.)!
Daca privim in negura vremii, vom vedea ca aceasta harite proteja averile unei familii.
Prin oficializarea relatiei introducem o terta persoana "statul", la care vom ajunge, in cazul in care relatia esueaza.

Pe langa stat, mai intra si alti "intrusi", cum ar fi membrii familiei, care se considera indreptatiti sa intervina in "celula" pentru ca au "drepturi depline" (prin alianta)!
:)))
Apropo's de soacra privirii voluptoase!

Iubirea nu are nevoie de institutionalizare, dupa cum altruismul, omenia nu au nevoie de validari ale sistemului.

Ne place sa fim "instututionalizati" pentru ca avem iluzia unei sigurante.
Nevoia de siguranta este cea care cere "oficializare", nu iubirea!
Chestia aceea cu: "este al meu", "este a mea"!
:))

Joker spunea...

pfuuuaii...nici eu nu puteam descrie mai bine relatia cu primaria. De..ce sa-i faci, asta e..tre´sa lupti.Societatea e de gen feminin, nu si Statul:))

Anonim spunea...

:)
daca aruncam un ochi pe postarea anterioara, ne putem da lesne seama de ce e musai sa ne institutionalizam.
Pentru ca statisticile sa dea bine, pentru ca cineva (nu se stie exact cine) a decis cum sa vietuiasca oamenii, ce forme le trebuie pentru a-si reitera iubirea, sau a o demonstra.

---
mai exista taxa de celibat?!
:))

Anonim spunea...

:)
Joker, buna observatie!

Joker spunea...

Nici nu poti cere unei fiinte sa poata recunoaste intrepatruderea istorica biserica-politica-stat.
S-o faca si cu sufletul.
Nu ascund o rautate aici, ci mai repede o imposibilitate..ca profunzime.
Si e logic, ca de cele amintite....ele au nevoie de CONSUMARE

Joker spunea...

Cam la astea se rezuma TOTUL.
Noi? Suntem mici..in fata Sistemului care se bazeaza al DRACULUI de bine pe...pe..?
Dar hai sa nu mai spunem. Avem si altceva mai bun de facut, zicem:)

Anonim spunea...

:)
pe?!
nevoi?!
sau
naivitate?!
sau...

Joker spunea...

Eeeeeeeeeeee....dar ce ati vrut sa tastatii, domnuleee!
Feminitatee...sau ce)
Putina decenta, va rog. Protejati!
Sa sa fim protejat:))

Joker spunea...

Si asa se intampla mereu atunci cand vrei sa pui punctul pe¨i¨...atunci imi scapa!:)
Imi asum

fly2sky spunea...

Ce-i place lui Joker sa ne puna sa ghicim :))...

Anonim spunea...

:)
Si-a asumat "masca" (rolul)!
:)

WomanWithW spunea...

Hey...
...Ma doare capul.
Dar la femeie...v-at gandit o secunda ...in momentul in care v-ati
proclamat anticasatorie?La femeia care te iubeste acum sau care te va iubi in secunda in care te va intalni?La femeia care sta cu tine ...sta la tine...intr-o relatie..care nu e nici cal ,nici magar.Si daca eu nu mai sunt o persoana cool...atunci nimeni nu mai e.Sunt pentru dragoste ...din toate punctele de vedere...si in toate locurile posibile...si imposibile...Nu sunt incuiata sa credd ca ideal e sa nu te muti cu un tip pana nu te casatoresti...ori fa-i un copil si sa vezi cu ce viteza te duce la popa.
Nope...not me.
Dar traim printre oameni.Si femeia aceea dupa care esti nebun si care te iubeste nebuneste incat sa nu aiva pretentii "matrimoniale",cand scapa din bratele tale...se mai duce si ea in vizita la parinti...si bineinteles ca maica-sa o s-o intrebe pe sleau cat mai are de gand sa-ti fie menajera."Dar mama,il iubesc si ma iubeste foarte mult...si EL nu crede in casatorie...o hartie nu ma face fericita..."

"Al naibii...te-a spalat pe creier...vara=ta s-a maritat,soru-ta s-a maritata...tu stai si asteapta 'Pastele Cailor"..
Crezi ca are curajul sa-ti zica asta cand se intoarce la cuibusorul de nebunii?Nu pentru ca ii e frica sa nu te piarda.PENTRU CA INCA TE IUBESTE.
Si mai sunt si colegii de serviciu...si vecinii tai...si yea...nu-ti pasa de ce zice lumea...dar pe ea ai intrebat-o vreodata?
Vine o vreme cand vrei sa-ti cumperi o casa...si ...cum gresit ganditi voi ...ai tai si ai ei incep sa se amestece din ce in ce mai putin din momentul in care v-ati casatorit.
Vine o vreme cand vrea sau vreti un copil.Care este femeia aceea care n-ar vrea sa treaca macar doua minute pe la starea civila inainte sa urle 12 la maternitate.?
Traim printre oameni ,amintiti-va.
Vine o vreme cand copilul intreaba de cum v-ati cunoscut...vrea sa vada poze de la nunta...
Viata cea de toate zilele nu e nici pe sfert cum va inchipuiti voi.
Nici cel mai fierbinte concubinaj din lume,sorry alt cuvant nu vad...convietuire suna gay...nu se compare cu liniste dragastoasa a unei casnicii.

Spuneti ca femeia vrea actul doar pentru ca se simte in siguranta?Ce fel de siguranta?Daca e sa "calci pe bec"...o faci si legal si nelegal.

Te iubesc...stii ca te iubesc...ma iubesti imi arati asta in fiecare zi ...dar pentru faptul ca un petec de hartie care ne face oficiali te sperie...cred ca ...de fapt te complaci in relatie.Ca ti-e bine ...dar nu ca ti-e fierbinte...
Imi spune ca de fapt...astepti ceva mai bun.
Ca ma iubesti dar nu atat de mult incat sa-ti iei inima in dinti si sa te iei la tranta cu zmeul asta de hartie.Daca m-ai iubi intr-adevar...nu ti-ar fi frica.
O relatie nu se aseamana cu alta...si nici o casnicie nu se aseamana cu alta.Nici fostele relatii sau fostele casnicii esuate...n-ar trebui sa umbreasca o relatie pe care o simti reala.Casnicia ...hartia asta afurisita...este ultimul test ...inainte
de adevaratele testari ale vietii...


Imi zici ca nu poti trai fara mine...Risti sa ma pierzi doar de dragul unui principiu?

.....................................................................................
Si stii de ce risti sa o pierzi?Pentru ca aproape in viata fiecarui femei care se afla intr-o relatie de "necasatorie"...se afla un barbat...gata sa adune firmiturile.Suna urat stiu...da te-ai gandit vreodata la asta?Ca intr-o zi cei din urma vor fi primii?Ca cel care a asteptat atata vreme ca tie sa nu-ti vina cumva ideea s-o" iei cu acte-n regula"...este cel care castiga pana la urma.Pentru ca ...dupa povestea auzita si rasauzita despre anticasatorie...la ea intervine...nesiguranta ca ...femeie.Si cel mai usor este sa accepti doua brate larg deschise cand ti-e al dracului de frig.
Si apoi ...n-ati auzit de genul de barbat care a convietuit(concubinat n-a mai functionat aici)cu o femeie ani de zile...burlac convins...si ea pleaca ...sau el o lasa ...si numai ca te trezesti cu ...invitatie cum ca Misu St.Popescu se...insoara

WomanWithW spunea...

A...traiesc in America ...dar femeia e femeie...
Vrea cariera vrea si sot si vrea si copii.Ordinea s-ar putea sa difere.Nu femeile au inceput jocul de-a "necesatoritul"
Expresia"De ce sa cumpar vaca ...daca pot cumpara lapte cu kilul" e veche-veche.
Asta e mai noua"As long as I can get a little sausage every day ,why bother to buy the whole pig?"(suna prea urat in romaneste)

Anonim spunea...

'Minineatza, tuturor!
:))

Privire voluptoasa, eu nu m-am declarat anticasatorie, eu am declarat ca nu simt nevoia sa insitutionalizez relatia mea cu iubita mea si nici ea (chiar daca voi suspicionati ca ea ar vrea, dar nu spune)!
:)
Fiecare cuplu sa se ghideze dupa regulile pe care le doreste, sa-si construiasca relatia cum doreste.
Eu nu ma casatoresc doar pentru ca tzatza Rada este preocupata de viata mea personala.
Relatia mea nu are nevoie de un tertz, pentru a o valida.
:)

Tot ce ai scris tu in ultimul comentariu, fara suparare, este mentalitatea bunicii mele ad literam.
:)
Parca nu ai locui in sua, parca ai locui intr-o parte uitata a Romaniei!
:)

Iubita mea nu-mi este menajera, si nu-mi va fi NICIODATA!
Mama m-a invatat de mic cum sa-mi spal, cum sa-mi calc, cum sa-mi fac de manacare... mi-a spus de mic ca femeia langa care voi fi nu va trebui sa-mi fie nici mama, nici femeie de servici. Nu mai punem la socoteala ca s-au inventat masinile de spalat vase, spalat rufe, robotii de bucatarie etc.
:)
Iubita mea nu e nevoita sa stea la "cratita"!

Stii, ma uimeste mentalitatea ta!
Oare chiar ai plecat din fundatura asta de tara????

Pana si in africa de sud, femeile nu mai sunt folosite pe post de menajere, de femeie “la cratita », de ...

Verbul "a pierde" nu are ce cauta in ecuatia iubire!
In momentul in care intervine "a pierde" deja totul este un calcul rece, capabil doar de femeile care au frica ca raman fate batrane... pana la adanci batraneti.
:)

Chestia cu “tranta zmeului” este doar un tertip muieresc, un santaj emotional, nedemn pentru un adult, cu ceva intelect.

Anonim spunea...

“Al naibii...te-a spalat pe creier...vara=ta s-a maritat,soru-ta s-a maritata...tu stai si asteapta 'Pastele Cailor..” - spui tu!

Prin acestea, confirmi cele scrise de catre mine!
:)

Ne maritam pentru ca asa spun ceilalti, pentru ca asa este “mersul lumii”.

Aduci argument copilul! (intotdeauna copilul reprezinta un argument pentru femeie)!

Alta hiba a unei mentalitati imprumutate.

Copilului ii bagam in tartacutza aceleasi reguli perpetuate de societate prin noi.

In loc sa-i spunem ca el este stapan pe viata lui, ca el si-o poate fauri cum doreste, noi ii transmitem deja scriptul: ce sa invete, ce sa devina, cand sa se insoare/marite, cand sa faca un copil si cum sa-si duca existenta postcasatorie. Ba, stim si ce ar trebui sa simta, si pentru cine, si cum...

Il obligam indirect, sa mearga pe un traseu bine definit pentru ca asa “se face”; “asa este de cand lumea”, “asta-i rostul”, "stim noi mai bine"!

Cum ii explic cum ne-am cunoscut, unde sunt pozele de la nunta etc.?!
:))

Privire voluptoasa, daca acel copil are iubire si afectiune din partea celor doi (iar cei doi se inteleg si nu nasc conflicte, neintelegeri, tensiuni intre ei – adica ofera un climat frumos, armonios), amanuntele interesante doar din punctul de vedere al tzatzei care sta in batatura nu vor avea nicio relevanta.

Ii voi spune copilului ca tati si mami nu au nevoie de stat, pentru a-si trai iubirea.
Ca societatea tot incearca sa prinda in mreje omul cu staniol fermecator pentru ochii care nu pot vedea dincolo, insa viata poate fi construita de catre fiecare membru in parte, cum doreste, pentru ca este propriul stapan al vietii sale ( Dumnezeu i-a daruit libertate, omul si-o restrange din varii motive, toate pornind de la FRICA).
Iar ilustratii vor fi o multime pentru a vedea evolutia parintilor lui.
:)

Inca o nuanta – aceasta mentalitate gaunoasa a impins-o pe femeie sa accepte bataile, dispretul, umilinta, nefericirea etc. intr-o casnicie – pentru ca “gura lumii” e tare sloboda si doar... “pamantul o astupa”!

Femeia, ca si barbatul, are aceleasi drepturi: sa fie respectata, sa-si construiasca viata functie de ceea ce-si doreste ea, nu ce-si doresc rudele, tzatzele, prietenii.

Iar chestia cu firmiturile confirma : unii iubesc pentru ca nu-si suporta singuratatea”!!!
:))

WomanWithW spunea...

Andrei....comentariul meu si-a atins efectul scontat.Ti-am aratat cum gandeste un om de rand din Ro.
Fata din poveste nu este iubita ta...este sora mea...care la 23 a cunoscut un tip ,s-a indragostit...s-au mutat impreuna si de acolo...lume lume vine circul.

A aparut si copilul...in afara casatoriei...Comantariul meu este o suma de expresii luate dintr-o scrisoare ,in care imi povestea "tarasenia prin care trece"
Am pus fraze care au apartinut mamei mele ,care a avut"virginitatea pana la 30 incap"...mamei lui care veneacu"baiatul meu e bun,fiica-ta i-a facut-o"...si soacra mea care femeie educata fiind...de la oras...si azi zice ca "mareprostie a facut fata asta,mai bine se marita cu ...celelalt"
Da ...si cel cu firmiturile a existat.
N-am vrut sa te supar asa rau...si recunosc ca am jucat murdar...Iti fac chemare...iei primul avion si...esti free sa-mi sucesti gatul un pic.

Astazi ...cuplul e casatorit...traiesc fericiti mai mult sau mai putin...hartia n-a schimbat nimic...
Tatal meu a murit acu' cativa ani ...unii spun ca de suparare ...ca a fost facut de ras..
Sora mea mi-a scris ca n-ar mai repete "greseala"daca ar fi s-o ia de la capat ...nu din cauza barbatului sau copilului sau concubinajului...ci pentru ca "Am plans cat n-am plans toata viata,de nervi."

Tu imi citesti aproape toate postarile...si stii ca scriu foarte mult din realitatile mele ,mai noi sau mai vechi(nu ,n-am facut dragoste cu un barbat de 83...aia e pura imaginatie).
Ma ierti,ok?

Vrei parerea mea?Dragostea face si desface...face copii...ii ridica in slavi pe unii si-i baga in mormant pe altii............................

Sa stii ca chiar am muncit la comentariul ala.L-am scris ...cu scrisoarea in mana...pe un WORD apoi copy-paste pe duel...

WomanWithW spunea...

Cat despre cow si pig...yeah I love that one.

Fapt; comentariul a fost refuzat de cateva ori ...de google.Poate ...Sau Lucian sta a umbra si apasa butoane.


Hey...lasa butoanele...

Anonim spunea...

:)
Privire voluptoasa, din cauza carui motiv sa fiu suparat?!

Nu stiu la ce efect faci referire, pentru ca depsre mentalitati romanesti tot vorbim de ceva postari incoace, la care ai fost si tu prezenta, sau... poate nu!
:)
(poate incercai mental sa treci de cealalta jumatate nedezgolita)
:)
am glumit!

Nu prea ai fost fair play fata de cele care incercau sa-ti tina isonul, nefiind atente la context, ci doar la text.

Educatia este fundamentul unui om, fara de ea, ajunge un fel de papusa ale carei sfori sunt ghidate de catre cei care si-au arogat dreptul de decizie!

In ceea ce privesc celelalte subiecte abordate de catre tine, nu le scoate din context, pentru ca se pierde esenta...

Pentru curajul de a-ti desconspira "jocul" (desi e inca prea devreme sa spunem ca nu ai nimic in comun cu mentalitatea exprimata in aceste postari, decat prin gradul de rudenie) te invit la noi in tara, in orasele mai mari... vei fi uimita cat de mult au evoluat lucrurile in sensul in care nici nu te gandesti!
:)

Anonim spunea...

ai omis confirmarea faptului ca traiesti in america, si ca acolo... femeie e tot femeie, de parca femeia, ori unde ar trai, tot cu mentalitate tipic romaneasca este "hranita"!
:)

Joker spunea...

Deci andreiu.. nu-i nimic nou sub soare. Textu ca contextu´ sau viceversa?
Asa ca mergem mai departe cu descoperirile:))

Anonim spunea...

:)
joker, te salut!
sunt valabile ambele variante.

ai inteles la ce a facut referire evocand cow and pig?!

---
EyesOn, nu se joaca nimeni la butoane, goagalul a inceput sa aiba prea multa personalitate de ceva vreme incoace, ne "joaca" si el "feste".
:)

Joker spunea...

:))
Plus de asta totul e nevinovat
Ba chiar constructiv.
Cuvantul de ordine cred e..multumesc!:)

fly2sky spunea...

MyEyesOnyou..graitoare exemple..si din pacate e realitatea cruda. Pana la urma..asa cum sugera si Joker intr-un comentariu..aceste mentalitati gaunoase si realitatile de acest gen sunt cele care ne ingradesc libertatea. Cu ele trebuie sa luptam de multe ori pentru a fi liberi..cu noi insine atunci cand suntem prea mult influentati de ele. Insa cu ce raspundem la aceste mentalitati? Noile mentalitati vin ca o reactie la cele vechi..insa de multe ori ajung in cealalta extrema. Andrei, ma bucur ca nu esti anticasatorie..deci ai pastrat cat de cat echilibrul :). Dincolo de toate astea... ceea ce ne apropie cel mai mult de libertate as spune ca e IUBIREA :)

pheideas spunea...

Se pare ca blogspotul continua sa faca probleme. Sfat: dupa ce scrieti comentariul, selectati-l si (copy)... Daca da eroare, (paste).. inca o data.

WomanWithW spunea...

Andrei,tu nu intelegi ca nu conteaza ce cred eu?Sunt pentru casatorie,dar mai mult decat orice,sunt pentru dragoste ...oricum ,oriunde ,fara ce, cum si cand.Sunt si un pic pentru adulter in cazul in care el e pig sau ea e cow.
Imi spui ca depinde de educatie.Da.Mult.Dar am un alt exemplu unde parintii tinerilor...care-s bine sariti de 30 sunt profesori unii si ingineri altii.Si viata le e plina de mizerii marunte pentru ca sunt impreuna de ceva ani si au inceput sa se acumuleze si bunuri materiale...intre timp...pe de o parte ...iar pe de alta parte...unul din parinti este ortodox convins.A incetat lumea sa mearga la biserica in RO? Nu cred.Si daca stau acasa ...au 5 canale de religie.Deci daca nu cade...pica.
Ce cred eu nu conteaza ...pentru ca toata viata m-am luptat cu prejudecatile.
Da-mi un exemplu de oameni care au invins prostia,mentalitatea si prejudecata.In afara de tine si iubita ta.Spune-mi cinstit ca parintii nu va iau din cand in cand"la intrebari".
Andrei ...cand iti faci o lume a ta aparte de lumea lor...trebuie sa fii tare.Eu mi-am facut-o si m-a costat de multe ori...dar am uitat...am vrut sa uit.
Cunosc casatorii bune.Unele grozave.
Dar ,pe de alta parte tu crezi ca eu nu vad institutia subrezita si zgaltaita de parca a scapat de un uragan...cu chiu cu vai...?
Tu crezi ca eu nu vad casnicii distruse...de alcool,adulter,nepasare...lipsuri?
Anul trecut cineva drag mie a trecut prin divort pe cauza de viol-incest.
tu crezi ca nu cunosc cel putin un barbat care si maine si-ar insela nevasta pentru ca ea nu mai e ce era?Sau invers?

Dar...inca se mai poate...pentru ca iubirea exista...si nu s-a gasit nimeni sa-i dea cu tifla,inca.Putem fi fericiti casatoriti,putem trece peste si prin ani ramanand frumosi... fara sa devenim acri,si frigizi.

Publicaţi postare Salvaţi acumSalvaţi ca postare nefinalizată

WomanWithW spunea...

Fly...am jucat un pic murdar pentru ca stiam ca Andrei o sa citeasca si o sa faca un pic de comparatie.E ciudat cum ,niste oameni pe care nici macar nu-i cunosti...incep sa-ti placa.

WomanWithW spunea...

Joker...tu esti soricelul pe care l-as chinui un pic ...in cazul in care as fi pisica.
Dar ...nu sunt.
O vreme am crezut ca stiu cine se ascunde sub masca.I was wrong.De curand am aflat ca avem un prieten comun,un baiat cu chitara peatru care eu mi-as perde cateva veri ascultandu-l.
Chestia cu cow si pig...nu-mi apartine,man...asa ca nu te infuria pe mine.Esti un pic acid cateodata...si asta e ok cu mine(iti citesc comm. de la ultima ta postare...imi tot vibreaza in telefon si n-am de ales)...Si eu sunt acida cateodata ...dar am aciditate unei fragute...dulci si aromate care a stat mult la soare.Numai buna de strivit in dinti.(ioi flirtez din nou ...si-l supar pe Andrei...si imi "alterez casnicia".

Anonim spunea...

:)
Privire voluptoasa, mi-e-mi este perfect perpendicular daca gandurile iti sunt proprii sau le-ai suprapus cu ale celorlalti, de amorul artei.
As putea sa-ti arat cu degetul ARATATOR unde scartaie sinceritatea, citandu-te, insa nu vreau sa fiu interpretat ca "sarind calul"!

Pentru a-ti crea lumea ta ai nevoie doar de DORINTA, dorinta de a-ti trai viata ta, nu viata altora.

:)
Sa ma supere pe mine ca flirtezi tu?! pai eu iti sunt partener?!
:))
Daca asta-ti aduce fericire, iti umple golul, este tot ce conteaza.
Viata fiecaruia este proprietatea fiecaruia.
:)
Iar la cat de nonconformist sunt, nu as ramane siderat sa aflu ca practicati si swingers (fiecare cu apetentele sale)!

WomanWithW spunea...

...Andrei...cum am spus mai devreme ...nu conteaza...

Anonim spunea...

:)
e bine cand totul se clarifica!
Uite, Pheideas a postat un subiect interesant, despre mame!
Acolo iti poti expune punctul tau te vedere, personal, fiind si tu mama, trecand prin aceasta experienta in mod direct.
Esti mult mai avizata decat noi, cei care inca nu avem inca un bebe.

Anonim spunea...

Hop si eu cu o mica poezie care se leaga de tema abordata aci :)

Am deschis uşa coliviei: Hai du-te o implor
Pasărea mea captivă
bâjbâie spaţiul
se izbeşte de transparenţe
plânge şi-i este milă de libertate

Hai fugi unde vezi cu ochii
eu repejor voi sigila portiţa
Dar pasărea intră iarăşi în carcera ei
în lumina prizonieră îşi pune
cătuşa
E fericită şi cântă jelind
cântă ca noi
dorinţa de a fi afară.

Chestia cu oficializarea relatiei - hartia - in cele mai multe cazuri rupe , destrama decat sa intareasca relatia celor doi . In alte vremuri era necesara , obligatorie Dar in ziua de azi nu mai e . Acum depinde de foarte multe lucruri pe care nu as vrea sa le insir , le stiti si voi.

Interesante lucruri am aflat !:)

pheideas spunea...

Melissa, bine ai venit !
Frumoasa poezie ... si plina de intelesuri. Sa fie vorba de Sindromul Stockholm ?

lilian nikky spunea...

Numele meu este lilian N.This este o zi foarte plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorul Dr.saguru a făcut pentru mine, ajutându-mă să ex-soțul meu înapoi cu magia lui și dragoste vraja. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu a fost într-adevăr mă înșela și a fost în căutarea unui divorț, dar atunci când am dat peste e-mail Dr.saguru pe internet pe modul în care el a ajutat atât de mulți oameni pentru a obține ex-lor înapoi si ajuta la fixarea relationship.and face pe oameni să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea să-l și apoi să caute ajutorul lui, dar spre surprinderea mea el mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și iată-mă acum sărbătoresc pentru că soțul meu a schimba total pentru totdeauna. El vrea mereu să fie de mine și nu pot face nimic fără a prezenta mea. Ma bucur cu adevărat căsnicia mea, ceea ce o mare sărbătoare. i se va continua pe internet, mărturisind pentru că Dr.saguru este într-adevăr o adevărată fugă vrajă. Ai nevoie de ajutor ATUNCI DE CONTACT MEDIC SAGURU ACUM prin e-mail: drsagurusolutions@gmail.com sau +2349037545183 El este singurul răspuns la problema ta și să te simți fericit în relationship.and tău său, de asemenea, perfectă în 1 Love SPELL 2 WIN EX BACK 3 FRUCTE pântecelui 4 PROMOVAREA sPELL 5 PROTECȚIE sPELL 6 sPELL DE AFACERI 7 BUNE JOB sPELL 8 LOTTERY sPELL și CURTE CASE spell.

Mary Ann Bill spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mary Ann Bill spunea...

Atunci când soţul meu că am fost plecat inima rupt atunci am contactat (greatmutaba@gmail. com) ma ajutat pentru a arunca o vraja de dragoste, care aduce înapoi sotul meu

Lenoxx Palmer spunea...

Ce aș fi făcut pentru a-mi lua soțul înapoi dacă nu pentru ajutorul Domnului Zakuza. Am fost complet confuză când soțul meu mi-a divorțat și mi-a spus că era obosit de mine. Viața mea nu a fost nimic fără el și am încercat tot ce am putut să-l fac să anuleze divorțul, dar el a spus că mintea lui a fost făcută și am parcurs căile noastre separate. Plângeam în șoc, rușine și durere atunci când prietenul meu când căutam ajutor și mi sa spus să contactez Domnul Zakuza pentru ajutor de către un vechi prieten al meu când a auzit ce trecusem și am contactat grăbit pe Lordul Zakuza și i-a explicat totul și mi-a spus că soțul meu se va întoarce la mine, cerându-mă să-l accept înapoi între orele 12 și 16. Mai tarziu in acea zi, sotul meu ma sunat la telefon plangand si pledand pentru iertare la inceput, m-am gandit ca visez pana cand va veni la casa cersind. Chiar acum, amândoi trăim ca unul. Pentru mai multe informații despre cum să intri în contact cu Lordul Zakuza, e-mail: ( doctorzakuzaspelltemple@hotmail.com ) sau WhatsApp pe +1 (740) 573-9483.

Floor Lola spunea...

Vreau să spun rapid lumii că există o adevărată casetă de vraja online, puternică și autentică. Numele lui este Dr. Akhere. Recent m-a ajutat să-mi reîntâlnesc relația cu soțul meu care m-a părăsit. Când l-am contactat pe doctorul Akhere, el mi-a aruncat o vraja de dragoste, iar soțul meu, care a spus că nu mai are nimic de-a face cu mine, m-a sunat și a început să mă roage să mă întorc. Acum se întoarce cu atâta dragoste și grijă. Astăzi mă bucur să vă informez că această cască de vrăji are puterea de a restabili o relație ruptă. pentru că acum sunt fericit cu soțul meu. Pentru oricine citește acest articol și are nevoie de ajutor, Dr. Akhere poate oferi, de asemenea, orice fel de ajutor, cum ar fi vindecarea tuturor tipurilor de boli, cazuri în instanță, vraji de sarcină, protecție spirituală și multe altele. Akheretemple@yahoo.com sună sau WhatsApp cu numărul tău de telefon +233235887825