cei 6 barbati ai femeii

Barbatul nr.1
Istet, zvarluga, alearga toata ziua sa faca bani. E bagat pana in gat in combinatii, care mai de care mai profitabile. Are relatii grup, masina de ultima generatie, cont gras in banca, vile si altele. Un avion personal, sau yacht n-ar fi de neglijat.

Barbatul nr.2
Simpatic, istet dar nu foarte, tandru si vesnic indragostit de femeia visurilor lui, Mereu atent, surprinzator, cu un buchet de flori, o cina romantica, o escapada pe Litoral sau intr-o viluta la munte, unde sa uitati de cotidian vreo trei zile. Sa nu se supere cand il rugati sa va plateasca abonamentul la un complex SPA, cand ramaneti seara la restaurant cu prietenele sau la serviciu peste program. Sau cand va doare capul, va vine ciclul, probati cinci rochii sau pur si simplu n-aveti chef de nimic. Dimineata sa va duca cu masina la serviciu si sa va ia la plecare, zi de zi ... Sa fie gata sa va implineasca orice dorinta.

Barbatul nr.3
Sa va cunoasca cele mai ascunse fantezii si sa stie sa va faca sa vibrati intens la cea mai mica atingere. Sa cunoasca micile trucuri, menite sa sporeasca placerea: o ambianta placuta, lumanari aromate, o bautura fina, muzica si eventual un afrodisiac. Sa stapaneasca trucurile atingerii, cele cinci feluri de sarut, nenumaratele pozitii, secretele masajului lingual, sau cu diferite ingrediente, de la uleiuri aromate la fructe si ciocolata. Sa va surprinda de fiecare data cu ceva nou, o idee sau un loc in care n-ati mai facut dragoste - o poienita, parcarea sau in valurile marii. In cateva cuvinte, sa va faca sa explodati, imbatata, coplesita si respirand placere prin toti porii trupului si mintii.

Barbatul nr.4
Casnicul desavarsit. Mereu preocupat de tot ce e in casa, de ordine si buna functionare a tuturor "instalatiilor", de la apa pana la electrica. Stie sa repare instalatia sanitara, sa schimbe sigurantele, sa zugraveasca, sa monteze mobila etc. Bucataria e pasiunea vietii lui; mancarile alese fiind mereu o preocupare si o surpriza pentru cei din jur. O data pe saptamana da cu aspiratorul, spala gresia, parchetul, faianta, chiuveta, WC-ul si sterge praful, imbracat cu tricoul, alb pe care scrie - "curatenia e deviza mea". Iubeste copiii. Ii duce si ia de la scoala, face lectiile cu ei si n-ai fi surprinsa sa il vezi seara in mijlocul sufrageriei jucandu-se cu masinute.

Barbatul nr.5
Pasionat de sport, avand un cult pentru propria infatisare, aspect, curatenie etc. Se duce de doua ori pe saptamana la sala, alearga, si vara bate potecile muntilor. Respira sanatate si voie buna prin tot ce are si se vede. Adora sa miroasa frumos, face dus zilnic, isi schimba chilotii la doua, se rade sus, jos si sub brat. Isi ingrijeste unghiile, isi face analizele o data pe an si stie tot despre ce ii face bine.

Barbatul nr.6
Cult, educat si manierat. Face fata si unui barbecque la o stana sub munte, dar si la o cina festiva data la Ritz. Stie sa se imbrace, sa se asorteze si sa fie original. A citit mii de carti, pasionat de isorie, arta, filozofie, flori, masini si tot ce-a inventat umanitatea de la inceputurile ei.

Vand ROBOMAN cu 100.000 Euro bucata, sau il inchiriez cu 100 pe ora. Procesor "Ciberdyne IV", soft implementat: "Ideal6" cu update-ul la zi, pe platforma W8. Garantie 30 ani. "Daca nu traiesti mult, te tine o viata !". :))))

Astept sugestii pentru upgrade.

46 de comentarii:

pheideas spunea...

Pe varianta veche Ciberdyne III se numea TERMINATOR. :))))

fly2sky spunea...

Minunat! Roboman-ul tau are cumva si un senzor special care sa detecteze dorinta femeii de a fi barbatul nr.1,2,3..si sa se transforme instantaneu? Plus capacitatea de a se upgrada singur in cazul aparitiei unor noi cerinte?

fly2sky spunea...

Si ai grija sa nu aiba vicii ascunse! Ca te trezesti cu OPC-ul pe cap :D!

pheideas spunea...

intrebarea e ... poate iubi o femeie un astfel de barbat ? sau e nevoie de mai mult ? :)

pheideas spunea...

@fly, normal ca are meniu de selectie. Dar se poate selecta si singur, la o comanda verbala. :)
Dar mai are si senzori ...
pentru grosimea prafului, nivelul de estrogen sau remarci de genul : Iubi, mie cand imi iei poseta de 5000 euro ?

pheideas spunea...

mi s-a reprosat ca am atacat pe cineva in postarea asta.
se recunoaste cineva in postura lui ROBOMAN ? :))))

fly2sky spunea...

Il poti imbunatati cu un senzor pentru ghicirea dorintelor..cu maneta de selectie sau comanda vocala nu are farmec :). Oricum n-are nevoie nimeni de un roboman perfect..doar de unul cu suflet...ar coplesi atata perfectiune ..iar de la dorinta de a fi perfect pana la obsesii si manii nu e decat un pas.

fly2sky spunea...

In plus, ROBOMAN-ul tau are un MAAARE defect: pretul !!! Un roboman..cu imperfectiunile lui, trebuie daruit NECONDITIONAT unei persoane care are nevoie de el si care stie sa il aprecieze...si astfel el va deveni NEPRETUIT. :)

pheideas spunea...

Si care va fi criteriul de selectie ? :))

fly2sky spunea...

Pai..ar trebui fiecare sa aiba un senzor special si pentru asta..poate el exista dar nu e activat :).

fly2sky spunea...

Si vezi ca barbatul nr.5 are o defectiune tehnica..sau n-am inteles eu bine.."isi schimba chilotii la doua" ora doua sau doua ce? :))

pheideas spunea...

Se subintelege din prima fraza. E o tehnica literara. :)

fly2sky spunea...

Am inteles io ;P, dar cu ora doua, pe langa narcisist zici ca-i si maniac. Sper sa nu atac pe cineva :)).

pheideas spunea...

@fly, asa e, corect ! daca e robot, nu are chiloti. :)))

Anonim spunea...

Cum ramane cu cele X femei ale barbatului ? In pat, cumva, pe strada, o lady, in bucatarie, o gospodina. Daca se poate, si mama (pentru barbatul care, zice-se, ar fi ramas tot un baietel. Eu nu ader la teoria asta, dar am auzit-o deseori. Face un deserviciu atat femeilor, cat si barbatilor). Si, pe deasupra, prietena (s-o iau pe stadioane cu mine, de exemplu. Sau sa ma asculte cand vin frustrat de la serviciu). Si, desigur, sa fie o femeie de cariera, sa ma mandresc cu ea, sa ma umflu in orgolii, ca am o astfel de femeie langa mine. Ce mai era, ce mai era? Sa fie poliglota, cumva? Manuitoare de sabii? Sportiva (sa mergem pe munte impreuna), dar dulce si suava ca un margaritar, totusi. Si in trening. Sa rada la glumele mele. Sa imi ghiceasca dorintele inainte de a le rosti. Sa accepte iesirile mele cu baietii. Sa imi acorde spatiu, dar nu atat de mult incat sa ma consider negljat. Sa ramana tanara pana la adanci batraneti (!). Si nu, nu ma refer la spirit. Tanara in trup! Sa fie sexy, incat sa ma invidieze toti prietenii, dar nu atat de sexy, incat sa provoace. Sa aiba grija properly de copil (sa faca din el un cetatean responsabil, un spirit elevat, un suflet cald si un om puternic. Dar sa semene si cu mine, taticul, sa nu-l modeleze prea mult, totusi. Eu nefiind toate astea, ce tocmai le-am enumerat). Sa-si iubeasca soacra. Sa faca sex de cate ori mi se ridica pohta ce-am pohtit. In restul timpului, sa se abtina, ca am de facut altceva (ca daca ar vrea atat cat poate si ii place ei sa faca, s-ar putea sa nu-i fac fata. Asa ca ar fi bine sa refuleze, si, eventual, sa nici nu caute la altul sex, ca o voi numi cu cuvantul acela pe care mi-e rusine sa-l folosesc. Pentru ca nu da bine, la cat de intelectual ma vad!). Sa aiba hobby-uri, in felul asta eu tratand-o ca pe o femeie moderna (daca n-ai un hobby, 2, acolo, esti mancat. De exemplu, fotografia, calatoriile si caii, sa zicem). Sa se imbrace cu gust. Sa fie spirituala si sa spuna exact ce trebuie cand trebuie, cui trebuie. Sa castige un pic mai putin decat mine (nu cu mult, ca doar n-o s-o intretin eu!). Sa nu faca fite. Sa aiba permis de conducere, ca daca obosesc eu, sa preia ea. Sa aiba multi prieteni, ea fiind o femeie de lume, dar nu atat de multi incat acestia sa ne copleseasca viata personala. Sa se invarta in cercuri de oameni decenti, culti, cu bani (!), asemanatori noua. Sa gateasca mai bine ca mama (never!). Sa fie deschisa la experimentele sexuale pe care i le propun (cu mine, desigur). Sa miroasa a Chanel 5 cand gateste carnati umpluti. Cu ce vreti voi (umpluti, adica). Sa arate dimineata, la sculare, mai bine decat seara. Sa nu vorbeasca atat de mult incat sa ma innebuneasca de creieri. Sa asculte cam tot ce debitez eu. Uneori sa ma aprobe intelegator, printr-o aplecare a capului, alteori sa disagree (ca doar nu vreau o marioneta! Vreau o femeie care sa gandeasca!).
Sa am ce discuta cu ea. Atunci cand nu facem sex, adica, sau ea nu gateste. Sa aiba opinii in domeniul politic, sa fie la curent cu tendintele in materie de economie, fashion, fizica a particulelor, religie etc. Sa faca parte din comitetul de bloc, sindicat, comisia sanitar-veterinara, ceva, sa-mi dea impresia ca am o femeie de actiune langa mine. Dar nu de prea multa actiune, ca s-ar putea sa-i fuga mintea la prostii, cum ca ar reusi sa traiasca foarte bine si fara mine! Brrrr!
Sa manance delicat. Sa fie feminina, dar sa nu ma cheme de cate ori trebuie sa schimb un bec (nici acum nu a invatat???). Sa ma adore, de la prima respiratie a mea, pana la ultimul nadrag pe care mi-l inghesuie in masina de spalat.
Ma mai gandesc. Daca-mi mai vine, mai pun.

pheideas spunea...

@Lorelei, ha ha ha ! Tare de tot comentariul !
O femeie ca cea descris n-ar avea nevoie de barbat, decat pentru inmultire. Deci ii plac caii, sabiile si vacantele in Amazonia. :)))

Anonim spunea...

Am zis eu ceva de Amazonia?
Pai nu asta isi doresc toti barbatii?
Am postat si la mine continuarea (+comentariul de aici, ca e aproape cat o postare, si mi-am zis ca ar fi pacat sa se piarda pentru cei care intra pe blogul meu, dar nu intra pe Duel).

WomanWithW spunea...

...doar ca sa vezi ce diferiti suntem unii de altii.Lucian incercand sa vada barbatul ideal prin ochii unei ...femei.
Sase descrieri amanuntite.Asta este ceea ce vrem noi.Astia sunt de fapt "monstrii" pe care i-au creat femeile...cine altcineva?Pentru ca vrem un pic mai mult INTOTDEAUNA.
Primim o floare ,saptamana viitoare vrem tot buchetul(de mireasa),ne cumparam o pereche de pantofi ...peste cateva zile ne place modelul dar parca am vrea si celelalte culori,mergem anul asta in vacanta la Constanta ,la anu vrem Bahamas...avem un orgasm...maine vrem cinci...si tot asa.Barbatii nu se "creaza" singuri...Noi suntem inventatorii lor.Femeile.Altfel nu vad de ce le-am cere atat de mult daca ei ar fi inventia altcuiva.
De cate ori ai auzit un barbat dorind altceva decat celebra tarfa in pat si doamna pe strada?
Nu "cumva" in pat Lorelei...nu "cumva" in pat."Altcumva"....da!

Anonim spunea...

Woman, am folosit un eufemism. Nu mi-a venit sa zic "curva" aici, ca stiu ca lumea respecta un anumit limbaj. Un cod al limbajului.

pheideas spunea...

Uneori ma intreb, ce insemana potrivire ? Cautam potrivirea, uneori toata viata. Ma refer la cei care o cauta, nu la cei care o accepta, cum o fi - si aici sunt enorm de multi care vad o relatie pur mercantil.
Sa revin - ce insemana potrivire ? Cand suntem juni, ne potrivim oricum, ca n-avem prea multe de potrivit. Iar sex-key-ul este esential. Cand mai crestem si adunam, apar pretentiile ... mie imi place asta si asta ... Si ne mai potrivim in veci.
Ce inseamna potrivire ? E bine sa incadram in sablon si daca nu se potriveste perfect, sa dam la o parte ? Sau sa identificam elementele esentiale, si pe restul sa le acceptam ?
Marturisesc celor care m-au cunoscut si care ma citesc din umbra, ca intotdeuna am "incercat", si nu am spus NU din prima. Nu mi-era greu s-o fac, pentru ca in general ma prind repedere de un om. Faptul ca am zabovit o perioada a insemnat ca am incercat sa accept. Uneori am reusit, alteori nu. Nimeni nu e perfect. In orice relatie se intampla asta. Stai langa un om un an, zece, douazeci - vezi Magda Catone si S. Ionescu, pana nu mai poti si pleci. Asta insemna sa arunci cu noroi in celalalt ? Stiu, cand iubesti, e o pornire instinctuala. La unii instinctul se manifesta in fiecare zi, osciland de la .. cat il iubesc, la ce nemernic e ! Apropo, cele care au un comportament coleric si oscilant, v-ati intrebat ce simte un barbat calm si rational ? In orice caz iubire nu !:) Ce-ar insemna, sa caute unul la fel lor, adica tot coleric, si sa se bata in cutite pe urma ?
Si apoi nu inteleg de ce femeile au pornirea de a manipula. Sincer, n-a fost femeie pe care sa n-o citesc ca incearca sa faca asta. Stiti cum ? Se straduiesc sa vada ce-i place lui iubi si ii indeplinesc dorinta, indiferent daca lor le place sau nu. Ii gatesc, il intreaba - "Ce vrei draga azi ?", sexual nu mai vorbesc ... si aici se tradeaza intotdeauna. Nu intru in detalii. Incearca fel si fel de tertipuri pentru a-l tine aproape. Mai putin de a fi ele insele. Poate ca majoritatii barbatilor le place sa li se indeplineasca dorintele. Mie nu ! :)) Eu imi indeplinesc singur aproape toate dorintele. :)))) Ssss, ca nu va zic tot !
Multi barbati nu au atins niveluri nemaipomenite in dezvoltarea personala. Credeti ca incearca sa descopere o femeie ? Dimpotriva, incearca sa o asemene cu "mama". In patternul lor, mama reprezinta modelul de femeie suprem. Nu zic mai mult.:)

pheideas spunea...

Si mai e o chestie ... cresti "o viata", exact asta e expresia, langa un om, barbat, amant sau ce-o fi. Apoi te trezesti ca nu-ti mai place si vrei altceva.
Stiti cati ani iti trebuie sa te dezveti de primul partener ? Cel putin trei. Cei care au impresia ca .. gata, sar dintr-o barca in alta, se amagesc cu iluzia succesului sau potrivirii ideale. Nu e o reteta.
Pe cei care "trag" de o relatie in virtutea traditiei sau a gurii satului, ii inteleg. Astia chiar nu se potrivesc, dar incearca. Dar si asa ... stiti, e ca la scoala. Nu te duci de placere, dar inveti o gramada de lucruri. :)

Anonim spunea...

Problema sunt asteptarile. Asta e hiba. Intotdeauna avem asteptari unii de la ceilalti. Bineinteles, nefondate. Nu luam omul asa cum e. Vrem ceva de la omul ala, vrem sa fie cumva (sau altcumva, asa cum spune Woman).
E valabil atat pentru barbati, cat si pentru femei.

pheideas spunea...

De-aia e importanta perioada de "dezvatare", care, dupa parerea mea, ii musai sa fie traita solo. Depinde si de cati ani ai petrecut cu respectivul/a. Altfel, fara sa vrei, zici ca esti independent, dar "retina" vede aceeasi persoana. Trebuie sa se "uite". E adevarat, solitudinea este cea mai ingrata stare. Nu e usor sa gasesti pe cineva. Uneori iti vine sa te urci pe pereti. De regula, atunci, in liniste, fostii parteneri isi dau seama cat de mult s-au obisnuit impreuna. Si cat de mult se iubesc, uneori. Sa se intoarca sau nu, va depinde numai de cat de "rau" a fost.
Nu sunt psihoterapeut, insa mi se intampla sa le spun unora, inainte sa faca pasul decisiv: despartiti-va o vreme. Incercati sa va uitati. Atunci va veti da seama daca ce va apropie e mai mult decat ce va desparte. Sau invers. Bine, nici ca Simona Florescu, fosta Dichiseanu ... :))))

pheideas spunea...

Daca barbatii ar inceta sa caute perfectiunea in femeie ... ar gasi-o ! [Nuta Gangan]

WomanWithW spunea...

L.,...thank you !

Cunosc o femeie,am scris pe undeva de ea,care a stat cativa ani buni intr-o casnicie fara iubire(green card) ...Sotul ei un baiat cumsecade totusi.
Ea s-a indragostit cam pe la jumatatea casniciei de un tip (suntem toti colegi de serviciu),care si el era intr-o relatie...Ai zice ca sunt facuti unul pentru altul...

In fine,in cele din urma ea a divortat ,el a terminat relatia...si eu "sunt cu nervii" ca ei doi inca nu sunt inca impreuna.Adica ....in momentul in care relatiile celelalte s-au terminat se pare ca si relatia lor s-a racit.
Ori dragostea pe furate e mai delicioasa,ori fructul oprit nu mai strepezeste dintii...ori amandoi nu vor s-o mai ia de la capat...
Si.la naiba,cred ca inca se mai iubesc...pentru ca ii vezi cum se privesc...asa cu un fel de ...nu stiu...dor ,tristete...

pheideas spunea...

@Lorelei, am observat ca foarte multe cupluri ajung la conflict, datorita comunicarii. Apropo de asteptari - fiecare asteapta de la celalalt. Si apare o continua asteptare. Si daca oferta nu vine, ea e cautata in alte parti.
Revin la comunicare. Daca stau de vorba cu un chinez si ne vede cineva de la 100 m, are impresia ca comunicam de minune. In realitate, fiecare vorbeste pe limba lui. Comunicare insemana mult mai mult decat simplul stat de vorba. E un proces care are patru faze: transmiterea informatiei, primirea, analiza si raspunsul. Daca una din ele este deficitara, se rupe fluxul. Apoi mai sunt moduri de transmitere ... verbal, vizual, direct sau subliminal ... Iar imi sar in cap dusmanii clasificarilor. E bine ca in loc de cap nu am o varza ... :))
Daca vrei si iti doresti neaparat sa comunci cu un om, in primul rand nu-l obligi pe el sa te inteleaga, ci ii inveti limbajul, ca sa te faci inteles. E elementar. Asa cum as face eu tampita o eschimoasa, ca nu intelege ce-i spun. In cel mai fericit caz, se uita la mine zambind si ma lasa in curul gol pe gheata, sa ma pape ursu'. Sau poate ma inteleg cu ursoaica ... :)))))

Joker spunea...

pheideas:)))
Legat de comunicatre
"nu-l obligi pe el sa te inteleaga, ci ii inveti limbajul, ca sa te faci inteles"
?!?

Este "una".. care eu ii zic ce gandesc la momentul respectiv.
Dar daca ea intelege... si nu vrea sa recunoasca? Si ce-ti zic e f.real. Vorbind doar sa-aibe dreptate...si intelege de la mine doar cand ii convine ceva, in restul timpului, cand aude...cand nu aude. Pe bune sau nu dracu stie!!
E, asta cat e de eschimoasa ?
Mai mult..mai putin, sau o fi chiar ursoaica.., ca nu mi dau seama:)))

deci nu o "oblig" sa inteleaga...si in cele din urma ii desenez pesti pe zapada:))
...sau de cele mai multe ori in pestera, pe pereti:))
mai grav e ca uneori vrea sa folosesc si culori:)))

pheideas spunea...

Asta e, te adaptezi sau iti iei lumea in cap, Rembrandt. :))))

pheideas spunea...

@joker, trebuie facuta diferenta intre rautate si firea omului. Daca omul nu pricepe din necunoastere, nu te poti supara. Accepti si gata ! Incerci, incerci, pana renunti. Totul are un capat. Si limita este aceea in care incepi nu mai rezisti fizic.

Joker spunea...

@pheideas, buun elementul asta "fizic"...
o sa incerc psihic, si pe plus si pe minus:))
"nerecunoasterea" ei e dirijata, strategie veche.dar si un soi de fita, de aparare.
sau altfel spus o prostie cultivata.
O realizeaza, dar nu poate sa treaca peste.:)

pheideas spunea...

@Joker, nu stii ca fetele frumoase sunt neajutoarate ? Se mai numesc "blonde". Au facut asociatie ieri la Sofia. Se zice ca au stat pana seara si au observat ca nu s-au aprins becurile pe strada. :))

Joker spunea...

Au...numai imi zice că mi se face frică...:))
Eu "am" o şatenă vopsită...şi mi-e să nu intre... în idei.))
Ce sa zic, înţelept răspuns!

fly2sky spunea...

Da..e elementar sa inveti limbajul celuilalt ca sa comunici..dar ideal e ca procesul sa fie reciproc..pentru ca intelegerea sa fie in ambele sensuri..altfel vei ramane la un anumit nivel..de a intelege dar de a nu fi pe deplin inteles. Pe urma pe langa comunicarea..bine clasificata :)..sa nu uitam de acea comunicare afectiva..care vine din empatie..din iubire..care e foarte importanta. Sa-l "simti" pe celalalt...sa-l intelegi cu sufletul..nu doar cu mintea. O intrebare (retorica de altfel)...nu ar fi mai simplu sa alegem oameni care vorbesc aceiasi limba sau cat de cat asemanatoare? De ce avem asa pasiune pentru limbile straine..din dorinta de cunoastere..de perfectioanare/completare..sau o fi un soi de masochism? :))

fly2sky spunea...

...Un posibil raspuns ar fi acela ca femeile si barbatii vorbesc limbi diferite..dar e un raspuns simplist dupa parerea mea..nuantele si dialectele sunt mult mai diferite si o astfel de clasifire nu mi se pare deloc relevanta. Ma inteleg (aceiasi limba) cu cativa barbati si cateva femei deopotriva. :)

pheideas spunea...

@fly, asa e, sa comunici e nevoie de stiinta, vointa si iubire. Daca nu e iubire, nu exista vointa, si nici timp pentru a invata. Altfel e un chin pentru ambii ... Desi e foarte posibil ca unui din parteneri sa-i convina de minune. Sa fie genul care se multumeste cu putin. Si sa nu simta tensiunea din casa ... ma indoiesc. Copiii simt cu siguranta ! Cei care pun copiii inainte, drept scuza, de fapt nu se gadesc la copii, ci la ei.

Anonim spunea...

Ma raliez lui fly.
Oamenii isi imagineaza ca tot ce spun ei e inteles de ceilalti exact in forma in care o emit.
Total neadevarat.

Si apoi, limbajul universal chiar e iubirea. Dar... de unde atata iubire?

pheideas spunea...

Si eu ma raliez voua ... :))
Asa ne intoarcem le eterna problema - ii judecam pe ceilalati dupa chipul si asemanarea noastra. Si spunem: Nu e bine sa ... , uitand ca binele, raul si frumosul sunt relative.

pheideas spunea...

@Lorelei, de unde iubire ? Pai de unde altundeva decat din minte si inteligenta. Ca mult rau s-a facut si se face pe pamant din prostie. Prostia naste frica de a nu avea si puterea de a da in cap altuia. Prostia naste egoism si rautate.
Unii oameni, chiar daca nu ating culmi ale inteligentei, aduna suficienta intelepciune sa inteleaga rostul vietii.

Anonim spunea...

In ce zona poate fi cineva, pheideas, incat sa renunte la subiectivism, si sa nu mai judece pe ceilalti dupa chipul si asemanarea lui? Trebuie sa fii maestru. Tu ii spui intelepciune. Hm... Poate vine odata cu varsta, habar n-am. E clar ca odata cu trecerea timpului ajungi sa intelegi mai multe. (nu poti sa presupui asta in cazul oricui, e adevarat)
Nu exista bine sau rau absolute? Trebuie sa existe un sistem de referinta. Altfel, nimic nu e nimic, sau, nu stiu cum sa spun... Daca totul e relativ...
Iar iubirea parca n-as spune ca vine din minte si inteligenta. Trece pe acolo, da, dar vine din alta parte.

pheideas spunea...

@Lorelei, bine si rau absolut ? Pai adevarul nu e relativ ? Abstract, in esenta, sunt absolute. Dar daca iei in detaliu, am observat ca ce face bine unuia, altuia ii face rau. E legea compensarii. Cati se gandesc la binele altuia, mai intai ? Sisteme de referinta sunt destule, pornind de la religie si terminand cu valorile universale. Pentru a le aplica, trebuie sa le cunoastem.
Uite cateva parabole ...
Mergi prin padure si dai peste un pui de pasare. Ce faci, il iei, sau il lasi acolo ? Sau, vezi un leu ca alearga o antilopa. Impusti leul, sa salvezi antilopa ?
Mergi pe strada si vezi pe unul ca isi bate nevasta. Sari si iei apararea, si nevasta scoate papucul si-ti da in cap, ca ... ce, dai in barbatu-miu ? Cel mai simplu, ii bati pe-amandoi ! :))
Arata aseara un bloc cu tigani pe la Braila, parca. Tocmai le taiase apa. Insalubru, mizerie, tipete, batai ... Cui iei apararea ? Amaratilor ?

Anonim spunea...

Adevarul e unul singur. Si nu, nu e al meu.
Sincer, eu as cam impusca leii, dar mi-e mila si de ei. Cred ca pe-astea, cu natura, le las in plata lor, sa se autoregleze.
Daca ii iei apararea femeii, ala a fost ADEVARUL TAU. Daca al ei e altul, si iti aplica un condur in cap, e problema ei. Tu ti-ai respectat adevarul tau.
Dap, la bloc as lua apararea amaratilor. Pen' ca io stiu ca in lumea asta exista unii care merg in Barbados etc, si altii n-au apa.

pheideas spunea...

1 - corect
2 - corect
3 - fals ... sunt tigani, care n-au platit in viata lor facturi.
Iti dai seama cata stiinta iti trebe sa fii obiectiv ? Si nici atunci nu poti fi sigur ... Daca nu intervii, nici sa nu e bine. Ba cred ca e mai bine, decat sa-ti iei papuci in cap. :))
Uite o chestie conjugala. A mea fosta, a echivalat zece ani de suferinta ai ei cu vreo 20.000 euro ai mei. E obiectiv ?

Anonim spunea...

@ pheideas : 3- tiganii/romanii (nu conteaza ce etnie au) ajung sa nu mai plateasca pentru ca lumea e construita stramb. Eu stiu ca tu incerci sa-mi povestesti de tigani care eludeaza legea, dar isi construiesc palate cu turnulete, pe de alta parte. Desi aia de care vorbeai stateau la bloc. Totusi-cata dreptate exista in lumea asta? De ce sa plateasca pentru niste alti oameni? Aia sunt Dumnezei? Aia de detin societatea care se ocupa cu furnizarea apei potabile? Cine i-a facut stapani peste apele tarii? Dumnezeu? A hotarat "Voi trebuie sa luati atatia bani pentru apele pamantului"? Sau cum?

Nu stiu cat castigati amandoi, cu cat ati contribuit, si la ce (casa, masina), cine a platit facturi, mancare etc, ca sa pot aprecia daca e corecta suma aia.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
pheideas spunea...

@Lorelei, de acord cu tine. Sa-si sape put in fata blocului. :))
Referitor la bani, din raspunsul tau transpare un usor feminism ... :))
Nu era vorba de imparteala, ci de echivalare. Nu e prima data cand aud astfel de aberatii. Am prieteni care au pierdut case astfel. Ele venisera cu o sacosa si au plecat cu juma de vila, fara sa miste un deget. ... "Mi-a mancat 10 ani din tinerete, nenorocitul ! Sa plateasca !". E un gen de mentalitate egoista, pentru justificarea unei compensatii materiale egale.

Anonim spunea...

Nu, pheideas, nu e feminism. Deloc. Nu am gandit asa, la compensatii etc. E vorba de corectitudine, pur si simplu. Fiecare, cu cat a venit si cat a cheltuit acolo. O judecata simpla. Ma rog, nu e simpla niciodata, dar macar se incearca simplificarea ei.