O lume mare


Atentie, tot ceea ce cititi mai jos nu este adevarat, este bazata doar pe fapte reale si nici sa nu va ganditi sa faceti aceleasi lucruri sau ganditi-va la un lucru. Intotdeauna cand vreti sa faceti ceva asemanator cu ce scriu mai jos, puneti-va in locul acelei persoane si gandit-va cum va simtiti sa faca altcineva acelasi lucru pe dumneavoastra.
Daca acum multi ani era la moda sa furam, acum oamenii s-au schimbat din hoti in manipulatori. De ce? Ca este aproape legal si nu isi da seama nimeni, devenind inselatori. In orasele mici nu se pot face multe lucruri, dar stim cu totii ca in orasele mari totul este posibil. Precum Timisoara, Craiova, Bucuresti si orice oras mai mare, oameni in special cei mai tineri in carne si oase, aranjati putin, iasa la vanatoare. Ce fel de vanatoare? Banii. Si cum gasesc acesti bani? E simplu, la tot pasul. Acestia in special baietii cunosc o multime de persoane si nu ii considera prieteni buni, doar simple cunostinte care sar in ajutor crezand ca este o persoana buna, nevoiasa. Cer o diferita suma de bani mai mica si acestia in cele mai multe cazuri primesc mai mult pentru simplu fapt ca sunt "draguti". Acestia ii multumesc frumos pentru ca au fost ajutati si pleaca in cautarea unei noi tinte. Intr-adevar bani putini ca nu se ocupa cu sume mari, dar in 2 zile se aduna o suma bunicica. Ei cauta tinte cu o varsta mai mica fata de a lor pentru a avea un moment mai bun de gandire si pentru a intretine situatia stabila, altfel incat victima chiar daca nu doreste sa ofere bani vanatorului (despre care stie ca nu este o persoana chiar buna) cedeaza intr-un final pentru a scapa de el. Si nimeni nu pateste nimic, totul se numeste o "favoare" de care se uita a doua zi, sau cel putin se face uitata. Ajungem si la banii luati imprumut, acesti manipulatori isi inventeaza problema pe loc, nu se gandeste din timp la o problema falsa, este in functie de situatie si de starea victimei cerandu-i bani imprumut, cu pretextul ca o sa ii dea inapoi, dar nespecificand clar data exacta cand ii va da banii inapoi si victima crezand ca intr-adevar are probleme si doreste sa il ajute din toata inima cade in plasa spunand ca nu trebuie sa ii dea inapoi. Acesta pleaca multumit.
Alte lucruri care se intampla la petreceri, discoteci si chefuri este faptul ca ei sunt prezenti acolo si este de ajuns sa cunoasca o persoana dintr-un grup de prieteni, ca se baga in seama cu tot grupul si filtreaza cu persoanele mai timide si mai bune, pentru ca acele persoane cedeaza cel mai repede. Fac diferite consumatii pe care stie ca o sa plateasca celelalte persoane si daca sunt foarte isteti acestia doresc sa se intalneasca in continuare cu acel grup de prieteni, cu diferite pretexte ca ii place in acel grup de prieteni, se simte bine si are ocazia sa profite mai mult.
Intr-adevar aceste persoane sunt mai sarace, dar nu chiar asa sarace incat sa nu le ajunga sa traiasca de pe o zi pe alta. Daca ar fi de bani gata nu s-ar mai ocupa de lucruri de genul pentru ca nu le-ar conveni, totusi pentru persoanele de sex masculin este putin mai greu fata de persoanele de sex feminin pentru ca acestea de obicei au o influenta mai puternica asupra omului, par mult mai credibile si de obicei lumea judeca in felul urmator: Nu cred ca o fata draguta asa ca ea, cere bani daca nu are vreo problema. Deasta majoritatea spun ca fetele umbla doar dupa bani, in unele cazuri acestea profita din plin si ofera si favoruri, dar nu vreau sa discut despre asta care se numeste intr-un fel prostitutie si revin in continuare povestind despre cei care manipuleaza prin accesorii. Se intalnesc cu diferite persoane care au un telefon sau alte accesorii si aparate, ofera ceva garantie, precum o haina care victima nu o primeste si acesta primeste telefonul fara nici o garantie sa il utilizeze intre 4-5 ore si o zi, victima ramane fara telefon in foarte rare cazuri, dar de cele mai multe ori manipulatorul baga telefonul la amanet si anunta persoana respectiva ca a bagat telefonul la amanet ca a intervenit o problema majora si acesta isi pastreaza banii in buzunar, cerandu-i victimei bani ca sa ii scoata telefonul de la amanet. Aceasta nu are ce face si ii da bani el ii aduce telefonul inapoi viu si nevatamat si a ramas cu o suma de bani scoasa de pe spatele telefonului. Si chiar daca victima este putin suparata ii trece. Apoi in statiile de autobuz sau gara acestia se baga in seama cu necunoscuti cu pretextul ca trebuie sa se deplaseze undeva, ca nu sunt din oras si ca au nevoie de bani, nu le cere direct bani dar bat apropoul si acestia sunt ajutati. Ma indrept spre sfarsitul articolului si tin sa anunt ca aceste lucruri sunt doar o parte simpla din ceea ce poate face un manipulator pe langa toate smecheriile care sunt inventate in functie de zona in care se afla, de persoana, de situatie.
Las aici o melodie de la Spike, Banii (fac pamantul sa se invarta) pe care unii au auzit-o, altii nu dar datorita mesajului care il transmite despre bani, merita ascultata.

Un comentariu:

fly2sky spunea...

@Beto..e bine ca spui ce se intampla..si din toate acestea ar fi bine sa invete cat mai multi ceva. Pentru ca acele persoane de care vorbesti sa manipuleze..trebuie sa isi gaseasca victimele..si nu ar avea succes daca nu ar gasi oameni naivi si increzatori. Nu e bine nici sa treci in extrema cealalta..dar trebuie sa inveti sa cunosti oamenii..si sa nu te increzi in oricine. Iar daca ai fost inselat..foloseste-o doar ca prilej sa inveti din asta. :)