bad boys

Am gasit pe blogul Claudiei o postare interesanta despre femei si barbati.

De ce fetele sunt atrase de baietii "rai" ?

De ce fetele/femeile cuminti si linistite sunt atrase de baieti/barbati ,,rai''? E simplu. Un barbat ,,rau'', pare de necrezut, dar inspira siguranta. Instinctul ii spune femeii cuminti ca acel barbat nu se v-a teme sa o apere de vreo agresiune venita din partea oricui, pentru ca emana mereu putere fizica. Toti barbatii rai au o conditie fizica relativ fibroasa sau daca nu, atunci precis au mereu prin preajma, la nevoie, doi, trei prieteni dispusi sa sara in ajutor. Apoi barbatul ,,rau'' nu e niciodata plicticos. Alaturi de el, femeia cuminte e mereu in priza, fie ca il verifica mai tot timpul, fiind convinsa ca nu e usa de biserica, fie ca experimenteaza alaturi de el senzatii care, pana a-l intalni pe el, i se pareau degradante, de la fumat, la un pahar in plus de alcool, de la nopti pierdute la sexul oral. Femeia cuminte gaseste la un barbat ,,rau'' siguranta materiala, pentru ca el, desi ea nu stie cum naiba face si ce invarte, are intotdeauna bani. Iar daca femeia cuminte mai are si ceva creier,atunci finalul e cu happy end, mai devreme sau mai tarziu, el obosit de viata de ,,golan' 'se cuminteste, molipsindu-se de la ea. Dar banii va stii intotdeauna sa-i faca ...


Am mai intalnit aceasta idee, si de aceea va invit la o dezbatere.

28 de comentarii:

pheideas spunea...

Sunt de acord ca femeile cauta barbati puternici. Acum depinde cum vede puterea fiecare in parte. Unele femei vad muschi, altele bani. Unele cauta creier si fantezie, altele raman fidele primei nopti de dragoste. Sunt femei care adora sa fie tinute in puf, si unele carora le place sa fie sclave. Gradina lui Dumnezeu e atat de mare, incat cu greu putem distinge un tipar anume. E parerea mea.
Dar am sa las femeile sa spuna mai multe. :)

Rodica spunea...

Pana sa vizualizez profilul Claudiei,credeam ca-i pustoaica(dupa felul in carea scris),numai ca...
Oricum,aici"rau"vad ca are tot felul de conotatii,si eu care credeam ca"omu'rau"e necioplitul,badaranul,violentul,curvarul,despotul,suficientul,eeetc.
Nu sunt de acord cu Claudia,de la felul in care isi spune parerea(ex:barbatul rau cica e fibros,ne-plicticos,cu bani,plin de senzatii tari,macho...),pana la felul in care face alegeri!

pheideas spunea...

@Rodica, poate ea a descris barbatul ideal, din punctul ei de vedere. Tu ai alt punct, si sunt convins ca mai sunt ...

claudia spunea...

:))
aveti perfecta dreptate,povestea e absolut reala,doar ca ,din pacate:),nu sunt eu femeia cea cuminte desprea care am scris.ea exista,mi se confeseaza de peste un deceniu,e o persoana deosebita,care l-a un moment din viata a facut o alegere cu care nimeni din jurul ei nu a fost de acord.si totusi a ramas langa el.barbatul ideal pentru mine,e cel pe care il am alaturi de 20 de ani,nefibros,plicticos uneori:) si cu un apartament cu 2 camere:)

fly2sky spunea...

E un caz prezentat si cu siguranta mai sunt, insa motivele si evolutia unei asemenea relatii e diferita asa cum noi suntem diferiti si cum notiunea de "cuminte" si "rau" e relativa. Pornind de la fata "cuminte", linistita as distinge 2 categorii, fata care e asa pentru ca ea alege sa fie asa, corespunde cu felul sau de a fi si cu propriile valori. A doua categorie este fata care a fost educata sa fie asa, de familie, de scoala, i s-a spus ca asa e bine si ea s-a conformat, insa in interiorul ei tinde spre alt fel de a fi, apreciaza ceea ce nu e ea si indragostindu-se de cineva total opus evadeaza intr-un fel din constrangerile morale. Pe langa asta ar mai fi tentatia femeii de a gasi intr-un barbat "rau" partea buna si "cucerind" un astfel de barbat se simte mai puternica. Totodata, barbatii "rai" sunt atrasi de fete cuminti tot pentru ca sunt mai greu de cucerit.

fly2sky spunea...

@pheideas, nu toate femeile cauta barbati puternici, sunt si femei carora le place sa domine si cauta pe cineva mai slab sa-l poata domina. Dar sa definim intai notiunea de putere...cred ca e mult legata de increderea in propria persoana, iar daca se combina cu egoism..duce la dorinta de a domina. O persoana care are o proasta parere despre sine..tinde sa fie atras de cineva care i se pare puternic, care ii ofera o anumita siguranta. Dorinta de siguranta si stabilitate e atat la femei cat si la barbati...si se reflecta atat in plan emotional, cat si fizic, financiar. Asa cum bine spuneai fiecare are o ierarhie a ceea ce e important pentru el. Sunt doar niste pareri ale mele, cu siguranta un psiholog poate spune mult mai multe despre asta.

pheideas spunea...

"Daca iubire nu e, nimic cu e !". Facem ce facem, si tot la iubire ne intoarcem. Cred ca e sentimentul care ne lipseste cel mai mult azi.:)

Cred ca iubim dupa puterea fiecaruia. Iubim ceea ce ne excita simturile. @fly2sky, cum poti iubi slabiciunea ? Oare nu e pragmatism ? Siguranta si confortul il cautam toti, insa mi se pare absurd sa iubesti pe cineva, numai pentru ca te simti in siguranta. Si cand el nu-ti mai ofera siguranta, ce faci ?

fly2sky spunea...

pheideas, eu sunt perfect de acord cu tine. Nu vorbeam de mine si nu vorbeam neaparat de iubire, ci despre unele relatii. Cand vrei sa domini nu mai e iubire. Cand cauti siguranta si confort nu mai e iubire. Intr-adevar asta e problema multor cupluri ca nu se intemeiaza neaparat pe iubire. Dar asa cum Claudia a observat acest caz, asa am vazut si eu cupluri in care unul e "puternic", domina si celalalt e mai mult implicat sufleteste. Si m-am intrebat ...de exemplu...de ce el nu a gasit o femeie la fel de sufletista si cu aceleasi calitati si a ales tocmai contrariul. Si am vazut si barbati care cauta siguranta materiala sau o anumita pozitie, nu doar femei, deci nu mi se pare corect sa spui ca doar femeile sunt atrase de putere.

fly2sky spunea...

Iar iubirea adevarata nu are legatura cu puterea sau slabiciunea...:)

pheideas spunea...

@fly, nu e musai sa fii de acord cu mine. :)) Am impresia ca societatea in care traim a dezvoltat un tip de barbat "fibros" si o femeie "plapanda" si supusa. :) De fapt, nu a dezvoltat, ci a perfectionat un concept mai vechi, cam de pe vremea lu' Ion Neandethal. Tot plimbandu-ma prin lume si cunoscand femei, pot spune ca procentul femeilor plapande, descrise si de coautoarea postarii, este de aproximativ 80%. Restul sunt femei independente si puternice, care nu-si fac probleme ca sunt singure. Iar daca sunt cu cineva, fie fac parteneriat egal, fie trag de barbatul, de regula mai lent. :)

pheideas spunea...

Am intalnit si femei; eu le zic "matze". Le place sa se joace cu soriceii, in asteptarea sobolanului cel mare si gras. :)) Cred ca majoritatea avem asemenea pasiuni ascunse. :) Cel mai mult si mai mult imi plac femeile sincere, genul: My name is Jane. Which is yours ? :)))

fly2sky spunea...

:)) e doar o coincidenta ca sunt de acord nu e de musai :) Dar imi place cand ajungi la procente. Conceptul asta vechi, in unele parti ale lumii e destul de actual,iar in alte parti depasit. Dar asa cum spuneai si tu ..notiunea de putere e relativa, si de multe ori cel care pare slab e de fapt mai puternic. Problema e ca notiunea de "independent si puternic" o vedem de cele mai multe ori strans legata de partea materiala. Tu ce intelegi prin femeie "independenta si puternica"...nu oare tot la partea materiala te-ai gandit? Din punct de vedere emotional, eu consider mai puternice femeile care sunt capabile sa-si asume si sa-si exteriorizeze sentimentele si emotiile decat barbatii care au impresia ca astfel ar deveni mai vulnerabili, si mai "slabi". La urma urmei cred ca trebuie sa ne completam reciproc si sa renuntam la prejudecati ca femeile sau barbatii sunt "asa"...sau ca ar trebui sa fie intr-un anumit fel.

Rodica spunea...

Claudia:asta-i absolut tare!:))),Mi-a placut faza cu apartamentul cu 2 camere...cred ca exista plictiseala,daca aveati 4 camere,macar imparteati plictiseala la 2!
Bafta la gasit motive de ne-plictis!

claudia spunea...

Rodica
...ne straduim,ne straduim,multumesc de urare!
daca imi dai voie,am sa te vizitez pe blogul tau...mai tarziu,spre seara,acum am de batut niste snitele plicticoase:)

pheideas spunea...

am plecat de la barbati am rams la snitele. in concluzie, barbatul ca sa fie rau, trebuie sa-i dai snitele. am inteles ... :))

claudia spunea...

esti total:))am ras de mi-au dat lacrimile:))

emil b spunea...

Am inteles in sfrsit de ce-mi taie sotia din portia de snitele, si ea ma tot aburea cu sfatul medicului, colesterol la varsta asta, nu vezi ca faci burta cum o sa arati la 45 de ani....

pheideas spunea...

Daca nu esti "rau" ... :)))

Cenusareasa spunea...

Cand un suflet este gaunos se vede si o luam imediat la fuga.

pheideas spunea...

sau mintea cu care vezi e schwaitzer. :))

Cenusareasa spunea...

... sau mintea care ti-a dictat fraza asta. :(

pheideas spunea...

totul e relativ ...
unora poate sa le placa schwaitzerul, altii vad doar gaurile. :)))))

Aquamarine spunea...

sincera sa fiu, nu am citit acest blog pt ca sunt in criza de timp (exam. maine). Insa cand am vazut titlul nu m-am abtinut sa nu comentez. Si eu mi-am pus aceasta intrebare si cred ca am si un raspuns. Baietii 'rai' sunt foarte siguri pe ei (in tot ceea ce fac), sunt egoisti,interesati,neseriosi, nu au timp pt partenera, n-o iau in serios, cand vor sa repare lucrurile...isi cer 'original' scuze...si merg mai departe. O prietena mi-a raspuns la aceasta intrebare astfel: "Innebunesc cand ma respinge, il doresc si mai mult. Siguranta lui ma atarage!". Personal...n-am o parere buna despre baietii 'rai', dimpotriva...ii detest!

Aquamarine spunea...

:))) daca spera cineva ca acesti bad boys sa se schimbe in bine datorita iubirii...pierde vremea...astia recidiveaza mai tarziu sau chiar mai devreme!

Aquamarine spunea...

...asa ca...in spatele sigurantei, a duritatii...se afla o mare slabiciune...teama de responsabilitate!

pheideas spunea...

Imi povestea o amica, cum a fost sedusa de un bad boy. Tipul avea o firma undeva pe langa Valcea, invartea bani, unii murdari, era permanent in anturaje interlope. Ea, fatuca stilata, lucra intr-o banca. Tipul a invitat-o la un restaurant select, a luat-o cu masina, un 4x4, totul a fost perfect, pana in momentul in care a venit nota de plata. Nu cea de la restaurant, ci "auzi draga, nu mergem si noi undeva ?". Fatuca s-a speriat, i-a ars o palma, ca boul pusese mana fara voie, si s-a dat jos din masina.

Aquamarine spunea...

:)))) Normal ca vine si nota de plata! Totul pe lumea asta are un cost.

Astia au super masini, o varsta relativ frageda...ca in acest domeniu...succesul nu intarzie sa apara...un cercel in ureche cat mai stralucitor OBLIGATORIU si figuri din cap pana in picioare. Pe mine ma amuza importanta pe care si-o dau. Sunt niste prostanaci! Vreau sa vad si eu un interlop stilat care nu asculta manele, care nu poarta bijuterii ostentative, care emana eleganta si mister. :))))) Suna a utopie! :)))

pheideas spunea...

Intr-o lume ca a noastra, cei utopici suntem noi.
Mai am o teori, confirmata de multe ori: am avut ocazia sa ascult cateva povesti cu deznodamant nefericit. Si cand zici ca respectiva a invatat ceva din experienta trecuta, o vezi scaparandu-i ochii tot dupa un cocalar. Imi zic ... asta e, acesta e modelul ei de barbat perfect.