cade euro, sau nu ?

Anul acesta se va decide soarta Euro. Sub presiunea FMI si a economiilor emergente, aflate in prag de colaps financiar, moneda euro s-ar putea desfiinta. FMI-ul, prin actionarii sai, in majoritate intitutii financiare si fonduri private americane si extracomunitare, au tot interesul sa aduca Euro la paritate cu Dolarul.
Pe de alta parte, devaloritzarea Euro ar putea sa fie o consecinta doar a masinatiunilor de tip George Soros si Goldman Sachs, pentru ca nici US nu sta pe roze din punct de vedere economic. Iar o intarire a Dolarului nu i-ar avantaja economic, pentru ca ar incasa mai putini $ pe 1euro vandut.
Parerea mea este ca devalorizarea Euro este un joc de culise, pe un fond economic general precar.
Avand in vedere cele de mai sus, precum si situatiile Greciei, Spaniei, Portugaliei, Irlandei, in curand a noastra, a Bulgariei si altor tari, ...

Ce credeti, care sunt sansele ca moneda Euro sau Uniunea Europeana sa se desfiinteze ?

2 comentarii:

fly2sky spunea...

Care sunt sansele?, din pacate sunt sanse, dar sper sa nu se ajunga acolo, americanii cred ca asta asteapta..si rusii, si altii.. ar fi pacat sa ramana din asta doar un vis frumos. Si ar fi urat din partea unor tari sa se descotoroseasca de cei de care indirect s-au folosit odata, iar acum sunt o situatie proasta. Dar interesele sunt intotdeauna mai presus..asa ca..n-as putea da un raspuns. Doar ca in optimismul meu cred ca nu se va ajunge totusi la asta.

pheideas spunea...

Nici eu nu cred, insa tare ar fi nevoie de o noua guvernare, europeana. Macar daca ne vor da bani, sa vada si ce facem cu ei, pentru va asa cum a fost pana acum, jigodiile noastre ii vor fura.