Femeia alege !

In complicitate cu Lorelei, am decis sa lansam o tema interesanta si etern controversata. Am sa incep cu cateva intrebari:
- Ce determina o femeie sa aleaga un barbat si invers ?
- De ce se marita o femeie si de ce se insoara un barbat ?
- Ce tine o femeie legata de un barbat intr-o relaltie, oficiala sau nu ?
- Cat de important este copilul intr-o relatie ?
- De ce inseala o femeie, si de ce barbatii prefera amantele ?
- De ce unele femei prefera statutul de amanta, ani de zile, in loc sa puna punct ?
- De ce femeile adora razbunarea ? A devenit un leitmotiv - "Nemernicul ! Ii arat eu lui !". Doar vina apartine ambilor ... ma rog, responsabilitatea.
- De ce femeile vor sa pastreze cu orice pret un barbat ? Si invers ... mai rar.

Cu ani in urma, cineva mai in varsta mi-a spus o chestie interesanta: "Femeia alege !". Pe moment, impulsul democratic m-a determinat sa ii replic: "Nu-i adevarat ! Ambii aleg !". Ei bine, dupa ani, mi-am dat seama cata dreptate a avut.:)

O amica mi-a spus mai demult o alta chestie: "La un barbat, importanta este atitudinea !". Am tot intors-o pe toate fetele; cum atitudinea ? Ce-a vrut sa spuna ? Apoi mi-am dat seama cat de ancorata in realitate este replica resprectiva. Femeile aleg barbatii care impresioneaza. Unele aleg ceea ce se vede, altele nu se multumesc cu atat.
Acum doi ani am intalnit pe cineva, cu care am avut o scurta relatie. De ce scurta, pentru ca ea a intalnit un tip care a impresionat-o - masina, bani si altele stiute numai de ea ... Au facut un copil. Apoi s-au certat, cand si-a dat seama ca s-a folosit de ea. S-au impacat dupa o vreme. Ea zice ca de dragul copilului el s-a schimbat. Ma rog, cam ce intalniti prin revistele de specialitate. :))

Am multe povesti de "dragoste". Una am pus-o pe blog - vezi aici, despre o tipa care iubeste de 11 ani un tip casatorit.

Lorelei, pe blogul sau, a incercat sa raspunda la o alta intrebare:
"... de ce ramane o femeie inselata langa sotul "inselatoriu" ?

Pai....(in ordinea in care imi vin in cap. Aleatoriu) :
1. Banii. Nu are ce manca, nu are dupa ce bea apa, si daca pleaca la parinti, acestia vor arunca bete dupa ea si-o vor trimite ramburs, inapoi. Atunci, de ce-ar mai pleca?
2. Copilul (presupunand ca banii n-au niciun amestec. Cand e si de bani, si de copil, e crunt). Vrea sa-si tina copilul aproape de tata si tatal, langa copil. Ok. De admirat. Dar daca problemele continua, acelui copil nu-i e bine, langa doi parinti care se cearta (excludem violenta. Daca se si bat, brrrr!).
3. Martirajul. Asta e crucea ei, o poarta pana la capat, ce sa mai.... Cu ala s-a unit in fata lui Dumnezeu si alte ineptii de genul (bazate, de obicei, pe o gandire inoculata de parinti, presarata cu citate din Biblie. Oh, yeaaaah!)
4. Gura lumii. Ce-o sa zica mama? Dar tata? Dar colegii de munca? Sau prietenii nostri? Dar tanti Floarea ce sta vis-a-vis de mine? Cum pot sa mai ridic eu ochii din pamant? Cum mai ies pe strada? Cum spun "Buna ziua!" la serviciu? N-o sa-mi mai raspunda nimeni, ca voi fi o ratata, in domeniul matrimonial.
5. Low self-esteem. Cine ma mai ia? Ce ma fac, si cu un copil de mana? Pe altul n-o sa mai gasesc, sa ma iubeasca. Bun-rau, e al meu, e tatal copilului etc etc. Ce ma fac eu, singura, femeie la X ani, cu un copil de crescut? Nu sunt buna de nimic. Asta m-a lasat, altu' nu ma mai ia!
6. Frica. Daca n-o sa ma descurc sa-mi cresc singura copilul? Cine mai imi cara pepeni de la piata? Cine repara usa de la debara? Cine ma apara de caini, pe strada? Daca ma iau in gura cu tiganul de la 5, si ma bate ala? Io n-am un umar pe care sa ma sprijin? Cu cine mai adorm noaptea? Cu perna si veioza aprinsa?
7. Proiectia unei false iubiri. Io il iubesc (inselata fiind). Io il iubesc oricum. A futut-o pe-aia, da, dar s-a intors la mine! Pana la urma, tot al meu e! Ah, am invins-o pe nemernica! Oooops! Daca il iubeai (sau daca te iubea) nu se ajungea la amanta. Parol! Amanta (valabil si pentru amantul) nu apare decat pe o nisa, provocata de un earthquake, pe o fisura. Daca era totul inchegat, strans, perfect, adunat, aia n-avea loc intre voi. Ca nu putea sa intre. Cum sa intre intre doua placi tectonice lipite?
8. Sexul. Cine ma mai fute? Pai, nu stiu, nu poti sa stai nefututa?
9. Banii, proprietatile in comun. Un divooooort? Sa ne apucam sa impartim case, pamanturi, vile, masini? Mai bine stam dracului asa! Vedem noi ce iese, dar n-am chef de tarat prin tribunale.
10. Posibilitatea ca ea insasi sa aiba un amant. Si atunci o doare in pix. Ala, pe alaturi, ea, pe alaturi. Ce mai ramane? Ah, da, uitatul impreuna la televizor.
11. Iluzia. El ma iubeste, oricum. A avut un derapaj, un episod, dar eu sunt nevasta lui! Sunt sigura ca n-o sa i se mai intample a doua oara. S-o crezi tu! Abia a prins gustul altei....(organul sexual feminin. Nu pot sa-i zic pe nume, dupa cum stiti deja)
12. Uneori aceste motive pot coexista. Is mai multe la mijloc.
13. E o intretinuta, si atunci nu-si permite sa sufle (aici fiind vorba de bani multi, nu de o familie obisnuita, ca in primul caz). Defuleaza si ea altcumva, pe la shopping, pe la o asociatie de caritate, ceva.
14. E o persoana publica si nu-si poate asuma un scandal. Incearca sa musamalizeze. Mai bine suporta rusinea (trece, la un moment dat. Dar divortul dureaza toata viata)
15. Orgoliul si dorinta de razbunare. Raman, dar ii arat eu lui! O sa i-o platesc cu aceeasi moneda! Ba chiar mai rau! O sa se zvarcoleasca in chinuri, jigodia! "


As putea sa raspund la celelalte intrebari, dar prefer s-o fac in comentariile ce vor urma.

69 de comentarii:

simonacratel spunea...

Draga Lucian, acestea sint comenatrii de om care nu a fost casatorit, spun eu. Oamenii cind se casatoresc, au un motiv foarte puternic: se iubesc. Dupa aceea trec prin multe impreuna, si bune si rele. Ce enumeri tu aici sint doar cazuri extreme, care in mod sigur nu reprezinta institutia casniciei.

pheideas spunea...

Draga Simona, punctele de la 1 la 15 nu imi apartin. Ele sunt luate de pe blogul lui Lorelei. Daca te referi la mine, sa stii ca am fost casatorit. Am si scris undeva, candva ...
Ce spui tu, este perfect adevarat. Oamenii la inceput se iubesc. Numai ca multi oameni se mai si razgandesc, pe traseu, din varii motive. Pote le vom dezbate, ca sunt foarte multe.
Chiar te-as ruga sa-ti spui parerea in detalilu.:)

fly2sky spunea...

Multe intrebari tintite asupra femeii, articolul preluat de la Lorelei tot tenta asta o are, mai ca-mi vine sa te acuz de misoginism :))..Dar esti iertat daca postarea urmatoare o sa fie de genul ..De ce barbatii...? La unele intrebari am mai dezbatut in postarile anterioare, asa ca o sa incep cu intrebarea lui Lorelei. Desi nu cred ca as putea ramane langa cineva care m-a inselat, mi se pare simplist pusa problema. Motivele enumerate de Lorelei reflecta intr-adevar mentalitati gresite si bolnavicioase ale societatii noastre...si ar fi trist sa stai cu cineva din astfel de motive, cum e de altfel mai trist sa casatoresti din astfel de motive. Inselatul iarasi e vazut ca un barometru al casniciei, dar o casnicie poate sa mearga prost sau bine si indiferent de asta. Cred ca e important in primul rand sa gasesti motivele ce duc la asta, si poti sa iti dai seama ce s-a fisurat, daca se va repeta si daca se poate repara. Mie imi place sa cred ca o femeie ramane langa sotul care a inselat-o pentru ca intre ei mai raman sentimente, iubire, si gaseste puterea sa ierte.

pheideas spunea...

@fly, hai sa dezbatem, pentru inceput, problema inselatului. De ce inseala un barbat ? Este intrebarea pe care cum multi ani in urma mi-am pus-o si eu, pentru ca am fost intr-o situatie asemanatoare. Am observat ca nu actul inselatoriei este cel mai important, ci motivul.
De ce si cum ajunge un barbat in postura de inselator.
Deseori multe femei spun: Nenorocitul ! M-a inselat ! In loc sa se intrebe, cum a ajuns un barbat, care pana mai ieri ii era fidel si i-a declarat iubire eterna, sa se "sature"? Nu insinuez ca ar fi vina femeii, ci ca este posibil ca vina sa fie impartita.
De ce ajunge un barbat sa-si insele partenera de viata ? In primul rand pentru ca s-a plictisit de ea. Dupa ani, ajunge s-o cunoasca in amanunt. Viata in doi nu mai e idila de la inceput cu mister si lumanari aprinse. Dupa ce a semnat, el a devenit un respectabil domn cu burta, iar ea, o respectabila gospodina cu sunci si celulita. In familiile traditionale casnicul devine coplesitor. Nu mai e timp pentru dragoste si mister.
Ce mai scade libidoul, este conflictul. Unora in schimb, le prieste, dar sunt exceptii. Ca barbat, nu-ti vine sa iei in brate femeia manager, care pana seara tarziu face liste cu ce trebuie facut si se plange ca n-a reusit sa faca ... Si daca mai miroase si a ardei umpluti, masa e gata.
Sunt si cupluri, care desi au timp berechet si bani pe masura, tot ajung sa nu se mai suporte. Din acelasi motiv - plictiseala, obisnuinta. Barbatul nu mai este atras de femeia de langa el.
Dar femeia ce face, cand vede ca el se uita peste gard ? Pur si simplu "ii da cu certificatul in cap" si ii spune: "Esti om casatorit, cu familie si obligatii ! Nu ti-e rusine sa te uiti dupa altele ? Fustangiule !". Adica arunga gaz pe foc. Nu se intreaba, de ce barbatul ei se uita dupa altele. Mi s-a intamplat sa spun unor femei ce-am spus mai sus. Stiti ce mi-au replicat, cu indignare ? "N-am timp de vrajeli ! Abia am timp sa fac mancare, sa spal si sa gatesc. Si copiii imi ocupa tot timpul ! Si el nu ma ajuta deloc. Daca m-ar ajuta, as avea timp si pentru mine.". Perfect de acord ! Dar cati barbati vor sa ajute ? :)
Sunt si femei care stiu ce trebuie sa faca. Toti le blameaza pe pitzipoance. Ei bine, pitzipoancele stiu ! Ele stiu ca trebuie sa arate bine, sa fie mereu proaspete, chiar daca el vine noaptea pisat si beat turta.:) Ele stiu sa taca, sa faca compromisuri, dar stiu si sa "scrie factura". Ca deh, totul costa. Dar aici nu e vorba de iubire, ci de contract de prestari servicii.

fly2sky spunea...

Ce spui tu e un caz. Motivele pot fi multiple. Unii inseala pentru ca asa sunt facuti...au in sange cred. Acestia sunt o categorie aparte..ii distingi imediat dupa privirea alunecoasa si dupa cum le curg balele. Dar sa luam o relatie normala..cred ca de vina de cele mai multe ori e o distantare..o lipsa de comunicare, preocupari diferite. Nu mai esti atent la cel de langa tine, nu stii sa fii langa el cand are nevoie, sa-l sprijini, sa-l intelegi, preocupat de cariera sau de gospodarie, sau de nu mai stiu ce, nu-l mai vezi pur si simplu. "El s-a plictisit de ea"..e un motiv egoist...si de vina e el in acest caz. Cum sa te plictisesti de un om care-l iubesti. Sa te aranjezi etc., sunt amanunte, zic eu..cate femei superaranjate si frumoase nu sunt inselate. Sa te aranjezi, e un lucru ce te ajuta pe tine , iti da incredere, dar nu un motiv pentru care celalalt sa te insele. Lipsa de comunicare si nepotrivirile pe plan sexual..da ..pot fi un motiv..unul vrea ceva..sau nu are curajul sa zica...sau daca zice e catalogat nu stiu cum, asta poate fi iarasi un motiv. Pe urma sunt conjuncturi favorabile..si multi barbati cand li ofera si se gandesc ca nu ar afla sotia, greu rezista tentatiei. :)

pheideas spunea...

@fly, lipsa de comnicare, nepotriviri pe plan sexual ? Pai nepotrivirile apar la inceput, nu la sfarsit. Sau e posibil sa apara si la sfarsit, ca unuia ii umbla mintea la perversiuni, vrea swing si celalalt nu vrea. :)) Sau cine stie ce fantezie ... Sa fim seriosi, sexul numai cu imbratisari si sarutari a ramas pe vremea lu' mamaia. :))
Stiu ca plictiseala suna cam egoist, insa n-am gasit alt termen. :)
Sunt si unii carora "le curg balele" dupa nenumarate ... Asta e ! Cine se incurca cu asemnea barbati, tre' sa-si asume ..., nu sa tipe ca "M-a inselat !". Ori stii sa-l strunesti, si femeia are cu ce, iar daca mai are si minte ..., no problem !, ori pa si la gara !:)
Cred ca ar trebui plecat de la alt aspect. Ca la tribunal: onorata instanta, Dom' Mitica m-a tradus cu servitoarea ! :))
Nu Dom' Mitica se plange, ci nevasta. :) Pai daca nevasta se plange, insemna ca nu stie sa rezolve problema si apeleaza la onorata instanta. Daca nu stie, asta e ! E problema ei. Nu e logic ? Pai cum altfel, sa-l tii legat ? Daca omului i-a venit dor de duca ...
Si-acu cine sa vina sa-i bage mintile in cap lu Dom' Mitica ?
"Inculpat Mitica, de ce te-ai dus cu servitoarea ? Dom' judecator, daca bea ?! ..." :))

QED spunea...

Oare vreun barbat si-a pus vreodata intrebarea de ce il inseala sotia, iubita, prietena? Cred ca o ia ca pe ceva foarte personal, se ambitioneaza, este lovit tragic in orgoliu si se decide la actiuni extreme. Si el ar trebui sa gandeasca foarte clar ce anume sta in spatele gestului femeii. Sa discute... Ah.... si de ce sa fie scuzati barbatii ca nu pot rezista tentatiei, iar femeile sa fie antamate pentru acelasi motiv? Nu trebuie raspunsuri, se vor intrebari retorice. :)

fly2sky spunea...

Iar printre motivele pentru care mi-am ales perechea, un loc important l-a avut increderea. Si daca ma gandesc bine, cred ca am cautat si un barbat puternic, puternic insemnand pentru mine tarie de caracter.

fly2sky spunea...

QED..corect, si motivele care le-am spus pot fi pentru amandoi. Doar ca nu stiu cum se face ca barbatii gasesc mult mai usor conjuncturi favorabile :))

pheideas spunea...

@QED, n-am vrut sa fiu misogin si sa incep cu femeia, dar vrand, nevrand, tot acolo ajungem. :))
Femeia isi inseala barbatul din aceleasi motive. Poate si in plus, cum ar fi ... nu-i mai ofera siguranta, bani si altele materiale.
Sunt barbati epuizati de economic, depresionati de financiar. Ca trebuie sa recunoastem, barbatul se considera protectorul familiei. Si atunci pica in depresii. Femeia, mai cu picioarele pe pamant si portofelul in buzunar, simte si trage de el. El nu percuteaza si ea renunta.

pheideas spunea...

Si mai e o chestie care m-a fascinat de multe ori. E vorba de oferta masculina din piata. Intotdeauna se va gasi un "binevoitor", de regula coleg de serviciu, care isi va oferi umarul. Ba mai mult, in fiecare dimineata ea va gasi pe birou un trandafir, abia cules de "cineva" in drum spre birou. Ea se va uita sfioasa in jur si se va intreba: "Cine sa fie ?". Apoi se va gandi ... "Al meu imi ia flori din an in pasti." ...
Apoi apar team-buildingurile, unde ca de obicei se urmareste apropierea dintre colegi, prin jocuri de societate, ... mi-am pierdut o batistuta, plimbari sub clar de luna etc. :))

fly2sky spunea...

Pai vezi, asta se numeste democratie :)))

fly2sky spunea...

..adica egalitate de sanse ;)..ma gandeam uneori la medici, ce greu trebuie sa le fie printre atatea asistente..iar patronii, ce sa mai vorbesc, devenise moda, jeep-ul si amanta, pana ce a venit criza..

pheideas spunea...

@fly, si daca a venit criza, crezi ca au renuntat la amante ? Sa fim seriosi, la cata foame e in piata ... e bun si un suc. :))
Numai eu ma incapatanez sa cred in iubirea vesnica ... ce patetic am devenit, nu ? :))

fly2sky spunea...

..renunta amantele la ei, se reorienteaza :)) Si ei o sa isi aminteasca de nevestele de acasa. Sunt fel si fel de scenarii. Dar totusi cred ca atunci cand cineva insala...ceva se rupe si nu va mai fi niciodata la fel.

strada Elena spunea...

@ pheideas, ai dreptate ! de cate isi da singur omul seama !

WomanWithW spunea...

Ok...hi people...
De ce inselam...si de ce suntem inselati/inselate....
de ce vorbiti voi cu abnegatie si daruire despre altii???
De ce nu spuneti de ce ati fost inselati sau de ce ati insela sau de ce ati inselat?Simplu...fiecare am trecut prin cel putin una din trei...
Ca am fost casatoriti sau intr-o relatie.Pana la urma unul a facut celebrul pas gresit...
E usor sa analizezi femeia care nu mai atrage din cauza suncilor,femeia care nu vrea nimic altceva decat pozitia cea de toate zilele...femeia care nu are nici sunci...care vrea si kinky stuff dar care manager fiind nu prea are timp de "sotul inca 8am-4:30pm"...
Voi ...de ce ati insela?
Sau de ce ati sta langa cineva care v-a inselat sau v-ar insela?

pheideas spunea...

@Ochiverzi, cine crezi ca are curajul ? Tu ai avea ?
Si ce importanta are daca vorbim la a prima sau la a treia persoana ?
E usor sa pozezi in partenerul perfect si sa minti: Eu nu as insela niciodata !
Hai sa te intreb, ce parere ai despre cutumele noastre ? De ce inca mai consideram femeia perfecta pe cea care se sacrifica pe altarul familiei, inecand-si in lacrimi orice dorinta ori vis ? De ce ne e rusine sa recunoastem ca inselam, uneori fata de noi insine ? Ai vazut "The Bridges of Madison County" ?

pheideas spunea...

Am stat de multe ori pe ganduri si m-am intrebat, daca pot sa accept ca partenera mea ma inseala. Evident ca, cu ani in urma, n-am acceptat, insa asta e problema veche. Oricum, nu am gasit inca raspunsul.
Ce e fidelitatea ?

WomanWithW spunea...

Un barbat hotaraste sa-si schimbe atitudinea. Soseste acasa complet murdar si comanda:
- Vreau sa-mi pregatesti o cina gourmet si cand termin sper sa am un desert divin. Dupa cina sa-mi aduci un whisky si imi prepari baia pentru ca trebuie sa ma relaxez. Si inca ceva: Cand termin in baie, ghici cine ma va imbraca si ma ...va pieptena?
- Cei de la pompe funebre... i-a raspuns linistita nevasta sa"


Am pus bancul, care numai banc nu e pentru unele femei, doar ca sa intaresc titlul postarii.

Si va spun ca cunosc un un sot-sotie genul acesta...Probabil pana la spalat si pieptanat...
Cred ca genul acesta de sotie n-ar insela niciodata pentru ca "semizeii" nu se triseaza,nu-i asa?
Nimeni nu-i da dreptul unui barbat sa fie asa...ca si prietenul asta al nostru ...nici dif. de varsta (ea are un pic de plus...nici ochii frumosi ...el este foarte good looking)Nu mai suntem asa apropiati...dar fiind genul care astepta sa i se puna in farfurie...isi auzea multe "poezii" de la mine cand ne vizitam.

Uite genul asta de mascul...eu l-as "traduce" de 5 ori pe zi:))
Man ...imi place postarea asta ...ma face sa folosesc termeni pe care nu i-am prea folosit:)

WomanWithW spunea...

L.,...Revenind...hmmm..ai tu dreptate ,cine are curajul?Eu nu consider femeia perfecta aceea care sta si sufera si-si innabusa visele si dorintele.Pentru ca undeva...e un motiv pentru care are vise si dorinte de innabusit.Si nu conteaza cat de tare se straduieste...la fel ca si n Bridges ,intr-o zi un EL va aparea si va incepe ...sa te intrebe de o anume adresa,si te va privi cu ochii cu care "al tau" nu te-a mai privit de 20 de ani.

Eu daca vreodata as insela ...desi nu ma vad asa "viteaza" ar fi din cauza curiozitatii.Dar...si asta e poveste veche;)
Ar contribui si alti factori ,bineinteles ...dar curiozitatea ar prima.

Fidelitatea intr-o casnicie cred eu,este fidelitatea fiecaruia dintre soti pentru ...EI insisi.
Trebuie sa fii fidel principiilor personale privind relatia...apoi fidel celuilalt.
Pentru ca daca esti fidela lui si pe tine te inseli amarnic...nu esti altceva decat "jumatate-de-om- calare-pe-jumatate-de-iepure -schiop.

fly2sky spunea...

MyEyes...foarte frumos spus "Fidelitatea intr-o casnicie cred eu,este fidelitatea fiecaruia dintre soti pentru ...EI insisi." in fond asa e ..pe cine inselam de fapt. Vezi si cuvantul "inselat" inseamna ceva..mai mult decat faptul ca ai fost atras de altcineva, e asociat cu minciuna, tradare. Pana la urma cred ca as putea accepta mai usor faptul ca nu ne potrivim si vrea pe altcineva, dar e mai greu sa treci peste tradare. Despre mine am raspuns oarecumva in comentariile anterioare..n-am trecut prin asemenea experiente de a insela sau a fi inselata (sau nu am aflat:D), iar sa spun daca as face-o sau cum as reactiona raspunsul e simplu :nu stiu. prentru ca asa cum spuneam sunt o gramada de factori. Tenta articolului mi s-a parut ca ar condamna femeile care inselate fiind, aleg sa ramana in continuare intr-o relatie..si nu sunt de acord..raspunsul nu poate fi invariabil acelasi. As admira o femeie capabila sa ierte si sa invete dintr-o gresala, in conditiile in care sotul ei chiar merita acest lucru, iar relatia sa continue mai puternica. Dar numai daca poate sa ierte cu adevarat.

fly2sky spunea...

E asa usor sa distrugi ceva...si foarte greu sa construiesti..si asa cum spunea si @simonacratel, orice relatie trece prin bune si rele..e usor sa privesti din exterior si sa dai sentinte: e bine, nu e bine asa. Nici sfaturile nu ajuta foarte mult..pana la urma cred ca fiecare trebuie sa asculte de el insusi si de ceea ce simte. Orgoliul te poate face sa iei decizii gresite. Pana la urma cred ca toti, soti, sotii, amanti, iubiti..alearga de fapt dupa un strop de fericire, doar ca nu stiu intotdeauna unde sa-l caute. Motivele pentru care inselam difera, si aici as spune ca este o tendinta a femeilor de a insela din motive sentimentale, atunci cand merge prost relatia si simt ceva pentru alta persoana, pe cand barbatii o fac si din plictiseala, divertisment sau numai ca se iveste o ocazie. E o tendinta, nu o regula. De aceea pana la urma e important sa te cunosti si sa-l cunosti pe cel de langa tine. Pe urma nu e de neglijat nici faptul ca a fost multa vreme si a mai ramas in mentalitatea barbatilor si a femeilor ca pentru barbati a insela nu e asa grav ca pentru femei, ba unii considera ca e ceva normal. Noroc cu democratia :).

fly2sky spunea...

Cu fidelitatea iarasi problema e delicata. De fapt, pheideas, cred ca te-ai obisnuit deja cu mine, daca tu spui ca e albastru, eu iti spun ca de fapt sunt o suta de nuante :))
Fidel inseamna pentru mine, ca daca esti cu inima intr-o relatie sa fii suta la suta si cu trupul. Problema apare cand inima sare gardul..ce faci, o aduci inapoi, o urmezi? Cand inseli de fapt, cand nu mai iubesti? Dar e cineva de vina pentru asta? Aici apar adevaratele rupturi..iar atunci cand se ajunge si la inselat fizic, e ireparabil. Mai sunt unii care disociaza iubirea de sex, in special barbatii..nu stiu cum fac, dar acolo cred ca se insala de fapt pe ei insisi.

WomanWithW spunea...

...adevarul fetelor...e ca ne cam invartim in jurul ...cozii...
Din pacate Lucian are dreptate.Barbatii ne inseala pentru ca s-au cam saturat de noi.Si ca noi ...de obicei aprindem ditamai incendiul la inceputul relatiei...ardem cat ardem si dupa aceea ne cam lasam pe tanjeala.Ne place nu ne place asta e adevarul.
Daca nu mai punem din cand in cand un pic de gaz pe foc...sau nu mai inventam si altfel de combustibil...s-ar putea sa inghetam la iarna...(adica asa pe la 40-50 de ani.:)
De aia mai flirtez eu cateodata:)
Sa-i aduc aminte ca "i still got it"...

Si barbatii ...la fel...Intotdeauna fructul oprit o sa li se pare mai delicios...dar de cele mai multe ori ...le strepezeste dintii.Pentru ca niciodata nu se termina asa cum vor ei cu "Te pup si...la gara"
De obicei, ea...vrea mai mult intotdeauna.

pheideas spunea...

@Ochiverzi, ce "smechera" esti ! :))) Flirtezi deci !

pheideas spunea...

@fly, la mine ecuatia e simpla. Iubesc sau nu iubesc. Restul nu are importanta. Si am mai spus: iubirea se schimba. Poate sa dureze la nesfarsit, sau sa se termine dupa trei luni. C'est la vie ! Si mi se pare absurd sa alergi dupa celalalt, sa-i reprosezi ca nu te mai iubeste, desi tu il iubesti. Mai mult, sa-i dai cu certificatul in cap. :)
Eu, spre exemplu, cand iubesc nu pot sa insel. Poate sa mi se aseze in poala futomodelul lumii, degeaba !:)) Mr. Wigley reactioneaza la o singura persoana.

fly2sky spunea...

De acord, dar ce te poate face sa nu mai iubesti..eu zic ca numai o schimbare importanta a celui de langa tine sau a ta. De ce nu suntem statornici in iubire? Stii ce vad eu..de multe ori? Barbati lasi si egoisti care atunci cand dau de probleme, responsabilitati, fug in bratele alteia. Nu zic..sunt si femei de genul acesta. De exemplu cand apare un copil..e normal ca femeia sa nu mai aiba timp numai de tine se de ea, un copil e o mare bucurie, dar si nopti nedormite, oboseala, griji. Sau cand pur si simplu treci prin perioade mai grele, in loc sa te ajute iti intorc spatele. Asemenea cazuri sunt de neiertat.

fly2sky spunea...

@My Eyes...e buna tactica, il tii sah..ii dai de inteles ca te poti satura si tu. Te poti satura de anumite defecte, de anumite stari negative, si in cazul asta e bine sa iti dai seama si sa remediezi...dar daca se satura de persoana mea, deschid frumos usa si spun: "fly honey...gaseste-ti fericirea unde vrei"

pheideas spunea...

@fly, nut-ti pot da un raspuns, de ce, pentru ca fiecare om e altfel. Si aici ajungem la teoria mea ca iubesti pentru ca.... Deci, daca iti pui intrebarea de ce nu mai iubesti, accepti si posibilitatea sa fie un motiv. Prin urmare excludem fustangii si nimfomanele. :) Nimfomania e o boala cu radacini in emotionalul adolescentei. Dorinta de confirmare ... bla bla.
Ramanem, deci, la iubire.
Iti pot spune de de nu mai iubesc eu. Eu ajung sa nu mai iubesc, pentru ca descopar la celalalt trasaturi care nu-mi plac, si la inceput nu le-am vazut. Nu ca el s-ar fi ascuns, ci nu s-a ivit ocazia sa le dezvaluie. De-aia se spune ca la inceput iubim cu imaginatia. Ne inchipuim ca ... si in realitate, descoperim ca ...
In ce priveste relatiile indelungate, cupluri, casnicii, fenomenul e mai complex.
@Ochi verzi a spus franc: uitam sa mai aprindem gazul ! Scuze se gasesc intotdeuna, numai ca nu intereseaza pe nimeni. Nimeni nu da un ban pe scuzele tale. Si nu din rea vointa, ci fiecare le are pe ale lui, iar iubirea si motivele sunt ceva extrem de personal. Fiecare isi rezolva problemele. Si din pacate, fata de rai, pe Pamant sunt o gramada de Eve si Adami, care abia asteapta. :) Concurenta e mare. Mai ales din parte celor care au invatat din esecuri. :)

pheideas spunea...

Depinde de fiecare, ce iubeste. Poti iubi mintea cuiva. Si se stie, mintea nu creste pe toate gardurile. Cand cineva are ceva rar, si cei care iubesc raritatile sunt rari.
Numarul femeilor care se plang ca au fost inselate, este mai mare decat al barbatilor. Curios, nu ? Barbatul prin definitie e vanator. El vine si pleaca. Fmeia ramane si ingrijeste pestera, copiii, mancarea ...
Cele mai dese inselaciuni au motiv sexul. Oamenii mai vor si altceva. De regula unui barbat, pus in situatia sa aleaga, nu ii este greu. La fel si o femeie. Ei aleg intotdeuna noul, frumosul, apetisantul, misterul, senzualul ...

fly2sky spunea...

Sau poti iubi sufletul cuiva. Acolo e statornicia, autenticitatea. Si cand il iubesti..ai grija sa nu-l ranesti.

WomanWithW spunea...

Lucian...am vrut sa scriu ca 99% din cazuri ,inselatul se datoreaza lipsei de sex intr-o casnicie.Chiar daca iubirea exista,inca.
Dar nu mi s-a parut prea feminin din partea mea:)
Dupa 17 ani de casnicie...cu mana pe inima spun ca daca n-as fi continuat sa fiu "eu" ...poate nu m-ar fi inselat ,ca nu pare genul...dar cu siguranta ar fi zambit mult mai putin.De obicei ...intr-un grup de cupluri-prieteni poti sa pui degetul pe cuplul ai carei viata sexuala scartie.Pe cuvantul meu.Simti tensiunea lui si indiferenta ei.O simti.E alta treaba cand e vorba de cine stie ce alte probleme casnice.
Un barbat caruia ii lipseste sexul va vorbi foarte mult despre...sex,spre diferenta de o femeie care ...din experienta mea cu lumea feminina de la mine de la serviciu si aici si in RO...numai daca are o viata sexuala plina...va vorbi mai mult.

Si inca un lucru...
Poate femeile devin foarte ocupate in casnicie...cu copii-catel-purcel..dar cand a fost ultima oara cand el a vrut-o sexy?
Cand a fost ultima oara cand el si-a aruncat ochii pe ecranul unui televizor unde o femeie frumoasa si sexy prezenta ...whatever...sau la nevasta prietenului care are tot timpul ruj pe buze si sexy shoes si a zis"Hey,honey...why you dont do that...Stiu ca o sa arati grozav"
Multe femei ,prinse in cotidian uita de ele insele...dar ...de cate ori sotul le-a amintit asta NEREPROSANDU-I???

Un exemplu: ei primesc in posta pe langa junk-mailul de toate zilele si revista de la Victoria Secret(magazin de lenjerie sexy)...
El se uita cu jind la sutiene si bikini si camasi vaporoase de noapte.
DAR...isi vede nevasta imbracata -dezbracata asa?
Are curajul+bunul simt sa se duca la ea cu poza lui preferata si sa zica...'Ce zici...iti comanzi o chestie de asta?"

WomanWithW spunea...

Fly...nu stiu despre alte femei ...de obicei cam ce zic se refera strict la mine si la experientele mele...
Am iubit de cateva ori in viata..mai mult sau mai putin...dar niciodata n-am iubit doar sufletul,doar this and not that.
Am iubit intreg pachetul...pentru ca se stie ...ca nu excelam in toate...Una se completeaza cu alta...N-as fi iubit ochi frumosi fara minte frumoasa si nici tall-dark-and-dangerous fara cei sapte-spre-paispe ani de acasa.Cinstit!

Da...m-am indragostit de o calitate...dar m-am desindragostit pentru lipsa altora:)

pheideas spunea...

Ce-ar trebui sa se intample ca barbatul sa abia astepte sa ajunga acasa ? Sa infiga piciorul in acceleratie si in drum sa se opreasca sa ia un buchet de trandafiri rosii si o sticla de finetz ? Apoi in prag s-o sarute lung si tandru, iar mainile sa-i pipaie formele ... ?
Ei, ce-ar trebui sa se intample, sa se intample ... ? :))) Sa gaseasca farfurie mare cu ardei umpluti ? Neah ! :))))

pheideas spunea...

Majoritatea barbatilor cu scaun la cap nu se uita peste gard, daca in gradina lui rasare o floare in fiecare zi.
Dar pentru ca floarea sa rasara, e nevoie de iubire si caldura. Si stiinta sa apese pe butonul acela ascuns ... :)
Din pacate unii se trezesc cand e prea tarziu. Altii nu se trezesc niciodata.

WomanWithW spunea...

Hmmm...first ce e Finetz?

Ar rupe acceleratia...daca ar sti ca maica-sa a plecat in RO ..si copilul a mers for sleep-over la prieteni:)))

Sau ...are inca "fierbinte" amintirea ultimei iubiri...
(santem pe mess ,nu?:))))

WomanWithW spunea...

...sau ...ea l-a sunat si i-a spus ca tocmai a sosit pachetul de la Victoria Secret.

dar ...viata ar fi usoara daca "sexy-ul" ar sta numai in lenjerie sexy...

E in creier...99%

fly2sky spunea...

@MyEyes...de acord ca iubim tot pachetul..si o anumita combinatie..insa tot predomina ceva..fiecare cu preferintele lui. Foarte de acord si cu importanta laturii sexuale, insa nu pricep de ce se pleaca de la ideea ca doar barbatii vor sex :)) si ca femeia e sexy doar cu ruj pe buze si tocuri. Sexualitatea sta in atitudine (si poate la asta se referea si prietena lui pheideas din postarea initiala) si eu zic ca poti sa fii sexy si cu un sort de bucatarie si cu o farfurie de ardei umpluti (desi nu e specialitatea mea)

fly2sky spunea...

...uite ca ai raspuns inainte sa vad...total de acord..e in creier 99% :))

pheideas spunea...

@Ochiverzi, Finetz e ultima marca de lichior.
Pai di ce sa te gandesti la mine ? Ce-s io, Fat Frumos ? Daca vrei, iti dau mailul celor care ma urasc. Daca ai sti ce nemernic sunt ...

@fly, poti fi shecshi si cu mop si bazma, bineinteles, daca n-ai nimic e tine in rest.:)) In esenta, e bine sa fii la curent cu ce vrea celalalt.

pheideas spunea...

@Ochiverzi, Finetz e ultima marca de lichior.
Pai di ce sa te gandesti la mine ? Ce-s io, Fat Frumos ? Daca vrei, iti dau mailul celor care ma urasc. Daca ai sti ce nemernic sunt ...

@fly, poti fi shecshi si cu mop si basma, bineinteles, daca n-ai nimic e tine in rest.:)) In esenta, e bine sa fii la curent cu ce vrea celalalt.

strada Elena spunea...

Nu lasa trecutul sa te copleseasca ! Bafta sa-ti gasesti o femeie pe potriva ta !

pheideas spunea...

Dap, se pare ca am stricat ceva planuri ... :)) Da' jur ca nu m-am straduit deloc. :)
Stii, e o vorba ... "If you love something, let it go. If it comes back to you, its yours forever. If it dosent, then it was never meant to be."

pheideas spunea...

Io n-am pricepit de ce anumiti oameni au tendinta de a tine cu forta pe cineva. Vezi pe la "camera ascunsa" fel si fel de "Nenorocitule, te-am prins ! Treci acasa !". Sa mor daca am urmarit sau voi urmari pe cineva vreodata in felul asta. A, o voi face sa stiu daca e alba sau neagra. Dupa, voi actiona in consecinta. Adica plec, sau raman.
Ce e mai fain, la divorturi incep certurile pe ... aia e a mea, aia e a ta ! Am auzit ca unii au darmat casa si au impartit caramizile. Erau olteni ... :))

strada Elena spunea...

Nu e nici o teorie a conspiratiei. Iti zic direct sa te rupi de trecut si sa te ancorezi in prezent. Bafta cu ce ti-am urat si mai sus !

pheideas spunea...

@stradaE, multzam frumos ! Iti doresc la fel !
:)

strada Elena spunea...

Merci fain ! Eu sunt norocoasa la multe capitole.

Liliana spunea...

Hello!
S-au spus multe despre divort, înselat şi despre alegeri. Cred că în momentul în care se ajunge în situaţia nefastă, tristă în care cei doi soţi nu se mai înţeleg din varii motive, ambii poartă vina şi nu doar unul dintre ei. Căsătoria fiind consumată se presupune că s-a înfăptuit pe baza unor sentimente profunde şi aruncarea cu noroi sau urmăririle de tip detectivo- poliţienesc nu-şi au rostul. Nu fac decât să agraveze situaţia de fapt. Iar pasarea copiilor de la unul la altul pe post de minge sau tampon e cel mai mişelesc lucru pe care un părinte îl poate face. Copiii aceia nu au nici o vină că părinţii nu se mai înţeleg. Fiecare dintre noi alege şi trebuie să o facă în cunoştinţă de cauză - asta ca să revin la titlul postării - şi să-şi asume tot ce decurge din acea alegere bună sau rea...

Liliana spunea...

Înşelăm mai întâi cu mintea ,cu ochii şi apoi fizic, iar atunci nu mai e cale de întoarcere. Sunt multe cupluri care mizează pe încredere, sentimente profunde dar se uită că viaţa mai oferă şi momente tensionate şi nu mă refer doar la viaţa personală, intimă ci şi la profesie, social etc. Fiecare experinţă negativă din viaţa de zi cu zi îşi lasă amprenta şi asupra vieţii de cuplu oricât de greu ne vine să recunoaştem. Socialul, economicul s-a cuibărit şi în dormitor şi trage cu dinţii de cearşaf. :) E o realitate, oricât de funny pare...

Liliana spunea...

@Lorelei, felicitări pentru cuvintele scrise! Au fost foarte autentice şi savuroase. Reflectă cazuri întâlnite şi de mine personal şi tocmai de aceea la unele pasaje am râs din toată inima. Mi s-a părut coincidenţa prea mare, dar ştii ce se spune totul curge, se repetă la intervale de timp... Si da, sufletele gemene se atrag cumva... :)

Anonim spunea...

@ Lolita : Multumesc frumos! Perfect de acord cu tine, chiar voiam s-o spun, pana a ajunge sa te citesc. Atunci cand se intampla nenorocirea, recte inselatul, fie ca cei doi sunt casatoriti sau doar intr-o relatie, fie ca au copii 'au ba, vina apartine amandurora. Asta mi-e foarte clar. Indiferent de cine il comite. Adulterul. Iar in relatia aceea iubirea ori nu a existat de la bun inceput, ci a fost doar o iluzie, ori s-a degradat pe parcurs. Dar as cam tinde spre prima varianta. Nu a existat. A fost doar o proiectie a celor doi.

Anonim spunea...

Familiile de suflete sunt formate din suflete pereche. Mai multe. E vorba de oameni care se plac si simt ca se cunosc dintr-o alta viata.
Sufletele gemene inseamna doar un barbat si o femeie, ce prin unire (unime) (fizica, spirituala) refac androginul originar.
Eu asa am inteles. Si e o teorie foarte frumoasa.

Anonim spunea...

@ pheideas : Multumesc! E a doua oara cand ma citezi cu o postare pe un alt blog.

pheideas spunea...

@lorelei, cu placere ! Ti-am spus ca voi deschide cutia Pandorei. :)

WomanWithW spunea...

...o fi vreun motiv pentru care nici macar un barbat nu arunca ochii pe postarea asta?
Sau ...s-au ascuns sub patul cu pricina?

pheideas spunea...

@Ochiverzi, buna intrebare ! Cred ca citesc si ei, dar nu comenteaza, pentru ca meniul de comentariu n-are pupici, inimioare, sagetele, cupidoni, trandafirasi ... Si sa le construiasca din taste, dureaza. :))

Anonim spunea...

@ pheideas : Dar sa nu opresti speranta in cutie. Speranta e doar amagire. Las-o sa zboare, odata cu celelalte. Intr-o cutie goala putem pune ceva cu adevarat valoros, nu inchipuiri, cum sunt acelea pe care ni le-au dat zeii.

strada Elena spunea...

@P: De ce ai sters postarea "Femeia alege" de pe blogul tau principal ?

Unknown spunea...

Bărbat înselătoriu? Există asa ceva? Nu cred. :))

Joker spunea...

Am pus si eu dragilor concluziile mele asupra discutiilor spumoase avute aici.
Ca de obicei remarcile sunt la obiect, dar ca intotdeauna lipsesc concluziile tot la obiectul"plangerilor":)
Semn ca asa zisele solutii sunt utopice cu totul...
De parca viul grai...si intelegerea...ar fi chinul de pe pamant, general vorbind.
Va invit la o opinie.

pheideas spunea...

@Joker, vrei o opinie despre importanta comunicarii ?
Iti spun eu ... rar gasesti oameni care sa se potriveasca. Adica sa vorbeasca "aceeasi limba". Si cu cat varsta este mai inaintata, cu atat dificultatile sunt mai mari, pentru ca fiecare isi "perfectioneaza" propriul limbaj. Cand sunt tineri, partenerii invata impreuna o limba comuna. Mai tarziu, si daca au trecut si prin relatii, in care au invatat sa comunice in alta limba, e extrem de greu sa mai gaseasca o persoana identica. Cred ca m-am facut inteles.

Joker spunea...

Ce te faci ca...am ajuns la performanta de care vorbesti...
"aceeasi limba"
...si in gandire si in simtire:)
Ce te faci de altele..
muult mai dureroase:)
In sfarsit, m-am cam abatut de la subiect, iar la asta e de scris o carte......
O alta concluzie cred... ar fi ca: N-aavem nici cel mai mic chef sa ne cunoastem. Ca nu are cine.., asta e partea 2-a.
pheideas...e bine totusi ca avem simturi...tactilitati...si se pare ca nu ne plictisim.:) Deci, cam asta e NIVELUL.
Si una din Marile Concluzii in ceea ce priveste Cuplul.

Unknown spunea...

MULTUMIM MAN mari de la Dumnezeu ...

Numele meu este KARI, am fost în mare angajament de aproape 2 ani care suferă în mâinile unui soț inselat, am fost fericit și lăsând bine până când el a însemnat lui prietena timp vechi și a început intalniri ei în afara căsătoriei noastre. Înainte de a stiut sa oprit grija pentru propria familie. A ajuns într-o măsură, el a fost de planificare să se căsătorească cu ea și mi-a divorțeze de soția lui, i-au strigat și l-au raportat la familia lui, dar el nu a ascultat nimeni, dar pentru a reduce povestea mea scurta am venit în căutarea unui spiritist reală care ar putea distruge relația lor și să-l întoarce pe mine și ne 2 copii.

    Pe căutare Am văzut oameni dat mărturii cu privire la modul în care căsătoriile lor restaurate de Dr Solo Înțelept. Am alege de e-mail lui și narat povestea mea la el și a fost de acord să mă ajute. După locul de muncă sa se face pentru mine, în a treia zi de sotul meu si prietena a avut o ceartă și el o bătut și a venit acasă mine și copiii cerșetorie și cere iertare. El a spus ochii lui sunt clare acum și el nu va face nimic pentru a rănit din nou familiei sale și promisiunea de a fi un tată grijuliu și nu trișeze din nou. Sunt atât de atât de fericit încât nu l-am pierdut la fata tuturor apreciere merge la Dr Solo înțelept pentru tine sunt un mare om trimis de Dumnezeu pentru a ajuta oamenii din această lume. Am gust de minunile de ajutorul tău și i se va continua să-i spuneți de faptele voastre bune. și la care aceasta poate referi Acesta este e-mail lui: drsolowisetemple@gmail.com
   
     Dr Solo mi-a spus i-ar putea, de asemenea, să-l contacteze pe multe alte probleme, inclusiv:

(1), în cazul în care aveți mereu coșmaruri.
(2) Vrei sa fie promovat în biroul tău.
(3) pe care doriți femei / bărbați pentru a rula după tine.
(4) În cazul în care doriți un copil.
(5) pe care doriți să fie bogat.
(6) pe care doriți să dețină soțul / soția să fie a ta pentru totdeauna.
(7) În cazul în care aveți nevoie de asistență financiară.
(8) de îngrijire pe bază de plante
(9) Dacă nu sunt în măsură să satisfacă dorința de sex soția din cauza erectie scazuta.
(10) Probleme cu flux menstrual
(11), dacă a refuzat să fie plătit, persoane pe care le cauza ?.
(12) rezolva o problema de teren și să-l înapoi.
(13) Familia ta Denny vă de dreptul dumneavoastră?
(14) Cure de orice fel de boli sau de boală.

     Contactați-l azi și să fie sigur de tine fericire doar are a făcut pentru mine. E-mail: drsolowisetemple@gmail.com

lilian nikky spunea...

Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care Dr.saguru mi-a oferit-o ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja lui magică și de iubire. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex Și ajută la stabilirea relației. Și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situatia mea si apoi caut ajutorul lui, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum, pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr. Saguru este cu adevarat un adevarat vrajitor. DUMNEAVOASTRĂ AȚI VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂȚI SĂ CONTACT DOCTOR SAGURU ACUM DUPĂ EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau whatsapp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și te face să te simți fericit în relația ta.
1 LOVE SPELL
2 ÎNCERCĂ
3 FRUCTE DE FEMEI
4 PROMOȚIE SPELL
5 SPELL DE PROTECȚIE
6 SPELL BUSINESS
7 SPELL GOOD JOB
8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

Allie Reyna spunea...

Buna, Numele meu este "ALLIE REYNA" Sunt din SUA. Am fost căsătorit timp de 7 ani cu Ruben. Lucrurile au început să devină urâte și am avut lupte și argumente aproape de fiecare dată. Sa înrăutățit într-un punct pe care la depus pentru divorț ... Am încercat tot ce-am putut să-l fac să se răzgândească și să rămână cu mine, dar efortul a fost inutil. Am pledat și am încercat totul, dar nimic nu a funcționat.

Descoperirea a apărut atunci când cineva ma introdus în această minunată castă de vrăjitori, care în cele din urmă mi-a ajutat ... Nu am fost niciodată un fan al unor lucruri de genul asta, ci doar am decis să încerc din nefericire pentru că eram disperată și nu aveam de ales ... El a făcut rugăciuni speciale și a folosit rădăcini și ierburi ... În 2 zile mi-a sunat și mi-a fost rău pentru toate traumele emoționale pe care mi le-a provocat, sa mutat înapoi în casă și am continuat să trăim fericit. ce minunat miracol a făcut Baba Egbe pentru mine și familia mea.

L-am prezentat multor cupluri cu probleme în întreaga lume și au avut veste bună ... Cred cu tărie că cineva acolo are nevoie de ajutorul lui. Pentru ajutor urgent de orice tip, contactați Baba Egbe acum prin e-mailul său: babaegbetemple@gmail.com sau WhatsApp pe +7 (926) 512-8701.

Unknown spunea...

Numele meu este trandafir. Aceasta este o zi foarte fericită din viața mea datorită ajutorului pe care mi l-a oferit dr. OKOSUN pentru a mă ajuta să-mi recuperez fostul soț cu iubirea și vraja sa magică. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu mă înșela cu adevărat și căuta un divorț, dar când am găsit e-mailul Dr.OKOSUN pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recupereze fostul și să-l ajute la remediere. relația. și face oamenii fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și apoi am căutat ajutorul lui, dar spre marea mea surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sărbătoresc pentru că Soțul meu s-a schimbat total în bine. El vrea întotdeauna să fie alături de mine și nu poate face nimic fără prezentul meu. Mă bucur cu adevărat căsnicia mea, ce sărbătoare grozavă. Voi continua să depun mărturie pe Internet, deoarece Dr. OKOSUN este un adevărat ortograf. NEVOIE DE AJUTOR? DOCTORUL DE CONTACT OKOSUN ACUM PRIN E-MAIL: okosunakpade@gmail.com sau contactează-l pe whatsApp +2348153044210 Este singurul răspuns la problema ta și te face să te simți fericit în relația ta.
1 vraja de dragoste
2 WIN EX BACK
3 FRUCTE DE FEMEI
4 PROPRIETARE DEPEL
5 vraja de protectie
6 vraja de afaceri
7 Fapte BUNE
8 DEPOZIT DE LOTERIE ȘI DEPARTAMENT DE CAZ.

Sophia spunea...

Sunt foarte surprins de experiența miraculoasă și de miracolele Dr. DAWN care sunt distribuite pe internet și în întreaga lume. Cum a făcut o treabă grozavă, ajutând oamenii din întreaga lume să-și aducă înapoi imediat iubitul pierdut. el a ajutat să-l aducă înapoi pe fostul iubit, i-am spus despre soțul meu care m-a părăsit acum aproximativ 7 luni și a plecat de acasă cu tot ce aveam, am rămas uimit când mi-a spus să zâmbesc și să mă odihnesc și m-a asigurat că se va ocupa de tot. doar 72 de ore. După a doua zi, soțul meu m-a sunat, am fost atât de șocată, că am ridicat și nu mi-a venit să cred urechilor, că de fapt m-a rugat să-l iert și a făcut promisiuni la telefon. S-a întors acasă și mi-a făcut și un cadou foarte frumos doar pentru el pentru a-mi dovedi dragostea, am fost atât de fericit că l-am întâlnit pe Dr. DAWN a trebuit să-i sune și să-i mulțumesc, el doar a spus că ar trebui să împărtășesc vestea bună peste tot în lume, ei bine, dacă aveți nevoie de un vrăjitor eficient și real în dvs. viata pentru orice problema il puteti contacta pe Dr. DAWN prin email-ul sau: ( dawnacuna314@gmail.com ) sau WhatsApp :+2349046229159

. spunea...

După 5 ani de căsnicie cu soțul meu cu 2 copii, soțul meu a început să se poarte ciudat și să iasă cu alte doamne și mi-a arătat dragoste rece, în mai multe rânduri amenință că divorțează de mine dacă îndrăznesc să-l întreb despre aventura lui cu alte doamne, eu a fost total devastat și confuz până când un vechi prieten de-al meu mi-a spus despre un vrăjitor pe internet numit Dr DAWN, care îi ajută pe oameni cu probleme de relație și căsătorie prin puterile vrăjilor de dragoste, la început m-am îndoit dacă așa ceva va exista vreodată, dar am decis să o fac. Încearcă, când l-am contactat, m-a ajutat să fac o vrajă de dragoste și în 48 de ore soțul meu s-a întors la mine și a început să-și ceară scuze, acum a încetat să mai iasă cu alte doamne și ai lui cu mine definitiv și pe bune. Contactați acest mare vrăjitor de dragoste pentru relația dvs. - problema căsătoriei sau a infertilității trebuie rezolvată astăzi prin: ( dawnacuna314@gmail.com )
sau direct WhatsApp: +2349046229159