incredibil !

Voi ati stiut, ca o colega de-a noastra nu mai e printre noi ? S-a intamplat pe 13 noiembrie anul trecut. Este vorba de Afreuda. Am aflat intamplator pe profilul ei de pe facebook. Se pare ca ea a ales ... sa se intample asa.
Nu imi vine sa cred ! O fata tanara, desteapta, pasionata de psihologie.
Dumnezeu s-o odihneasca in pace !

Ce se intampla oameni buni cu noi ? Mi-am pus de multe ori intrebarea, de ce ?

29 de comentarii:

WomanWithW spunea...

...du-te si citeste niste postari...

Sunt trista...

Toteu spunea...

of,intrasem si eu,mai demult pe blogul ei.dupa inteligenta care o exprima,parea sa aiba varsta de 35-37...se pare ca nu a trait,dorit sa ajunga pana la acesti ani.restul,am scris pe blogul meu cateva cuvinte.

Anonim spunea...

Acesta nu este un subiect de dezbatere, dar putem sa-l transformam daca implementam sablonul otv (otembeliziune).

Si pentru a accentuia tusa pe care ai subliniat-o in postarea anterioara, iata cine iti bagatelizeaza "articolele": "du-te si citeste si niste postari"
...
ca la o cescuta de cafea cu multa barfa... aporpo de radio santzul evocat.

pheideas spunea...

@andrei, baga si tu neuronu' in priza si da drumul la calculator.

Da e un subiect interesant ! Si va fi si mai interesant in viitor. De ce ajung oamenii sa faca pasul acesta ? In cazul ei nu cred ca a fost vorba de datorii, ci mai degraba ceva similar cu Madalina.
Stiu ca se logodise, urma sa se casatoreasca. Nu e un an de atunci.

Anonim spunea...

:)
pai nu aveti decat sa va uitati la otembeliziune si va satisfaceti neuronul acela dornic de a "analiza mortaciunile" din punct de vedere al "radiosahntzului".

De vrem sa dezbatem fenomenul suicidal la scara larga (in sensul de mapamond, nu numai Romania - pentru ca el nu se petrece doar la nivelul "custii noastre") o putem face fara a lua un caz privindu-l din exterior, si analizandu-l la nivel otevist, ci privind intreg tabloul... statistici, pareri ale psihologilor, context social-economic etc.
Parerea mea si nu e musai sa coincida cu a altuia.
:))
Tarile nordice, Marea Britanie, au parte de un procent mult mai mare in acest "fenomen"... decat romanica noastra!

DOAR NOI spunea...

Heiiiii! Ce naiba aveti fratilor? Eu care va vedeam niste oameni inteligenti, si imi era teama - efectiv teama (il stiam pe Lucian cat de pretentios este in discutiile culturale - cu toate ca fac fata binisor) sa dezbat aici cu voi, prin cuvinte simple diferite subiecte, iar voi va tiganiti mai rau decat aia de la marginea orasului.

Hei.... lasati orgoliul la o parte si treziti-va!

Cat despre sincusidere... si eu am fost la un pas prin decembrie. Ajungi la un moment dat cand nu mai poti sa lupti cu tine, sa te ridici si sa o iei de la capat. Cand totul ti se naruie, mai ales partea cu sentimentele, cand cel de langa tine te abnadoneaza, te raneste... si te trezeste "singura" e greu...

E nevoie sa fii puternica si sa ai pe cineva care sa te ia de mana, sa te duca la medic si sa te ingrijeasca o perioada.

Depresie e cumplita... :(

Pace? Facem pace? Please. Hai... ca fiecare dintre voi e destept si talent... eu sunt cea mai cea... dar asta voi nu o puteti vedea... si zau de vreau. :)

Zambete si bucurii la ceas de seara!

DOAR NOI spunea...

scuze pt greseli..sunt oboista.. am avut sedinta cu parintii... si mama nu se simte tocmai bine.. :)


as vrea sa ma ajutati sa facem fapte bune si sa ajutam oamenii anul acesta.... cum puteti voi.

va roooog!

pheideas spunea...

@DoarEu, si cand te gandesti ca ... cauza este carenta de Seleniu. Se gaseste la farmacie. :))
In legatura cu "disputele" ... nu-ti bate capul, are tata de toate pentru fiecare. Si teme interesante, dar si comentarii la fel de interesante. :)) Clientul nostru, stapanul nostru.

DOAR NOI spunea...

cum le stii tu pe toate, ca un om mare!

a...char... am vazut ca "ai pretetnii mari de la oamenii obisnuit, dar excelenti altfel".

tu nu esti "obisnuit"?

off... asta nu-mi place la tine... :(
hei...esti om ... foarte obisnuit, si foarte muritor... si care nu le stie pe toate... si care are frici... etc.

WomanWithW spunea...

A.R.
Nu ti-am facut nimic niciodata.Dupa discutia noastra din care a reiesit ca sunt cea mai "desantata" persoana feminina pe care ai intalnit-o in viata ta,am evitat sa mai intru in discutii,am evitat blogurile pe care tu mergi.Ba am evitat-o si pe Alessia si Blue Freedom pe care le respect.Si am inceput sa o evit si pe Lorelei.
Nu stiu de ce Lucian mi-a trecut numele in Duel.Daca simt ca vreau sa scriu am unde.Iar tu,prietene daca nu-ti place ce citesti NU MAI CITI.
Ia-ti o secunda inainte sa raspunzi si gandeste-te inainte sa ma ataci.
NU TI-AM FACUT NIMIC NICIODATA.
Dar eu din cauza ta am plans de cateva ori.Pentru ca ai fost foarte nedrept in unele comentarii.
Asa ca ...evita-ma.Eu o fac de multa vreme.

pheideas spunea...

@OchiVerzi, nu te mai obosi sa intelegi. Unii deschid gura si pe urma gandesc ... daca mai gandesc.

Hai sa trecem la ale noastre si sa privim inainte !

pheideas spunea...

@DoarEu, comentariul acela avea dedicatie.
Nu e obligatoriu sa-ti placa de mine. Mi-e suficient ca mie nu-mi place. De vreo 40 de ani tot incerc sa ma obisnuiesc. :)
Ref. la "omul obisnuit", sa stii ca putin imi pasa cum sunt. Compara si tu continutul si mai putin forma. :) Multzam !

Anonim spunea...

Bun regasit!
:)
pe nimeni nu intereseaza subiectul "suicid romanesc", insa intereseaza pe fiecare ca s-a deschis o portita spre a-si varasa "ofurile"!
:))
o fi tot copy/paste stil "andrei"???
:))

@Nutzo, eu nu am atacat persoana, ci ce a scris persoana...
O diferenta destul de mare, asta in cazul in care ochiul care citeste nu are o miopie severa!

Am inteles prin mai toate replicile voastre ca dezbaterile de pe "duel" vizeaza nu ce scriu persoanele, ci ce sunt si cum sunt persoanele... nu ma inscriu in trend, pentru ca nu vreau sa dau explicatii gen Lucas "la ureche"!

Cat despre "plansul" tau, m-ai surprins. Adopt stilul "deLucas": "nu mai plange, o sa-ti treaca"!
:))
O femeie echilibrata sa fie atat de afectata de un nimeni in virtual??? Oare ce ar zice psihologul? Oare ce ar zice sotul? Acesta este motivul pentru care-mi place al naibii de mult ciberspatiul... ca omul, oricat ar vrea sa poarte masti, cuvintele il demasca!
:))
Sa te evit? Da ce as face-o atata timp cat nu am „de impartit” nimic cu tine?!
Sau am si eu nu stiu?!

Sa evite cel ce este afectat de oglindirea (care nu-i convine) in celalalt. :)
p.s. luv v
;)


Uite alta tema pentru o "dezbatere" interesanta: "cat de mult ne afecteaza oglindirea in celalalt?!"

---
Pheideas facea referire la seleniu, desi acesta este un antioxidat foarte puternic, mai nou s-a descoperit ca este si un hepatoprotector bun, stimuleaza fertilitatea, insa nu ajuta prea mult oamenii depresivi.

Doctorii recomanda vitamina b12, b6, b2, acidul folic care face mari ravagii in organism daca este in dezechilibru etc (dar nu acesta este subiectul postarii) iar reteta standard (pe banda rulanta) este cea cu litiu.


Langa tema "suicid", am putea pune si o alta tema extrem de importanta: "cum credeti ca trebuie actionat in cazul in care un cunoscut, prieten, ruda, etc. afirma ca doreste sa moara, sa se sinucida!

pheideas spunea...

@Andrei, sa stii ca nu te-as lua de nevasta ! :)))

Anonim spunea...

:))
Lucas, nu te-a intrebat nimeni... de unde dorinta de a specifica acest "amanunt picant"???
Te aliniezi trendului ascendent - gay marriages?!
E adevarat, inca nu sunt evidentiati prea clar in statisticile ce privesc suicidul...
:))
cool!

fly2sky spunea...

@andrei..ce inseamna pentru tine un om echilibrat..o femeie echilibrata..cineva pe care nu-l afecteaza nimic? Eu cred ca echilibrul il manifesti la nivelul actiunilor, deciziilor...daca te afecteaza ceva ..inseamna ca ai o anumita sensibilitate..nu ca iti lipseste echilibrul :)
Si dincolo de asa zisele "dezbateri" (recunosc..suna mai atractiv ideea de zbenguiala pe maidanuri) suntem toti oameni..cu defectele si calitatile noastre. Nu inteleg de ce trebuie sa ne atacam si sa ne simtim atacati ..aici pe blog.. cand de fapt ar trebui sa ne simtim bine. Si daca ne spunem pareri contradictorii sa fie cu bun simt..fara sa atacam persoanele. :)

fly2sky spunea...

@DoarEu..ma bucur ca vorbesti la timpul trecut despre depresie..sper sa reusesti sa le ocolesti pe viitor :). Si daca nu..sa nu le iei in tragic..multi trec prin depresii mai mult sau mai putin puternice..dar sunt trecatoare..e bine sa te intelegi sa gasesti cauzele. Numai bine iti doresc!

fly2sky spunea...

Despre suicid..si de ce ajung unii la gestul acesta..e greu de vorbit..pentru ca oricat am vorbi..tot nu vom reusi sa intelegem pe deplin ce a simtit persoana respectiva. Si cel mai mult ma supara oamenii care judeca si eticheteaza..in loc sa incerce sa inteleaga.

pheideas spunea...

Din cand in cand ar trebui sa ne luam portia de fericire, terapeutic.
Motivele suicidului sunt multe - din iubire, din depresie generala sau financiara, boala etc.
Cred ca cei care isi duc lupta pana la capat sunt cei care n-au chiulit de la scoala.:) Stupida comparatie ... Ma gandeam la sentimentul datoriei.
Cand visam urat ne trezim. Cand traim urat, am vrea sa adormim si sa ne trezim cand raul a trecut. Ce simplu ar fi, sa existe buton de switch sau Undo. :)

Anonim spunea...

:)
Bun regasit, tuturor!

Fly, un om echilibrat (femeie echilibrata), in opinia mea, inseamna un om stapan pe sine (care se cunoaste suficient de bine pe sine)!
Din ce in ce mai des se observa ca sensibilitatea este confundata cu vulnerabilitatea.

Un om stapan pe sine, echilibrat psihic, nu se apuca sa "boceasca" pentru ca un nimeni a spus ceva care i-a atins punctul vulnerabil...

Ceea ce-mi pare de-a dreptul bizar este faptul ca eu nu-i adresasem nimic Nutzei, ci lui Pheideas. Ii subliniam faptul ca aceste "comentarii" scad nivelul "duelului", nivelul fiind preocuparea lui principala, din cate am inteles cand a inchis portitele acestui blog si a trimis invitatii oamenilor selectati habar nu am pe ce criterii...

Nu am nimic de impartit cu nimeni, nu port resentimente, nu evit si nu eludez pe nimeni si nimic.
Nu atac persoana, ci ce spune persoana...

Da, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste acest aspect: "cand de fapt ar trebui sa ne simtim bine. Si daca ne spunem pareri contradictorii sa fie cu bun simt..fara sa atacam persoanele."

Acum depinde de fiecare in parte cum interpreteaza "bunul simt". De ce spun acest lucru?
Pentru ca deja avem suficiente precedente pe acest blog unde un anume cuvant, sau anumite fraze au fost interpretate cu totul altfel decat dictionarul ne spune.

Poate ar fi bine, pe coloana din dreapta, sa se inaugureze un segment unde cuvintele care nu mai au semnificatia din dictionar sa fie scrise si definite de catre fiecare persoana in parte.
:)

Sorin spunea...

Eu ştiam de mult timp . I-am citit în mare parte blogul şi comentariile mai ales cele ulterioare dispariţiei . M-a impresionat destul de mult la vremea aceea , povestea ei .
Ştii curios este că psihologii spun că cei mai cerebrali şi deştepţi oameni sunt cei mai predispuşi sinuciderii .

Anonim spunea...

Bine v-am gasit. Am intrat pe acest blog pentru ca in titlu era scris " blog de dezbateri, dar dupa ce am citit seamana mai mult cu Colosseum :D.
Fenomenul de suicid e intalnit peste tot in lumea civilizata, mai putin in zonele tribale... Iar in lumea civilizata cauzele sunt determinate de cultura. Asupra culturii, educatia are un cuvant de spus...si peste toate astea, conditiile mediului de viata ciocaneste usurel neuronul deja stresat de emotional..

Lavinia Dance spunea...

poate ca nu mai gandim in unele momente.

Andrei Stîngă spunea...

Sinuciderea este un act extraordinar, din punctul meu de vedere. Este exercitarea liberului arbitru în una din cele două forme sublime ale sale... anularea de sine. Nicio altă vietate nu își poate încheia singură existența fizică. De ce este omul capabil de a o face?

De ce ne îngrozește acest act? Ce se poate naște atât de puternic în om astfel încât să îl poată împinge către acest act fatal?

Suntem obișnuiți să vedem suicidul ca pe un lucru rău, malefic, păcătos, absurd, tragic, trist. Nu spun că aceste interpretări nu sunt argumentabile, ci doar încerc să atrag atenția spre a privi lucrurile în profunzime și în perspectivă, dincolo de interpretările mai mult sau mai puțin obiective/subiective.

Omul are dreptul să aleagă. De ce are dreptul ăsta? Pentru că este stăpân, cel puțin teoretic, asupra existenței sale, iar în cele din urmă moartea este o realitate inexorabilă. Fie că e vorba despre un individ sau întrega specie. Omul își va încheia existența fizică, în cele din urmă. Este destinat morții. Poate să fugă de ea, poate să lupte împotriva ei, poate să își prelungească viața... dar în cele din urmă va muri. Totul ceea ce începe se sfârșește. Nu are sens să ne imaginăm că omul va coloniza alte planete, alte sisteme solare, alte galaxii... pentru a-și perpetua specia în timp și spațiu. Destinul este evident și inevitabil. Suntem pe moarte din momentul în care ne naștem.

Putem spune că nu există destin și că omul își croiește singur soarta. În acest caz e suficient să aruncăm o privire, scurtă, asupra istoriei înregistrate. Capacitatea omului de a se autodistruge este legendară și extrem de evidentă. Omul stăpânește atât creația cât și distrugerea... iar în manifestarea lor el tinde către absolut.

Suicidul nu face decât să ne amintească, cu cruzime, această realitate incontestabilă.

Cu toate acestea, însă, lucrurile nu sunt atât de „grave” pe cât par. Suicidul ne arată, întradevăr, cea mai adâncă și cea mai accesibilă trăire a omului... dar, totodată, ea intuiește și drumul către cea mai înaltă, și poate cea mai greu de atins, trăirea a sa: Realizarea sinelui. Între aceste două extreme, din punctul meu de vedere, perspectivă vieții și a morții capătă profunzime și intensitate.

”Food for thought”, cum ar spune unii.

Mulțumesc pentru atenție.

pheideas spunea...

Multumesc si eu pentru comentariu !

Rudolph Aspirant spunea...

Screening:

http://www.stopasuicide.org/downloads/Sites/Docs/StopASuicide_SuicideRiskQuestionnaire_Military.pdf

(Poate se indura cineva si traduce si pt cei care nu cunosc lb engleza, pt ca am citit pe wikipedia ca cea mai buna metoda preventiva anti-suicid intr-o populatie este educarea acelei populatii mai mult decat orice altceva anume, si am observat ca mass-media oficiala in lb romana nu se prea ocupa si de activitati educative practice de cate ori vine vorba de asa ceva, si poate ca macar blogger-ii, care fac parte din mass-media neoficiala, chiar si aia de interes predominant cultural, mai mult decat jurnalistic, sa se preocupe de ceva posibil mai util concret educativ.)

Rudolph Aspirant spunea...

P.S. Recomandari pt mass-media, inclusiv bloggeri, care raporteaza direct, nu doar la nivel de simple comentarii, despre activitati de sinucidere:

http://www.afsp.org/files/Misc_/recommendations.pdf

Raro spunea...

Este un privilegiu să împărtășim lumii această mărturie miraculoasă. Aceasta este Beth Walters din Anglia. Soțul meu a divorțat de mine acum 4 luni și eram plin de remușcări pentru că nu știam ce să fac pentru a schimba problemele soțului meu. Am căutat pe internet pentru ajutor cu privire la modul în care aș putea obține ajutor în căsătoria mea și am descoperit martori minunați ai vrăjirii dragostei wight care era progresivă odată cu vrăjile sale. L-am contactat și doctorul Wight mi-a spus că îmi va pregăti o vraja pentru a-l aduce înapoi pe soțul meu. Eram sceptic, dar nu am avut de ales decât să lucrez cu el. 2 zile mai târziu, soțul meu m-a sunat să vin acasă din acea zi și până acum, am trăit liniștit. S-a întors acum cu atâta dragoste și grijă. astăzi mă bucur să vă anunț că acest vrăjitor are puterea de a aduce înapoi iubitorii și cel mai surprinzător lucru este că dragostea noastră este foarte puternică acum, fiecare zi este fericire și bucurie. și Nu există nimic ca a fi cu omul pe care îl iubești. Îl voi recomanda pe Dr.Wight oricui are nevoie de ajutor. Dacă aveți probleme, contactați Dr.Wealthy, vă garantez 100% că vă va ajuta !!.
E-mail: wightmagicmaster@gmail.com

WhatsApp: +17168691327

christina spunea...

Promit să împărtășesc această mărturie în întreaga lume, când iubitul meu se întoarce la mine și astăzi îi mulțumesc sincer lui DR WHITE, pentru că a adus bucurie și fericire relației mele și familiei mele. Vreau să vă informez că există un vrăjitor adevărat. Nu am crezut niciodată în toate aceste lucruri până nu mi-am pierdut iubitul, am avut nevoie de ajutor până când l-am găsit pe Dr. WHITE, un mare jucător de vrăji, iar el a aruncat o vraja de dragoste asupra mea și m-a asigurat că îl voi recupera pe iubitul meu în 2 zile după aruncând vraja, 2 zile mai târziu, telefonul meu a sunat și atât de șocant iubitul meu nu m-a sunat în ultimele 3 luni. Și-a cerut scuze pentru inima frântă și a spus că este gata să fie coloana mea vertebrală pentru tot restul vieții sale alături de mine. Dr. WHITE l-a eliberat pentru a ști cât de mult îl iubesc și cât de mult îl vreau. Și a deschis ochii pentru a-și imagina cât de mult împărțim împreună. În timp ce scriu această mărturie acum, sunt cea mai fericită fată de pe pământ. Dr. WHITE vă poate ajuta, de asemenea. Trimite-i un e-mail la: (wightmagicmaster@gmail.com) sau WhatsApp-ul său la +17168691327